sigma 18 - 200

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,390
Ελλαδα
προσφατα ειπα να ασχοληθω με την SLR φωτογραφια
πηρα την πρωτη μου μηχανη μια Νικον D3200 ( ξερω εσεις δεν την πατε καθολου !!! )
θα μου πειτε
τον ασχετο .....
- Καλα γιατι δεν επαιρνες την 5100 ?

λοιπον η ερωτηση ειναι η εξης
την πηρα με τον φακο κιτ 18-55 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

βρηκα τωρα τον sigma 18 - 200 μου τον δινουν 200 ευρω
μ ανταλλαγη τον 18-55

αξιζει ?

στις φωτογραφιες 18 - 55 ο Νικον ειναι καλυτερος ? η δεν θα καταλαβω διαφορα
πως τα παει πανω απο τα 100 ?
καποιος που εχει αυτο τον φακο να μας πει εντυπωσεις ?

επισης θα ηθελα να μου προτεινεται ενα προγραμμα να τακτοποιησω τις φωτο

ευχαριστω

Last edited:
Re: sigma 70 - 200

Σκεφτεσαι και τον 70-200 ? Γιατι βλεπω τον εβαλες ως τιτλο στο νημα.

Γενικως λυσεις φακων με μεγαλο ευρος δεν τις προκρινω ΠΟΤΕ.

Εγω θα ελεγα μακρυα απο 18-200 και παρομοιους φακους.

Απάντηση: sigma 70 - 200

Για τον 18-200 ρωτάς ή τον 70-200?

Μάλλον για τον πρώτο, να υποθέσω.
Οι σουπερζουμ κατά κανόνα υπολείπονται σε ποιότητα ακόμη και από τους "ταπεινούς" 18-55 που συνοδεύουν τις μηχανές στις εκδόσεις κιτ, από μετρίως ως αρκετά. Ο δε Σιγμα 18-200, από όσο γνωρίζω, δεν αποτελεί εξαίρεση.
Σε σουπερζουμ, ακόμη και στον καλύτερο, δεν πηγαίνει κανείς για να βρει καλύτερη ποιότητα, αλλά για ευκολία. Πχ ο Γρηγόρης εδώ στο φόρουμ πίνει νερό στο όνομα του Nikkor 18-200 vr που έχει σχεδόν μονίμως στη μηχανή του, και ας βάζει τον 24-70 για "πιο σοβαρά". Άλλοι πάλι -ονόματα δεν λέμε, ο αναμάρτητος κλπ κλπ- κάνουν τον κόπο να κουβαλούν δύο ή τρεις φακούς ή αλλιώς ιεραρχούν τις ανάγκες τους σε εστιακά μήκη (λχ, χρειάζεσαι όντως φακό στα 200mm; Συνήθως τα 120-135mm είναι υπερ-αρκετά για κροπ σώμα).

Δες λιγάκι τι θέματα τραβάς για να καταλάβεις εάν σου χρειάζεται ο σουπερζουμ. Για ταξίδια εκδρομές έχει την (τεράστια) ευκολία του, δεν το αρνείται κανείς αυτό. Εάν θέλεις απλώς να αναβαθμιστείς από τον 18-55, κοίτα τον 16-85 της Νίκον. Μεταχειρισμένος πηγαίνει γύρω στα 400 ευρώ. Σου δίνει και αρκετά πιο ευρυγώνιο (πολύ σημαντικό, η διαφορά από τα 16 στα 18 είναι σοβαρή) και λιγάκι παραπάνω τέλε όπου το χρειάζεσαι. Η αντιστοιχία του σε φακό, της εποχής του φιλμ, θα ήταν περίπου 24-127mm, ενώ ο 18-55 αντιστοιχεί με έναν 27-82mm. Στην πράξη, για γενική φωτογραφία δεν θέλεις τίποτε άλλο. Εξάλλου μαθαίνεις και βολεύεσαι και με εκείνο που έχεις.

Last edited:
Απάντηση: sigma 70 - 200

.
Λαθος sorry
ας αλλαξει καποιος τον τιτλο
σε 18-200

ευχαριστω για τις απαντησεις

θα παραμεινω προς το παρον στον 18 - 55
αν και ενας 18-105 θα με καλυπτε νομιζω

θα μου πειτε και ενα προγραμματακι ευκολο για ταξινομιση φωτο ?

Re: sigma 70 - 200

adobe lightroom 4 ~95 λιρες από amazon.co.uk ή ~70 αν αγοράσεις και κάτι άλλο (τσαντα, τριποδο, φακο, φλας)
Ιδανικο και για μικρή επεξεργασια

Και εγώ δεν θα τον συνιστουσα μιας και τον ειχα δοκιμασει στην D90 και δεν με ικανοποιησε καθολου. Kατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με ότι σου ειπς ο Τάσος (send) παραπάνω