Τα έβαλα και στον παλμογράφο στην κλίμακα των 5mV (πάνω της θετικής, κάτω της αρνητικής), χωρίς σήμα μόνο με τροφοδοσία και τεχνητό φορτίο.
2-2,5mV θόρυβος νομίζω ότι είναι αρκετά καλά.
Απομένει να τροφοδοτήσουν κανονική πλακέτα και να τα μετρήσω με σήμα, να δω πως θα τα πάνε.
Άν σβήσεις τα τροφοδοτικά, χωρίς νά βγάλεις τό πρόμπ, γίνεται ευθεία ή γραμμή;
Επίσης 50Ω ίσως είναι πολύ κοντά σέ κατανάλωση στά διαθέσιμα ρεύματα; Με 10Ω R301,201 ίσως.
Μού παρουσιάζουν γραμμή σάν τήν κάτω φωτό όλα τά ρέγκ.
(Edit: Μαζί γράφαμε...και είμαστε πολύ αδελφά στον παλμογράφο...σε μένα HM605 :SFGSFGSF
Δοκίμασα μερικές τιμές τεχνητού φορτίου και είδα ότι δεν μεταβάλλονται τα Α πάνω στη σχετική αντίσταση.
To θετικό τμήμα δίνει γύρω στα 185mA, ενώ το αρνητικό γύρω στα 130mA (προφανώς λόγω διαφοροποίησεων των εξαρτημάτων).
Έκανα και μια δοκιμή για περίπου 400 ωμ αντίσταση τεχνητού φορτίου...προσεγγίζοντας τα περίπου12mA αρνητικής τροφοδοσίας, του PGA2311 και μέτρησα και πάλι στον παλμογράφο με τροφοδότηση μόνο του αρνητικού τμήματος της πλακέτας.
Η πρώτη εικόνα είναι με τροφοδοσία και κλείσιμο του φωτισμού στο χώρο (κλίμακα 5mV), η δεύτερη είναι δίχως τροφοδοσία με τις ίδιες συνθήκες και στον ίδιο χρόνο σάρωσης.
Μανόλη μάλλον υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα γείωσης μεταξύ του παλμογράφου και της τροφοδοτικού. (δες τη σελίδα 9 του Αγγλικού manual).
http://www.hameg.com/manuals.0.html?print=1&tx_hmdownloads_pi1[page]=10&tx_hmdownloads_pi1[language]=&tx_hmdownloads_pi1[product]=&tx_hmdownloads_pi1[search]=&tx_hmdownloads_pi1[hits]=
Αν το πρόβλημα επιμένει τότε δοκίμασε μέτρηση με διαφορική μεθοδολογία. Χρησιμοποίησε 2 probes το ένα σε ρόλο γείωσης και το άλλο όπως προηγουμένως (διερευνητικό), φυσικά θα αθροίσεις τα κανάλια και θα αντιστρέψεις τη φάση στο πρώτο κανάλι (δες σελίδα 10 στο manual). Σε κάθε περίπτωση όταν θα έχεις χρόνο ασχολήσου με τη γείωση ώστε να πετύχεις την πιο ήσυχη απεικόνιση. Όπως φαίνεται στο τροφοδοτικό δεν υπάρχει κυμάτωση στα 2 mV παρά μονό θόρυβος με μέγιστο πλάτος 1 mV.
Παιδες μπορει να βοηθήσει καποιος στο ποια μινι κιτς απο το εξελ να επιλεξουμε
υποθετω δυο θετικα και ενα αρνητικο
αλλα βλεπω εχει και αλλες στηλες που προφανως ειναι για αλλες κατασκευές
εγώ τη βλέπω τη σελίδα....
λοιπόν
έχει στηλες για:
hypnotize hot rod - DVB1 kit - SSLV1.1 Bib - Bib irf positive minikit - BJT +LV minikit - Bib irf negative minikit - Bib BJT -LV minikit - και μετά τα shipping...
σημειωτέον θέλω να φτιάξω τα regs για την τροφοδοσία ενός βουβαλιού (5v) και ένα +/- για legato.
επειδή τα ονοματα δεν μου λένε πολλά ...για βοηθείστε
βασικά τι σημαίνει bib, bjt, irf...τα άλλα νομίζω τα πιάνω.
χρειάζομαι τα
SSLV1.1 Bib - 2Χ(Bib irf positive minikit) - 1Χ(Bib irf negative minikit) -
ή τα
SSLV1.1 Bib - 2Χ(BJT +LV minikit) - 1Χ(Bib BJT -LV minikit)
???
Μανόλη μάλλον υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα γείωσης μεταξύ του παλμογράφου και της τροφοδοτικού...
- Άνοιξε και σε μένα τώρα...
Συγκεντρώσου στα
SSLV1.1 Bib PS $19ea (2Pos + 1neg) = είναι οι 3 πλακέτες (2 θετικής και 1 αρνητικής τροφοδοσίας)
BiB IRF positive supply minikit $9 = κανονικά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω (αφορά τα βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα της πλακέτας της θετικής τροφοδοσίας)
Bib IRF negative supply minikit $8.50 = κανονικά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω (αφορά τα βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα της πλακέτας της αρνητικής τροφοδοσίας)
Με τα παραπάνω καλύπτεις τα ±5V που χρειάζεσαι και σε περίπτωση που θέλεις να έχεις και κάποια μίνι κιτ για τροφοδοσίες κάτω από τα 5V...≈3.3V προσανατολίσου και στα:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.