SHELTER 201

Re: Απάντηση: SHELTER 201

Και μετά από 50 Ώρες μουσική εξακολουθεί να ακούγεται πολύ καλή.
Προσπαθώ να βρω αδυναμίες...
Εσείς έχετε βρει κάποιες αδυναμίες στο συνδυασμό Shelter 201 με την μαμίσια βελόνα;
Άραγε τι παραπάνω θα βρω σε τυχών πειράματα;

Στην τιμη της δεν εχει παρα μονο καλα.

Με μια jico SAS θα κερδισεις σε αναλυση,καθαροτητα,διαφανεια,tracking.....

Και αν αποφασισεις για την SAS δεν θα υπαρχει λογος ουτε για την 301 ουτε για πολλες αλλες κατα πολυ πιο ακριβες.Αυτο ειναι το πειραμα που εισηγουμαστε.

Απο ΜΜ τουλαχιστον αμφιβαλλω αν πλησιαζει καμια.Απο MC θα κλαψουν πολλες.

Μπορει να ακουγεται πολυ καλο για να ειναι αληθινο,αλλα,προσωπικα ετσι βλεπω και ακουω τα πραγματα.

Να τονισω εδω οτι τα πιο πανω για μενα,ισχυουν νοουμενου οτι καποιος εχει το generator που ηδη εχεις τωρα.

Οπως θα έχεις καταλάβει υπάρχουν κάποιοι που πίνουν νερό στο όνομα των ΣΑΣ.

Προσωπική μου επιλογή είναι μια Shure v 15 III SAS (έχω και δεύτερη ίδια με μαμισια βελόνα). Σε άμεση σύγκριση η ΣΑΣ κερδίζει σε λεπτομέρεια και ανεύρεση πληροφορίας.

Οσο γι την 501, είναι πολύ καλή κεφαλή, ισορροπημένη και μουσικότατη.

Και εγώ πίνω νερό στο όνομα SAS...

Σύντομα (και με την ολοκλήρωση του πικάπ μου) θα πάρω και μια SAS για την θρυλική μου Stanton 881s... νομίζω έχει να γίνει πανηγύρι...

Υπάρχει μια νοοτροπία πως οι ΜΜ δεν φτάνουν τις MC... αυτή την νοοτροπία την είχα και εγώ... ευτυχώς μου έφυγε, και απολαμβάνω τους δίσκους μου αφενός χωρίς πτώση σε ηχητική ποιότητα, δεν αγχώνομαι για τον αν θα σπάσει ή θα φθαρεί η βελόνα (δηλαδή παίζω ασταμάτητα) και φυσικά έχω την πολυτέλεια αλλαγής ώστε να έχω και νέο άκουσμα.

Αυτό είναι οικονομικά απαγορευτικό αν κινείτε κανείς σε MC...

δεν αγχώνομαι για τον αν θα σπάσει ή θα φθαρεί η βελόνα (δηλαδή παίζω ασταμάτητα) και φυσικά έχω την πολυτέλεια αλλαγής ώστε να έχω και νέο άκουσμα.

Αυτό είναι οικονομικά απαγορευτικό αν κινείτε κανείς σε MC...

Και με καινουργια αναρτηση καθε φορα που αλλαζεις βελονα , πολυ σημαντικο.

Ψήνομαι παιδιά ψήνομαι.
Έτσι να δω μήπως και έχω εναλλακτικές προτάσεις για την Grado Master που έχω.
Πάντως και έτσι που είναι η 201 την γουστάρω. Λέτε με με την sas να ξεκολήσω.
Κρίση έρχετε παιδιά, κρίση..
Και αυτή η απαλλαγή από το άγχος της βελόνας είναι μεγΆΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑλο θέμα.
Ευχαριστώ

Μόλις παρέλαβα την Jico needle ΜΜ1 SAS.
Από το ζόρι μου παράτησα την δουλειά και έτρεξα και την κότσαρα στην shelter.
Έπαιξα την πρώτη πλευρά του Whish you were here.
Που πήγαν τα σκρατς;
Παίζει μουσική.
Αν και λίγο φωτεινή-σκληρή μου ακούγεται (όχι όμως σαν τη Nagaoka j555), αλλά πιστεύω ότι όταν θα στρώσει θα γλυκάνει.
Έχει μια διαύγεια και μια αμεσότητα που δεν έχω δει πουθενά.
Αλλά άσε να στρώσει (αλήθεια πόσες ώρες θέλει; ) καλά και μετά τα ξαναλέμε.

Εν πρώτης πάντως ενθουσιασμένος...

Απάντηση: Re: SHELTER 201

Οπως θα έχεις καταλάβει υπάρχουν κάποιοι που πίνουν νερό στο όνομα των ΣΑΣ.

Προσωπική μου επιλογή είναι μια Shure v 15 III SAS (έχω και δεύτερη ίδια με μαμισια βελόνα). Σε άμεση σύγκριση η ΣΑΣ κερδίζει σε λεπτομέρεια και ανεύρεση πληροφορίας.

Οσο γι την 501, είναι πολύ καλή κεφαλή, ισορροπημένη και μουσικότατη.

Είναι όμως καλύτερη από την Shure v 15 III SAS;
Δείχνεις να τις έχεις και τις δυο...

Re: Απάντηση: SHELTER 201

Που πήγαν τα σκρατς;
Παίζει μουσική.
Αν και λίγο φωτεινή-σκληρή μου ακούγεται (όχι όμως σαν τη Nagaoka j555), αλλά πιστεύω ότι όταν θα στρώσει θα γλυκάνει.

Καλορίζικια και καλοάκουστη...

καλή και η Shure V15 III SAS, και η Stanton 881s SAS, και ακόμα καλύτερη η Stanton 981LZS...

Στρώσε όμως την δικιά σου και απόλαυσε την... είναι πολύ καλή.

Πόσο έβαλες το VTF?

Απάντηση: Re: Απάντηση: SHELTER 201

Πόσο έβαλες το VTF?

1,25
Mε την ζυγαριά Shure...

Φυσικά και θα την απολαύσω.
Την ερώτηση την έκανα σε σχέση με την shelter 501. Που είναι πολύ - πολύ πιο ακριβή και κινητού πηνίου. Εγκυκλοπαιδικά μονάχα...

Last edited:
Μπορείς να δοκιμάσεις στο 1,5 (μέγιστο) όσο στρώνει και μετά από καμιά 40ρια ώρες μειώνεις αν θες... εγώ την έχω συνεχώς στο 1,5... απίστευτο tracking.

Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Που πήγαν τα σκρατς;
Παίζει μουσική.

Δωσε της 40-50 ωρες και θα "συνελθει"

Είναι όμως καλύτερη από την Shure v 15 III SAS;
Δείχνεις να τις έχεις και τις δυο...

Η δικαιοτερη συγκριση θα ηταν με την V15 III MR και οχι την ΙΙΙΕ.

Αποψη μου ειναι οτι η JICO δεν επελεξε τυχαια το generator της δικης της ΜΜ-1 για να αναδειξει τις αρετες του SAS.
H shelter σου ειναι το πιο κοντινο στην JICO ΜΜ-1,ανκαι φαινεται οτι τα σχολια απο ατομα που χρησιμοποιουν SAS και σε αλλες κεφαλες ειναι θετικοτατα.

Εχω και την V15III/SAS και την JICO ΜΜ-1 SAS. Τελικα "κερδισε" η ΜΜ-1 η αν προτιμας ΜΕ κερδισε η ΜΜ-1.

Πολυ συντομα η ΜΜ-1 θα ειναι διαθεσιμη σε πολυ μικρο αριθμο.Θα την παρουσιασω σε αναλογο νημα μολις ειναι ετοιμα ολα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHELTER 201

Πολυ συντομα η ΜΜ-1 θα ειναι διαθεσιμη σε πολυ μικρο αριθμο.Θα την παρουσιασω σε αναλογο νημα μολις ειναι ετοιμα ολα.

Δηλαδή θα την βγάλει στη παραγωγή ο Ιάπωνας πάλι;

Μπορείς να δοκιμάσεις στο 1,5 (μέγιστο) όσο στρώνει και μετά από καμιά 40ρια ώρες μειώνεις αν θες... εγώ την έχω συνεχώς στο 1,5... απίστευτο tracking.

To tracking της δεν παιζεται ακομη και στο 1 γρ. Κρις , το μινιμουμ που συστηνει η JICO.
Kατεληξα στο 1.1 γρ και αναλογο anti-skating αφου πρωτα ξεκινησα οπως πολυ σωστα επισημαινεις με πιο ψηλο βαρος για 40-50 ωρες.

καλησπερα ηλια (υποθετω δλδ)

στο σπτι εχω οπλισμενες (επανω σε headshell) 4 κεφαλες, εκ των οποιον οι 2 ειναι shure v15 III, μια με γνησια βελονα και μια με ΣΑΣ.

την shelter 501 την ακουω παρα πολυ συχνα σε φιλο, οπου φερνω μαζι και το υλικο μου. βεβαια το υπολοιπο συστημα δεν ειναι το ιδιο.. αμεση συγκριση δεν εχει γινει (αν και καθε τοσο πεφτει σαν ιδεα). Παρολαυτα θα σου πω κατι, ποτε δεν ακουσα κατι που να με κανει να "ζηλεψω" στην shelter, αλλα ουτε και σε καμια αλλη MC (δεν μιλαω για kiseki, blue angel, bluelectric και αλλα εξωτικα φρουτα)

αυτη την στιγμη η βασικη μου κεφαλη ειναι η shure/ jico πανω σε πικαπ μαζας με βραχιωνα sme 3009 s2 imp det h/s (9.5 gr eff) , δλδ τον βραχιωνα που τοτε εδινε και η shure για αυτη την κεφαλη...

η βελονα δεn ειχε αργησει να στρωσει σε εμενα, οποτε μολις την ακουσεις να ερχεται στο επιθυμητο επιπεδο μπορουμε να κανονισουμε μια συγκριση των generator.

To tracking της δεν παιζεται ακομη και στο 1 γρ. Κρις , το μινιμουμ που συστηνει η JICO.
Kατεληξα στο 1.1 γρ και αναλογο anti-skating αφου πρωτα ξεκινησα οπως πολυ σωστα επισημαινεις με πιο ψηλο βαρος για 40-50 ωρες.

Το κατέβασα στα 1,25 με antiskating στο 0,75 περίπου στο Oracle με Ekos... παίζει όπως και πριν... μαγευτικά...:ernaehrung004: ελπίζω σύντομα που θα έχω και VTA on the fly (και χωρίς antiskating, στο πολύ αναμενόμενο νέο πικάπ μου) να δω και εάν και κατά πόσο βελτιώνεται ακόμα παραπάνω...

Last edited: