SIGMA 18-200 3.5-6.3 με σταθεροποιητή

επίσης αν πας στο www.katerelos.gr και βάλεις στην αναζήτηση sigma 18-200 θα σου δώσει δυο φακούς. Ο ένας 18-200 με την κόκκινη ρίγα ΔΕΝ έχει σταθεροποιητή. Ο άλλος χωρίς ρίγα και με χρυσά γράμματα είναι η έκδοση με τον σταθεροποιητή.

Ελπίζω να σε βοηθήσα...

Αυτός πάλι έχει χρυσά γράμματα αλλα δεν γράφει Optical stabilizer... :\
Είδωμεν... πάω απο εκεί...
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... :a0210:

Καιρό τώρα έψαχνα έναν φακό που να τον έχω για μια βόλτα στα γρήγορα.

Βρήκα τον απλό σε τιμή απίστευτα χώμα.

Πιστεύω πως για την χρήση που κάνω αλλά και την μικρή εμπειρία που έχω θα είναι μια χαρά.

Ίδωμεν. Έκλεισε σε μένα και τον περιμένω.

Τον έχει κανένας άλλος? Εντυπώσεις?

edit. Ο στόχος της αγοράς του Tamron παραμένει.

Me γειες Jim !! Από ebay τον έκλεισες ;

Κοιταξε απο όσο εχω δει και διαβάσει ο απλός (χωρις OS) ειναι μέτριος. Αλλά ενδεχομενως να κάνει τη δουλειά που θέλεις μια χαρά.. Πριν λιγο καιρο μου ειχε δανεισει ενας φιλος για long test drive εναν 18-200 DC OS. Στην αρχή μου φαινοταν κακός αλλά οσο μαθαινα τα κουσουρια του (και βελτιωνα τις γνωσεις μου) η γνώμη μου για τον εν λογω φακο αλλαξε. Κακά τα ψέματα απο τετοιους φακους δεν περιμενεις θαυματα αλλά σε μια εκδρομή μπορουν να σε βγαλουν ασπροπρόσωπο (κατά καποιο τρόπο) Μην ξεχναμε οτι ζουμε σε μια χώρα με 300 περιπου μερες ηλιοφάνειας το χρόνο..

Τώρα ειμαι σε διλημμα μεταξυ του 18-200 DC OS και του Nikkor 18-105 VR για all around χρήση..

Σας ευχαριστώ.

Όχι Γιώργο από Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πάντως είδα ότι καινούριος κάνει κάνα 195άρι. Μιλάμε περίπου για 70-75% κάτω.

Για καμιά βόλτα της ώρας είναι...

105mm δηλαδή 158mm σε 35άρι? Μια χαρά είσαι με τον Nikkor. Τον είχα δουλέψει πιο παλιά.

edit.
Μια παρουσίαση που είχα κάνει για το παλαιό φρούριο εδώ στην Κέρκυρα ήταν με τον 18-105VR πάνω σε D60. Δε μου έλλειψε κι άλλο tele.
Ρίξε μια ματιά.-bye-

Last edited:
Κοίταξε, με το τέλε είναι πως κακομαθαίνεις με ό,τι έχεις. Και 500μμ να είχες, θα τα χρησιμοποιούσες. Το θέμα είναι ότι πέραν ειδικών χρήσεων, τα 200mm σε crop αισθητήρα είναι ήδη αρκετά. Για καθημερινή φωτογραφία, ένας 18-125 σε καλύπτει 99,9%

Last edited:
Κάποια πρώτα δείγματα με τον Sigma.

Οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες.
Το μόνο πρόβλημα, το focus. Για φακός των 50 ευρώ είναι μια χαρά πάντως.

Παραπάνω από καλές. :2thumb22sup: