Sigma BLH + 4555 Tractrix + Raal 70-10 Project

Φιλε Σπυρο ουτε μαγος να ησουν.Με διενισχυση τα εφερα λιγο στα ισα,αλλα παλι επαιζε ελαχιστα πιο δυνατα.Το υποψιαζομουν οτι για αυτο ακουγεται ετσι.Σιγουρα ειναι για αυτο το λογο?

θα πρεπει να ειναι αρκετα ακριβως σε ακουστικη εξοδο σαν τα υπολοιπα, αλλοιως ακουγεται νασαλ, εγω εχω βρει εμπειρικα πως θα πρεπει να ακουγεται σωστα αν και θελω να την ριξω ακομα 1 με 1½ dB ακομα, αλλα οι μουσικοι λενε οτι ειναι καλα ετσι!
Η δικη σου τρακτριξ(?) ειναι καπως ανησυχη, αλλα δεν μπορεις να ξερεις τι κανει αυτην την διακυμανση, τι phase-plug εχει το driver?
Μου αρεσει πολυ το RAAL.

Εχεις δικαιο.Μονο με προσεκτικη μετρηση θα τα φερω στα ισα.

Οσο για την αποκριση της τρακτριξ,σκεφτομαι οτι μπορει να συντονιζει η κορνα,ή να ειναι η επιδραση του χωρου.Ελπιζω να καταφερω να δουλεψω το hornresp για να δω τις πταιει.το bms δεν εχει phase plug

Ναι,το raal ειναι ερωτας:)

Last edited:
Χμμμμμμμ, δεν εχει phase-plug? Καποιο θα πρεπει να υπαρχει μεσα του.
Αυτην την μαρκα δεν την ξερω καθολου ομως.
Γιατι δεν κανεις μετρησεις εξω στο δασος που δεν εχει αντανακλασεις?

Φαινεται οτι τα peaks&dips των χτεσινων μετρησεων ηταν του χωρου.

Οι σημερινες ειναι οκ
Η μονη παραφωνια ειναι στα 12100 στην κορνα,οπου μαλλον ειναι καμια ανακλαση....
Κανενα σχολιο?

Φαινεται οτι τα peaks&dips των χτεσινων μετρησεων ηταν του χωρου.

Οι σημερινες ειναι οκ
Η μονη παραφωνια ειναι στα 12100 στην κορνα,οπου μαλλον ειναι καμια ανακλαση....
Κανενα σχολιο?

σε τόσο ψηλή συχνότητα οι ανακλάσεις προκαλούν έντονο ripple, που η ανάλυση της μέτρησης αυτής είναι κάπως μικρή για να το αναδείξει. Το συγκεκριμένο bump παραπέμπει σε breakup συντονισμό της μονάδας imho (κρατώντας και μια επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω στις κόρνες πώς εισέρχεται ο παράγοντας περίθλαση..). Θα πρότεινα να πάρεις και μια μετρηση με όσο μεγαλύτερη ανάλυση μπορεις (ιδίως για το κρίσιμο κομμάτι των μεσαίων) χωρίς φίλτρα, για να μελετήσεις τις μονάδες κι ύστερα αποφασίζεις για τα φίλτρα και τις στάθμες. Επίσης θα ήταν σκόπιμο η κόρνα να μην εμποδίζει το fostex.

Last edited:
Αυτες ηταν οι πρωτες μετρησεις.Θα ακολουθησουν και αλλες με μεγαλυτερη αναλυση.

Η κορνα,δεν ειναι αυτη η τελικη της θεση,απλα εκατσε εκει να την ακουσω.Θα μπει οπως την βλεπεις απο μπροστα στην μεσα γωνια του κουτιου του φοστεξ.

Η κορνα μετρηθηκε στη μπαλκονι,κοιτουσε τον ουρανο,1,5 μετρο απο την πιο κοντινη επιφανεια στο πλαι.

Μια πιο εκτεταμενη ακροαση,παντα με διενισχυση

Παρα πολυ καλο αποτελεσμα,αν και απεχω μηνες απο την τελικη μορφη.

Το μονο προβλημα που φαινεται με την πρωτη ειναι το οτι,εκανα πολλη προσπαθεια για να κανω το ακουσμα laid back(πολυ laid back)και τωρα η τρακτριξ σου δινει κατι μπατσους στις μεσαιες αλλο πραμα:ears::twoguns:

HPIM1750.JPG

θα πρεπει να ειναι αρκετα ακριβως σε ακουστικη εξοδο σαν τα υπολοιπα, αλλοιως ακουγεται νασαλ, εγω εχω βρει εμπειρικα πως θα πρεπει να ακουγεται σωστα αν και θελω να την ριξω ακομα 1 με 1½ dB ακομα, αλλα οι μουσικοι λενε οτι ειναι καλα ετσι!
Η δικη σου τρακτριξ(?) ειναι καπως ανησυχη, αλλα δεν μπορεις να ξερεις τι κανει αυτην την διακυμανση, τι phase-plug εχει το driver?
Μου αρεσει πολυ το RAAL.

Με βαση προχειρες ακροασεις,διενισχυση με τον μικτο set με τις 6c19π,θα πρεπει να συμφωνησω μαζι σου οτι ελαχιστα πιο κατω τους αλλους 2 δρομους ειναι καλυτερα(1-2 db).
Ελαχιστα πιο πανω ειναι λιγακι πιο αφυσικο το αποτελεσμα,τουλαχιστο στα φτωχικα μου αυτια:ADFADF1:

πολυ μικρα βηματα, του 1/4 dB πχ, δινει πολυ μεγαλες διαφορες στην εικονα.
Ειναι οπως σου αρεσει ομως, αν κυμαινεσαι περιπου στο σωστο. Αυτο εχει να κανει και με την ευαισθησια των υπολοιπων μοναδων που δεν ειναι ακριβως η ιδια(το αλλο σου προβλημα, διαφορα στον χαρακτηρα)

Οι υπολοιπες μοναδες,αν και αρκετα ευαισθητες,υστερουν αρκετα της τρακτριξ.
Ο χαρακτηρας ειναι αρκετα διαφορετικος οσο αφορα την κατευθυντικοτητα κυριως,και απο το ποσο "μπροστα" φαινεται να βγαινει ο ηχος