SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Τα βινύλια τα τελευταία 15-20 χρόνια είναι κατουσιάν ψηφιακά ΣΑΣ αρέσει η όχι έτσι είναι .
και ότι έχει σωθεί από παλιά tapes έχει γίνει και αυτό ψηφιακό και συνάμα αθάνατο ..

Αν μπούμε και εμείς π.χ. στην κατάψηξη θα γίνουμε αθάνατοι.

Οι αναλογικές ταινίες της παλιάς καλής εποχής εξακολουθούν και υπάρχουν. Έτσι έχουμε και το πλήθος καλών λαμπάτων και αναλογικών εκδόσεων δίσκων βινυλίου, καθώς επίσης και την κάθε φορά επιστροφή στην αναλογική πηγή [ταινία] για ψηφιακό ρεμάστερνγκ με την κάθε φορά καλύτερη, βελτιωμένη, *σαν* αναλογική, ψηφιακή τεχνολογία για έκδοση καλύτερων ψηφιακών δίσκων [cd, sacd, dvd audio κλπ]. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς είπα.
Τα βινύλια που κόπηκαν απ' ευθείας από αναλογική μήτρα είναι ή τα παλιά μέχρι το '85, ή ελάχιστα από μικρές εταιρίες μετέπειτα. Σχεδον όποια νέα ή παλιά ηχογράφηση βγαίνει σε βινύλιο είναι από ψηφιακό remastering, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία.
Είχαν πράγματι ηχογραφηθεί αναλογικά, αλλά τα βινύλια που αγοράζεις σήμερα δεν φτιάχνονται από τις μπομπίνες αλλά από 16/48 και αργότερα από 24/96 μήτρες.
Αν έχεις βινύλια Α' κοπής πριν το '80 απόλαυσέ τα. Αν όχι ακούς ψηφία σε βινύλιο, λυπάμαι.

Συγνώμη αλλά μου σηκώνονται οι τρίχες όταν διαβάζω τέτοιες ανακρίβειες. Κινδυνεύω τόσο εγώ προσωπικά αλλά και οι εταιρείες που αντιπροσωπεύω να κατηγορηθούμε ότι εξαπατούμε τους φιλόμουσους λάτρεις του αναλογικού ήχου ότι δεν τους πουλάμε αναλογικά βινύλια, αλλά ψηφιακής επεξεργασίας.
ΝΑΙ ΤΑ ΒΙΝΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ [ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΑΜΠΑΤΕΣ] ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΗΤΡΑ 16/48 Ή 24/96.
Αν βγαίνουν και απειροελάχιστα αμφιβόλου ποιότητας αυτά είναι συνήθως των 'κανονικών' εταιρειών και αποτελούν μια πολύ μικρή εξαίρεση.
Οι σοβαρές μικρές και ανεξάρτητες εταρείες επανεκδόσεων δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Σας το διαβεβαιώ. Λ.Σ.

Συγνώμη αλλά μου σηκώνονται οι τρίχες όταν διαβάζω τέτοιες ανακρίβειες. Κινδυνεύω τόσο εγώ προσωπικά αλλά και οι εταιρείες που αντιπροσωπεύω να κατηγορηθούμε ότι εξαπατούμε τους φιλόμουσους λάτρεις του αναλογικού ήχου ότι δεν τους πουλάμε αναλογικά βινύλια, αλλά ψηφιακής επεξεργασίας.
ΝΑΙ ΤΑ ΒΙΝΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ [ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΑΜΠΑΤΕΣ] ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΗΤΡΑ 16/48 Ή 24/96.
Αν βγαίνουν και απειροελάχιστα αμφιβόλου ποιότητας αυτά είναι συνήθως των 'κανονικών' εταιρειών και αποτελούν μια πολύ μικρή εξαίρεση.
Οι σοβαρές μικρές και ανεξάρτητες εταρείες επανεκδόσεων δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Σας το διαβεβαιώ. Λ.Σ.

Πές τα χρυσόστομε γιατι εδώ θα μας βγάλουνε τρελούς και κουφούς επειδή δεν γουστάρουνε αυτοί το βινύλιο θα πρέπει να μας τρελαίνουν κάθε φορά που αναφερόμαστε στις χάρες του.Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προσπάθησα να βγάλω το CD άχρηστο ή μάταιο κάθε άλλο.
Εδώ μέχρι και την γνώμη του ειδικού επιστρατεύσανε (ηχολήπτης λέει ψαρώσαμε τώρα) μιλάμε για λύσα..
Ο μόνος είδικός είναι τα αυτιά μου και τα ρίγη που μου δίνουν οι ακροάσεις απο τα βινύλιά μου,απλά άνθρωποι ποι βασίζουν την χαρά που παίρουν απο το σύστημά τους απο την τεχνολογία του δεν μπορούν να χωνέψουν πώς κάποιοι άλλοι βασίζονται μόνο στην ευχαρίστηση που παίρνουν απο αυτό.

Αν μπούμε και εμείς π.χ. στην κατάψηξη θα γίνουμε αθάνατοι.

Οι αναλογικές ταινίες της παλιάς καλής εποχής εξακολουθούν και υπάρχουν. Έτσι έχουμε και το πλήθος καλών λαμπάτων και αναλογικών εκδόσεων δίσκων βινυλίου, καθώς επίσης και την κάθε φορά επιστροφή στην αναλογική πηγή [ταινία] για ψηφιακό ρεμάστερνγκ με την κάθε φορά καλύτερη, βελτιωμένη, *σαν* αναλογική, ψηφιακή τεχνολογία για έκδοση καλύτερων ψηφιακών δίσκων [cd, sacd, dvd audio κλπ]. Λ.Σ.

Λίγος ηλιακός άνεμος και θα σου πώ πόσο αθάνατα είναι τα ψηφιακά master...

Πάρτε το χαμπάρι τίποτα αθάνατο δεν υπάρχει στο σύμπαν.Εδώ πεθαίνουν τα άστρα τα ψηφιακά master θα κάνουν την επανάσταση..
Λοιπόν εγώ κλέινω εδώ με αυτο το χιουμοριστικό σχόλιο γιατι βρέθηκα να παρασύρομαι εκτός θέματος.
Ζητώ συγνώμη απο τους φίλους που μπήκαν να διαβάσουν το Topic και βρέθηκάν μποροστά σε άλλη μία ανουσια και μάταια αντιπαράθεση.

Λουκά αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα θα δεις να αναφέρω ότι υπάρχουν μικρές audiophile εταιρίες που κόβουν τα βινύλιά τους από αναλογικές ταινίες. Οι "κανονικές" όμως εταιρίες, όπως τις λες, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας ποσοτικά. Φυσικά και δεν εξαπατάς κανένα με αυτά που πουλάς. Μόνο που ελάχιστα από τα καινούργια γράφονται πια αναλογικά δυστυχώς. Αν θέλεις πες μου ονόματα εταιριών που ηχογραφούν ακόμη αναλογικά καινούργιες παραγωγές.

Πές τα χρυσόστομε γιατι εδώ θα μας βγάλουνε τρελούς και κουφούς επειδή δεν γουστάρουνε αυτοί το βινύλιο θα πρέπει να μας τρελαίνουν κάθε φορά που αναφερόμαστε στις χάρες του.Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προσπάθησα να βγάλω το CD άχρηστο ή μάταιο κάθε άλλο.
Εδώ μέχρι και την γνώμη του ειδικού επιστρατεύσανε (ηχολήπτης λέει ψαρώσαμε τώρα) μιλάμε για λύσα..
Ο μόνος είδικός είναι τα αυτιά μου και τα ρίγη που μου δίνουν οι ακροάσεις απο τα βινύλιά μου,απλά άνθρωποι ποι βασίζουν την χαρά που παίρουν απο το σύστημά τους απο την τεχνολογία του δεν μπορούν να χωνέψουν πώς κάποιοι άλλοι βασίζονται μόνο στην ευχαρίστηση που παίρνουν απο αυτό.

Δεν υπάρχει λογος να τρελλαθείς και εξ άλλου εσύ δήλωσες οτι δεν ψαρώνεις από κανέναν.
Μόνο που εγώ δεν σύγκρινα ποτέ αναλογικό βινύλιο με το "ανάπηρο redbook. Μίλησα για HD υλικό, από το οποίο αν άκουγες δεν θα ανατρίχιαζες από την τεχνολογική του ανωτερότητα, αλλά από την πιστότητα, την πληροφορία και την ρεαλιστικότητά του.
Εξ άλλου δεν χρειάζονται συγχύσεις, ο καθένας ανατριχιάζει με οτι θέλει.
Ας ανάβουν και λίγο τα αίματα καμμιά φορά. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε τελικά.

**αλλά τα βινύλια που αγοράζεις σήμερα δεν φτιάχνονται από τις μπομπίνες αλλά από 16/48 και αργότερα από 24/96 μήτρες.
Αν έχεις βινύλια Α' κοπής πριν το '80 απόλαυσέ τα. Αν όχι ακούς ψηφία σε βινύλιο, λυπάμαι.*

Θέμη οι 'κανονικές' εταιρείες δίσκων δεν βγάζουν σχεδόν καθόλου δίσκους βινυλίου, πλην εξαιρέσεων και σπασμοδικά τελευταία. Δίσκους βινυλίου φτιάχνουν σχεδόν αποκλειστικά οι μικρές ανεξέρτητες εταιρείες οι οποίοι είναι αναλογικες χαράξεις.
Όταν εσύ γενικεύεις με τα παραπάνω, στην ουσία δείχνεις το 95% της σημερινής πραγωγής που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αναφέρεις.
Αυτά σαν διευκρίνηση.
Όσο για εταιρείες που ηχογραφούν αναλογικά υπάρχουν αλλά σχεδόν μόνο από τις μικρές που κάνουν και τις επανεκδόσεις. Μάλιστα είναι και λαμπάτες και συνήθως ηχογραφούν ταυτόχρονα αναλογικά και ψηφιακά. Λ.Σ.

Δεν υπάρχει λογος να τρελλαθείς και εξ άλλου εσύ δήλωσες οτι δεν ψαρώνεις από κανέναν.
Μόνο που εγώ δεν σύγκρινα ποτέ αναλογικό βινύλιο με το "ανάπηρο redbook. Μίλησα για HD υλικό, από το οποίο αν άκουγες δεν θα ανατρίχιαζες από την τεχνολογική του ανωτερότητα, αλλά από την πιστότητα, την πληροφορία και την ρεαλιστικότητά του.
Εξ άλλου δεν χρειάζονται συγχύσεις, ο καθένας ανατριχιάζει με οτι θέλει.
Ας ανάβουν και λίγο τα αίματα καμμιά φορά. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε τελικά.

Σε ευχαριστώ για την κατανόηση σε αυτό το τελευταίο επέτρεψε μου να επαυξήσω καλόσου βράδυ φίλε μου.
Υ.Γ.Σε πιστεύω σχετικά με την ποιότητα των ψηφιακών master ελπίζω να έρθει γρήγορα η μέρα να απολαύσουμε αυτήν την ποιότητα έυκολα στο σπίτι.

ναι γιατί θα καταλάβουμε εαν είναι απο ψηφιακό η όχι μέσα από το πλατό με 100 κιλά θόρυβο και το καραφουσκωμα της ισοστάθμισης ...
Πού τον είδες τον θόρυβο στο πλατώ και μάλιστα τον ζύγισες και είναι και εκατό κιλά!!! και το καραφούσκωμα της ισοστάθμισης!!!
Το αν είναι ένα βινύλιο 'ψηφιακό' ή αναλογικό, αυτό το καταλαβαίνεις από τον ήχο του, όπως και αν είναι λαμπάτο ή τρανζιστοράτο.
Αν θέλεις να το προχωρήσω και άλλο: Μπορείς ακόμη [όπως εγώ και κάποιοι φίλοι μου συνακροατές] να διακρίνεις και τη διαφορά στον ήχο μεταξύ δύο αντιτύπων του ίδιου δίσκου.
Δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα μαγικά αφτιά, αλλά απλά να τα εκπαιδεύσεις ακούγοντας ζωντανή ακουστική μουσική καθώς και καλοστημένα μουσικα συστήματα. Και να ακούει κανείς χωρίς προκατάληψη.
Κανένας δεν γεννιέται με κάποια ειδική γνώση. Λ.Σ.

ναι γιατί θα καταλάβουμε εαν είναι απο ψηφιακό η όχι μέσα από το πλατό με 100 κιλά θόρυβο και το καραφουσκωμα της ισοστάθμισης ...

Ήμαρτον......:damnyou:
Αν πώ οτι το βινύλιο είναι μ... θα ηρεμήσετε επιτέλους;

Πού τον είδες τον θόρυβο στο πλατώ και μάλιστα τον ζύγισες και είναι και εκατό κιλά!!! και το καραφούσκωμα της ισοστάθμισης!!!
Το αν είναι ένα βινύλιο 'ψηφιακό' ή αναλογικό, αυτό το καταλαβαίνεις από τον ήχο του, όπως και αν είναι λαμπάτο ή τρανζιστοράτο.
Αν θέλεις να το προχωρήσω και άλλο: Μπορείς ακόμη [όπως εγώ και κάποιοι φίλοι μου συνακροατές] να διακρίνεις και τη διαφορά στον ήχο μεταξύ δύο αντιτύπων του ίδιου δίσκου.
Δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα μαγικά αφτιά, αλλά απλά να τα εκπαιδεύσεις ακούγοντας ζωντανή ακουστική μουσική καθώς και καλοστημένα μουσικα συστήματα. Και να ακούει κανείς χωρίς προκατάληψη.

Μήν χάνετε τον χρόνο σας κύριε λουκά.
Ότιδήποτε δεν φέρει καποιου είδους ΗD ταμπέλα είναι κατακριτέο για τους συγκεκριμένους αγαπητούς συμφορουμίτες.
Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσεις να καταλάβουν σε ανθρώπους όπως φαίνεται προκατειλημένους και στενόμυαλους και μάλιστα χωρίς αισθητήριο αφού είναι προφανές οτι οι απόψεις τους είναι διαμορφωμένες μέσα απο οικοιακές ακροάσεις μέσα απο gadgetτοειδείς συσκευές και απο ότι διακρίνω απο έντυπα του ειδικού τύπου αμφιβόλου αξίας (δεν είναι όλα) μη χειρότερα τί άλο θα ακουσουμε οτι το 5.1 είναι καλύτερο απ'το στερεο μήπως;..

Εγώ δεν ήλπιζα κάτι τέτοιο (δεν έχω ψευδαισθήσεις) απλά έχω ορεξούλες και παίζω με την ασχετοσύνη κάποιων όταν έχω χρόνο για χάσιμο φυσικά, και επειδή νυστάζω καληνύχτα σε όλους(ειδικα στους φίλους που κοιμούνται ύπνο βαθύ χωρίς διάθεση να ξυπνήσουν..).

Last edited:
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος δουλεύει πάνω στο sound engineering από το '76, αν δεν απατώμαι.

Όλο και κάτι θα ξέρει.
Κι εγώ είμαι αναλογικόφιλος, αλλά εδώ ο άνθρωπος είναι από τους ελάχιστους που τα ξέρουν τόσο "από μέσα" τα πράγματα...

αυτή η επιμονή με τα ζωντανή μουσική ρε αδελφέ μου ! :grandpa:

ρε παιδιά τι νομίζετε ότι γεννηθήκαμε με ipod ?

η εμπειρίες μου από live ακούσματα είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ !!

( και να μην μιλήσω για τις αριες της γυναίκας μου οταν ζητάει λεφτά :flipout: )

Last edited:
...ανθρώπους όπως φαίνεται προκατειλημένους και στενόμυαλους και μάλιστα χωρίς αισθητήριο
.....ακροάσεις μέσα απο gadgetτοειδείς συσκευές
....την ασχετοσύνη κάποιων
.....που κοιμούνται ύπνο βαθύ χωρίς διάθεση να ξυπνήσουν..

Θα παρακαλούσα να έλλειπαν τέτοιου είδους εκφράσεις, που χαρακτηρίζουν αυτούς που τις γράφουν ,γιατί κατεβάζουν την ποιότητα αυτού του forum και όλο και περισσότεροι θα αποθαρρύνονται να συνομιλούν σ' αυτό το επίπεδο.
Οι υπεύθυνοι ας φροντίσουν ώστε να εξακολουθεί να αξίζει ο χρόνος μας.

Last edited by a moderator:
Ότιδήποτε δεν φέρει καποιου είδους ΗD ταμπέλα είναι κατακριτέο για τους συγκεκριμένους αγαπητούς συμφορουμίτες.
Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσεις να καταλάβουν σε ανθρώπους όπως φαίνεται προκατειλημένους και στενόμυαλους και μάλιστα χωρίς αισθητήριο αφού είναι προφανές οτι οι απόψεις τους είναι διαμορφωμένες μέσα απο οικοιακές ακροάσεις μέσα απο gadgetτοειδείς συσκευές και απο ότι διακρίνω απο έντυπα του ειδικού τύπου αμφιβόλου αξίας (δεν είναι όλα) μη χειρότερα τί άλο θα ακουσουμε οτι το 5.1 είναι καλύτερο απ'το στερεο μήπως;..

Εγώ δεν ήλπιζα κάτι τέτοιο (δεν έχω ψευδαισθήσεις) απλά έχω ορεξούλες και παίζω με την ασχετοσύνη κάποιων όταν έχω χρόνο για χάσιμο φυσικά, και επειδή νυστάζω καληνύχτα σε όλους(ειδικα στους φίλους που κοιμούνται ύπνο βαθύ χωρίς διάθεση να ξυπνήσουν..).

Guybrush said:
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος δουλεύει πάνω στο sound engineering από το '76, αν δεν απατώμαι.

Όλο και κάτι θα ξέρει.
Κι εγώ είμαι αναλογικόφιλος, αλλά εδώ ο άνθρωπος είναι από τους ελάχιστους που τα ξέρουν τόσο "από μέσα" τα πράγματα...

περισσοτερη παρατηρητικοτητα και ανοιχτο μυαλο δεν κανει κακο απο "σχετικους" αναλογικους

Last edited by a moderator:
Παλι τα ιδια ρε παιδια?
Τα πραγματα ειναι απλα, ο καθενας ακουει οτι του αρεσει. Εμενα το βινυλιο οσο και να προσπαθω δεν μου καθεται καλα στο αυτι. Σεβομαι ομως απολυτα το γεγονος ειναι καποιοι ανθρωποι το λατρευουν.

Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Να είσαι πιό ευγενικός,άν θέλεις να συμμετέχεις στον διάλογο.Αυτό θεώρησέ το σαν προειδοποίηση.

Λίγος σεβασμός παραπάνω σε ανθρώπους που ξέρουν πραγματικά τι τους γίνεται,
έχουν περάσει μια ζωή στο αντικείμενο και είναι σίγουροι για το τι λένε, δεν βλάπτει.

Last edited: