Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Καλησπέρα σε όλους,

Η γωνία θέασης της 46 XL2, επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις? Μια βασική απογοήτευση από την τηλεόραση είναι η μικρή γωνία θέασης και η έντονη διαφοροποίηση στα χρώματα σε γωνία μεγαλύτερη των 45 μοιρών.

Re: Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Καλησπέρα σε όλους,

Η γωνία θέασης της 46 XL2, επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις? Μια βασική απογοήτευση από την τηλεόραση είναι η μικρή γωνία θέασης και η έντονη διαφοροποίηση στα χρώματα σε γωνία μεγαλύτερη των 45 μοιρών.

απ οτι ξερω οχι,αλλα τι σε κανει να νομιζεις οτι αλλες tv εχουν μεγαλη γωνια θεασης.πανω κατω ολες ιδιες ειναι αν καθεσε στραβα δυστυχως εχασες.
:bigcry:

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΕΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 31/12 ΣΤΙΣ 18.00 ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ SHARP 46XL2E ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,

Παιδιά, πλεόν η LC42XL2E βρίσκεται σπίτι μου από την παρασκευή. Αφού λοιπόν την έστησα και έβαλα να βρεί τα κανάλια (αναλογικά και ψηφιακά) πάω στα ψηφιακά και πατάω το EPG όπως λέει και το manual για να δώ το πρόγραμμα (EPG) της ψηφιακής ΕΡΤ. Και λοιπόν δεν δείχνει τίποτα, το πρόγραμμα κενό. Μήπως ξέρετε τι πρέπει να γίνει????
Αλήθεια για να δώ τα αναλογικά με λιγότερα παρασιτα τι πρέπει να απενεργοποιήσω ή ενεργοποιήσω????

Τέλος έχει βάλει κανείς στην τηλεόραση το Wii με το καλωδιο Component?? αν ναι το βλέπει εντάξει??

Έχω παρατηρήσει κι εγώ αυξομειώσεις στη φωτεινότητα χωρίς λόγο!
π.χ. στο μενού του ps3: όταν είναι φωτισμένη μια επιλογή αναβοσβήνει. Και μαζί αυξομειώνεται η φωτεινότητα σ'όλη την τηλεόραση!

Γενικά έχε υπόψει πως για να έχεις σταθερότητα πρέπει να απενεργοποιήσεις όλες τις αυτόματες ρυθμίσεις και μετά να ασχοληθείς επιμέρους με τη διαμόρφωση της εικόνας και ειδικά της φωτεινότητας. Καλό είναι να περάσεις λίγο χρόνο με πειραματισμούς μέχρι να καταλήξεις σε τελικές ρυθμίσεις και να αποφασίσεις πότε θα είσαι "αυτόματος" ή "χειροκίνητος"

Παιδιά, πλεόν η LC42XL2E βρίσκεται σπίτι μου από την παρασκευή. Αφού λοιπόν την έστησα και έβαλα να βρεί τα κανάλια (αναλογικά και ψηφιακά) πάω στα ψηφιακά και πατάω το EPG όπως λέει και το manual για να δώ το πρόγραμμα (EPG) της ψηφιακής ΕΡΤ. Και λοιπόν δεν δείχνει τίποτα, το πρόγραμμα κενό. Μήπως ξέρετε τι πρέπει να γίνει????
Αλήθεια για να δώ τα αναλογικά με λιγότερα παρασιτα τι πρέπει να απενεργοποιήσω ή ενεργοποιήσω????

Τέλος έχει βάλει κανείς στην τηλεόραση το Wii με το καλωδιο Component?? αν ναι το βλέπει εντάξει??

πρεπει να ενεργοποιησεις το dnr στο υψηλο αν δεν πιανεις καλο σημα.το epg της ερτ δεν εκπεμπει τιποτε εκτος απο το τι βλεπεις εκεινη την στιγμη.για το wii δεν ξερω απλα δοκιμασε το.
:BXVZCBXZ6:

Το EPG της ΕΡΤ είναι GTP. Μην ανησυχείς, μια τα δείχνει όλα, μια μόνο αυτό που παίζει τη στιγμή εκείνη, μια τίποτα. Φαίνεται πως το δουλεύουν ακόμα...

χαιρετώ και πάλι. Λοιπόν έχω μία ερώτηση: Στην κάτω αριστερή γωνία (και μόνο) της τηλεόρασης (LC-42XL3E) εμφανίζονται (σε μικρό χώρο) κάτι σαν 3 παχουλές ακτίνες φωτός, κάτι σαν να υπάρχει ένας φακός στην γωνία και να ρίχνει πολυ λίγο φώς. Αυτό το καταλαβαίνω όταν βλέπω DVD ή αλλάζω κανάλι, δηλαδή γενικά όταν η τηλεόραση δείχνει μαύρη οθόνη (αν και νομίζω ότι το δείχνει συνέχεια, απλά όταν είναι φωτεινή δεν το προσέχεις). Το παραπάνω είναι πρόβλημα?????
Στο τέστ που προτείνατε στο site HDTVtest σε μία φωτό που έχει δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Λοιπόν και ξέχασα, το Wii έχει ρύθμιση για HD TV αλλά παίζει μόνο σε 480p.

χαιρετώ και πάλι. Λοιπόν έχω μία ερώτηση: Στην κάτω αριστερή γωνία (και μόνο) της τηλεόρασης (LC-42XL3E) εμφανίζονται (σε μικρό χώρο) κάτι σαν 3 παχουλές ακτίνες φωτός, κάτι σαν να υπάρχει ένας φακός στην γωνία και να ρίχνει πολυ λίγο φώς. Αυτό το καταλαβαίνω όταν βλέπω DVD ή αλλάζω κανάλι, δηλαδή γενικά όταν η τηλεόραση δείχνει μαύρη οθόνη (αν και νομίζω ότι το δείχνει συνέχεια, απλά όταν είναι φωτεινή δεν το προσέχεις). Το παραπάνω είναι πρόβλημα?????
Στο τέστ που προτείνατε στο site HDTVtest σε μία φωτό που έχει δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Η κάθε TV είναι διαφορετική. Στο τεστ που λες ο τύπος λέει ότι του παρουσιάζει Banding!!!

Αυτό που λες δεν το έχω παρατηρήσει στη δικιά μου (είναι μεγαλύτερο μοντέλο όμως, αν και δεν νομίζω να έχει σημασία) και της έχω κάνει ΟΛΑ τα test...

Μάλλον κάποια κατασκευαστική μικροατέλεια είναι και φέρνει φως μέσω κάποιας "χαραμάδας" από το backlight.

Λοιπόν, επειδή μία εικόνα = χίλιες λέξεις, βάζω κάποιες εικόνες που προσπάθησα να πάρω χωρίς φλας για να φαίνεται το πρόβλημα.... (αυτό με τις τρεις γραμές φωτός στη γωνία - δείτε λίγα post πιο πίσω)

πείτε μου τί νομίζετε, το έχετε ξαναδεί????

Last edited:

Πάρε τηλέφωνο το μαγαζί που την αγόρασες και ζήτησε να την αλλάξουν.

Moυ φαίνεται ότι το πρόβλημά σου είναι παρόμοιο με το δικό μου. Δες εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19066
Μόνο που σε μένα αυτή η φωτεινότητα είναι πιο συγκεντρωμένη σε μικρότερη επιφάνεια και φαίνεται σαν στάμπα στην οθόνη. Όπως θα διαβάσεις στο παραπάνω λινκ την έστειλα αμέσως στο service κ μου είπαν ότι οφείλεται σε πίεση που ασκήθηκε στο πάνελ σε εκείνο το σημείο. Στη δική σου περίπτωση ίσως αυτή η πίεση ασκήθηκε σε πιο ευρύτερη επιφάνεια κ γι'αυτό η φωτεινότητα που λες είναι πιο διάσπαρτη...
Απ'την fgeurope μου είπαν ότι θα την αντικαταστήσουν κ μέχρι τότε έχω την ελαττωματική... Είπαν για 16-17 Γενάρη αλλά τώρα με πήγαν αρχές Φλεβάρη λόγω μεγάλης έλλειψης...
Κι εσύ πήγαινέ τη αμέσως στο service κ ζήτα αντικατάσταση...

Οπως τα λέει ο φίλος djx33 έχουν τα πράγματα. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε "λάθος" συναρμολόγηση του πάνελ με τα πλαστικά μέρη της τηλεόρασης στο εργοστάσιο παραγωγής. Μίλησε με το κατάστημα που την αγόρασες και ζήτας τους αντικατάσταση, διαφορετικά πρέπει να σε καλύψει το service της αντιπροσωπείας.

Λοιπόν παιδιά τελικά θα μου την αντικαταστήσει το κατάστημα από όπου την πήρα. Την περιμένω σήμερα (08/02). Τελικά είχε δίκιο ο φίλος panosxgr είναι λάθος συναρμολόγηση, γιατί μιά μέρα που καθόμουν τελείως παράλληλα με την οθόνη παρατήρησα ότι είχε κενό στο σημείο που έβγαινε το φώς λόγο κάποιας βίδας που σπρόχνει το πάνελ ελάχιστα προς τα μέσα (μάλλον έχει μπεί λίγο στραβά). Τέλος πάντων θα μου την αλλάξουν.

Λοιπόν παιδιά τελικά θα μου την αντικαταστήσει το κατάστημα από όπου την πήρα. Την περιμένω σήμερα (08/02). Τελικά είχε δίκιο ο φίλος panosxgr είναι λάθος συναρμολόγηση, γιατί μιά μέρα που καθόμουν τελείως παράλληλα με την οθόνη παρατήρησα ότι είχε κενό στο σημείο που έβγαινε το φώς λόγο κάποιας βίδας που σπρόχνει το πάνελ ελάχιστα προς τα μέσα (μάλλον έχει μπεί λίγο στραβά). Τέλος πάντων θα μου την αλλάξουν.
Θα σου την αντικαταστήσει το κατάστημα ή η αντιπροσωπεία (fgeurope);
Eγώ για τη δική μου περιμένω αντικατάσταση από την αντιπροσωπεία κ δεν μ'έχουν πάρει ακόμα τηλέφωνο... :mad: