MP3; :blink:
Σας παρακαλώ κύριε! Περάστε έξω από την High End!
Μαγγελάνε κανόνισε όοοοοοοοποτε τελικά έρθεις από το σπίτι να συνενοηθούμε να έχεις κάποιο που κατέχω σε CD (ή το κατέχεις εσύ)![]()
Κι εγώ θέλω.
MP3; :blink:
Σας παρακαλώ κύριε! Περάστε έξω από την High End!
Μαγγελάνε κανόνισε όοοοοοοοποτε τελικά έρθεις από το σπίτι να συνενοηθούμε να έχεις κάποιο που κατέχω σε CD (ή το κατέχεις εσύ)![]()
Φίλτατοι,
Πιθανά να κάνω λάθος όποτε παρακαλώ διορθώστε με…
Από όσο καταλαβαίνω μιλάμε πάλι για CD 44/16 φορμά – Red Book. Το μόνο που αλλάζει είναι ένα υλικό στο σάντουιτς του δίσκου CD.
Οπότε σε περίπτωση που έγραφε ο παραγωγός το ίδιο master (δηλ δεν είναι remaster) ό ήχος θα ήταν Bit-by-bit ο ίδιος.
Τελικά με βάση και τα όσα λέτε, το περιεχόμενο είναι remaster.
Τώρα, αυτό το υλικό στο σάντουιτς υπόσχεται και καλύτερη αναγνωσιμότητα από τα cd players (βάση στοιχείων μελέτης τους).
Άρα όποιος το αγοράζει, κύριος το αγοράζει ως remaster – ενώ πιθανά να λειτουργεί καλύτερα και το transport με το σάντουιτς αυτό.
Εάν δεν ήταν remaster εμένα δεν θα με έπειθε, ειδικά μιας και προσπαθώ τα cd να τα μετατρέπω μέσω eac σε flac.
Τώρα, για το εάν το remaster είναι καλό (?) … μονοι σας θα κρίνετε, και εύχομαι όντος να είναι.
Και γιατί να μην πάρουμε τους δίσκους που μας ενδιαφέρουν σε sacd(όσοι έχουν sacd player),σχεδόν στην ίδια τιμή;:huh2:
Κι εγώ θέλω.
μα το νέο υλικό , το SHM-CD , είναι απλώς αυτό : ένα νέο υλικό . Το mastering παραμένει το ίδιο , γι αυτό και άλλωστε κυκλοφορούν και samplers από την universal με τα ίδια κομμάτια και στα δύο φορμά , ώστε να γίνει η σύγκριση . Ετσι τουλάχιστον λένε
εδώ
Όπως παλιά με τις κασέτες χρώμίου και μετάλου που έπαιζαν καλύτερα απο τις απλές...
Η ιστορία τελικά όντως επαναλαμβάνεται.
Καλά το έλεγα εγώ οτι τα cd τις κασέτες αντικατέστησαν ουσιαστικά.
Τώρα 25 με 30 ευρώ θα έδινα μόνο για επανέκδοση σε βινύλιο άν ήθελα να ακούσω τέλεια.
Δηλαδή θα έδινες αυτά τα λεφτά για μία HD εγγραφή σε βινύλιο και δεν θα την ήθελες στο σκληρό σου όπως ακριβώς την γέννησε η μάννα της (ή μάλλον ο πατέρας της) χωρίς να την έχει αγγίξει κανείς?
Αν είναι φετίχ, σεβαστό!.
Όπως παλιά με τις κασέτες χρώμίου και μετάλου που έπαιζαν καλύτερα απο τις απλές...
Τώρα 25 με 30 ευρώ θα έδινα μόνο για επανέκδοση σε βινύλιο άν ήθελα να ακούσω τέλεια.
Δηλαδή θα έδινες αυτά τα λεφτά για μία HD εγγραφή σε βινύλιο και δεν θα την ήθελες στο σκληρό σου όπως ακριβώς την γέννησε η μάννα της (ή μάλλον ο πατέρας της) χωρίς να την έχει αγγίξει κανείς?
Αν είναι φετίχ, σεβαστό!.
1)To βινύλιο δεν είναι HD είναι αναλογικό
2)Εδώ θα συμφωνήσουμε εν μέρει αλλά μην ξεχνάς οτι τα ψηφιακά hd mastering ούτε δεκα χρόνια δεν έχουν που είναι ο κανόνας και στις δυστυχώς λίγες σοβαρές παραγωγές που κυκλοφορούν πιά αφου στις περισσότερες νεες κυκλοφορίες οι δισκογραφικές κάνουν οικονομία.
Οπότε το 80 τοις εκατό (και βάλε) της μουσικής που κυκλοφορεί είχε ηχογραφηθεί ευτυχώς αναλογικά οπότε γι ποιά μάνα μιλάμε;
Δυστυχώς και για εμένα η τρομαχτική πρόοδος της τεχνολογίας στο Audio συνοδέυτηκε απο την απόλυτη παρακμή της μουσικής βιομηχανίας αποτέλεσμα αλλά και παρενέργεια της δικαιολογημένης αδιαφορίας του κοινού.
Και τί κάνουν οι εταιρίες για αυτό;
Αντί να τα βρούν μεταξύ τους (είναι αργά πια..) και να κυκλοφορήσουν εγκαίρως όλους τους καταλόγους τους σε ένα νέο ουσιαστικά καλύτερο ψηφιακό φορμάτ και σε προσιτές τιμές,τώρα μας κουνάνε πάλι γυαλιστερά κουδουνάκια και χρωμματιστές πετρούλες για να μας πάρουν το χρυσάφι μας...
Όσο θα συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν Ιθαγενείς και να μην μας δίνουν αυτό που έχουμε ανάνγκη ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕ ΓΜΤ θα παίρνουν αυτό που τους αξίζει ΤΟΝ Π@@ΛΟ!!!.
ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!
Βρε σεις εκεί υπήρχε όντος διαφορά στο μέσο (καμπύλη απόκρισης κ.ο.κ.) (, ή κανω λάθος?)
Εδώ μιλάμε για red book και νέο mastering. Και εδώ που τα λέμε το καλό remaster μπορεί να κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά (k2, xr etc.).
Αλλά όπως είπα και παραπάνω..
Εάν το remaster αξίζει είναι άλλο θέμα, και ελπίζω για όσους αγοράσουν να πρόκειται για remasters που τα προτιμούν από τα original.
Αλώστε δε θεωρώ τρελό να αγοράσει κάποιος ένα αγαπημένο του δισκάκι ΚΑΙ στο remaster παρόλο που έχει το είδη το αυθεντικό. Σε κάποια άλμπουμ μάλιστα έχω μπόλικα remasters… αλλά αυτό μπορείτε να το πείτε και τρέλα ;-)
1)To βινύλιο δεν είναι HD είναι αναλογικό
2)Εδώ θα συμφωνήσουμε εν μέρει αλλά μην ξεχνάς οτι τα ψηφιακά hd mastering ούτε δεκα χρόνια δεν έχουν που είναι ο κανόνας και στις δυστυχώς λίγες σοβαρές παραγωγές που κυκλοφορούν πιά αφου στις περισσότερες νεες κυκλοφορίες οι δισκογραφικές κάνουν οικονομία.
Οπότε το 80 τοις εκατό (και βάλε) της μουσικής που κυκλοφορεί είχε ηχογραφηθεί ευτυχώς αναλογικά οπότε γι ποιά μάνα μιλάμε;
Δυστυχώς και για εμένα η τρομαχτική πρόοδος της τεχνολογίας στο Audio συνοδέυτηκε απο την απόλυτη παρακμή της μουσικής βιομηχανίας αποτέλεσμα αλλά και παρενέργεια της δικαιολογημένης αδιαφορίας του κοινού.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς είπα.
Τα βινύλια που κόπηκαν απ' ευθείας από αναλογική μήτρα είναι ή τα παλιά μέχρι το '85, ή ελάχιστα από μικρές εταιρίες μετέπειτα. Σχεδον όποια νέα ή παλιά ηχογράφηση βγαίνει σε βινύλιο είναι από ψηφιακό remastering, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία.
Είχαν πράγματι ηχογραφηθεί αναλογικά, αλλά τα βινύλια που αγοράζεις σήμερα δεν φτιάχνονται από τις μπομπίνες αλλά από 16/48 και αργότερα από 24/96 μήτρες.
Αν έχεις βινύλια Α' κοπής πριν το '80 απόλαυσέ τα. Αν όχι ακούς ψηφία σε βινύλιο, λυπάμαι.
Aυτό που λές φίλε μου δεν συμβαίνει με όλες τισ επανεκδόσεις σε βινύλια σήμερα έστω όμως οι μεγάλες στιγμές που ζώ ακουγοντας και πιό "μοντέρνες" επανεκδόσεις κομμένες σε δίσκους βινυλίου είναι κάτι που με μαγνητίζει σε αυτό ακόμα και έτσι και σίγουρα κάτι σημαίνει αυτό.
Ας μήν εκφυλίσουμε το topic όμως που αφορά το CD το οποίο παρά τις ατέλειες του μας εξυπηρετεί και μας ευχαριστεί όλους εδώ και χρόνια (αν ήταν τόσο χάλια δεν θα είχε τόσο μεγάλη εμπορική επιτυχία).
Το θέμα είναι να απορίψουμε τις ταμπέλες του marketing και διάφορες "πανάκειες" που βγάζουν απο τα συρτάρια τους στα οποία σκονίζονταν για χρόνια κατα καιρούς και να δώσουμε βάση στην ουσία που δεν είναι άλλη απο την προσωπική μας ευχαρίστηση.
Έτσι γίνεται πάντα στο τέλος αφου ο κόσμος (και δεν εννοώ οι χαιεντάδες")τα βάζει κάτω τα ζυγίζει και είναι μάλιστα σκληρος κριτής πάντα εν σοφία αποφασίζει.
Δές την μοίρα του HDCD XRCD τα οποία όντως ήταν ποιοτικότερα του cd (αλλα πόσο τελικά) ακόμα και του SACD δυστυχώς ίσως για το τελευταίο... επέτρεψέ μου.. δές και την μοίρα του βινυλίου αλλά και του απλού CD των οποίων η επιτυχία σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός.
Το θέμα είναι να αντιστεκόμαστε και να είμαστε πρώτα μουσικόφιλοι και μετά gadgetάκηδες το αληθινό και καλό hi fiδεν είναι κινητή τηλεφωνία και και κοστίζει στην παραγωγή του (και το software) γιαυτό και δυστυχώς δίνει μάχη στον σύγχρονο κόσμο του εφήμερου και έυπεπτου καταναλωτισμού..
Δεν μπορώ να καταλάβω την λύσσα που πιάνει ορισμένους "ψηφιακούς" φίλους
Το Κοντσέρτο της Κολωνίας σαν ηχογράφηση δεν λέει και τίποτα. Νομίζεις ότι ακούς 3 πιάνα ενώ παίζει μόνο ένα και ζωντανά μάλιστα.Είμαι δύσπιστος: πόσο καλύτερη να κάνουν μιά κυκλοφορία της ECM για παράδειγμα; Πρέπει ν ακούσω με τα ίδα μου τ αυτιά...
Πολύ φοβάμαι ότι βρίσκουν τρόπους να ξαναπουλήσουν το ίδιο υλικό με καινούργιο περιτύλιγμα (cardboard sleeve κλπ). Απευθύνονται πρωτίστως σε Καταναλωτές.
Πόσες φορές να αγοράσω το Koeln Concert του Jarrett; το είχα πάρει 2 φορές σε βινύλιο εισαγωγής, πανάκριβο - το έλοιωσα.
Μετά το πήρα σε CD - "κρατάει" μιά χαρά ακόμα.
Τώρα, να το πάρω και σε SHM-CD;
Πόσες φορές να τους "τα ακουμπήσω";
Εδώ το ακούω σε mp3 320 και ακούγεται τέλειο - μιλάω για ένα δίσκο που τον ξέρω απέξω κι ανακατωτά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.