Σιγμα 150μμ macro

Εγώ.

Υπόψη η νέα έκδοση με OS κοστίζει σχεδόν διπλάσια... αφήστε το.

Από ποιότητα κατασκευής είναι πραγματικά άψογος, παρ' ότι και αυτός της σειράς ΕΧ από την οποία έχω άλλους τρεις (15-30, 24-60/2.8 και 105/2.8 macro) και έχει ούτως ή άλλως ψηλά στάνταρ, ο 150ρης είναι εμφανώς ανώτερος.

Πρόσφατο απόκτημα (από γνωστό και μη εξαιρετέο συμφορουμίτη) δεν έχω προλάβει ακόμη (χειμώνας γαρ) να τον χρησιμοποιήσω σε συνθήκες μάκρο για τις οποίες τον πήρα (ζουζούνια από μια λιγάκι μεγαλύτερη από τους συνήθεις μάκρο απόσταση, ενδεχομένως και με 1.4x).

Σαν κοντό τελε που τον χρησιμοποίησα (και με 1.4x) αποδίδει πάντως άριστα. Και ανοικτός.

εγω εχω τον σιγμα 105μμ/φ2,8 για την ολυμπους, και οπτικα ειναι πολυ καλος φακος ΙΜΗΟ. Και εγω σαν τελε τον χρησιμοπιω περισοτερο τελικα. Εχω ομως ενα προβληματακι, δεν δουλευει παντα το autofocus, και για να δουλεψει πρεπει να κλεισω και να ξαναανοιξω την μηχανη.Αλλα μπορει αυτο να ειναι μονο με τον 105μμ και μονο με την ολυμπους, η μπορει να ειναι προβλημα του δικου μου φακου μονο

Σε εμένα πάντως ο 105 δεν έχει πρόβλημα, πέραν της πολύ αργής εστίασης.

Ο 150ρης φεύγει από το εστιακό μήκος των μάκρο των 90/100/105mm, είναι εγγύτερος στους 180ρηδες macro f/3.5 της Canon και Tamron.

Δυσκολα πλεον να βρεθει καινουργιος ενώ και μεταχειρισμενος ειναι δυσεύρετος. Από τις καλύτερες υλοποιήσεις τις Sigma. Οποιος τον βρει ας σπεύσει ...

Στον νέο κατάλογο της Σίγμα εμφανίζεται μόνο το αυτό το νέο μοντέλο (πάνω από 1000 )!

http://www.dpreview.com/news/1102/11020820sigmapricelens.asp

Για δες και εδώ... πριν 2 μόλις εβδομάδες ανακοινώθηκε επισήμως η τιμολόγηση των νέων της φακών... 1600$ παρακαλώ ο νέος 150!

Στα 1300 ευρώ τον δείχνει το idealo (μην κοιτάτε το technikdirekt τι λέει) και ασφαλώς πουθενά δεν υπάρχει αμέσως διαθέσιμος.

Λογικά θα υπάρχει ακόμη στη χώρα μας στοκ του παλιού, δεν χάνετε τπτ να ρωτήσετε (κάπου πάνω από 700 ευρώ πηγαίνει). Από Γερμανία τον βλέπω ετοιμοπαράδοτο (sofort lieferbar ή παραπλήσια ετοιμότητα) από 630 ευρώ + μεταφορικά. Πραγματικά διπλάσια τιμή ο νέος.

Έχεις ρωτήσει για διαθεσιμότητα; Το λέω γιατί μόλις στις 8 Φεβρουαρίου αναγγέλθηκε παγκοσμίως η εμπορική κυκλοφορία και τιμολόγηση των νέων 120-300 και 150 μάκρο. Εν πάση περιπτώσει, και 1.129 είναι πολλά χρήματα. Εάν κάποιος θέλει να ακολουθήσει τον ...δρόμο της φωτιάς στο macro, με 950 ευρώ μπορεί να πάρει τον MP-E 65/2.8 και να τελειώνει.... αφού πρώτα αγοράσει μια Canon -bye-

Εντάξει ούτε κι αυτό ισχύει. Γιατί έχω τον MP-E 65 και μολαταύτα πήρα και τον 150ρη της Σιγμα, γιατί κάνουν άλλη δουλειά. Και έχω και τον 105 macro της Σιγμα (αυτά για μοντούρα EOS. Γιατί εάν πάμε σε άλλες μοντούρες έχω και τον Ταμρον 90/2.8, τρία διαφορετικά μοντέλα του Nikkor 55/3.5 και πάει λέγοντας... :flipout: )

Να και η επίσημη σελίδα του νέου 150:
http://www.sigmaphoto.com/shop/150mm-f28-ex-dg-os-hsm-apo-macro-sigma

Last edited:
Ούτε συζήτηση ότι είναι πολλά τα λεφτά! Ο Κατερέλος δεν έχει, συνήθως διαθέσιμα κομμάτια στο μαγαζί, σε παραγγελία όμως δεν με έχει αργήσει παραπάνω από 3 μέρες. Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι προχώρα!

Να ενδιαφέρομαι; Κι άλλον μάκρο να πάρω; :flipout:
Ακόμη και να μην είχα ήδη τον τρέχοντα 150ρη, δεν νομίζω να έδινα τόσα για τον νέο σταθεροποιημένο. Ο οποίος νομίζω πως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη γενικώς στα καταστήματα. Μην κοιτάς που τον έχει ο Κατερέλος στη σελίδα του. Εδώ έχει και τον καινούργιο EF 500/4Lis II ο οποίος ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2011!

Τώρα, αν κρίνω απ' το avatar σου, φίλε send, δικαιούσαι να ενδιαφέρεσαι!!
Το πάθος γιά νέους φακούς, όχι μόνο το δικό σου, αλλά γενικότερα είναι μεγάλο χούϊ !!!

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...
Σιγουρα ξερω οτι εχει βγει νεο update του φακου αυτου με νεα σχεδιαση και επιπροσθετα στοιχεια ED τα οποια δεν ξερω ποσο θα τον βελτιωσουν και αλλο.
Εχω (και θελω να δωσω τον 105VR) και ξερω απο πρωτο χερι οτι το θεμα του OS ειναι πρακτικα αδιαφορο ειδικα σε φακο macro.
Οταν τον ειχα αγορασει -τον καιρο της D300-εξυπηρετουσε δυο αναγκες (και μαλιστα ΑΡΙΣΤΑ) για macro&πορτρετο.
Οι λογοι που δινω τον 105 και θελω να παω σε 150-180μμ ειναι οτι πλεον εχω εναν εξαιρετικο φακο πορτρετου (τον sigma 85mm f1.4) και με την μεταβαση που εκανα σε σωμα FF τα mm για την δουλεια που τον θελω ως macro, ειναι σχετικα..λιγα.
O νεος sigma 150 ειναι μια αριστη λυση,οπως και ο tamron 180mm...
Βεβαια και τα 1150 ειναι παρα πολλα για μενα,στην ουσια μονο και μονο για το OS...

Ακόμη υπάρχει ο παλιός, δεν φαίνεται καν ως καταργηθείς στη σελίδα της Σίγμα.
Θέλεις να βρεθούμε να τον δεις από κοντά; Δυστυχώς είναι για Canon και δεν μπορείς να τον φορέσεις στις δικές σου, πάντως μπορείς να πάρεις μια ιδέα. Πάντως από κατασκευή έπαθα την πλάκα μου, μου αναβάθμισε την εικόνα που είχα για τους Σίγμα. Και τον Τάμρον σκεφτόμουν, να πω την αλήθεια, όπως και τον προηγούμενο Σίγμα, τον 180/3.5 εάν τον έβρισκα σε στοκ ή μεταχειρισμένο.

Όντως η σταθεροποίηση δεν είναι παρά για τη "γενική" φωτογραφία, σε ειδικές χρήσεις το κέρδος είναι πραγματικά μικρό.
Παρεμπιπτόντως, ο οξύτερος, λένε, σταθερός της Σίγμα είναι μάλλον ο 70ρης μάκρο... πολύ κοντός όμως βρε παιδί για ζουζούνι.

Σιγουρα ξερω οτι εχει βγει νεο update του φακου αυτου με νεα σχεδιαση και επιπροσθετα στοιχεια ED τα οποια δεν ξερω ποσο θα τον βελτιωσουν και αλλο.
Εχω (και θελω να δωσω τον 105VR) και ξερω απο πρωτο χερι οτι το θεμα του OS ειναι πρακτικα αδιαφορο ειδικα σε φακο macro.

Εγω που τον ειχα τον φακο :D παντως θελω να σας πω οτι και το af πρακτικα αδιαφορο ειναι μην πω αχρηστο.....

Στους μακρο προτιμω παντα να ειμαι με χειροκινητη εστιαση. Και το αν ο νεος φακος ειναι μμμμ πως να το πω καλυτερος αντε απο τον παλιο θα το αναδειξουν μεγαλυτερες σε αναλυση καμερες καμια απο τις υπαρχουσες.

Με αυτα και με αυτα εμεινα με τον Kiron 105mm σε μακρο τελε . Ε καποιες φορες μου λειπει ο 150 αλλα δεδομενου οτι εχω και ενα σωρο μακρο tubes και για Ολυμπους και για Κονταξ των οποιων διαθετω εξαιρετικους εως αριστους φακους στα 135 και 180 χιλιοστα το θεωρουσα περιττο να τον εχω και αυτον.

Ακόμη υπάρχει ο παλιός, δεν φαίνεται καν ως καταργηθείς στη σελίδα της Σίγμα.
Θέλεις να βρεθούμε να τον δεις από κοντά; Δυστυχώς είναι για Canon και δεν μπορείς να τον φορέσεις στις δικές σου, πάντως μπορείς να πάρεις μια ιδέα..... .

Kανεις δεν ειναι τελειος σε αυτον τον κοσμο φιλε Τασο...:flipout:
Γιατι οχι? Να δεις και απο κοντα και τον νεο sigma 85mm f1.4.

Στο θεμα του AF εχεις δικαιο αλλα εγω βασιζομαι σχεδον απολυτα στο af λογο προβληματων ορασης...

Απάντηση: Re: Σιγμα 150μμ macro

εγω εχω τον σιγμα 105μμ/φ2,8 για την ολυμπους, και οπτικα ειναι πολυ καλος φακος ΙΜΗΟ. Και εγω σαν τελε τον χρησιμοπιω περισοτερο τελικα. Εχω ομως ενα προβληματακι, δεν δουλευει παντα το autofocus, και για να δουλεψει πρεπει να κλεισω και να ξαναανοιξω την μηχανη.Αλλα μπορει αυτο να ειναι μονο με τον 105μμ και μονο με την ολυμπους, η μπορει να ειναι προβλημα του δικου μου φακου μονο

Παύλο εάν ο φακός είναι παλιός χρειάζεται σίγουρα αλλαγή στο chip εστίασης. Το πρόβλημα αυτό το έχουν όλοι οι παλιοί Sigma, ειδικά εκείνοι που προηγήθηκαν της εξάπλωσης των dslr.
Tο έχει και ο δικός μου 70-200 f/2.8, κάποιες φορές πρέπει να κλείσω και να ξαναανοίξω την μηχανή για να ξεμπλοκάρει το AF.
Μικρό το κακό,μιας και δεν με πολυνοιάζει:D
Πάντως επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία, νομίζω πως η αναβάθμιση είναι δωρεάν.

Ο Ναθαναήλ είπε για το AF, εγώ είπα για σταθεροποίηση :flipout:

Σε στατικά θέματα πάντως, μια και το ανέφερες, είναι ακριβές, ακόμη και μέχρι το 1:1