Το ρεύμα καθορίζεται από την τάση κατά μήκος της R101 διαιρούμενο από την ωμική αντίστασή της, μετράς την τάση στα άκρα της R101 (πτώση τάσης) και διαιρείς με την τιμή (ωμική) της αντίστασης.
Από τις μεταφασμένες οδηγίες βλέπω ότι αυτή η πτώση τάσης πάνω στην R101 προέρχεται από τη συνολική των 3 led μείον την τάση Vgs του Mosfet σε συγκεκριμένο ρεύμα ηρεμίας.
Μανώλη έχω μπερδευτεί λίγο...διάβαζα στον οδηγό ότι η R1 (στο v1.0) καθορίζεται ως R1=2/I, αν λοιπόν για το βουβάλι θέλω 350mA, η R1 πρέπει να είναι 2/0,35=5,7Ω. Όμως, σε μια πλακέτα που μου έδωσε φίλος, η R1 είναι 2,9Ω και η τάση που μετράω πάνω της είναι 1V, άρα σύμφωνα με αυτό που λες, περνάει το ρεύμα που θέλω (1/2.9= 0,35Α περίπου)....δεν έχω καταλάβει κάτι?
Επίσης, στον υπολογισμό του ρεύματος, μήπως πρέπει να προσθέσω και 150mA για τον σταθεροποιητή και να υπολογίσω για σύνολο 500mA? Άρα να πάω για R1=2/0,5=4Ω ?
exp4nder said:Βασικά αντιμετωπίζω κι ένα πρόβλημα γι αυτό και οι τόσες απορίες... δεν μπορώ με τίποτα να ρίξω την τάση με το τρίμερ στα 5,5V...έχω δοκιμάσει με 1Κ και 2Κ τριμεράκια, δεν είχα άλλα, να δοκιμάσω και με μικρότερα λες? Βασικά δεν πέφτει η τάση κάτω από 11V με τίποτα και πρέπει να κάνω πολλές στροφές στο τρίμερ για πολύ μικρές αλλαγές στην τιμή...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.