[/I]
Μagellan εκτός από τις βελτιώσεις στο υλικό του δίσκου, οι διαφορές που ακούς δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από διαφορετικό mastering και καλύτερη μεταφορά του παλιού αναλογικού υλικού.
Οσοι φύγανε από τα παραδοσιακά transports και ακούνε πλέον από το σκληρό δίσκο, απλώς γελάνε με αυτά που διαβάζουν από ορισμένους.
ποσο σε νοιωθω,οσοι εχουν κανει το βημα αυτο δεν ξανα κοιταξαν πισω κι οπως λες και συ γελανε μ'αυτα που λεγονται απ'ορισμενους.
Φίλτατοι,
Πιθανά να κάνω λάθος όποτε παρακαλώ διορθώστε με…
Από όσο καταλαβαίνω μιλάμε πάλι για CD 44/16 φορμά – Red Book. Το μόνο που αλλάζει είναι ένα υλικό στο σάντουιτς του δίσκου CD.
Οπότε σε περίπτωση που έγραφε ο παραγωγός το ίδιο master (δηλ δεν είναι remaster) ό ήχος θα ήταν Bit-by-bit ο ίδιος.
Τελικά με βάση και τα όσα λέτε, το περιεχόμενο είναι remaster.
Τώρα, αυτό το υλικό στο σάντουιτς υπόσχεται και καλύτερη αναγνωσιμότητα από τα cd players (βάση στοιχείων μελέτης τους).
Άρα όποιος το αγοράζει, κύριος το αγοράζει ως remaster – ενώ πιθανά να λειτουργεί καλύτερα και το transport με το σάντουιτς αυτό.
Εάν δεν ήταν remaster εμένα δεν θα με έπειθε, ειδικά μιας και προσπαθώ τα cd να τα μετατρέπω μέσω eac σε flac.
Τώρα, για το εάν το remaster είναι καλό (?) … μονοι σας θα κρίνετε, και εύχομαι όντος να είναι.
Και τότε πως εξηγείται το γεγονός της ηχητικής διαφοράς μεταξύ των γιαπωνέζικων απλών cd και των αμερικάνικων π.χ ή των εγγλέζικων , όταν ρητώς αναφέρεται´ποιός έχει κάνει το ρι-μάστερινγκ και σε ποιό στούντιο και πως και είναι ίδια σε αμφότερες τις περιπτώσεις , ενώ η ηχητική απόδοση είναι διαφορετική ;
( και υπ' όψιν δεν τ' ακούω εγώ - που μπορείς να με πείς προκατηλειμμένο με τα γιαπωνέζικα . Τ' ακούει και η γυναίκα μου , η οποία εκείνη την ώρα διαβάζει και περιοδικό !!!!)
Καλημέρα Δημητρη
Πες μας ενα τετοιο παράδειγμα για να το ψάξουμε λιγο, γιατι αυτό ακούγεται οντως ενδιαφέρον. Πάντως, όσο αφορά τα SHM-CDs, κι εγω τεινω στο οτι τα περισσότερα ειναι remasters και αυτό συντελεί κυρίως στον καλύτερο ήχο τους παρά το νεο sandwich υλικών.
ΧαχαχαΠρέπει να αλλάξεις ηχεία επειγόντως..![]()
το Sticky Fingers που μόλις παρέλαβα - μαζί με άλλα - σε γιαπωνέζικο χάρτινο της Toshiba - EMI. Kαι αυτό , αλλά και το αντίτυπο που είχα εγώ και είχε κυκλοφορήσει και εδώ και έλεγε μόνον Virgin , αναγράφουν remastered by Bob Ludwig for gateway mastering Studios using UV22 Super CD encoding by Apogee electronicsΚαι όμως ακούγονται διαφορετικά . :chinscratch::nounder:
Ακους τα Cd σου με καποιο δικαναλο ή με av receiver;Χαχαχα
Το περίμενα αυτό αλλά πιο ευγενικά και από κάποιον άλλον.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.