SHL SYSTEMS - service XTrend

Ok. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ως εδώ απ όλους.
Κάτι τελευταίο: ξέρει κανείς να μου προτείνει μαγαζί στην Αθήνα που μπορεί να αναλαμβάνει την επισκευή του xtrend;
Και πάλι ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Με το πρόβλημα της μπαταρίας τι γίνεται? Έχει βρεθεί λύση ή υποστήριξη από κάποιον στην Ελλάδα? Ή αν εμφανιστεί το πρόβλημα ο δέκτης βγαίνει άχρηστος?

Δεν υπάρχει λύση. Όταν σου εμφανιστεί το πρόβλημα, ο δέκτης πάει για πέταμα. Η OpenPLi πιέζει για μία λύση αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό στον ορίζοντα. Φαίνεται πως είναι δύσκολο ακόμα και να βγει οδηγός χωρίς προστασία από το SB, μιας και η ομάδα που υποστήριζε την παλιά γεννιά Xtrend έχει αποχωρήσει από την εταιρεία. Κουλουβάχατα.

Ευχαριστώ για την απάντηση Παναγιώτη.

Τι σκ.... σκέφτηκαν και τον έφτιαξαν έτσι? Και να θέλει δηλαδή κάποιος να κρατήσει έναν για ενθύμιο βρε αδερφέ, να τον βάλει σε ένα μουσείο, ο δέκτης θα βγει άχρηστος θέλει δεν θέλει.
Πεταμένα λεφτά δηλαδή από την πλευρά του κόσμου. Ντροπή στην Xtrend για αυτό το πράγμα.
Και το είχες πει από την πρώτη στιγμή αυτό, έχω διαβάσει και το άλλο θέμα με το που είχε πρωτοκυκλοφορήσει ο 9000, και δεν ξέρω πόσα παιδιά ακόμα το είχαν αναφέρει.
Είναι κρίμα για εσάς που ασχολείστε με το Linux και την έχετε υποστηρίξει την εταιρία. Οι καινούριοι δέκτες της Xtrend, και αυτοί έχουν το θέμα?

Το πρόβλημα φάνηκε από νωρίς και θυμάμαι πολύ καλά πως για να μειώσει τις αντιδράσεις, η Xtrend είχε υποσχεθεί πως όταν έρθει ο καιρός, θα δώσουν software λύση - υπονοώντας φυσικά πως θα έδιναν οδηγούς που δε χρειάζονταν το security board. Δυστυχώς δεν έμειναν πιστοί σε αυτή τους τη δήλωση. Βασικό στέλεχος της ομάδας OpenPLi έχει δεκάδες δέκτες χαλασμένους στην κατοχή του (φαντάζομαι πως έχει μαγαζί ή κάτι αντίστοιχο) και πιέζει την κατάσταση όσο μπορεί. Τουλάχιστον αυτός ανέλαβε τις εγγυήσεις ο ίδιος - τα ελληνικά μαγαζιά που τους πουλούσαν τι έκαναν; Τίποτα.

Το έχουνε και άλλοι δέκτες αυτό το υποτιθέμενο πρόβλημα?
Στα 7 χρόνια δεν θεωρείται πρόβλημα για μένα, αλλά στα δύο..

Το να ξέρεις ότι ο δέκτης σου θα βγει άχρηστος μετά από Χ (ακόμα κι αν το Χ είναι 5 ή 7) χρόνια είναι ένα θέμα. Και μάλιστα θα βγει άχρηστος εξ' αιτίας μίας μπαταρίας του 1 ευρώ. Και άλλοι δέκτες χαλάνε λόγω κατασκευαστικών λαθών - πχ το θέμα με τους VU+ Duo και τον πυκνωτή. Αλλά τουλάχιστον μπορείς να τον επισκευάσεις εύκολα με χαμηλό κόστος. Στην περίπτωση των Xtrend δε μπορείς να τον επισκευάσεις και αυτό για μένα είναι το πρόβλημα. Οι δέκτες της Xtrend συνεχίζουν να έχουν όλοι (και οι νεώτεροι) security board με μπαταρία.
Ο ET9000 που είχα αγοράσει το Μάρτη του 2011 και έδωσα αργότερα σε φίλο, συνεχίζει να δουλεύει. Πρόωρο θάνατο της μπαταρίας (σε κάποιες περιπτώσεις και πριν τα 2 χρόνια) εμφάνισαν οι ET5000 και ET6000.

edit: Να συμπληρώσω πως ο θάνατος της μπαταρίας θα συμβεί νωρίτερα αν κλείνετε το δέκτη τελείως από το ρεύμα. Γι' αυτό καλύτερα να τους αφήνετε σε stand-by.

Last edited:
Καλησπέρα. ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω αν έχει βρεθεί κάποια λύση για την αλλαγή της μπαταρίας στον et9000 ή έστω αν κάποιο service στην αθήνα αναλαμβάνει την αντικατάσταση της μπαταρίας.
Όταν κλείνω τον et9000 από τον διακόπτη θέλει 2-3 φορές άνοιγμα κλείσιμο για να ξεκινήσει οπότε σκέφτηκα οτι είναι μάλλον το πρόβλημα με την μπαταρία.

Όχι, αυτό είναι πρόβλημα με το τροφοδοτικό μάλλον. Αν σε βρει το πρόβλημα με την μπαταρία, ο δέκτης τελείωσε. Δε ξανανάβει.

Ευχαριστώ, συγκεκριμένα όταν ανοίγω τον διακόπτη από πίσω ακούγεται ο εσωτερικός σκληρός να δουλεύει ανοίγει και ένας εξωτερικός που έχω συνδεμένο αλλά στην πρόσοψη του δέκτη δεν αναβει τίποτα και φυσικά ούτε εικόνα έχω στην τηλεόραση. Πρέπει να τον ανοιγοκλείσω 2-3 φορές για να μπουτάρει.

σε αλλο forum εχουν αναφερει οτι οταν παρουσιαστηκε το προβλημα του boot,ο χρήστης επικοινωνησε με το xtrend (να πω την αλήθεια δεν θυμαμαι αν επικοινωνησε με το μαγαζι στην οποια το αγορασε η το xtrend)..του πρότειναν να το στειλει σε αυτους,η να του στειλουν μια πλακετα η οποία και πήρε και του κοστιζε 40 euro...αν ειναι να δωσω 40 euro μετα απο 7 και ισως 10 χρονια,δεν ειναι θεμα παιδια,μην το κανετε τραγικο.ουτοσι αλλος εγω πιστευω πως ενα δεκτη δεν μπορει να εχει πανω απο 7 χρονια ζωη.ειναι η τεχνολογια που τον βγαζει αχρηστο..(βλέπε enigma2,mpeg4,hevc 265,4k).παντως για πληροφορια..η xtrend εχει κανει αυτην την επιλογη για να μην την κλωναρουν,και το εχει καταφερει με απολυτη επιτυχια..να προσθεσω οτι πλεον η xtrend τους νεους δεκτες (7500,8500,7100,12000) δεν τους βγαζει με board security

Last edited:
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό ίσχυε πριν κάποια χρόνια και η τιμή δεν ήταν 40 ευρώ αλλά σχεδόν 100 με τα μεταφορικά πήγαινε - έλα. Πλέον η παλιά Xtrend, αυτή που έβγαλε τους ET5000, ET6X00, ET9X00 δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχουν και πλακέτες. Το ξέρω γιατί έχω 3 χαλασμένα ET6000 και όσο κι αν χρησιμοποίησα τις επαφές μου μέσω του OpenPLi, πλακέτες δε βρέθηκαν.

Δεν κατάλαβα που ακριβώς διαφωνείς.. Όταν λες για τα 100 , προφανώς εννοείς να στείλεις εσύ το δέκτη. Εγώ εννοούσα αν σου στείλουν αυτοί την πλακέτα.. Πάντως το νόημα δεν ήταν. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν ο δέκτης αυτό με πάει 7 χρόνια, σιγά μην ασχοληθώ... Έλεγα απλά ότι αναγκαστικά θα αλλάξω δέκτη πριν έρθει το τέλος του

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δε σου έστελνε το service την πλακέτα. Είχα επικοινωνήσει μαζί τους. Έπρεπε να πάρω RMA, να στείλω με δικά μου έξοδα τους δέκτες εκεί, να αλλαχτεί η πλακέτα και να μου τους επιστρέψουν πάλι με δικά μου έξοδα. Κόστος για ένα κομμάτι περίπου 100 ευρώ σύνολο. Πλέον δε μπορεί να γίνει ούτε αυτό, αφού όπως ανέφερα δεν υπάρχουν ούτε πλακέτες ούτε και το source των drivers για να απενεργοποιούνταν ο έλεγχος της πλακέτας. Εγώ μετά από όλα αυτά που συνέβησαν δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο όνομα Xtrend.

Το αν 7 χρόνια είναι υπέρ αρκετά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Υπάρχουν αρκετοί που αγόρασαν DM800 και DM8000 το 2008 και 8 χρόνια μετά δεν έχουν κανένα λόγο να τους αλλάξουν. Αν εξαιρέσεις το HEVC που τώρα ξεκινά και θα πάρει χρόνο να έχει ουσιαστική αξία (προς το παρόν μόνο demo κανάλια), δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με πριν 8 χρόνια στα standards. Επιπλέον, οι 3 χαλασμένοι ET6000 που έχω στην κατοχή μου δε χάλασαν στα 7 χρόνια, αλλά στα 2,5 με 3.

Εντάξει.. Αν το πας έτσι ξέρω άτομα που έχουν ακόμα το 500... Όσο αφορά το 8000, αν καλά θυμάμαι, το 2008 κόστιζε περίπου 1000 .Δεν σου λέω 1000,αλλά ακόμα και όποιος είναι διαθέσιμο να δώσει η να έδινε 500-600 , εννοείται ότι θα κάνει άλλη επιλογή. Πιστεύω πως το xtrend ούτε τότε αλλά ούτε τώρα δεν απευθύνεται σε αυτήν την κατηγορία. Όσο αφορά το 800 hd, αν σου χάλαγε τώρα, θα είχες ασχοληθεί?? Τώρα αν κάποιος δεν βρίσκει λόγω να το αλλάζει, νομίζω πως το hobby του δεν είναι τα δορυφορικα. (και πιστεύω ότι δεν θα διαφωνείς με αυτό). Ένας καλός λόγος για αλλαγή π.χ θα ήταν το iptv .... Αν όμως σου χαλάει στα πρώτα 2-3 χρόνια που λες, τότε έχεις απόλυτα δίκιο... Είναι ένα θέμα. Μεγάλο μάλιστα. Τότε ο καθένας μας θα το είχε αποφύγει. Πάντως, για τα σημερινά δεδομένα, άποψη μου είναι ότι το xtrend παραμένει η καλύτερη επιλογή value for money... Να ξέρεις επίσης ότι απλά εκφράζω την άποψή μου και δεν τα γράφω αυτά για να διαφωνήσω μαζί σου. Προσωπικά,για της γνώσης που έχεις, αλλά και για αυτό που προσφέρεις στο φόρουμ και στους άλλους, σε εκτιμώ αφάνταστα... Και νομίζω πως το ξέρεις αυτό

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο καθένας εκφράζει την προσωπική του άποψη. Ούτε εγώ θέλω να πείσω κανέναν να μην αγοράζει Xtrend. Απλώς η προσωπική μου εμπειρία με κάνει να αποφεύγω τελείως αυτήν την εταιρεία.