Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Πριν 2 μέρες έλαβα τηλεφώνημα απ'το εμπορικό τμήμα της Sharp για το θέμα της αντικατάστασης της δικιάς μου 46xl2e. Ο άνθρωπος με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να περιμένω άλλον ένα μήνα για τη νέα παραλαβή γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γίνει ανάρπαστο, σε σημείο που ούτε οι ίδιοι περίμεναν τέτοια τεράστια ζήτηση. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σ'άλλους (lightg3), ήθελε οπωσδήποτε να έρθουν να πάρουν την δικιά μου ελαττωματική για να την στείλουν στoυς Ιάπωνες, οι οποίοι είναι πολύ εύθικτοι σε κάτι τέτοια όπως είπε... Με ρώτησε αν με ενδιαφέρει η 52άρα που υπάρχει διαθέσιμη. Επειδή ήδη περιμένω από τις 21/12 του 7 και επειδή η απόσταση που βλέπω είναι 4,5+ μέτρα (και η 46άρα άρχιζε να μου φαίνεται μικρή) αποφάσισα να πάω στην 52άρα να τελειώνουμε. Η τιμή έμεινε η ίδια με αυτή του powerbuy κ πλήρωσα τη διαφορά. Την αντικατάσταση έκανε το κατάστημα κ μετά αυτό έστειλε την ελαττωματική στην FGEurope (και μετά αυτοί στην Ιαπωνία).
Την εγκατέστησα χθες το βράδυ και παίζει άψογα. Την τσέκαρα και για καμμένα/κολλημένα πίξελ και όλα κομπλέ. Περιττό να σας πω ότι η διαφορά στο μέγεθος είναι μεγάλη, πραγματικό θηρίο η 52άρα! Η οθόνη γεμίζει το οπτικό πεδίο και σου δίνει περισσότερο την αίσθηση του σινεμά... Τέλος καλό λοιπόν για μένα, μακάρι να ξεμπερδέψουν γρήγορα κι οι άλλοι που έπεσαν στην ελαττωματική παρτίδα...

Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Φώτο!!! Δείξε καμιά φώτο να φτιαχτούμε κι εμείς λίγο!!! :worshippy:

Καλωρίζικη και είμαι σίγουρος ότι θα την απολαύσεις όσο τίποτα άλλο! :SFGSFGSF:

Να'σαι καλά! Θα ανεβάσω τ'απόγευμα γιατί είμαι στη δουλειά...

Ρίξε οπωσδήποτε photos!
Η πρώτη είναι τραβηγμένη κανονικά (χωρίς ζουμ) από τη θέση θέασης (4,6m) και οι άλλες είναι 1080p απ'το ps3...

Attachments

• 001.JPG
    001.JPG
    140.2 KB · Views: 63
  • 002.jpg
    002.jpg
    110.3 KB · Views: 64
  • 003.JPG
    003.JPG
    111.5 KB · Views: 58
  • 004.jpg
    004.jpg
    92.1 KB · Views: 64
Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Φοβερή και τρομερή!
Καλορίζικη!

Πες μας αν θες τις εντυπώσεις σου.
Τελικά τι είναι καλύτερα; Η προηγούμενη στις 46" ή τώρα με την 52άρα;
Αν πλησιάσεις στα 3μ πως φαίνονται τα ελληνικά κανάλια;
Αυτό με ενδιαφέρει γιατί εγώ έχω 3μ απόσταση και σκέφτομαι να την αγοράσω.

Re: Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Φοβερή και τρομερή!
Καλορίζικη!

Πες μας αν θες τις εντυπώσεις σου.
Τελικά τι είναι καλύτερα; Η προηγούμενη στις 46" ή τώρα με την 52άρα;
Αν πλησιάσεις στα 3μ πως φαίνονται τα ελληνικά κανάλια;
Αυτό με ενδιαφέρει γιατί εγώ έχω 3μ απόσταση και σκέφτομαι να την αγοράσω.
Μια χαρά μου φαίνονται αυτά που έχω καλό σήμα. Γιατί στην περιοχή μου γενικά δεν πιάνω καλά. Αν βλέπεις στα 3 μ. θα χρειαστεί να έχεις ενεργοποιημένο το opc που ρίχνει τη φωτεινότητα (ή την ανεβάζει) ανάλογα με το περιβάλλον. Αλλιώς γίνεται ενοχλητική η εικόνα αν βλέπεις πολλή ώρα, εκπέμπει πολύ φως το 52άρι πάνελ!
Αλλά εκεί που η τηλεόραση πετάει είναι στα ψηφιακά. Σε games, htpc, bd η εικόνα είναι απίστευτη. Κι έχει πολλές ρυθμίσεις για να την προσαρμόσεις όπως ακριβώς θες. Μπορείς φυσικά να έχεις διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε πηγή.

Πάντως αν κανείς που έχει κάποια xl2e και την έχει ρυθμίσει σωστά (υποκειμενικό αυτό αλλά δεν με πειράζει) ας ποστάρει τις ρυθμίσεις για κάθε avmode (δυναμικό, κανονική, ταινια, παιχνίδι, υπολογιστής, tv)...

Απόλαυση οι 52 ίντσες, σου εύχομαι να την χαρείς για πάρα μα πάρα πολύ καιρό!! Μεγιές!!!!
Nα'σαι καλά! Σίγουρα θα μείνει για πολύ καιρό αυτή η tv...

Καμιά βοήθεια στις ρυθμίσεις ρε παιδιά. Το DNR να το έχω στο Οff?

Απάντηση: Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Καμιά βοήθεια στις ρυθμίσεις ρε παιδιά. Το DNR να το έχω στο Οff?

Καλορίζικη η TV.
Οι ρυθμίσεις που έχω στην 46XL2 είναι:

OPC : on
Φωτ. Περιβ. +5
Αντίθεση +30
Φωτεινό 0
Χρώμα 0
Απόχρωση 0
Διαυγές +2

Προηγμένο
Θερμ. Χρώμ. Μέσο
100 Hz on
Λειτουργία Film Κανονική
Ενεργή αντίθεση on
3D-Y/C Κανονική
Μαύρο & Άσπρο Off
Εύρος OPC Μέγ. +5 Ελάχ. -5

.

Καλορίζικη η TV djx33 και καλές θεάσεις.

Οι δικές μου ρυθμίσεις στην 42XL2E είναι:

OPC : on
Φωτ. Περιβ. +14
Αντίθεση +32
Φωτεινό +4
Χρώμα +3
Απόχρωση -2
Διαυγές +4

Προηγμένο
Θερμ. Χρώμ. Μέσο - Υψηλή
100 Hz on
Λειτουργία Film Κανονική
Ενεργή αντίθεση off
3D-Y/C Κανονική
Μαύρο & Άσπρο Off
Εύρος OPC Μέγ. +8 Ελάχ. -8
DNR Υψηλή

Πες μου πώς σου φαίνονται και αυτές, τις έχω φτιάξει με βάση την TV και σε δωμάτιο με ρυθμιζόμενο φωτισμό (εγώ βλέπω σε απόσταση γύρω στα 3 μέτρα).

Πάντως εμένα με ξαναπήρανε για την TV γιατί νόμιζαν ότι έχω ακόμα την παλιά, δεν ξέρανε ότι την αλλαγή την κανόνισε το κατάστημα.

Υ.Γ.: Πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μία πηγή με HDMI.... :frown:

ΜΕ γειά!
Οι δικές μου ρυθμίσεις (52XL2Ε):

Οι ρυθμίσεις αφορούν τη θέαση NOVA και τη ρύθμιση "User". Με κεραία δεν έχω ψάξει τι γίνεται.
Όταν βάζω το PC στην HDMI δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση. Η εικόνα είνα απλά τέλεια.

OPC : off
Φωτ. Περιβ. +0
Αντίθεση +30
Φωτεινό -15
Χρώμα 0
Απόχρωση 0
Διαυγές +0

Προηγμένο
Θερμ. Χρώμ. Μέσο
100 Hz on
Λειτουργία Film off
Ενεργή αντίθεση off
3D-Y/C Κανονική
Μαύρο & Άσπρο Off
Εύρος OPC Μέγ. +16 Ελάχ. -16

DNR στο off, αφού δεν υπάρχει θόρυβος, το σήμα είναι ψηφιακό.

Last edited:

Eυχαριστώ όλους παιδιά.

Δημήτρη γιατί τόσο χαμηλά οι φωτεινότητες; Εκτός αν βλέπεις από πολύ κοντά...

H Λειτουργία Film χρειάζεται μόνο στις ταινίες; Οπουδήποτε αλλού στο off;

Το DNR στα ψηφιακά (pc, ps3, nova, dvd) πάντα off, έτσι;

Επίσης στο pc το γυρνάς στο avmode:"υπολογιστής"; Φαντάζομαι ότι όταν θες να δεις ταινία απ'το pc πρέπει μετά να το γυρίσεις στο avmode:"ταινία".
Εγώ στο ps3 έχω φτιάξει ρυθμίσεις χρήστη σύμφωνα με τα παιχνίδια αλλά όταν θέλω να δω ταινία απ'το ps3 το γυρνάω πάλι στο avmode:"ταινία". Αυτή δεν είναι η λογική;

Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται έχω φτιάξει ένα εξελάκι με τις εργαστασιακές ρυθμίσεις και με προτεινόμενες ρυθμίσεις που έχω μαζέψει από εδώ κ από ξένα φόρουμς...

Attachments

εμένα πάντως μου βγήκε η πίστη για να βρω το pixel to pixel...Νόμιζα ότι έφταιγαν οι οδηγοί ώσπου βρήκα το παλιόκουμπο..

To " Φωτ. Περιβ." δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά, οπότε το έβαλα στο μέσο όρο (0) για να μη σκίζω και το backlight.

Τηλεόραση βλέπω συνήθως με πολύ χαμηλό φωτισμό και στα 2,5 - 3m

Το DNR είναι για τα χιόνια απ' ότι ξέρω. Αν δεν έχεις τέτοι πρόβλημα, καλύτερα να μη το βάλεις, καθώς έχει την τάση να "θολώνει" την εικόνα.

Το "Ταινία" είναι πολύ σκοτεινό, προβλέπεται χρήση του μόνο σε συνθήκες συσκότισης, σύμφωνα με το manual.

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ,
ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ , ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΥ 46άρα (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ).
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟVA.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΤΣΗ ΣΠΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ,
ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ , ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΥ 46άρα (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ).
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟVA.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΤΣΗ ΣΠΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ
Καλορίζικη!!!:ernaehrung004: