SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Κι εμένα μερικά XRCD αλλά και Γιαπωνέζικα (σκέτο) μου δίνουν την αίσθηση του καλύτερου master.

H JVC στα δισκάκια XRCD που έχω εξηγεί ότι δεν είναι μόνο κατασκευαστικό το θέμα αλλά και ηχογράφησης-mastering.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι ακούγονται πολύ καλά.:operator:

Να προσέχετε.
Η αγορά έχει πλημμυρίσει από Ρώσικες μαϊμούδες που περνάνε για Γιαπωνέζικα remasters σε φτηνή τιμή.
Ιδού προειδοποίηση για μαϊμού του White Album (The Beatles) των Beatles από το e-Bay:

Beatles: The White Album Japan Papersleeve 2 CD.
Limited Edition Japan Mini-LP CD.
Never Out of Print. Mint Condition.

With Japan promotional strip (obi), printed CD sleeve, the photos, the poster, gatefold, and an insert in Japanese. On the disc and on the back of the album jacket it says, "Made in Japan." Has all the original inserts. Disc says "Manufactured in Japan."

{What you are really looking are Russian Bootleg of a Japan LP done as a papersleeve CD. This CD is a fraud. To advertise this CD as "Japan" mini-LP is also deception. We do not expect anyone to buy this Beatles CD we are advertising as it is absurdly priced, just as it is equally absurd to buy an inferior product at a very low price, unless that is what you want. The sound quality is atrocious, the reproduction quality is lousy, but as the artwork (album sleeve, obi, disc artwork) is ripped of the original Japan LP release, it does look like a Japan mini-LP and as The Beatles catalog has not been released as mini-LP in Japan, this item may seem attractive to some. But it is NOT made in Japan. Made in Russia. Maybe if you are a die-hard Beatles collector and will want to buy this kind of trash just because you gotta everything, then this kind of item can be purchased elsewhere on eBay or Amazon for less. Perhaps if the sellers of these CDs would state clearly that this CD is a "Russian-made Replica of a Japan LP" then buyers would not be confused and deceived. See the next paragraph for more information about Russian fakes.}

IMPORTANT NOTE:
The mini-lp market is being infiltrated by a variety of counterfeit mini-lp CDs made in Russia. These fakes, especially when still sealed, are almost impossible to tell unless one knows what the genuine Japan original looks like or has one for comparison. Buyers at Disk Union have been fooled! The list of musical artists that have been counterfeited includes: King Crimson (21st Century UICE), Rainbow (POCP), Led Zeppelin (AMCY), Eric Clapton (UICY), Genesis (VJCP 1st edition w/ Virgin logo on Obi), King Crimson (IECP), Jethro Tull (TOCP), Deep Purple (WPCR-1563-1577), Black Sabbath (Victor), Creedence Clearwater Revival (VICP), Jimi Hendrix (UICY), Pink Floyd (MHCP), Rainbow, Rolling Stones, . So, BUYERS BEWARE! Purchase items only from dealers who can be trusted to sell only genuine Japan mini-lp CDs. Purchasing Japan mini-LP CDs from Russia, Finland, Hong Kong, and China is risky. Sellers of fakes are also registering and posing as sellers from the USA, UK, and Canada. And worse, there are some sellers in the USA, UK, and Canada that are fraudulently selling these Russian counterfeit CDs. If the price of a mini-lp seems too good to be true, then it may well be a counterfeit. If you have bought a Russian fake CD and are unhappy, get your money back and be sure to complain to eBay.

The easiest way to tell a fake is by comparison to the genuine Japan mini-lp CD.However, there are a few telltale signs:

1) The album sleeve color is not accurate and is a bit hazy.
2) The paper type and quality of the obi and the insert is second rate. The color is usually off because the original materials from the Japanese mini-LP has been scanned in order to make the copy, so the copy tends to be fuzzy or darker.
3) The cardboard used to make the so-called paper sleeve is never the same high quality as the genuine Japanese mini-LP.
4) The printing on the disc is generally off-center and off-color.
5) The Russian fake CDs do not have the correct matrix or catalogue numbers burned onto the playing side of the disc.

About Genuine Japan Mini-LP CDs:
Japan mini-LP CDs are official audiophile releases manufactured in Japan under license. CDs made in Japan are superior in nearly every way to those from other countries.. The superb mastering (often 20 Bit, 24 Bit, K2, DSD, K2HD, or HDCD) and resultant sound quality is excellent. The Japanese packaging of classic albums in cardboard sleeve miniature is very fine. These mini-LPs endeavor to be precise miniaturizations of the first pressings of the 12" LPs. Usually everything that was present in the original LP is included, such as gatefolds, booklets, lyric sheets, posters, printed CD sleeves, stickers, embosses, special paper or inks, and die cuts. In nearly all mini-LP releases a detail sheet is included, and although the text may be in Japanese, the insert will often include the lyrics in English, which is a big plus if the original LP did not include a lyric sheet. Japan promotional strips, also called “obi,” or stickers are usually included with the package as a way of advertising the CD to the Japanese buying public and includes considerable information, such as release date, catalog number, and mastering. Limited edition extra promotional obis are sometimes added by the distributor. On occasion a mini-LP CD will have bonus tracks included that were not part of the original release. However, the notes about the bonus tracks are never added to the album artwork, only to the promotional strip or the detail sheet, thus maintaining the integrity of the original LP artwork.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

[/I]

Μagellan εκτός από τις βελτιώσεις στο υλικό του δίσκου, οι διαφορές που ακούς δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από διαφορετικό mastering και καλύτερη μεταφορά του παλιού αναλογικού υλικού.

Πολύ σωστά. Κι εγώ δεν νομίζω ότι η ποιότητα της αναπαραγωγής έχει να κάνει με το υλικό κατασκευής του δίσκου. Ας είναι καλά ο σκληρός μας δίσκος. Οσοι φύγανε από τα παραδοσιακά transports και ακούνε πλέον από το σκληρό δίσκο, απλώς γελάνε με αυτά που διαβάζουν από ορισμένους.

Οσοι φύγανε από τα παραδοσιακά transports και ακούνε πλέον από το σκληρό δίσκο, απλώς γελάνε με αυτά που διαβάζουν από ορισμένους.

ποσο σε νοιωθω,οσοι εχουν κανει το βημα αυτο δεν ξανα κοιταξαν πισω κι οπως λες και συ γελανε μ'αυτα που λεγονται απ'ορισμενους.

ποσο σε νοιωθω,οσοι εχουν κανει το βημα αυτο δεν ξανα κοιταξαν πισω κι οπως λες και συ γελανε μ'αυτα που λεγονται απ'ορισμενους.

-bye-

Κρύβε λόγια, γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε για προσιτές λύσεις που αποδίδουν εξαιρετικής ποιότητας ήχο θα νομίζουν κάποιοι κύριοι ότι πάλι προσπαθούμε να τους χαλάσουμε τη "δουλειά" ... και δεν μας βλέπω καλά :violent-smiley-030:

Εγώ λέω ότι η αλλαγή των υλικών κατασκευής του cd έχει έναν απλούστερο σκοπό: να επιτρέψει στις εταιρίες να παράγουν cd στα ίδια εργοστάσια που παράγουν br. Το πρόσχημα για να μπουν στην αγορά σε ακριβές τιμές και να καλύψουν τα έξοδα του πειράματος είναι η καλύτερη ποιότητα ήχου. Αλλά αυτή είναι κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα καλύτερου mastering, άντε και πιο προσεγμένης παραγωγής, κι όχι των υλικών αυτών καθ' εαυτών.

Για να γίνει σωστή σύγκριση πρέπει να έχουμε το ίδιο υλικό (από το ίδιο mastering) τυπωμένο και με τους δύο τρόπους. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...

τα ίδια πάνω-κάτω που ισχύουν και για το HD υλικό. Η σύγκριση με το standard format πρέπει να γίνεται πάντα με ίδιο remaster και απλώς να αλλάζει μόνο το sampling και τα bits.

Last edited:
Αυτό όμως είναι εύκολο, γιατί οι εταιρίες πωλούν και τις δύο εκδόσεις.
Θυμίζω τα νέα DAD της Classic Records από ηχογραφήσεις της Everest, που έχουν 16/44 (CD), 24/96 (DVD-V) και 24/192 (DVD-A) στην ίδια συσκευασία. Τέλεια για συγκρίσεις (και σου πουλάνε και το βινύλιο για μια ακόμα σύγκριση).

Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Φίλτατοι,
Πιθανά να κάνω λάθος όποτε παρακαλώ διορθώστε με…

Από όσο καταλαβαίνω μιλάμε πάλι για CD 44/16 φορμά – Red Book. Το μόνο που αλλάζει είναι ένα υλικό στο σάντουιτς του δίσκου CD.
Οπότε σε περίπτωση που έγραφε ο παραγωγός το ίδιο master (δηλ δεν είναι remaster) ό ήχος θα ήταν Bit-by-bit ο ίδιος.
Τελικά με βάση και τα όσα λέτε, το περιεχόμενο είναι remaster.

Τώρα, αυτό το υλικό στο σάντουιτς υπόσχεται και καλύτερη αναγνωσιμότητα από τα cd players (βάση στοιχείων μελέτης τους).

Άρα όποιος το αγοράζει, κύριος το αγοράζει ως remaster – ενώ πιθανά να λειτουργεί καλύτερα και το transport με το σάντουιτς αυτό.

Εάν δεν ήταν remaster εμένα δεν θα με έπειθε, ειδικά μιας και προσπαθώ τα cd να τα μετατρέπω μέσω eac σε flac.
Τώρα, για το εάν το remaster είναι καλό (?) … μονοι σας θα κρίνετε, και εύχομαι όντος να είναι.

Και τότε πως εξηγείται το γεγονός της ηχητικής διαφοράς μεταξύ των γιαπωνέζικων απλών cd και των αμερικάνικων π.χ ή των εγγλέζικων , όταν ρητώς αναφέρεται´ποιός έχει κάνει το ρι-μάστερινγκ και σε ποιό στούντιο και πως και είναι ίδια σε αμφότερες τις περιπτώσεις , ενώ η ηχητική απόδοση είναι διαφορετική ;
( και υπ' όψιν δεν τ' ακούω εγώ - που μπορείς να με πείς προκατηλειμμένο με τα γιαπωνέζικα . Τ' ακούει και η γυναίκα μου , η οποία εκείνη την ώρα διαβάζει και περιοδικό !!!!)

Re: Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Και τότε πως εξηγείται το γεγονός της ηχητικής διαφοράς μεταξύ των γιαπωνέζικων απλών cd και των αμερικάνικων π.χ ή των εγγλέζικων , όταν ρητώς αναφέρεται´ποιός έχει κάνει το ρι-μάστερινγκ και σε ποιό στούντιο και πως και είναι ίδια σε αμφότερες τις περιπτώσεις , ενώ η ηχητική απόδοση είναι διαφορετική ;
( και υπ' όψιν δεν τ' ακούω εγώ - που μπορείς να με πείς προκατηλειμμένο με τα γιαπωνέζικα . Τ' ακούει και η γυναίκα μου , η οποία εκείνη την ώρα διαβάζει και περιοδικό !!!!)

Καλημέρα Δημητρη -bye-
Πες μας ενα τετοιο παράδειγμα για να το ψάξουμε λιγο, γιατι αυτό ακούγεται οντως ενδιαφέρον. Πάντως, όσο αφορά τα SHM-CDs, κι εγω τεινω στο οτι τα περισσότερα ειναι remasters και αυτό συντελεί κυρίως στον καλύτερο ήχο τους παρά το νεο sandwich υλικών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Καλημέρα Δημητρη -bye-
Πες μας ενα τετοιο παράδειγμα για να το ψάξουμε λιγο, γιατι αυτό ακούγεται οντως ενδιαφέρον. Πάντως, όσο αφορά τα SHM-CDs, κι εγω τεινω στο οτι τα περισσότερα ειναι remasters και αυτό συντελεί κυρίως στον καλύτερο ήχο τους παρά το νεο sandwich υλικών.

το Sticky Fingers που μόλις παρέλαβα - μαζί με άλλα - σε γιαπωνέζικο χάρτινο της Toshiba - EMI. Kαι αυτό , αλλά και το αντίτυπο που είχα εγώ και είχε κυκλοφορήσει και εδώ και έλεγε μόνον Virgin , αναγράφουν remastered by Bob Ludwig for gateway mastering Studios using UV22 Super CD encoding by Apogee electronicsΚαι όμως ακούγονται διαφορετικά . :chinscratch::nounder:

Άκουσα κάποια παλιά albums των Def Leppard στην παλιά έκδοση CD που έχω καμιά 10αετία τώρα (με πολύ καλή παραγωγή βέβαια) και τα συνέκρινα με τα ‛νέα’ SHM-CD (που θα είναι λογικότατο να είναι remaster – μιας και μιλάμε για almbus των 80’s και δεν είχε κυκλοφορήσει, στην Ευρώπη τουλάχιστον, remaster).

Δεν άκουσα καμία διαφορά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

το Sticky Fingers που μόλις παρέλαβα - μαζί με άλλα - σε γιαπωνέζικο χάρτινο της Toshiba - EMI. Kαι αυτό , αλλά και το αντίτυπο που είχα εγώ και είχε κυκλοφορήσει και εδώ και έλεγε μόνον Virgin , αναγράφουν remastered by Bob Ludwig for gateway mastering Studios using UV22 Super CD encoding by Apogee electronicsΚαι όμως ακούγονται διαφορετικά . :chinscratch::nounder:

Ας το δούμε διαφορετικά.

Έστω ότι είχα και τα δύο cd.

Θα έπαιρνα ένα backup και των δύο σε σκληρό δίσκο. Και μετά θα σύγκρινα τα bits & bytes. Εάν είναι remaster τα δύο backup θα είχαν διαφορές, διαφορετικό δηλαδή μουσικό περιεχόμενο σίγουρα. Εάν δεν υπάρχει διαφορά στα backup, τουλάχιστον από το σκληρό δίσκο θα έπαιζαν και τα δύο ακριβός το ίδιο μουσικό περιεχόμενο.

Εάν δεν υπάρχουν διαφορές στα backup αλλά και πάλι ακούγετε κάποια διαφορά από το cd player που παίζουν, τότε το μοναδικό που θα μπορούσε να επηρεάσει είναι η επίστρωση του δίσκου cd. Άρα στην μια περίπτωση το cd player θα διάβαζε με μεγαλύτερη επιτυχία το δισκάκι cd.

Eπειδή τα έχω όλα τα SHM-CD είναι αλήθεια ότι κάποια δεν έχουν μεγάλη διαφορά από το πρωτότυπο, πολλά όμως έχουν σημαντική διαφορά προς το καλύτερο.

Επαναλαμβάνω αν θέλετε καλή ποιότητα από δισκάκι κοιτάξτε πρώτα τα K2HD και τα XRCD και στη συνέχεια τα shm-cd.

To καλό βέβαια με τα shm-cd είναι ότι έχει ροκ μουσική που δεν βρίσκεις σε άλλα remaster.