SHARP LC-32RD2E : Παραμόρφωση εικόνας

fkerasar

New member
26 February 2008
2
Γεια σας.

Είδα στο Media Markt στο Μαρούσι την SHARP LC-32RD2E, που με ενδιέφερε, αλλά είχε μία μάλλον έντονη παραμόρφωση στην εικόνα. Έμοιαζε σαν βίντεο που έχει συμπιεστεί πολύ. Λεπτομέρειες όπως ρυτίδες στα πρόσωπα χάνονταν.

Εκείνη την ώρα έπαιζε τηλεοπτικό πρόγραμμα, που γενικά έχει χειρότερη ποιότητα. Όμως στις διπλανές τηλεοράσεις, με το ίδιο πρόγραμμα, δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο και κυρίως στην PANASONIC TX-32LXD70, που επίσης με ενδιέφερε.

Επειδή έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για την SHARP και επειδή η παραμόρφωση ήταν αρκετά έντονη, δοκίμασα αρκετές ρυθμίσεις μέσω του τηλεχειριστηρίου που υπήρχε (και απενεργοποίηση των 100Hz), αλλά ό,τι και να έκανα η παραμόρφωση παρέμενε.

Ζήτησα μάλιστα και από έναν πωλητή να μου τη ρυθμίσει, αλλά δεν έκανε τίποτα γιατί βασικά δεν ήξερε.

Ξέρει κανείς τίποτα γι' αυτό, δηλαδή αν είναι θέμα ρύθμισης και ποιας, ή αν είναι γενικά πρόβλημα του μοντέλου ή αν ίσως είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο κομμάτι;

Έχω δει και αλλού την SHARP LC-32RD2E, όπου έπαιζε από DVD και δεν υπήρχε αυτό το θέμα. Με ενδιαφέρει πολύ όμως τι κάνει σε απλό τηλεοπτικό σήμα.

Φίλε fkerasar, καλώς ήρθες αρχικά στην παρέα μας :ernaehrung004:

Προφανώς είχαν την εικόνα σε κάποιο mode το οποίο δημιουργούσε το συγκεκριμένο προβλημα. Εαν από το τηλεκοντρόλ έδινε ο πωλητής ανάλυση στην εικόνα σε κάδρο 16:9 δεν νομίζω να έδειχνε τότε διαφορετικά από τις υπόλοιπες.
-bye-

Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την τσεκάρεις και σε κάποιο άλλο μαγαζί για να σιγουρευτείς. Αυτό που περιγράφεις είναι μείωση της ανάλυσης/ευκρίνειας και δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τις αναλογίες του κάδρου. Ίσως έχει να κάνει με την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κάποιου φίλτρου (π.χ noise reduction).

Τις δοκιμασμένες Sony 32D3000 και Philips 32PFL9632 τις είδες ?

Προφανώς είχαν την εικόνα σε κάποιο mode το οποίο δημιουργούσε το συγκεκριμένο προβλημα. Εαν από το τηλεκοντρόλ έδινε ο πωλητής ανάλυση στην εικόνα σε κάδρο 16:9 δεν νομίζω να έδειχνε τότε διαφορετικά από τις υπόλοιπες.

Σχετικά με το κάδρο, όλες παίζαν σε full screen.

Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την τσεκάρεις και σε κάποιο άλλο μαγαζί για να σιγουρευτείς. Αυτό που περιγράφεις είναι μείωση της ανάλυσης/ευκρίνειας και δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τις αναλογίες του κάδρου. Ίσως έχει να κάνει με την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κάποιου φίλτρου (π.χ noise reduction).

Πράγματι σκέφτομαι να δοκιμάσω και σε άλλα καταστήματα γιατί δε μπορώ να δεχτώ ότι αυτή είναι η φυσιολογική της συμπεριφορά. Έψαξα αρκετά σε φόρουμ σε Ελλάδα και εξωτερικό και δε βρήκα πουθενά παρόμοια αναφορά. Επίσης διάβασα και αρκετές κριτικές που λίγο-πολύ τη θεωρούν από τις καλές της κατηγορίας της.

Πριν όμως πάω αλλού, μέσα στις επόμενες μέρες, ήθελα γνώμες για το τι μπορεί να είναι και πως μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Τις δοκιμασμένες Sony 32D3000 και Philips 32PFL9632 τις είδες ?

Είδα και την Sony 32D3000, που φυσικά δεν είχε αυτήν την παραμόρφωση. Η εικόνα της μου φάνηκε καλή, αλλά η αλήθεια είναι πως είχα εστιάσει κυρίως στην Sharp γιατί μου αρέσει περισσότερο και από πλευράς design. Αν έβλεπα ότι η εικόνα της είναι αρκετά καλή θα την προτιμούσα γι' αυτό το λόγο.

Πάντως την καλύτερη εντύπωση από ποιότητα εικόνας μου έχει κάνει η Panasonic TX-32LXD70. Στο Media Markt με τηλεοπτικό σήμα είχε την καλύτερη ευκρίνεια (ρυτίδες, τρίχες). Βέβαια έδειχνε και όλες της ατέλειες από το κακό σήμα. Επίσης στο Πλαίσιο στη Μεταμόρφωση, που την είχα δει να παίζει DVD, πάλι μου φάνηκε καλύτερη (και από τη Sharp και από τη Sony). Τότε γιατί δεν την αγοράζω; Απλώς δε μου αρέσει πολύ το σχεδιό της. Την Philips πράγματι δεν την έχω προσέξει.

Ευχαρίστως να ακούσω όποιες άλλες ιδέες υπάρχουν για το πρόβλημα με τη Sharp ή για εναλλακτικά μοντέλα.