Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Αποτελέσματα θεάσεων πρώτης ημέρας για την 46XL2E:
Υλικό SD :
Αναλογική Τηλεόραση: 1. Οταν η λήψη είναι καλή, η τηλεόραση δείχνει σαφώς καλύτερα απο τη προηγούμενη.
2. Λόγω διαφοράς με την προηγούμενη (55" Philips 16:9 wide rear projector), η διάσταση της μου φαίνεται μικρότερη, αλλά είναι ιδανική για την απόσταση θεάσεως (4,2 μ.)
3. Σε υλικό από DVD (rataouille) η εικόνα είναι θεαματικά καλύτερη ακόμα και σε SD. (χωρίς upscale σε hdmi)
4. Αν εξαιρεσουμε τα προβληματα ποιοτητας που ειχαν καποιοι απο τους συναδελφους, ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.
Οταν περασω σε θεασεις υψηλης αναλυσης, θα σας ενημερωσω ...:SFGSFGSF:

Λοιπόν με ειδοποίησαν σήμερα τηλεφωνικός απο την Sharp (FG Europe) ότι σε κάποια μοντέλα Aquos XL2E (βέβαια δεν μου είπαν για ποια διάσταση), τους ανέφεραν από την Ιαπωνία, ότι είχε γίνει λάθος σύσφιξη στο πανελ και για αυτό παρουσιάζετε το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω. Έτσι λοιπόν πρέπει να γίνει αντικατάσταση λόγο καταστευαστικού λάθους. Βέβαια τους είπα ότι ο καταστηματάρχης του καταστήματος που την αγόρασα, έχει ήδη παραγγείλει μία για αντικατάσταση, και μου είπαν ΟΚ. (βέβαια δεν ανέφεραν το πότε θα παραλάβουν :chinscratch: ).
Πάντως πολλά μπράβο που έκαναν αυτή την κίνηση και ειδοποίησαν για αντικατάσταση, ακόμα και δεν είναι άμεση.

Λοιπόν με ειδοποίησαν σήμερα τηλεφωνικός απο την Sharp (FG Europe) ότι σε κάποια μοντέλα Aquos XL2E (βέβαια δεν μου είπαν για ποια διάσταση), τους ανέφεραν από την Ιαπωνία, ότι είχε γίνει λάθος σύσφιξη στο πανελ και για αυτό παρουσιάζετε το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω. Έτσι λοιπόν πρέπει να γίνει αντικατάσταση λόγο καταστευαστικού λάθους. Βέβαια τους είπα ότι ο καταστηματάρχης του καταστήματος που την αγόρασα, έχει ήδη παραγγείλει μία για αντικατάσταση, και μου είπαν ΟΚ. (βέβαια δεν ανέφεραν το πότε θα παραλάβουν :chinscratch: ).
Πάντως πολλά μπράβο που έκαναν αυτή την κίνηση και ειδοποίησαν για αντικατάσταση, ακόμα και δεν είναι άμεση.[/quote

ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ TV ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ 14-2-08 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ..........ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ
ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ....ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ---ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ 2008
ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ??
ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΜΗ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΗΤΤΑ ΠΑΛΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εγώ που έχω το ίδιο πρόβλημα με τον lightg3 και παρέλαβα 21-12-2007(!) μου είπαν ότι η αντικατάσταση θα γίνει 13-14 Γενάρη. Μετά με πήγαν αρχές Φλεβάρη κ ακόμα περιμένω. Έστειλα σήμερα mail στον υπεύθυνο που μιλάω απ'την fgeurope να με ενημερώσει τι γίνεται...

giannis1963 ποιος σου είπε ότι είναι διαθέσιμη; Η fgeurope ή το κατάστημα που την πήρες; Δεν πιστεύω να κάνουν τέτοια μπινιά... Καινούργια σφραγισμένη θα σου'ρθει...

Εγώ που έχω το ίδιο πρόβλημα με τον lightg3 και παρέλαβα 21-12-2007(!) μου είπαν ότι η αντικατάσταση θα γίνει 13-14 Γενάρη. Μετά με πήγαν αρχές Φλεβάρη κ ακόμα περιμένω. Έστειλα σήμερα mail στον υπεύθυνο που μιλάω απ'την fgeurope να με ενημερώσει τι γίνεται...

giannis1963 ποιος σου είπε ότι είναι διαθέσιμη; Η fgeurope ή το κατάστημα που την πήρες; Δεν πιστεύω να κάνουν τέτοια μπινιά... Καινούργια σφραγισμένη θα σου'ρθει...

και το καταστημα και η fgeurope ο υπεθυνος του εμπορικου τμηματος
μου ειπαν οτι μεχρι αυριο η δευτερα (επαρχια η αποστολη) θα την εχω
επαναλαμβανω την ερωτηση για το ταμπελακι στα γερμανικα
η δικια σου τι ημερομηνια εχει ?
καποιος φιλος που παρελαβε 2008 τι γραφει ???

και το καταστημα και η fgeurope ο υπεθυνος του εμπορικου τμηματος
μου ειπαν οτι μεχρι αυριο η δευτερα (επαρχια η αποστολη) θα την εχω
επαναλαμβανω την ερωτηση για το ταμπελακι στα γερμανικα
η δικια σου τι ημερομηνια εχει ?
καποιος φιλος που παρελαβε 2008 τι γραφει ???
Δεν υπάρχει ταμπελάκι στα πλάγια σε μένα. Μια κεντρική ταμπέλα υπάρχει από πίσω στο κέντρο που γράφει το s/n, made in japan κ τέτοια...

Τελικά παρέλαβα σήμερα (15/2). Αλλά μαλλον όπως είπε και ο φίλος Giannis1963 πήρα μοντέλο από service ή απο έκθεση, γιατί όταν την άνοιξα είχε ήδη ρυθμισμένα κανάλια και έλειπε και το αυτοκολλητάκι απο την γωνία που γραφει 42". Πάντως η βάση και το χειριστήριο ήταν ολοκαίνουργια. Το μόνο που σκέφτομαι είναι λόγο του προβλήματος ότι την δοκίμασαν για να μην έχει και αυτή το πρόβλημα με το πάνελ που ανέφερα παραπάνω (με Ιαπωνία).
Τέλος πάντων, δουλεύει "τζάμι" και δεν έχει κανένα πρόβλημα και έχει και το τελευταίο firmware.
Πάντως αν παραλάβετε ολοκαίνουργια παρακαλώ πείτε το γιανα τους πάρψ τηλέφωνο και να ρωτήσω. (Βέβαια αν η εγγύηση ισχύει κανονικά θα το σκεφτώ αν θα την στείλω πίσω).

djx33 σου έχω στείλει και pm.

Τελικά παρέλαβα σήμερα (15/2). Αλλά μαλλον όπως είπε και ο φίλος Giannis1963 πήρα μοντέλο από service ή απο έκθεση, γιατί όταν την άνοιξα είχε ήδη ρυθμισμένα κανάλια και έλειπε και το αυτοκολλητάκι απο την γωνία που γραφει 42". Πάντως η βάση και το χειριστήριο ήταν ολοκαίνουργια. Το μόνο που σκέφτομαι είναι λόγο του προβλήματος ότι την δοκίμασαν για να μην έχει και αυτή το πρόβλημα με το πάνελ που ανέφερα παραπάνω (με Ιαπωνία).
Τέλος πάντων, δουλεύει "τζάμι" και δεν έχει κανένα πρόβλημα και έχει και το τελευταίο firmware.
Πάντως αν παραλάβετε ολοκαίνουργια παρακαλώ πείτε το γιανα τους πάρψ τηλέφωνο και να ρωτήσω. (Βέβαια αν η εγγύηση ισχύει κανονικά θα το σκεφτώ αν θα την στείλω πίσω).

djx33 σου έχω στείλει και pm.

και η δικια μου παντως ηρθε και ειναι στο καταστημα δεν μπορουσα να την παραλαβω
η δικια σου φιλε lightg3 ηταν σε τετοια συσκευασια
οπως του φιλου εδω σε παλαιοτερο post
δεμενη με πανελες η οχι και στο ασπρο ταμπελακι αναφερει με μικρα γραμματα καθετα την ημερομηνια απο γερμανια
δειτε τι γραφει εκει.............
εγω την δικια μου παντως αν αναφερει ημερομηνια 2007 η δεν ειναι δεμενη με μπανελες δεν θα την ΠΑΡΑΛΑΒΩ

Τι τραβατε και σεις με την Sharp .........μια made in japan ειπατε ν αγορασετε κι εχει εμπλακει ολοκληρη η ΕΥΠ και η πρεσβεια μας στην Οζακα.

παιδιά κατάφερα και μπήκα στο Service Menu και είδα κάπου που αναφέρει 2 πεδία με ώρες. Το ένα γράφει backlight (περίπου 19+ ώρες) και το άλλο (νομίζω) central (περίπου 2+ ώρες). Ποιό από τα δύο είναι οι ώρες λειτουργίες;;; και αν δεν είναι αυτά που πρέπει να κοιτάξω.
Πάντως αν το ρολόι αυτό δεν μηδενίζει από το service, τότε, σκέφτηκα, μήπως επειδή υπήρξε αυτή η ανακοίνωση από την sharp για το ελάττωμα στην σύσφιξη του panel, το service άνοιγε της τηλεοράσεις για έλεγχο.

παιδιά κατάφερα και μπήκα στο Service Menu και είδα κάπου που αναφέρει 2 πεδία με ώρες. Το ένα γράφει backlight (περίπου 19+ ώρες) και το άλλο (νομίζω) central (περίπου 2+ ώρες). Ποιό από τα δύο είναι οι ώρες λειτουργίες;;; και αν δεν είναι αυτά που πρέπει να κοιτάξω.
Πάντως αν το ρολόι αυτό δεν μηδενίζει από το service, τότε, σκέφτηκα, μήπως επειδή υπήρξε αυτή η ανακοίνωση από την sharp για το ελάττωμα στην σύσφιξη του panel, το service άνοιγε της τηλεοράσεις για έλεγχο.

πως μπηκες σtο service menu?

Λοιπόν για το service menu των LCD τηλεοράσεων της Sharp κάνουμε τα εξής:
Ενώ η τηλεόραση παίζει βγάζουμε το καλώδιο ρεύματος και σβήνει.
Ύστερα από τα κουμπιά που βρίσκονται πάνω στη τηλεόραση, κρατάμε πατημένα τα κουμπιά VOL- (μείωση ήχου) και το INPUT (αυτό που επιλέγουμε πηγή) και βάζουμε την τηλεόραση στο ρεύμα. Συνεχίζοντας να πατάμε τα κουμπιά η τηλεόραση θα ανοίξει και θα εμφανίσει ένα Κ μέσα σε τετράγωνο.
Αφού εμφανιστεί το Κ πατάμε πάλι από την τηλεόραση, μαζί τα κουμπιά P- και VOL- και μπαίνει στο Service Menu. Στο menu πλοηγούμαστε μετά πλήκτρα P- και P+, και αλλάζουμε τις ρυθμίσεις με τα VOL- και VOL+. Τέλος απλά πατάμε από την τηλεόραση το κουμπί POWER ON/OFF και η τηλεόραση κλείνει και επανέρχεται στην αρχική κατάσταση.
Προσοχή στις ρυθμίσεις, γιατί είδα ότι μπορείς να αλλάξεις πολλά που δεν καταλαβαίνεις καν τι είναι.

σημερα παρελαβα την νεα tv μου ...........
αλλα για ενα 15λεπτο μονο . με το ταμπελακι να γραφει 29-01-2008
απο γερμανια. (υπαρχει βρε παιδια το ειχα και στις 2 )
μολις την ανοιξα να το προβληματακι !!!! του φιλου lightg3
ισως και ποιο εντονο........το ειδαν και τα παιδια που μου την παρεδωσαν απο το καταστημα
επιστροφη παλι.........
και αποφασισα sharp τελος για μενα
κοιταζω μια απο τις
Toshiba
Regza 40ZF355DG LCD TV 40'' Full HD

Samsung
LE46F86B LCD TV 46'' 100Hz

Toshiba
Regza 47Z3030DG LCD TV 47'' 100HZ

Τελικα πρεπει ν αλλαξει ο τιτλος σ αυτο το τοπικ.
Κατι σε " Sharp Aquos X20E/XL2E και γιατι πρεπει να τις αποφυγουμε" , ταιριαζει καλυτερα .

Τελικα πρεπει ν αλλαξει ο τιτλος σ αυτο το τοπικ.
Κατι σε " Sharp Aquos X20E/XL2E και γιατι πρεπει να τις αποφυγουμε" , ταιριαζει καλυτερα .

Η δικιά μου 46αρα XL2, αγορασμένη σε απίστευτη τιμή απο το powerbuy, παίζει άψογα εδώ και 3 μήνες, με πάρα πολυ καλό μαύρο...

Φίλε giannis1963 αν έχεις δώσει λεφτά για την τηλεόραση (όπως εγώ) αμα πάρεις τηλέφωνο την Sharp πιστεύω ότι θα στην αλλάξουνε (γιατί η διάσταση σου δεν είναι και τόσο διαδεδομένη). Πάντως η δικία μου, μάλλον, απλά ήταν δοκιμασμένη (αν κρίνουμε απο τις ώρες που γρέφει στο service menu) για να δούν ότι δεν έχει πάλι πρόβλημα.
Αν δεν έχεις δώσει λεφτά, κάνε ότι νομίζεις, πάντως βάζοντας το PC μου (την μόνη πηγή HD που έχω) η τηλεόραση δίχνει τέλεια.

Φίλε giannis1963 αν έχεις δώσει λεφτά για την τηλεόραση (όπως εγώ) αμα πάρεις τηλέφωνο την Sharp πιστεύω ότι θα στην αλλάξουνε (γιατί η διάσταση σου δεν είναι και τόσο διαδεδομένη). Πάντως η δικία μου, μάλλον, απλά ήταν δοκιμασμένη (αν κρίνουμε απο τις ώρες που γρέφει στο service menu) για να δούν ότι δεν έχει πάλι πρόβλημα.
Αν δεν έχεις δώσει λεφτά, κάνε ότι νομίζεις, πάντως βάζοντας το PC μου (την μόνη πηγή HD που έχω) η τηλεόραση δίχνει τέλεια.

την πληρωσα cash ,,,,, ειδα φοβερα χρωματα .....μαυρο απιστευτο
αλλα χαλαστηκα.......
ας πουμε δεν μου.....παει η αυτη tv
η sharp εδω παντως φερθηκε ΑΨΟΓΑ
θα δοκιμασω κατι αλλο....ισως πλασμα ισως 46f86 -zf46 -z3030dg θα δω........
καλες θεασεις σου ευχομαι παντως

Πράγματι, το ποσοστό βλαβών σε 15 τηλεοράσεις είναι πολύ υψηλό. Πάντως εγώ είμαι από τους απόλυτα ικανοποιημένους από την αγορά, κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πάντως επειδή φίλος έχει την toshiba 473030z και μπόρεσα να τις συγκρίνω, η sharp είναι πολύ ανώτερη σαν εικόνα (και στο μισό τουλαχιστον πάχος!). Για να πάρεις εφάμιλλη ή καλύτερη πρέπει να πας στα κορυφαία των philips / sony (9900/3500).

μαλλον ηταν η παρτιδα τζουφια και μενα τζαμι παιζει 3 μηνες τωρα απ το πρωι μεχρι το βραδυ και με καθε λογης προγραμμα, παντως μου κανει εντυπωση το ειδος της βλαβης,μηπως φταινε οι συνθηκες φυλαξης ή μεταφορας μεσα στις αποθηκες?λεω εγω τωρα...μηπως τις ειχαν σε βουνα την μια πανω στην αλλη κανεις δεν ξερει.οι τηλεορασεις οταν βγαινουν απο την γραμμη παραγωγης ελεγχονται μια μια σε λειτουργια. τετοια αστοχια υλικου ωστε να φαινεται ολοκληρη σκια δεν γινεται και να μη το δουν.μαλλον στην μεταφορα η στην φυλαξη εγινε η δουλεια.οσο για το οτι η τηλεοραση ειναι καλη φαινεται απο το οτι εχει ξεπουληση δεν ειναι κοροιδο ο καταναλωτης να δωσει 1000 ευρω παραπανω για ενα κλικ καλυτερης εικονας.
:HTEHETH63:

Το επαναλαμβάνω για τελευταία φορά...
Η ελληνική αντιπροσωποία ειδοποιήθηκε από Ιαπωνία ότι ίσως κάποια κομμάτια να εμφανίζουν το φαινόμενο αυτό (φώς από το πλάι του panel... δές προηγούμενα post μου) λόγο λάθους στις ρυθμίσεις σύσφιξης βίδας του panel απο το μηχάνημα συναρμολόγησης.
Τέλος εγώ επειδή το είχα αναφέρει και στο service, αλλά και με email στην FGeurope, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρέπει να γίνει αντικατάσταση.

Υ.Γ. Ρε παιδιά, ξέρει κανείς αν μπορείς να μηδενίσεις τον χρόνο, που αναφέρεται μέσα στο Service Menu, για το πόση ώρα έχει παίξει η τηλεόραση. Γενικά αν μπορεί να μηδενίσει οτιδήποτε μέσα στο Service Menu. Το ρωτάω, γιατί αν δεν γίνετε, μάλλον η TV που μου έφεραν για αντικατάσταση, είναι καινούργια, απλά δοκιμασμένη για να δούν άν έχει το παραπάνω πρόβλημα.