Shigaclone transport

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Είχα παραγγείλει το κιτάκι από τον Tibi του diyaudio εδώ και κανά μήνα και το είχα και καθόταν.
Και μιας κια βρήκα λίγο χρόνο το έστησα σε μια τάβλα mdf

DIM_1360.jpg

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Παίζει τρομερά καλά, αν και έχω κάποιο θέμα με το puck το οποίο είναι στραβοκομμένο (περιμένω άλλο) και με την εστίαση, μιας και το πλατώ φαίνεται να είναι ελάχιστα πιο χαμηλά απ όσο πρέπει.

Σχεδιάζω στο μεταξύ και ένα σασί... ελπίζω να βρώ χρόνο να πάω να πάρω ξύλο...

μα πότε προλαβαίνεις όλα αυτά που φτιάχνεις

Πρέπει να είσαι ο πρώτος που φτιάχνει transport, οπότε θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον

Πότε τα προλαβαίνω :D
Έχω καμιά 10αριά projects στο σαλόνι μου και τα δουλεύω σχεδόν παράλληλα :D

Δυστυχώς έκανα μια βλακεία προσπαθώντας να ρυθμίσω το ύψος του πλατώ και στράβωσα τον άξονα... Θα πρέπει να περιμένω κανά μήνα να μού ρθει ανταλλακτικό.... βλακεία που δεν πήρα εξ αρχής 3-4 μηχανισμούς...

Στο μεταξύ θα προσπαθήσω να δουλέψω την ιδέα που έχω για το σασί

Δυστυχώς έχει καθυστερήσει αρκετά ο μηχανησμός, και θα καθυστερήσει πολύ ακόμα απ´όσο φαίνεται... Στο μεταξύ ξεκίνησα να φτιάχνω μια τροφοδοσία Salas, έτσι για το καλό :)

χεχε....

και επειδή ξέρω ότι είστε τέτοιο... ορίστε και λίγο μάτι...

DIM_1586.jpg

Δυστυχώς δεν έχω 2Ω αντίσταση για το CSS και 220μF πυκνωτή για το φίλτρο... οπότε και αυτό στο ράφι...

Το πίσω είναι ένα άλλο που ετοιμάζω για το πικάπ μου...

Δημήτρη αν δεν βαριέσαι... εδώ μιλάνε για το dac που σου έλεγα...
Αν θές ρίξε μια ματιά... :a0210:

Μου περισσεύει 1, αλλά minikit έχω μόνο με IRF όχι με BJT. Τα 5V είναι στο κάτω άκρο του, οπότε δεν ξέρω αν θα είναι ιδανικό. Περισσότερα νομίζω λέει και ο Νίκος στο σχετικό thread για το odac.
Aν σου κάνει στο δίνω στο κόστος (19bib + 7μεταφ = 26$. διά 3 γιατί κρατάω το συμμετρικό = 8,66. Kαι 10 το minikit = 18,66 ή ~15 ευρώ), αρκεί να μπορείς νά ρθεις προς Χαλάνδρι.

Αντώνη εμείς θα τα πούμε από κοντά :)

Ακόμα περιμένω puck και μηχανισμό.... Να δούμε πότε θα τα στείλουν....

Στο μεταξύ δοκίμασα να βάλω φίλτρα 100nF στα μοτεράκια και να βγάλω το μπλέ led απ την τροφοδοσία. Το transport φαίνεται ήδη να διαβάζει λίγο πιο γρήγορα το TOC. Το μπάσο πήρε λίγο όγκο και οι μεσο-ψηλές καθάρισαν κι άλλο, αν και δεν πολυεμπιστεύομαι δοκιμές μιας και ο στραβός άξονας και το στραβοκομμένο puck δεν αφήνουν να διαβάσει τίποτα μετά το 3ο track...Στις άμεσες δοκιμές έχω ακόμα να αλλάξω την καλωδιοταινία του μοτέρ με συστραμμένα ζευγάρια utp. Πιστεύω αύριο να έχω και τους πυκνωτές/αντιστάσεις, οπότε θα δοκιμάσω και το salas...

Έκανα και μερικές μετρήσεις κατανάλωσης για δούμε που είμαστε με το salas....

Σε ηρεμία με μη μοντεμένη την οθόνη σε φούλ φωτεινότητα έχει 77mA

Σε νορμάλ απλό διάβασμα τραγουδιού τραβάει περίπου 280mA

Σε άλλες φάσεις όπου τα μοτέρ δουλεύουν περίεργα, πχ στο διάβασμα του TOC, στο άλλαγμα τραγουδιού, στο φρενάρισμα στο στόπ, στην επανανάγνωση λαθών ή τη διόρθωση, είδα κατανάλωση μέχρι 800mA με πιο συνηθισμένο κάτι γύρω στα 600mA

Νίκο τι θα πρότεινες σαν στόχο για BiB? Σκεφτόμουν κάτι γύρω στο 1Α, απλά θα θέλει καλή ψύξη.... ουφ...

Βάλε τσιπάκι ρέγκ σειριακό γιά τό μοτέρ καί βάλε τό δικό μου παράλληλο εκεί πού είναι σταθερότερα από κατανάλωση τά πράγματα. Άν βάλεις γενικά ένα παράλληλο ρέγκ γιά τέτοια διακύμανση ρεύματος τότε τήν περισσότερη ώρα θά έχεις τρομερή ζέστη στήν ψύκτρα του. Γιά ένα Αμπέρ άν πάς, τό 1.1 νά έχει IRF9530 παντού.

Πωωωωωωωω

Σε τι τριπάκι με βάζεις... Με βλέπω με 4 σάλες...

Using separate power supply sections V1, V2, V3 & V4

V1 ATTENTION remove L2 ferrite bead before using separate power supply for this section.

Trough V1 following sections will be powered:

- LA9242M Vcc1 pin 64 for ASP radio frequency section

- Vcc for laser CCS (constant current source)

- Vcc for PIN photo detector (mechanic optical)

V2 ATTENTION remove L3 ferrite bead before using separate power supply for this section.

In case of V2 use, V1 must be also provided from a separate power source.

Trough V2 following sections will be powered:

- LA9242M Vcc2 pin 56 for servo system and digital system

V3 ATTENTION remove L5 ferrite bead before using separate power supply for this section.

In case of V3 use, V1 and V2 must be also provided from a separate power source.

Trough V3 following sections will be powered:

- LC78601 VVdd pin 6 for internal VCO power supply

- LC78601 Xvdd pin 62 for internal crystal oscillator circuit power supply

V4 ATTENTION remove L4 and L5 ferrite bead before using separate power supply for this section.

In case of V3 use, V1, V2 and V3 must be also provided from a separate power source.

Trough V4 following sections will be powered:

- LC78601 Vdd pin 22 for digital system power supply

- LC78601 VLCD1 pin 40 for LCD drive bias 1/2 VDD monitor