SIGMA 18-200 3.5-6.3 με σταθεροποιητή

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
άρχισε η διάθεση του συγκεκριμένου φακού και στην Ελλάδα. Πρόκειται για φακό από ευρυγώνιο (ισόδύναμο με 28) μέχρι τηλεφακό (ισοδύναμο με 300) και με οπτικό σταθεροποιητή. Ο φακός προορίζεται για όσους θέλουν να έχουν ένα φακό πάνω στη μηχανή τους και να ξεμπερδέψουν.

Οι οπαδοί της ΝΙΚΟΝ είχαν και έχουν ακόμη και τώρα το προνόμιο του NIKKOR 18-200 3.5-5.6 VR, αλλά οι CANONIANS έπρεπε να βολευτούν με τον 17-85 Is (ουγκ!!!). Τώρα έοχυν μια εναλλακτική λύση στα 450 ευρώ (http://www.photoagora.gr/sigma-18-200mm-f3-5-6-3-o-s-dc-for-canon-p32717.html).

Φυσικά ο φακός αυτός, όπως και κάθε σούπερ ζουμ, δεν μπορεί να ξεπεράσει σε απόδοση τα διαμάντια ζουμ, ούε των ίδιων κατασκευαστών, ούτε των SIGMA/TOKINA/TAMRON.

Eίναι όμως μια καλή περίπτωση και καλύτερος οπτικά από τους SIGMA 18-200, TAMRON 18-200.

Μια-δυο ερωτήσεις:
Ο Sigma 18-200 σε σχέση με τον καινούργιο Tamron AF18-250 XR Di II τι λέει;
Επίσης έχω μιά EOS 300D (Digital Rebel) με Canon 28-105 ultrasonic 3.5-4.5. Ταιριάζουν οι παραπάνω φακοί;

ερωτηση ασχετου (απο το χωρο των compact μηχανων) τα 300mm σε ποσο οπτικο ζουμ αντιστοιχούν?
ευχαριστω

Last edited:
το x ζουμ αναφέρεται στο λόγο του μικρότερου και μεγαλύτερου εστιακού μήκους. Μία μηχανή (κόμπακτ) που δίνει κάλυψη 35-105mm (αντιστοιχία κάδρου σε φιλμ 35mm πάντα) λέμε ότι έχει 3xζουμ (γιατί 3x35=105). Εάν έφτανε τα 210mm (όπως για παράδειγμα η Canon 710is, που δίνει αντιστοιχία 35-210) θα λέγαμε ότι έχει 6χ ζουμ. Για να δώσουμε το λόγο του ζουμ, πρέπει να ξέρουμε και από πού ξεκινάει ο φακός. Έτσι ένας φακός 70-300mm έχει λόγο ζουμ 4,2, ένας 18-200 παραπάνω από 11. Όσο μεγαλύτερος ο λόγος ζουμ, συνήθως τόσο μεγαλύτερες παραχωρήσεις έχουν γίνει στην απόδοση ενός τέτοιου φακού, αλλά όχι απαραίτητα.

Καλησπέρα παιδιά...
Αν και χομπίστας είπα να πάρω ένα λίγο καλύτερο φακό για την 300d μου..
Πήγα σήμερα και πήρα τον εν λόγω φακό αλλα έχω κάποιες υποψίες...
Αν και ο πωλητής (δεν λέω ακόμα ποιός δεοντολογικά...βλέπουμε σε βαθος χρόνου) με επιβεβαίωσε πως παίρνω τον 18-200 με σταθεροποιητή βλέπω κάποιες αισθητικές διαφορές που μου βάζουν ψύλλους στα αυτιά..
Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν ο συγκεκριμένος φακός είναι με σταθεροποιητή ή όχι;

dsc00793lu8.jpg

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

επίσης αν πας στο www.katerelos.gr και βάλεις στην αναζήτηση sigma 18-200 θα σου δώσει δυο φακούς. Ο ένας 18-200 με την κόκκινη ρίγα ΔΕΝ έχει σταθεροποιητή. Ο άλλος χωρίς ρίγα και με χρυσά γράμματα είναι η έκδοση με τον σταθεροποιητή.

Ελπίζω να σε βοηθήσα...

Επισης εχει να κανει και με την τιμη. Ο σκετος εχει σχεδον τα μισα λεφτα. Οπωσδηποτε ομως πρεπει πανω στο κουτι να λεει OS και πανω στον φακο οπως στην φωτο.

sigma18-200os.jpg