Σιγή

Ο πρώτος εξωτερικός δέκτης που βρήκα να υποστηρίζει DVB-T (όχι T2) και HD MPEG-4
http://www.pixmania.com/gr/gr/19651...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=

Ωχ ειναι ιδιος με αυτον που δινει η On Telecoms.

Που σημαινει οτι ειμαι καλυμενος μαλλον αφου γνωριζω οτι υποστιριζει Mpeg4 o δεκτης μου. Μαζι με το router η On τα δινει 65 ευρω για μεταφορα υπαρχουσας γραμμης.

Κι εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα όταν τον είδα μιας και είμαι ήδη συνδρομητής της με τέτοιο δέκτη!
Ωστόσο επειδή δεν το έχω καρατσεκάρει ακόμα, κρατώ μια επιφύλαξη!
Άραγε πώς μπορεί κανείς να το διαπιστώσει εύκολα;!

Προσπάθησα να βγάλω άκρη από το helpdesk τους αλλά όπως το φοβόμουν δε βγήκε!
Τους ρώτησα το ακριβές μοντέλο του δέκτη τους, ώστε να το συγκρίνω με αυτό και δεν το ήξεραν! Ούτε κάπου στον ιστοχώρο τους αναφέρεται βέβαια!
Μου είπαν να κοιτάξω ο ίδιος αν το γράφει κάπου η συσκευή! Πράγμα που θα κάνω όταν φτάσω σπίτι αν και φοβάμαι μήπως δε το γράφει! Αν με προλάβει κάποιος που το έχει πιο πρόχειρο ας κάνει ένα κόπο να το σφυρίξει εδώ.
Ωστόσο μου είπαν, κάπως μασημένα, πως αυτή τη στιγμή ο δέκτης τους είναι συμβατός μόνο με mpeg2 και πως όταν χρειαστεί θα αναβαθμιστεί μέσω online firmware update όπως γίνεται γενικότερα ως τώρα άλλωστε.
Εγώ ωστόσο έχω την αίσθηση πως πρέπει να είναι ήδη συμβατός και με mpeg4 αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν που αναφέρθηκε πριν και από τη σελίδα του προϊόντος της SAGEM δε δείχνει να υπάρχει και άλλος και καλά μόνο για mpeg2.

Re: Απάντηση: Σιγή

Προσπάθησα να βγάλω άκρη από το helpdesk τους αλλά όπως το φοβόμουν δε βγήκε!
Τους ρώτησα το ακριβές μοντέλο του δέκτη τους, ώστε να το συγκρίνω με αυτό και δεν το ήξεραν! Ούτε κάπου στον ιστοχώρο τους αναφέρεται βέβαια!
Μου είπαν να κοιτάξω ο ίδιος αν το γράφει κάπου η συσκευή! Πράγμα που θα κάνω όταν φτάσω σπίτι αν και φοβάμαι μήπως δε το γράφει! Αν με προλάβει κάποιος που το έχει πιο πρόχειρο ας κάνει ένα κόπο να το σφυρίξει εδώ.
Ωστόσο μου είπαν, κάπως μασημένα, πως αυτή τη στιγμή ο δέκτης τους είναι συμβατός μόνο με mpeg2 και πως όταν χρειαστεί θα αναβαθμιστεί μέσω online firmware update όπως γίνεται γενικότερα ως τώρα άλλωστε.
Εγώ ωστόσο έχω την αίσθηση πως πρέπει να είναι ήδη συμβατός και με mpeg4 αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν που αναφέρθηκε πριν και από τη σελίδα του προϊόντος της SAGEM δε δείχνει να υπάρχει και άλλος και καλά μόνο για mpeg2.

Το θεμα ειναι οτι μπορει με το ιδιαιτερο firmware της On να το εχουν μπλοκαρει το Mpeg4 ασχετα αν το υποστιριζει ο δεκτης.
Ακομα και ετσι το σιγουρο ειναι οτι θα κανει update και θα ειμαστε καλειμενοι.:a0210:

Όντως, θα μπορούσε να συμβεί και το "μπλοκάρισμα" που λες, αν όλα αυτά είναι τελικά καθαρά θέμα firmware. Ωστόσο δε βλέπω το λόγο γιατί να έπρεπε να το κάνει κάτι τέτοιο, οποιοσδήποτε από την αρχή. Δεν θα διακινδύνευε κάτι ώστε να χρειαζόταν να το κάνει. Τουλάχιστον όμως, όταν χρειαστεί, να υπάρχει λύση έστω μέσω αυτού του τρόπου.
Βέβαια, και πάλι θα σπαστώ για διάφορους λόγους, αν πάλι δε θα τα έχω κατευθείαν, από τον ψηφιακό δέκτη της νέας μου κατά τ' άλλα τηλεόρασης!

Βέβαια, και πάλι θα σπαστώ για διάφορους λόγους, αν πάλι δε θα τα έχω κατευθείαν, από τον ψηφιακό δέκτη της νέας μου κατά τ' άλλα τηλεόρασης!

Μπορει να βολευτουμε με καμια μοντουλα, ποτε δεν ξερεις, αν εχει βεβαια υποδοχη η δικια σου, εγω εχω την Sony V4000.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σιγή

Μπορει να βολευτουμε με καμια μοντουλα, ποτε δεν ξερεις, αν εχει βεβαια υποδοχη η δικια σου, εγω εχω την Sony V4000.

Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο ειναι όση ...να πιάσεις 5+1 στο τζόκερ!

Πάει κι ο Φεβρουάριος που μας λέγαν...

Και οχι μονο
Αντι να αυξανονται τα ψηφιακα καναλια μειωνονται. Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα εξαφανιστηκε το 4Ε που ηταν το 5ο καναλι που εξεπεμπε ψηφιακα DVB-T.
Τωρα τι να σημαινει αυτο? Οτι το μετανιωσαν οι παπαδες επειδη τους κοστιζε ακριβα η ταυτοχρονη εκπομπη ψηφιακου και αναλογικου σηματος ταυτοχρονα η κατι παιζει σε πιθανη εκπομπη του καναλιου σε mpeg-4?
Λεω εγω ο πονηρος τωρα...:chinscratch:

Aν δε γίνει ξακαθάρισμα συχνοτήτων δεν θα γίνει τίποτε.Επίσημα για την ΕΕ η ψηφιακή έλευση στην χώρα μας έγινε από πέρσι όταν το δήλωσε η ΕΡΤ στην Ευρωπαική επιτροπή, για τις μεγάλες πόλεις (ποσοστό πληθυσμού) σε Μpeg2 (παραπομπή στις δηλώσεις Ρουσόπουλου πέρσι το καλοκαίρι μ'ανακοίνωση νέων ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ ,που δεν έγιναν προφανώς ακόμα λόγω της οικονομικής αστάθειας κλπ πολιτικής της κυβέρνησης.Tότε αναφέρθηκε ότι η ΕΡΤ λέει έχει επενδύσει 50εκατ.ευρώ σε υποδομή για MPeg2.

Μpeg4 στο εξωτερικό είναι για συνδρομητικές υπηρεσίες.Η ελεύθερη λήψη είναι Mpeg2.Ισως γι'αυτό το star κάνει δοκιμές και στα 2 συστήματα και οι "λαικές" τηλεοράσεις και για το 2009 έχουν standard Μpeg2.Δεν είναι θέμα μόνο τεχνολογίας αλλά και συνολικής εμπορικής πολιτικής.

Λεωνίδα τα λες πολύ σωστά. Και για να συμπληρώσω, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν ότι οι ιδιώτες θα πάνε και αυτοί σε MPEG-2 και μετά βλέπουν για MPEG-4.

...και οι "λαικές" τηλεοράσεις και για το 2009 έχουν standard Μpeg2.
Όλες οι νέες LCD της LG θα υποστηρίζουν mpeg-4. Ακόμη και οι 19". Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τις SONY.

Eγώ δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο στις ξένες αναφορές για όλες τις LG (και Sony) ,και κανείς δεν ξέρει και τι θα φέρει η κάθε αντιπροσωπεία....

Μπες στο αγγλικό site της LG. Όλες οι νέες LCD είναι με mpeg-4. Δεν νομίζω να βγάζουν με mpeg-2 για Ελλάδα. Απλώς κάποια μοντέλα (όπως αυτό με τον δορυφορικό δέκτη) μάλλον δεν θα έρθουν Ελλάδα.

Μπες στο αγγλικό site της LG. Όλες οι νέες LCD είναι με mpeg-4. Δεν νομίζω να βγάζουν με mpeg-2 για Ελλάδα. Απλώς κάποια μοντέλα (όπως αυτό με τον δορυφορικό δέκτη) μάλλον δεν θα έρθουν Ελλάδα.

To ιδιο και οι νεες lcd philips 2009.
Υποστηριξη και mpeg4. Αλλα μην ξεχνατε οτι και περισι υπηρχαν μοντελα με mpeg4 (κωδικος Η) απλα δεν εισαγονταν στην Ελλαδα. Απο τα περισινα μοντελα η 42pfl9903 & 42pfl9803 ηταν mpeg4 ready ενω απο φετος και ολη η σειρα 9 και 7 σιγουρα-bye-

To DVB-T/Mpeg-2 είναι η βάση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια (έχουμε και γενέθλια Μαρτιος 2006-Μαρτιος 2009)… Όποιος θέλει ας κάνει ερευνα αγοράς και θα δει κάλλιστα, τι είδους μοντέλα διατίθενται και ποιο πρότυπο εκπομπής υποστηρίζουν για DVB-T. Και θα διαπιστώσει ότι η Ελληνική αγορά κινείται με DVB-T/Mpeg-2
Κάθε αγορά έχει τα δικά της στανταρ, οπότε τι μοντέλα θα διατίθενται στην Βρετανική αγορά, είναι λίγο άτοπο για μας στην παρούσα φάση…, αφού αυτοί στο τέλος της χρονιάς θα έχουν και υποστήριξη `η διάθεση DVB-T2/Mpeg-4…

Το περασμένο καλοκαίρι η ΕΡΤ όταν είχε ανακοινώσει ότι 1/11/08 θα μπούν νέα κανάλια (αλλά προέκυψε η οκον.κρίση και καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ καθώς οι επενδύσεις της πήγαν ως τώρα κοντά 50εκ. ευρώ) είχε ανακοινώσει την επίσημη έλευση της ψηφιακής στην Ελλάδα (σε ποσότητα πληθυσμού),από πειραματικό στάδιο που ήταν ώς τώρα....

Τώρα αν όλα ήταν δηλώσεις κλπ πολιτικές σκοπιμότητες είναι λίγο χλωμό να ισχύει γιατί η ΕΡΤ ξεκίνησε την ψηφιακή επειδή την πίεζε η ΕΕ σαν κρατικός φορέας (άσχετα αν μπορεί να φάγανε και λεφτά κάποιοι).. και προφανώς στο project υπάρχει εποπτία ,όχι επειδή ήθελε ή τι θέλει κανείς να κάνει από μόνος του....αλλιώς θα το έκαναν και πειραματικά και οι ιδιώτες πρώτα για να πιέσουν καταστάσεις συμφέροντος.

Aλλες προδιαγραφές για την Αγγλική αγορά, με CI παράδειγμα η 47LH4000

http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_47lh4000.jhtml#

MPEG-4 AVC(H.264) Decoder
1217260082801_tick2.gif

DVB-T(CI Type)
1217260082801_tick2.gif

Αντίστοιχα στο Αγγλικό site της sony σε όλες της της τηλεοράσεις πχ ένα στην ανώτερη κατηγορία http://www.sony.co.uk/product/t32-e-series/kdl-40e5500#pageType=Overview
αναφέρονται κλασικά απλός δέκτης Μpeg2 (Freeview το λένε εκεί,που το σύστημα Mpeg2 δέχεται και HD λήψη) .Στην Βρετανία Μpeg4 μόνο συνδρομητικές υπηρεσίες ισχύουν ως τώρα (ίσως πειραματικά) και παρέχεται ξεχωριστός δέκτης.Και στην Γαλλία παρόμοια ...η ευραία λήψη παραμένει Mpeg2.

Τώρα όποιος θέλει σενάρια να κοιτά καλύτερα γιατί μας αναγκάζουν οι εταιρίες να πάρουμε σύντομα άλλη τηλεόραση όταν μετά 5-7 έτη δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά κλπ ....

Last edited:
To CΙ σημαίνει ότι δέχεται και κάρτα για τα κωδικοποιημένα ψηφιακά. Δεν παίζει ρόλο αν είναι mpeg-2 ή mpeg-4.

DVB-T αναφέρουν άλλες όχι DVB-T με δυνατότητα CI type ξεχωριστά,τουλάχιστον όπως αναφέρεται συγκεκριμένα παραπάνω στο νέο μοντέλο.Λαθος ή όχι το έγραψαν,αφορά τοπική αγορά για να καταλάβουμε ...και επίσης υπάρχει διαχωρισμός και για DVB-C

Δες πχ σε υπάρχων μοντέλο,δεν ξεχωρίζουν,αναφέρουν γενικά στα features χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση τον δέκτη DVB-T

http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_52lg5000.jhtml#

Σε κάθε περίπτωση τα CI και πάλι αφορούν συνδρομητικές υπηρεσίες,δεν ισχύουν για τα ελεύθερα και αυτά στη Βρετανία είναι Freeview (Μpeg2) χώρια η αγορά είναι πολύ μεγαλύτερη .

Last edited:
Το σκεπτικό σου δεν το κατάλαβα. Το CI είναι δίπλα στο DVB-T και όχι στο mpeg-4. Αν θυμάμαι καλά το αναφέρει και ξεχωριστά. Δεν κατάλαβα πως έβαλες το CI με το mpeg-4 που μιλάμε. Εκτός αν θες να πεις πως ο δέκτης τους δουλεύει μόνο με κωδικοποιημένα κανάλια! Τέσπα.