SHEK D2 πρώτα συμπεράσματα...

Λοιπόν τα τελειωτικά συμπεράσματα:

Που λέτε αυτό το ντακ το άκουσα για πολύ λίγο, κρύο και εκτός θέσης ακρόασης πρώτη φορά στου Κακαλέα.
Το αυτί μου έστω και για λίγο ανίχνευσε κάτι καλό και με ψωμί... ενώ παράλληλα τα λεφτά του πολύ λίγα...
Βέβαια ο Στέργιος είχε τέρμα τον προ του για να ακουστεί αυτό το υπερβολικά χαμηλοέξοδο ντακάκι ανάμεσα σε τόσο κόσμο...

Έτσι το πήρα στο σπίτι για μια άκρως ενδελεχή ενασχόληση...
Ο προ μου έχει πολύ μεγάλο κέρδος... (+20dB), δηλαδή δεν είναι "υποβιβαστής"... και γενικότερα το σύστημα δεν κλάνει μέντες.
Kατά τα άλλα είναι χάλια, αλλοπρόσαλλο, δεν βλέπεται αλλά καλούτσικο για την "Audio"...:damnyou:
Έτσι αυτό το χαμηλοέξοδο πλαστικό κουτί δεν είχε πρόβλημα συμβίωσης...
Τα πράγματα με λίγα λόγια είναι όπως τα περιέγραψα στην αρχή του θρέντ πλήν όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ψόφιο...
Με τίποτα.
Πως θα μπορούσε άλλωστε...:BDGBGDB55:

Πάμε παρακάτ:
Όσοι διαβάζουν την DIY (όσοι δεν διαβάζουν δεν κάνουν καλά...) είδαν ότι ασχολήθηκα με την (απαράδεκτη) τροφοδοσία του.
Πειραματίσθηκα με τροφοδοσία μπαταρίας για να εξαλείψω κάποια που δεν ήταν σωστά.
Αυτά δηλαδής που περιγράφει ο Τζιμάκος και που κάνει το RME αλλά δεν τα κάνει το nonos...
Tελικά και αυτά τα κάνει το nonos και μάλιστα άψογα!
Μάλιστα σε εκνευριστικό βαθμό γι' αυτά που κοστίζει...
Μόνο όμως με την μπαταρία...

Για να μην σας τα πολυλογώ, το ντακ παίζει την μουσική πικαπίσια χωρίς ούτε ένα τα μειονεκτήματα του τελευταίου...
Το θέμα όμως είναι να βρείτε αφενός κατάλληλο προενισχυτή για να παίξει... και αφετέρου ένα καλό ψηφιακό καλώδιο...*
Επίσης κρύο παίζει εντελώς αδιάφορα αλλά παρόλα αυτά χωρίς να ενοχλεί, εκτός από το περίεργο χαμηλό του!
Μόνιμα στο ρεύμα είναι το καλύτερο δώρο που θα του κάνετε.
Αν τα βρείτε αυτά* αγοράστε το με κλειστά μάτια.
Αν δεν τα βρείτε ή δεν τα έχετε, προσπεράστε το...
Και μην ξεχνάτε:
Για το κακό αποτέλεσμα δεν φταίει πάντα η δοκιμαζόμενη συσκευή...:grandpa:

Last edited:
Λίγο άσχετο αλλά μου 'ρθε!:

Βασικά πρέπει να ξερουμε τους στόχους μας στο χτίσιμο ενός συστήματος.
Να βάλουμε μιά ιεραρχία στα προβλήματα αλλά και στις λύσεις τους.
Να βρούμε τα "θέλω" μας αλλά και τους τρόπους που θα ικανοποιηθούν αυτά.
Φυσικά με την ανάλογη οικονομοτεχνική μελέτη...
Όλα δηλαδή σε μια σειρά.
Χωρίς παλινωδίες.

Ξεκινάμε με τα ηχεία πάντα σε συνάφεια με τον χώρο.
Μετά πάμε σε ενισχυτές που θα οδηγήσουν τα ηχεία και στο τέλος στην πηγή σε συνάφεια με πρό αλλά και τον προ με τους τελικούς.
Αρκετά δύσκολα πράγματα.
Εξ' άλλου αν δεν είμαστε καλυμμένοι στα προηγούμενα και ειδικά από τα ηχεία, τι να μας κάνει η καημένη η πηγούλα?
Ο ήχος θέλουμε δεν θέλουμε από τα ηχεία βγαίνει.
Όταν αυτά δεν μπορούν το κάτι παραπάνω που θέλουμε, όσες πηγές και να αλλάξουμε το αποτέλεσμα πάντα θα παραμένει ημίμετρο.

Εγώ είχα ξεκινήσει ανάποδα αγοράζοντας μια καλή πηγή (το 900άρι) και μετά ψάχτηκα για τα υπόλοιπα...
Στο τέλος δε με τα ηχεία (αλλά υπήρχαν και λόγοι γι' αυτό, που εξηγώ παρακάτω).
Λάθος μέγα!
Παιδεύτηκα πολύ ενώ εξ' αρχής έπρεπε να ξεκινήσω με ένα ηχείο ανάλογο του χώρου και του ήχου που γουστάρω.
Φυσικά αυτό ήταν και ο κυριώτερος ανασταλτικός παράγοντας για μένα.
Τα ηχεία που μου κάνανε ή δεν υπήρχαν! ή δεν αγοραζόντουσαν... ή ιδιοκατασκευαζόταν πολύ πολύ δύσκολα.
Τέσπα τα παραπάνω είναι μια μικρή αναδρομή και αυτοκριτική που όμως ίσως βοηθείσει τους νεότερους και γιατί όχι, απειρότερους χομπίστες.

Από την άλλη βεβαια πολλές αγορές είναι ψυχολογικές.
Πολλά μηχανάκια που τα έχουμε καιρό τα βαρυόμαστε ενώ παράλληλα γουστάρουμε πολύ όταν αγοράζουμε...
Το shopping therapy είναι ωραίο το άτιμο!
Πάντως ότι περνά από το χέρι μας καλό είναι να το δοκιμάζουμε.
Η δοκιμή δεν κοστίζει και δόξα τον Θεό υπάρχουν φίλοι που πρόθυμα θα μας δανείσουν ένα μηχανάκι.
Πάλι όμως τα άτιμα τα ηχεία δύσκολα δανείζονται γιατί συνήθως είναι μεγάλα και βαριά.
Δηλαδή για το κυριότερο μέρος ενός συστήματος έχουμε σχεδόν μηδαμινή ευελιξία δοκιμών...
Τελικά οι μικροί χώροι είναι απείρως πρακτικότεροι και συνηθέστερα τους φέρνουμε βόλτα με λιγότερο τρέξιμο και με ευρεία γκάμα μηχανών.

Re: Απάντηση: SHEK D2 πρώτα συμπεράσματα...

Πάλι όμως τα άτιμα τα ηχεία δύσκολα δανείζονται γιατί συνήθως είναι μεγάλα και βαριά.
Γιαννη μου, τα καλα ηχεια, ειναι σιγουρα πολυ μεγαλα και πολυ βαρια τα ρημαδια ....
Απ την αλλη μερια , ο μεγαλος χωρος μπορει να εχει μεν τη δυσκολια του και τα (πολλα) προβληματα του, αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη και τα γουστα μου, "παιζει" καλυτερα απο το μικρο χωρο. Μπορεις να βαλεις και τιποτα μεγαφωνακια της προκοπης (βλεπε ιντσες :grinning-smiley-043), να εχεις ανεση με τις αποστασεις και να κανεις τελος παντων πραγματα που δεν μπορεις σε μικρο δωματιο.

Καλη συνεχεια....

Απάντηση: Re: SHEK D2 πρώτα συμπεράσματα...

Ο κάθε χώρος έχει τα δικά του, απλά οι πολύ μεγάλοι θέλουν πολύ κανάκεμα αλλά και οι μικροί, χαθήκαν οι μεσαίοι; 45-55τμ;

Βαγγέλη τα 45-55 τ.μ κατά την γνώμη μου είναι πολλά.
Θέλουν κάτι τρανό και αρκετά βαρύ!
Και ακρόαση σε κοντινή απόσταση γιατί αλλιώς θα χρειαστούμε τρανότερα...
Μ' αυτά που έχω τώρα, ακούω στο μέσο πεδίο γιατί μακρύτερα μου πέφτουν πάλι μικρά!

Τα παλιά μου "κτήνη" τα έχω παροπλισμένα.
Τα οποία έχω δοκιμάσει σε νορμάλ χώρο και έπαιζαν εξαίρετα.
Εγώ όμως ώς γνωστόν τους χαλούσα τα μεγάφωνα...
Το πιστεύεις πως υπάρχουν άνθρωποι που τα θέλουν για τον χώρο τους ή για να τα ακούσουν στον χώρο τους και βαρυόμαστε να τα κουβαλήσουμε???
Ένας φίλος μου έλεγε πως: "καλά είναι αλλά άμα τα βάλω στο σπίτι θα πρέπει να περνάμε από πίσω τους...!"

Πίκρα το ευμέγεθες ηχείο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: SHEK D2 πρώτα συμπεράσματα...

Γιαννη μου, τα καλα ηχεια, ειναι σιγουρα πολυ μεγαλα και πολυ βαρια τα ρημαδια ....
Απ την αλλη μερια , ο μεγαλος χωρος μπορει να εχει μεν τη δυσκολια του και τα (πολλα) προβληματα του, αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη και τα γουστα μου, "παιζει" καλυτερα απο το μικρο χωρο. Μπορεις να βαλεις και τιποτα μεγαφωνακια της προκοπης (βλεπε ιντσες :grinning-smiley-043), να εχεις ανεση με τις αποστασεις και να κανεις τελος παντων πραγματα που δεν μπορεις σε μικρο δωματιο.

Καλη συνεχεια....

Τζίμ ο χώρος όσο με παίδεψε άλλο τόσο με έχει σώσει.
Αλλά παιδεύτηκα πολλά χρόνια και ακόμα δεν τελειωσα...
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που θα ήθελα ένα μικρό δωματιάκι, αποκλειστικό βέβαια, με έναν προ και ένα στουντιακό 2,1.

Καλή συνέχεια και σε σένα.