Sigma dp-series large-sensor compacts ..

Re: Foveon reinvented: Radically-styled Sigma dp-series large-sensor compacts ..

Επεξεργάστηκα μόνο το Sony, έκανε αρκετά καλύτερο το αποτέλεσμα .. κατι με χάλασε όμως και το παρατησα .. θα επανέλθω μαζι με κατι άλλες συγκρίσεις κοντρα σε Μερριλλ ..

Re: Foveon reinvented: Radically-styled Sigma dp-series large-sensor compacts ..

Ξέρω, πάντα κάτι φταίει που οι περισσότερες μηχανές προσπαθούν από δω προσπαθούν από κει και πάλι δεν φτάνουν την ευκρίνεια που δίνουν οι Sigma DP με την πρώτη λήψη. :p

εγω αναρωτιεμαι, γιατι να δωση καποιος ενα χιλιαρικο ,να παρει μια μηχανη που για δρομο/τοπιο δεν λεει (dp1)
αντε για καμια καρτ ποσταλ /αρχιτεκτονικη (dp2)
????πορτραιτο (dp3) :flipout:

... και αν sigma εχει την τεχνολογια σε σενσορα, και απ οτι λεει και σε φακους (art)
γιατι πατωσαν ολες η μηχανες που εβγαλε???

οι sigma είναι πάντα ιδιαίτερες μηχανές. Καλές τεχνολογικά, όχι όμως εμπορικά. 1000 ευρώ μπορεί να κάνουν οι quattro αλλά οι merill κάνουν 400.

Πατώνουν διότι δεν είναι εύχρηστες.

Απάντηση: Foveon reinvented: Radically-styled Sigma dp-series large-sensor compacts .

Το μεγαλύτερο σφάλμα της Sigma είναι η υιοθέτηση δικής της μοντούρας και όχι κάποιας απο τις canon/nikon/pentax.
Αν το είχε κάνει δεν θα πάτωνε.

Re: Απάντηση: Foveon reinvented: Radically-styled Sigma dp-series large-sensor compac

Το χόμπι τους κάνουν στη Sigma που διατηρούν την παραγωγή φωτογραφικών μηχανών.
Οι DP έχουν το δικό τους πιστό κοινό. Η 3 πάντα ήταν το μοντέλο που προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες.

Ένα πρόσφατο review της DP3 Merrill, και σύγκριση με Pentax Κ5:
http://www.photigy.com/sigma-foveon-sensor-review-dp3-merrill-camera/

Το review περιλαμβάνει και δείγμα από πορτρέτο σε στούντιο.

Δεν κάνουν 1000 ευρώ οι Quattro.
779 η DP2Q
835 η DP1Q

385 η DP2M
385 η DP3M

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια άλλη φωτογραφική με σταθερό ή εναλλάξιμο φακό δίνει καλύτερη ευκρίνεια στο 100% στην κατηγορία μέχρι 1500 ευρώ με φακό.

Προσωπικά δεν αμφισβητώ ούτε πρόκειται να αμφισβητήσω στο μέλλον τις δυνατότητες του αισθητήρα της foveon ούτε και το τελικό ποριόν της sigma στην ευκρίνεια και την οξύτητα, άλλωστε η sigma ξέρει να σχεδιάζει καλούς φακούς.

Έχω όμως σοβαρές ενστάσεις στο θέμα της χρηστικότητας (π.χ. μπαταρίες) και στη διαχείριση του χρώματος, τόσο στα Jpgs όσο και με μετατροπή από raw. Σίγουρα αν οι developers των raw editors είχαν ασχοληθεί σοβαρά με τα αρχεία της να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα του χρώματος.

Δυο θέματα ακόμη στα οποία δεν ξέρω πώς στέκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι το εύρος δυναμικού πεδίου και η φωτομέτρηση. Διότι αν η φωτομέτρηση είναι πάντα καλή, όπως π.χ. στις Fuji, τότε η ανάγκη για τεράστια αποθέματα σκαψίματος δεν υφίσταται, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό.

Οι Merill έχουν μια χαρά τιμή.

έχεις κάποιο λινκ γι αυτές τις τιμές ?

Δεν κάνουν 1000 ευρώ οι Quattro.
779 η DP2Q
835 η DP1Q

385 η DP2M
385 η DP3M

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια άλλη φωτογραφική με σταθερό ή εναλλάξιμο φακό δίνει καλύτερη ευκρίνεια στο 100% στην κατηγορία μέχρι 1500 ευρώ με φακό.

Ποιος είναι ο λόγος που προτιμούν την DP3M ?

Eχει καμια απ αυτές φακός 35mm( FF equivallent) ?

Last edited:

ας το παρουμε αλλιος...
μια sigma τυπου ας πουμε d7100, ποιος θα την αγοραζε με την τεχνολογια foveon??

νομιζω οτι το προβλημα δεν ειναι η μοντουρα, αλλα ο ιδιος ο σενσορας,
πως να βγαλεις μια μηχανη, που αν βαλεις iso 200 (οπου 200 σε aps ειναι 100 σε ff) χανει αμεσως την "προσωπικοτητα" της??

στο θέμα της χρηστικότητας (π.χ. μπαταρίες) και
στη διαχείριση του χρώματος,
το εύρος δυναμικού πεδίου και
η φωτομέτρηση.
Οι Merill έχουν μια χαρά τιμή.

Αν τα είχαν όλα, χαμηλή τιμή στα επίπεδα Merrill, χρηστικότητα στο full, άριστη διαχείριση χρώματος, μεγάλο δυναμικό εύρος για πολύ σκάψιμο και τέλεια φωτομέτρηση και άφθονη αυτονομία, τι θα έμενε στον ανταγωνισμό; :flipout:

Με DP2M/DP3M που έχω δουλέψει δεν είχα ποτέ θέμα με τη φωτομέτρηση. Ίσα-ίσα που έχω περισσότερες επιτυχίες με την πρώτη προσπάθεια, ενώ με τις υπόλοιπες μηχανές ταλαιπωρούμαι πιο πολύ να φτάσω την πρώτη και μοναδική λήψη με τη Merrill. Συνηγορεί σε αυτό ότι προσέχω πιο πολύ πριν το κλικ, αφού δεν θέλω να πάει χαμένη η λήψη (λόγω μπαταρίας και αναμονής).
Με τον τετραπλό φορτιστή δεν ξεμένω ποτέ πλέον από μπαταρίες στην DP3M, με το καλό ότι χρησιμοποιεί και η Ricoh GR τις ίδιες μπαταρίες.
To χρώμα το έχουν βελτιώσει στις Quattro, ενώ στο A/M συνεχίζουν να έχουν προβάδισμα οι Merrill.
Δείγμα Α/Μ με ανεβασμένα σκοτεινά ανέβασα στο #48 post.

Στόχος μου αν τα καταφέρω είναι να πάρω την Quattro DP3 για έγχρωμες, διατηρώντας την Merrill DP3 για τα Α/Μ.
O συνδυασμός Ricoh GR + DP3M είναι tour de force στο A/M.
Άνετα θα έμενα με τον συνδυασμό αυτό χωρίς καμία άλλη μηχανή.

έχεις κάποιο λινκ γι αυτές τις τιμές ?
Ποιος είναι ο λόγος που προτιμούν την DP3M ?
Eχει καμια απ αυτές φακός 35mm( FF equivallent) ?

Γερμανικό skroutz για τις Quattro, amazon.fr για τις Merrill. Αλλά αφού δεν αγοράζεις ποτέ εκτός Ελλάδας, τι ρωτάς κάθε φορά; :p
DP3 προτιμούν γιατί ο φακός των 75mm σε ff αναδεικνύει περισσότερο το ατού της μηχανής, δηλ. την ευκρίνεια, συν τις δυνατότητες μάκρο που προσφέρει.

DP0Q 21mm ff
DP1Q 28mm ff
DP2Q 45mm ff
DP3Q 75mm ff

https://vimeo.com/77099102

http://luminous-landscape.com/sigma-dp3-review/

Photo14.jpg

Last edited:

Δεν νομιζω να της αρεσει της κοπελας το οτι φαινεται το μουστακι της :slapface:

Καλύτερα καθαρό αρχείο και να διορθώνεις τις ατέλειες στο post, παρά θολό αρχικό αρχείο υποτίθεται κατάλληλο για πορτρέτο και να προσπαθείς να καθαρίσεις τα μάτια.

Photo15.jpg

για πορτραιτο δε θα την ήθελα με τίποτα... τόση ευκρίνεια δε χρειάζεται :p

Περίεργο που δεν έχει τα πιο διαδεδομένα εστιακά μήκη (24-35-50) .
Αν έπαιρνα κάποια , μάλλον την DP2Q 45mm ff θα ήθελα ....

:flipout:
πλακα κανουν??

gillette βρε κοπελα μου....

tzo , ουτε τα μισα δεν εχουν, μονο την αναλυση τι να την κανω...
και δειγματα που εχω δει απο την dp1 τοπιου δεν λεει και πολλα
ισως στην dp3 καταφεραν σε συνδιασμο με τον τελε φακο να "αναδειξουν" την ευκρινεια, αλλα για πορτραιτο παει στραφι....
να δουμε τι απιδια θα πιανει η dp0, με τον ευρυγωνιο φακο, εκει θα τους παραδεχτω....

Αναλόγως το πορτρέτο. :smile:

by Lars@Fotogenerell, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μονο την αναλυση τι να την κανω...

Για δευτεροτρίτη μηχανή, όταν χρειάζεσαι ανάλυση/ευκρίνεια.

Εννοείται ότι δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την DF σου ή την α7s μου.
Αλλά μπορεί να τις συμπληρώσει, ώστε να μην πάρουμε D810-α7r αντίστοιχα.