Sharp BD-HP20S firmware update

Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα το εν λόγω BD player.Κατ' αρχήν είμαι νέος στο άθλημα :flipout:και είχα την εντύπωση ότι από άποψη λειτουργίας θα είναι σαν τα DVD players.Μ' αρέσει που μέσω του HDMI απλά το συνδέεις και παίζει, όμως είναι λίγο εκνευριστικό να περιμένεις κάμποσο μέχρι να αναγνωρίσει και να "φορτώσει" το δισκάκι.Σε αποζημιώνει όμως η τέλεια εικόνα σε BD και σε DVD.
Μου παρουσίασε το εξής "πρόβλημα" σε δύο ταινίες.Στο AVATAR και στο IRON MAN 2 έβγαζε ένα μήνυμα ότι χρειάζεται αναβάθμιση για να παίξει τις ταινίες και αρνιώταν πεισματικά να συνεχίσει.Οποια άλλη ταινία έβαλα τις έπαιζε κανονικά.Μπήκα λοιπόν στη σελίδα της εταιρείας και κατέβασα την έκδοση 1.18 του firmware και ως δια μαγείας έπαιξε τις δύο αυτές ταινίες.Το firmware θα το βρείτε εδώ http://esupport.sharp-cee.com/html/...rderBy=Title&SearchString=&OS=%&template_lang= απλά τι καίτε σε ένα CD με το Nero και σε ένα δεκάλεπτο είναι έτοιμο στο player.

Μια ερώτηση, αλήθεια και τα υπόλοιπα BD players κάνουν αρκετό χρόνο να διαβάσουν και να φορτώσουν ;

Το Hp20S είναι blu ray player 1ης γενιάς,γι αυτό και αργεί να μπουτάρει.Και τα άλλα blu 1ης γενιας ήταν επίσης αργά.Τα νεώτερα φορτώνουν πιο γρήγορα.
Η αναβάθμιση από την 1.16 και πάνω μπορεί να γίνει και με usb stick.

Re: Απάντηση: Sharp BD-HP20S firmware update

Το Hp20S είναι blu ray player 1ης γενιάς...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Βρήκα αρκετές πληροφορίες για αυτό στο bluray.com, όπου πολύς κόσμος έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και το σιχτιρίζει.

Αλλη μιά ταινία που αρνήθηκε πεισματικά να παίξει σήμερα παρά το update είναι το 2012.

Εμένα μου έκανε εντύπωση που έπαιξε το Avatar.Θεωρείται από τα πιο δύστροπα δισκάκια blu ray.Το έβαλα κι εγώ εχθές και έπαιξε.Οσο για το 2012 όταν είχε βγει σε blu ray το είχα νοικιάσει και το έπαιζε άνετα ο Sharp.Μήπως έφταιγε το blu ray,γρατζουνιές κλπ?

Εμένα μου έκανε εντύπωση που έπαιξε το Avatar.Θεωρείται από τα πιο δύστροπα δισκάκια blu ray.Το έβαλα κι εγώ εχθές και έπαιξε.Οσο για το 2012 όταν είχε βγει σε blu ray το είχα νοικιάσει και το έπαιζε άνετα ο Sharp.Μήπως έφταιγε το blu ray,γρατζουνιές κλπ?

Πριν κάνω το update δεν το έπαιζε το AVATAR φίλε μου.Μόλις το έκανα το έπαιξε κανονικά ! Το δισκάκι ήταν μιά χαρά, το θέμα είναι ότι εκτός του ότι δεν το έπαιξε το 2012, κολούσε και το μηχανάνημα δεν έκανε καμιά λειτουργία ούτε και eject.Χρειάστηκε να κάνω hard reset σε τρείς συνεχόμενες προσπάθειες να το παίξει, αλλά τίποτα...θα το νοικιάσω σήμερα από άλλο βίντεο κλαμπ να δω μήπως παίξει.

Εγώ το 2012 το πήρα από το videorama.Είναι η έκδοση με το μεταλικό εξώφυλλο.

Oχι δεν ήταν αυτή η έκδοση (steelbook) αλλά με το χάρτινο εξώφυλο.Θα το ξαναπάρω από άλλο βίντεο κλαμπ για να δω τι γίνεται...
Πάντως τα Legion, The day the earth stood still και Iron Man 1 τα έπαιξε μιά χαρά σήμερα...αγόρασα και την τριλογία του Αρχοντα, τα πρώτα BD που αγοράζω για να απολαύσω την ταινία.

Είδωμεν...γενικά πάντως είμαι ευχαριστημένος για 99 ευρώ που το αγόρασα το Sharp.Με αποζημιώνει η απίθανη εικόνα του BD.

Λοιπόν το 2012 το νοίκιασα από άλλο βιντεο κλαμπ και έπαιξε κανονικά ! το ίδιο δισκάκι με την ίδια συσκευασία...
Επαιξα και λίγο με τις ρυθμίσεις και νομίζω ότι βελτιώθηκε κάπως η εικόνα όταν παίζει DVD, λογικά μάλλον κάνει upscale το μηχάνημα.
Πάντως δεν πρέπει να υποστηρίζει DVD DL δισκάκια γιατί μόλις βάλω ένα διαβάζει για λίγο, βγάζει μήνυμα DISK INCOMPATIBLE και το πετάει έξω...

Μάλλον αύριο θα του κάνει παρέα και ένας καινούριος ενισχυτής να υποστηρίζει τα καινούρια (για εμένα) φορμά ήχου, αφού ο σχεδόν δεκάχρονος Pioneer μάλλον αρχίζει να τα φτύνει :flipout:

Αρα το δισκάκι έφταιγε!
Upscale κάνει και πολύ καλό μάλιστα στα dvd.Αν έχεις τηλεόραση που υποστηρίζει 1080p 24Hz τότε στο μενού του Sharp στη Hdmi θα βάλεις Auto.Αλλιώς βάλε 1080p.Για dvd dl δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έχω.

Αρα το δισκάκι έφταιγε!
Upscale κάνει και πολύ καλό μάλιστα στα dvd.Αν έχεις τηλεόραση που υποστηρίζει 1080p 24Hz τότε στο μενού του Sharp στη Hdmi θα βάλεις Auto.Αλλιώς βάλε 1080p.Για dvd dl δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έχω.

Τι να πω δεν ξέρω για αυτό το δισκάκι...έφερε ένας φίλος ένα δικό του 2012 αγορασμένο από το play.com και δεν το έπαιξε ! θα μας τρελλάνει :flipout:

Οπως τα λες είναι για τις ρυθμίσεις φίλε.Η εικόνα είναι απίθανη ! βέβαια μου τη ψιλοσπάει που το player είναι όπως μου είπες πρώτης γενιάς και μου κάνει όλα αυτά τα bugs, αλλά τώρα δεν μπορώ να πάρω κάποιο άλλο.Θα ανανεώσω πρώτα τον ενισχυτή και αργότερα θα πάρω κάποιο καλύτερο να είναι και region free να βλέπω ταινίες από το Αμέρικα, να είναι και πιο γρήγορο στο φόρτωμα, και το Sharp θα πάρει την άγουσα για το υπνοδωμάτιο...