SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

αυτή η επιμονή με τα ζωντανή μουσική ρε αδελφέ μου ! :grandpa:

ρε παιδιά τι νομίζετε ότι γεννηθήκαμε με ipod ?

η εμπειρίες μου από live ακούσματα είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ !!

( και να μην μιλήσω για τις αριες της γυναίκας μου οταν ζητάει λεφτά :flipout: )
Τί το παράλογο βρίσκεις για την εμμονή μου στο να έχει κανείς εμπειρίες ζωντανής *ακουστικής* μουσικής και να τις έχει σαν οδηγό και κριτήριο στην αναπαραγωγή της μουσικής από ένα σύστημα στο σπίτι!!! Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Να είσαι πιό ευγενικός,άν θέλεις να συμμετέχεις στον διάλογο.Αυτό θεώρησέ το σαν προειδοποίηση.

Noμίζω οτι είστε υπερβολικός.Οι χαρακτηρισμοί μου αν και έντονοι,προκλητικοί ακόμα και ενοχλητικοί για κάποιους σε καμία περίπτωση δεν ήταν χυδαίοι η υβριστικοί και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να αντικρουστούν με επιχειρήματα και όχι με μεροληπτικές απειλές και προειδοποιήσεις εκ μέρους εσάς η οποιουδήποτε άλλου.
Γιαυτό προς ανακούφιση σίγουρα κάποιών αυτοεξορίζομαι και δηλώνω οτι ποτέ ξανά δεν θα ξαναδημοσιεύσω οποιαδήποτε απάντηση η νήμα στην κατηγορία Ηι End.
Mόνο λυπάμαι τους νεοεισερχόμενους στον χώρο που εκτείθονται στις απόψεις του κάθε παπαγάλου η ημιμαθή.
Λυπάμαι για εσας και το forum σας που δεν καταφέρατε να ξεφύγετε απο την μίζερη Ελληνική πραγματικότητα (χωρίς αυτο φυσικά να είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη).
Αντίο λοιπόν σας αφήνω να τα πείτε μεταξύ σας χωρίς να διαταράσω το οικοσύστημά σας.
Διαγράφτε με αν θέλετε, αυτό θα είναι ενδεικτικό του πλουραλισμού τον οποίο επιδιώκετε (ελπίζω να διαψευστώ)

Δηλαδή η προσπάθεια ενός συντονιστή να ηρεμήσει τα πνεύματα και η υπόδειξη σε ένα μέλος να είναι πιο ευγενικός δείχνει την μίζερη Ελληνική πραγματικότητα; :blink:

Νομίζω είπες από μόνος σου ότι οι χαρακτηρισμοί σου ήταν έντονοι,προκλητικοί ακόμα και ενοχλητικοί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εκφραστεί ένα επιχείρημα;

Νομίζω οτι ήμουν σαφέστατος και ελπίζω τα μυνήματά μου να έφτασαν εκεί που υποψιάζομαι οτι πρέπει.Δεν τα έβαλα ουτε με το forum ούτε προσωπικά με εσάς.
Το επίπεδο των συζητήσεων σαφώς και δεν είναι δική σας ευθύνη(σχεδόν όλες τις φορές) όμως νομίζω οτι είναι περιτό να αναφέρω οτι συγκεκριμένα μέλη κατα καιρούς κολλάνε με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός νήματος δυστυχώς μπορώ να αναφέρω και ένα στου οποίου την ολοκληρωτική καταστροφή συμετείχε με ζήλο και ένας συντονιστής του forum, και μετά απο δικά μου παράπονα (και ενός άλου μέλους νομίζω) τελικά ανοιχτηκε άλλο νήμα για την αντιπαράθεση αυτή(Technicks Mk2 vs Rega P3).
Το θλιβερό γεγονός οτι υπέπεσα και εγώ σε αυτήν την κατηγορία σαφώς και δεν με τιμά αλλα ήθελα απο καιρό να εκφράσω αυτόπου ξέρω οτι πολλοί άλλοι νιώθουν.Παρόλα αυτά για δέυτερη φορά εκπλήσομαι για την επιθετική και πιστεύω άδικη συμπεριφορά προς εμέ.
Και λοιπόν; Δεν έβρισα κανέναν και κάποιοι πικάντικοι (ποτέ χυδαίοι) χαρακτηρισμοί εκφράστηκαν απο την καρδιά μου και επαναλαμβάνω μπορούσαν να αντικρουστουν με επιχειρήματα και τέλωσπάντων εγώ δεν γκρίνιαξα οτι μου είπαν κάτι και ζήτησα να κάνουν "ντά" καποιο άλλο μέλος όμως μετα απο γκρίνια ενός μελους αμέσως με "προειδοποιείτε" να κάνω τι να σωπάσω;
Eπειδή πραγματικά έχω κουραστεί όχι μόνο απο αυτό το νήμα αλλά γενικά απο το χαμηλο επίπεδο νημάτων αυτής της κατηγορίας σωπαίνω λοιπόν. Τουλάχιστον τα είπα και ξέσκασα και ξαλάφρωσα πολούς για τους οποίους μίλησα.
Παρακαλώ να συνεχιστεί αυτή η σηζήτηση σε άλλο νήμα σε άλλη κατηγορία ή σε pm εγώ όπως είπα με την κατηγορία αυτή τελείωσα.

Εχω όλη τη δισκογραφία των led zeppelin, deep purple, rainbow στο συγκεκριμένο format και πραγματικά οι διαφορές είναι εντυπωσιακές!
Συνίσταται! :D

Last edited by a moderator:
Eδώ και 2-3 εβδομάδες ακούω δυο albums των Supertramp από SHM-CD...σε φλακ. Οι διαφορές απο το συνηθισμένο CD είναι τεράστιες, και συγκρίνω μ' ενα ζευγάρι ακουστικά και το laptop μου. Τέτοιο ήχο έχω ξανακούσει μόνο απο γιαπωνέζικες επανεκδόσεις. Και καθώς το "νεο φορμά" έρχεται από την Ιαπωνία, εμένα κάτι μου λεει οτι τα SHM-CDs ειναι μάλλον ενα διαφορετικό όνομα γι αυτό που ως τώρα γνωρίζαμε ως mini-lp ή γιαπωνέζικη επανέκδοση. Δεν αρνούμαι οτι άλλαξαν το sandwich των υλικών του δίσκου, αλλά τέτοια διαφορά δυσκολεύομαι να την αποδώσω μόνο σε αλλαγή υλικού και αρα καλύτερο αποτέλεσμα και στην αναπαραγωγή και στο ripping του δίσκου.

Έχω και εγώ τα ίδια κομμάτια και η διαφορά δεν είναι φυσικά στο υλικό που λένε αλλά στο Γιαπωνέζικο μάστερινκ που είναι για σεμινάριο.
Εμένα όμως δεν μου έκανε τόσο εντύπωση γιατί όταν έχεις ακούσει ανώτερες παραγωγές από τις Γιαπωνέζικες ThreeBlindMice και Venus ξέρεις τι περιμένεις να ακούσεις.
Ειδικά τα XRCD της ThreeBlindMice με τον Yamamoto είναι απίστευτα.

BTW έχω και το βινύλιο των Supertramp σε Ελληνική έκδοση από τη δεκαετία του 80 .Είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια.Τί σαβούρα μας έχουν πουλήσει οι αλήτες δεν λέγεται.

Last edited:
Ότι υλικά και να χρησιμοποιεί στο σάντουιτς… εφόσον το transport μπορεί να διαβάσει σωστά την πληροφορία δεν προσφέρει τίποτα. Ειδικά όταν το διάβασμα γίνει με EAC… ή από έξυπνο Transport που δεν αγχώνετε να διαβάσει σε μονή ταχύτητα και να στείλει επιτόπου τα Bits…

Σίγουρα η όποια διαφορά προκύπτει οφείλεται στην ποιότητα του στουντιακου εξοπλισμού και του mastering.

Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Ότι υλικά και να χρησιμοποιεί στο σάντουιτς… εφόσον το transport μπορεί να διαβάσει σωστά την πληροφορία δεν προσφέρει τίποτα. Ειδικά όταν το διάβασμα γίνει με EAC… ή από έξυπνο Transport που δεν αγχώνετε να διαβάσει σε μονή ταχύτητα και να στείλει επιτόπου τα Bits…

Σίγουρα η όποια διαφορά προκύπτει οφείλεται στην ποιότητα του στουντιακου εξοπλισμού και του mastering.

Αυτή πρέπει να είναι η κυριότερη αιτία για τις διαφορές.

Re: Απάντηση: Re: SHM-CD: New and improved CD format from Japan!

Αυτή πρέπει να είναι η κυριότερη αιτία για τις διαφορές.

Συμφωνώ απόλυτα...
Άντε, να βρήκαν και κάποιο υλικό επίστρωσης το οποίο να αντανακλά καλύτερα το laser... Τώρα αυτό αν δίνει το 10% της διαφοράς (και αν) είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

Συμφωνώ με τον Δημήτρη.

Απλως είναι μια καλή ευκαιρία για remaster.

Δηλαδη, σε συγκριση με xrcd -κατα τη γνωμη σου- υπερτερει?
ΥΓ Αν και για να ειμαστε ακριβεις θαπρεπε να συγκρινουμε το ιδιο αλμπουμ.