Short throw προβολεας

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Καλησπερα σας , μετα απο χρονια αναμονης μπορω να κανω dedicated room για home cinema !!! ειναι βεβαια ψιλομικρο , 3,0χ3,2 μετρα ! εχω σκοπο να τοποθετησω τον προβολεα σε ραφι πανω απο την θεση θεασης! σε τι υψος το λιγοτερο πρεπει να ειναι το ραφι? επισης με ενδιαφερει το πανι να πεφτει χαμηλα ( υπαρχει ηδη και ειναι 94'' ) στους 70 ποντους ! μεχρι τωρα εβλεπα με το πανι ψηλα και με κουρασε πολυ αυτο !! τι επιλογες εχω απο προβολεις? ενας ειναι σιγουρα ο 1070 απ οτι διαβαζω κατι αλλο ?? ακομα και πιο ακριβο αν ειναι να εχω σαφεστατα καλυτερη εικονα , την οποια θα ρυθμισει ειδικος παντα!

σ ευχαρισρτω για την απαντηση απλα ηλπιζα μηπως καποιος εχει ηδη μια λιστα με τετοιους προβολεις !!!!

Δεν είναι και πάρα πολλές οι εταιρείες με ST φακούς. Οι τρίτσιποι έχουν συνήθως μεγαλύτερο ζουμ καθώς και lens shift και ευνοούν την τοποθέτηση. Μπάτζετ?

Re: Απάντηση: Short throw προβολεας

λεω μεχρι 2.000 αλλα και παραπανω μπορω να παω αμα θα εχω σαφες κερδος στην εικονα ( μεγιστο 2.700 περιπου )! μ ενδιαφερει το καλο μαυρο και οι λεπτομερειες σε ημισκοτεινα πλανα ! θα ημουν ευτυχης αμα μπορουσα να κρατησω κ το πανι που ηδη εχω screenline othelo 94'' π.χ θα μπορουσα να παρω εναν jvc-x35 αλλα πρπει να αλλαξω και το πανι γιατι αν διαβαζω καλα το γνωστο site και λαμβανοντας υποψιν το μεγεθος του προβολεα και του δωματιου οριακα με περνει 84''αρι πανι !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Short throw προβολεας

λεω μεχρι 2.000 αλλα και παραπανω μπορω να παω αμα θα εχω σαφες κερδος στην εικονα ( μεγιστο 2.700 περιπου )! μ ενδιαφερει το καλο μαυρο και οι λεπτομερειες σε ημισκοτεινα πλανα ! θα ημουν ευτυχης αμα μπορουσα να κρατησω κ το πανι που ηδη εχω screenline othelo 94'' π.χ θα μπορουσα να παρω εναν jvc-x35 αλλα πρπει να αλλαξω και το πανι γιατι αν διαβαζω καλα το γνωστο site και λαμβανοντας υποψιν το μεγεθος του προβολεα και του δωματιου οριακα με περνει 84''αρι πανι !!!

Οριακά τα βλέπω τα πράγματα, αλλά, καλύτερα θα ήταν να πήγαινες στο μαγαζί και να άνοιγες 94'' μετρώντας ακριβώς την απόσταση. Είναι κρίμα για 1-2 ίντσες να μην πας σε αυτό το μηχάνημα.

jvc.jpg

ναι οντως κριμα θα ειναι , μαλλον καπως ετσι πρεπει να κανω ! που υπαρχει αυτος ο προβολεας για να μετρηθει?

Απάντηση: Re: Short throw προβολεας

ναι οντως κριμα θα ειναι , μαλλον καπως ετσι πρεπει να κανω ! που υπαρχει αυτος ο προβολεας για να μετρηθει?

Τις προάλλες τον είδαμε στην AVart. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει και αλλού (πιθανότατα ναι).

οκ ευχαριστω πολυ θ ανεβω αθηνα λοιπον για να δουμε τι θα κανουμε -bye-

Ενας εξαιρετικός και φτηνός προβολακος short throw παντως ειναι ο optma gt 750 με native hdmi 1.4 3D