Sigma SD1

Re: Sigma releases SD1 !!!!

Παρακαλω να ληξη εδω η κοκορομαχια.
Ολοι εχουμε το επιπεδο να καταλαβαινουμε μερικα πραγματα και την εμπειρια να κρινουμε τι ειπωθηκε, πως, για ποιο λογο και ποιος το ειπε (και την 'βαρυτητα' του)...
Ολες οι αποψεις πρεπει να ακουγονται και να ειναι σεβαστες μας αρεσει-δεν μας αρεσει, συμφωνουμε ή οχι.
Ας μεινουμε στα φωτογραφικα. Καθενας εκανε την επιλογη του στα σωματα αναλογα με τις αναγκες του. Το αν ειναι σωστη ή λαθος το ξερει αυτος, οι χρηστες με τις αναφορες τους και εντελει η αγορα οπου και ειναι ο τελικος κριτης..

Δημητρη προτινω να ριξεις ενα προσωρινο 'λουκετακι' κανα δυο μερες και τα ξαναλεμε και παλι 'ζωντανα & δυνατα':drummer:

Last edited:
Απάντηση: Re: Sigma releases SD1 !!!!

Παρακαλω να ληξη εδω η κοκορομαχια.
Ολοι εχουμε το επιπεδο να καταλαβαινουμε μερικα πραγματα και την εμπειρια να κρινουμε τι ειπωθηκε, πως, για ποιο λογο και ποιος το ειπε (και την 'βαρυτητα' του)...
Ολες οι αποψεις πρεπει να ακουγονται και να ειναι σεβαστες μας αρεσει-δεν μας αρεσει, συμφωνουμε ή οχι.
Ας μεινουμε στα φωτογραφικα. Καθενας εκανε την επιλογη του στα σωματα αναλογα με τις αναγκες του. Το αν ειναι σωστη ή λαθος το ξερει αυτος, οι χρηστες με τις αναφορες τους και εντελει η αγορα οπου και ειναι ο τελικος κριτης..

Δημητρη προτινω να ριξεις ενα προσωρινο 'λουκετακι' κανα δυο μερες και τα ξαναλεμε και παλι 'ζωντανα & δυνατα':drummer:

+1
Διάλειμμα ολίγων ωρών και επιστρέφουμε!

Re: Πω πω πω, όνειρο ζω μη με ξυπνάτε

Nεος κυκλος αιματος για την sd1 :D

Εγω το εχω πει θα την παρω οταν πεσει κατω απο χιλιαρικο....

Πως θα αισθανονται οι ελαχιστοι που αγορασαν την καμερα θαθελα να ξερω....

Βεβαια το οτι ανελαβε νεος CEO κατι λεει.....τις ιδιες παλινωδιες εκανε και αλλο ενα σουργελο CEO στην HP οταν παραλιγο να βυθισει την εταιρεια σε ενα μηνα με τις αποφασεις του. Ελπιζω σε αλλη στρατηγικη απο την εταιρεια που και ποιοτικα προιοντα φτιαχνει και εχει πλεον εδω και καιρο αγορασει την foveon.

Eιναι απιστευτο πως ενας ανθρωπος μπορει να αλλαξει τον ρου της πορειας μιας εταιρειας...

Απάντηση: Re: Πω πω πω, όνειρο ζω μη με ξυπνάτε

Nεος κυκλος αιματος για την sd1 :D

Εγω το εχω πει θα την παρω οταν πεσει κατω απο χιλιαρικο....

οι πωλήσεις της nikon D800E θα πιέσουν την τιμή της προς τα κάτω

Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

αδικείται στην δοκιμή απο τον φακό... είναι ευκρινής στο κέντρο, θαμπός στα άκρα
Πάντως δείτε την διαφορά στις μικρές λεπτομέρειες, ύφασμα, μαλλιά... νικητής η σίγμα
test.jpg

Re: Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

Kαι το πρώτο review απο dpreview
Mε λίγα λόγια εξαιρετική απο 100-400 iso. Aπό κει και πέρα....χάος!

Στην sd14 βγαζεις με 100 αντε 200 iso . Οχι παραπανω. Αν το πηγαν στα 400 εχουν κανει προοδο.Μην περιμενετε συμπεριφορα οπως οι cmos.

Αλλη ιστορια

Συμφωνω απεριοριστα. Για οσους θελουν allaround μηχανη δεν κανει. Για landscape ομως και για studio δειχνει ναναι πολυ δυνατη.

Re: Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

Kαι το πρώτο review απο dpreview
Mε λίγα λόγια εξαιρετική απο 100-400 iso. Aπό κει και πέρα....χάος!

Χμμμ 7/10 στην ευκρίνεια (10/10 βάζω την Κ645, 9/10 στην D800) και .... 3/10 στα χρώματα. Τι ξέπλυμα είναι αυτό !!. Σαν να μην εφαρμόσθηκε χρωματικό προφιλ.

Λες να έκαναν καμμιά ...κια στις ρυθμίσεις οι Dpreviewers ??.

Πάντως αν εφαρμοστεί χρωματικό προφιλ για να πάρουν σωστό κορεσμό και απόχρωση τα χρώματα θα γίνει αντίστοιχα και πιο εμφανής ο θόρυβος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

Πάντως αν εφαρμοστεί χρωματικό προφιλ για να πάρουν σωστό κορεσμό και απόχρωση τα χρώματα θα γίνει αντίστοιχα και πιο εμφανής ο θόρυβος.

Ακριβώς, γιατί παραείναι άχρωμα τα δείγματα!
2.179 στο πιξμάνια. σύντομα κάτω απο 2k...

Απάντηση: Sigma releases SD1 !!!!

το dpreview όπως λένε οι sigma users δεν έκανε σωστό δειγματισμό. Με την πρέπουσα διαδικασία, τα δείγματα έχουν περισσότερη ευκρίνεια και καλύτερο χρώμα.

Κι εμενα περιεργο μου φαινεται.

Ενας τομεας που η sigma βαζει τα γυαλια λογω τεχνολογιας αισθητηρα στους υπολοιπους ειναι η αποδοση του χρωματος (οπως και στην αναλυση per pixel)

Μηπως το επεξεργαστηκαν με κανα photoshop το RAW ?

Με το SigmaPhotoPro δουλέψανε. Αυτό το αποτέλεσμα βγαίνει με τις default ρυθμίσεις. Το παίδεψα και εγω με ρυθμίσεις αλλά δεν έβγαλα καλό αποτέλεσμα. Κάποιοι όμως στο Dpreview έφτασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Πάλι όμως κάτι λείπει σε κορεσμό-ζωντάνια.

Παντως και παλιοτερα στα δειγματα της sd14 ειχα δει τετοια "αναιμικα" δειγματα πριν την παρω αλλα η πραγματικοτητα ηταν τελειως διαφορετικη στο θεμα του χρωματος.

Και απο τα ανω δειγματα αυτο της sd1 ειναι το μονο που ισως το κοκκινο της πλεξης να μην χυνεται.....στα διπλανα πιξελ.

Eεε αυτό με την ακρίβεια θέσης -μη διάχυση των κόκκινων ειδικά είναι το ατού της. Κάνει άλλωστε 4Χ δειγματισμό σε σχέση με τους Bayer.

Ομως η απόχρωση δεν βγαίνει σωστή ενώ θα έπρεπε. Νομίζω υποχώρησαν στην ακρίβεια της απόχρωσης για να κερδίσουν σε θόρυβο. Το κακό είναι οτι μόνο αυτοί ξέρουν τα μυστικά του μετασχηματισμού απο τα layer του foveon σε RGB.