Shuguang Psvane

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,395
Εχει δοκιμασει κανεις λαμπες της εταιρειας , κυριως EL84/6BQ5 & 12AX7/ECC83 ?
Αν να πως τις βρηκε ηχητικα και με ποιες αλλες τις συγκρινε ???
Αν τις εχει κανεις , τις βρισκει αξιοπιστες ?

Re: SHUGUANG PSVANE

εχω και ακουω με 845 , 300Β , 6SN7 και ειναι ολες καταπληκτικες λαμπες οι δυο πρωτες αντικατεστησαν τις μαμισιες shaguang των Cary 211,ενω οι προενισχυτριες τις μαμισιες electroharmonix του cary slp-5. Ειναι μεχρι στιγμης αξιοπιστες αλλα αυτο θα βγει σε βαθος χρονου γιατι ειμαι προσφατος κατοχος αυτων των λυχνιων.

Πάνο είχα βάλει κάποια στιγμή τις 12αχ7, οι οποίες ήταν πολύ καλές, καλύτερες από αντίστοιχες GE. όπως και τις επίσης GE (λίγο πιο χαμηλοέξοδες, νομίζω 5761 ο υποτύπος τους) ...
Ωστόσο μετά πήγα σε επίσης κινέζικες νέας παραγωγής, τις 12αχ7 TJ FULL MUSIC που ήταν ακόμη καλύτερες ... στην πραγματικότητα ήταν οι καλύτερες από 5-6 σετ νος που είχα δοκιμάσει κάθε λογής και τιμής ...

all in all τα καλά μοντέλα των SHUGUANG και TJ θεωρώ ότι είναι εξαιρετικές αγορές και γλυτώνεις και από τους μπελάδες με ψευδεπίγραφες ή ταλαιπωρημένες νος που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο...

Πάνο είχα βάλει κάποια στιγμή τις 12αχ7, οι οποίες ήταν πολύ καλές, καλύτερες από αντίστοιχες GE. όπως και τις επίσης GE (λίγο πιο χαμηλοέξοδες, νομίζω 5761 ο υποτύπος τους) ...
Ωστόσο μετά πήγα σε επίσης κινέζικες νέας παραγωγής, τις 12αχ7 TJ FULL MUSIC που ήταν ακόμη καλύτερες ... στην πραγματικότητα ήταν οι καλύτερες από 5-6 σετ νος που είχα δοκιμάσει κάθε λογής και τιμής ...

all in all τα καλά μοντέλα των SHUGUANG και TJ θεωρώ ότι είναι εξαιρετικές αγορές και γλυτώνεις και από τους μπελάδες με ψευδεπίγραφες ή ταλαιπωρημένες νος που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο...

Aυτες τις TJ τις δοκιμασα και συμφωνω μαζι σου οτι ηχητικα ειναι αψογες. Kαλυτερες απο πολλες NOS.Ειχα ομως ενα θεμα με την αξιοπιστια τους και εκανα πισω.(Θορυβο,μικροφωνισμους κλπ...)
Ποιες ηχητικες διαφορες προσεξες μεταξυ TJ & PSVANE ?

Και εγώ θέλω να αλλάξω τις λάμπες στον προενισχυτή
αλλά με προβληματίζει ο ηχος τους
έχω βρεί αυτο το site
http://www.tubeampdoctor.com/en/shop_Psvane.htm για μελλοντική αγορά τους
αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον και αυτό
http://6moons.com/audioreviews/300B_3/1.html
εάν θες μπορουμε να ανταλλάξουμε γνώμες
για μελλοντική αγορά

Γεια σου Πάνο.Εχω βάλει τις shuguang 12au7 και 12ax7 στον cayin ενισχυτή ακουστικών μου και άφησα τις mullard συρτάρι.Νομίζω από αυτό καταλαβαίνεις...Είναι πιο ουδέτερες θα έλεγα από τις mullard δεν υπερτονίζουν ή χρωματίζουν μια περιοχή μου αρέσουν σε όλο το φάσμα...Μόνο που θέλουν πολύ στρώσιμο πάνω από 100 ώρες για να τις απολαύσεις πραγματικά

Γεια σου Σπυρο.Ευχαριστω για τα σχολια σου.Γνωριζοντας πολυ καλα τις mullard, τα σχολια σου βοηθανε πολυ,επειδη στο phono χρησιμοποιω τοσο την 12ax7 οσο και την 12au7.
Eιναι ευκολο να δεις στο κατω μερος του γυαλιου των mullard 12ax7 αν γραφει Ι61 η Ι63 ; Αυτη η πληροφορια θα βοηθησει ακομη περισσοτερο καθοτι η Ι61 και Ι63 ακουγονται καπως διαφορετικα μεταξυ τους.
Επισης διαφορετικα ακουγονται οι cv4004/m8137.
Aν μπορεις πες μου λιγα πραγματα κυριως για το μπασο των PSVANE.

Aυτες τις TJ τις δοκιμασα και συμφωνω μαζι σου οτι ηχητικα ειναι αψογες. Kαλυτερες απο πολλες NOS.Ειχα ομως ενα θεμα με την αξιοπιστια τους και εκανα πισω.(Θορυβο,μικροφωνισμους κλπ...)
Ποιες ηχητικες διαφορες προσεξες μεταξυ TJ & PSVANE ?

πρέπει να είναι και θέμα δείγματος, καθώς εγώ δεν είχα προβλήματα... οι TJ είναι πιο ακριβείς, διάφανες, χωρίς μπούκωμα στον ήχο, γεγονός που στον τότε προενισχυτή μου ήταν ένα θέμα με τις νος ... καμμιά φορά, επηρεασμένοι και από τον αγγλόφωνο τύπο χρησιμοποιούμε αγγλικές εκφράσεις που όμως δίνουν καλύτερα την αίσθηση αυτού που θέλουμε να πούμε ... στο συγκεκριμένο λοιπόν μηχάνημα (dared sl 2000) οι TJ ήταν λιγότερο messy & congested ...

Γεια σου Σπυρο.Ευχαριστω για τα σχολια σου.Γνωριζοντας πολυ καλα τις mullard, τα σχολια σου βοηθανε πολυ,επειδη στο phono χρησιμοποιω τοσο την 12ax7 οσο και την 12au7.
Eιναι ευκολο να δεις στο κατω μερος του γυαλιου των mullard 12ax7 αν γραφει Ι61 η Ι63 ; Αυτη η πληροφορια θα βοηθησει ακομη περισσοτερο καθοτι η Ι61 και Ι63 ακουγονται καπως διαφορετικα μεταξυ τους.
Επισης διαφορετικα ακουγονται οι cv4004/m8137.
Aν μπορεις πες μου λιγα πραγματα κυριως για το μπασο των PSVANE.

Κοίταξε Πάνο οι mullard που είχα ήταν Ι61 η 12au7 και I63 η 12ax7.Ετσι χρησιμοποιούσα ένα συνδυασμό τους.Πολύ καλο αποτέλεσμα με τα γνωστά μεσαία και τον παχύ ήχο αλλά όχι ιδιαίτερη λεπτομέρεια.Λοιπόν οι psvane μου αρέσουν γιατί δεν τσιρίζουν ψηλά,είναι λεπτομερής αλλά όχι υπεραναλυτικές,και ουδέτερες και σωστές σε όλο το φάσμα.Το μπάσο τους είναι σφικτό και καθαρό και είναι στα δυνατά της σημεία.Αν μπορούσα να βρω αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη εστίαση όταν παίζουν πολλά όργανα μαζί δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω αυτό.Σίγουρα αξίζουν μία ακρόαση να κρίνεις και εσύ.Στο σύστημα μου με τα sennheiser 650 δίνουν ξεκούραστο και ευχάριστο ήχο.Χρησιμοποιώ κάποιες φορές και τις εκπληκτικές raytheon black plate αλλά κυρίως τις psvane.Γενικά πειραματίστηκα με πολλές προενισχύτριες αν και με είχες προειδοποιήσει να μην το κάνω...Και είχες δίκιο.Μόνο mullard,telefunken και raytheon.Αλλά σε αυτήν την κατηγορία βάζω πλέον και τις psvane.Οτι άλλο δοκίμασα από καινούρια παραγωγή δεν...Αλλά ακόμα και από πολλές NOS όπως rca,mazda,amperex I65,sylvania,rft οι psvane είναι καλύτερες στο σύστημα μου τουλάχιστον...

Αυτο με το στρωσιμο ειναι γεγονος θελουν πολλες ωρες για να δωσουν τα μεγιστα. Στις προενισχυτριες 6SN7(Psvane) καθε μερα ο ηχος βελτιωνονταν αισθητα .
Το ιδιο και με τις 845, στην αρχη απλα δεν ακουγονταν (και εκλαιγα) μετα την πρωτη βδομαδα ειδα φως στο τουνελ και μετα τον μηνα εχω ισοπεδωθεί απο τις χροιες τα σωματα το μπασο και γενικα ολο το φασμα!
Να υπενθυμισω οτι οι μεν 845 ειχαν καλυτερη τιμη απο τον Γερμανο the tubeampdoctror αλλα για τις υπολοιπες πηρα καλυτερη τιμη (πορσφορα) απο GrantFidelity (Αμερικη) Ο Γερμανος εχει 26ευρω μεταφορικα Safe & secure ενω ο Αμερικανος(Καναδος) με απλο usps ταχυδρομειο για τυχον παραενεργειες (τελωνεια κτλ) :grandpa:

Last edited:

Μιάς και σαν θέμα βλέπω οτι μας απασχολεί το στρώσιμο λάμπας κάπου είχα βρεί αυτό και μιάς και το θυμύθηκα το βάζω παρακάτω

ΚΑΨΙΜΟ ΛΑΜΠΑΣ

1Η ΦΑΣΗ

Για τις πρώτες 4 ημέρες αφήνουμε τις λάμπες να παίξουν για 30 λεπτά, έπειτα κλείνουμε τον ενισχυτή για 2 λεπτά
τον ξανά ανάβουμε και αφήνουμε τις λάμπες να παίξουν για άλλα 30 λεπτά

2Η ΦΑΣΗ
Για τις επόμενες 16 ημέρες αφήνουμε τις λάμπες να παίξουν για 60 λεπτά κάθε ημέρα

το είχε γράψει κάποια απο τις ετειρείες που συζητάμαι και το είχα κρατήσει ισως βνα ενδιαφέρει κάποιον

Δεν τον εχω χεριάσει αλλά μάλλον EH 12au7 αν τις γράφω σωστά

Ναι, 12AU7/ECC82/5814A...Απο τις Αμερικανικες που δοκιμασα μου αρεσουν οι RCA , Raytheon black plate , Sylvania 5814a triple mica.
Eπισης οι γνωστες Ευρωπαικες απο Mullard , Brimar & Telefunken.
Aπο τις νεες οι JJ.

Μιάς και σαν θέμα βλέπω οτι μας απασχολεί το στρώσιμο λάμπας κάπου είχα βρεί αυτό και μιάς και το θυμύθηκα το βάζω παρακάτω

ΚΑΨΙΜΟ ΛΑΜΠΑΣ

1Η ΦΑΣΗ

Για τις πρώτες 4 ημέρες αφήνουμε τις λάμπες να παίξουν για 30 λεπτά, έπειτα κλείνουμε τον ενισχυτή για 2 λεπτά

2Η ΦΑΣΗ
Για τις επόμενες 16 ημέρες αφήνουμε τις λάμπες να παίξουν για 60 λεπτά κάθε ημέρα

το είχε γράψει κάποια απο τις ετειρείες που συζητάμαι και το είχα κρατήσει ισως βνα ενδιαφέρει κάποιον

Για την δευτερη φαση δεν ξερω. Για την πρωτη, περιπου συμφωνω χωρις να εχω βεβαια καμια εξηγηση γιατι συμβαινει αυτο.Παντως οταν συμπληρωσουν τον χρονο τους θα στρωσουν ουτως η αλλως.

ΚΑΨΙΜΟ ΛΑΜΠΑΣ

1Η ΦΑΣΗ

2Η ΦΑΣΗ

Για τις Psvane 6sn7 λενε οτι θελουν 150 - 300 ωρες, αρα αν ακολουθησουμε αυτο τοτε θελουμε 1 χρονο για στρωσιμο

Προσωπικα οσες καινουργιες η NOS λαμπες δοκιμασα, μετα απο 50-60 ωρες μου φανονται οτι ειναι οκ.
Μετα απο 300 ωρες, ποιος θυμαται πως επαιζαν στις 100 π.χ ;
Εχω την εντυπωση οτι μερος του στρωσιματος ειναι και η συνηθεια.Αν μετα απο 50-60 ωρες μια λαμπα δεν μας αρεσει,ειναι αδιαφορο αν θα στρωσει κι'αλλο η οχι ??? Αν μας κανει μια λαμπα φαινεται απο την αρχη,εκτος βεβαια στο θεμα αξιοπιστιας.

καλημερα σας μια γνωμη θα ηθελα για αλλαγη των 12bh7a electroharmonix σε προ και τελικο ποια πιστευετε οτι πρεπει να αλλαχτει και με ποιες?ευχαριστω

http://www.ebay.co.uk/itm/12BH7A-WE...ision_Valves_Vacuum_Tubes&hash=item483443dbff

Μαλλον κατασκευασμενες απο την GE . Ο πωλητης απολυτα αξιοπιστος.
Αν θα πας σε NOS καλο θα ηταν να αλλαξεις και στον προ και στον τελικο.

Θα βρεις και Ευρωπαικες NOS αλλα στην τριπλασια τιμη !!!!!

υπαρχει καποια γνωμη για τις RCA αξιζει αυτη η αλλαγη η´καποια αλλη nos?