sigma sd14 πρώτες εντυπώσεις...

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,723
Με την ευκαιρία της μειώσεως της τιμής της, την παρήγγειλα απο το technikdirekt.de, απο το οποίο μου ήρθε στην πόρτα μου μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες. Σώμα, φακός sigma 18-200 OS και φλας 903 ευρώ
Έχουμε και λέμε
ως τώρα....

ΥΠΕΡ
ISO 50, εξαιρετικό δυναμικό εύρος, βαριά κατασκευή, πολύ απλό και εύκολο μενου και ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ υφή στης φωτογραφίες

ΚΑΤΑ
ογκώδης για το γούστο μου, πάνω απο ΙSO 400 μαύρο χάλι..., απογοητευτικά Jpg, αργή στις διαδοχικές λήψεις

αυτά προς το παρόν...

πάντως προτιμώ να έχω αυτήν την τρισδιάστατη υφή και να χάνω σε άλλα σημεία. Έτσι και αλλιώς για τα βραδυνά έχω την fuji f31. Η πραγματική της ανάλυση παίζει γύρω στα 10 megapixels.

, πάνω απο ΙSO 400 μαύρο χάλι..., απογοητευτικά Jpg, αργή στις διαδοχικές λήψεις

συγνώμη, αλλά όλα τα σημαντικά πράγματα σε μια μηχανή είναι στα ΚΑΤΑ. Καλύτερα ας έπαιρνες μια compact να μην είχε και τον όγκο αυτό και να την έβαζες στην τσέπη.

Αναλόγως τα θέματα και τις συνθήκες υπό τις οποίες φωτογραφίζει κάποιος, το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και η καλύτερη απόδοση των χρωμάτων μπορεί να είναι απείρως σημαντικότερα από την ταχύτητα λήψης ή την απόδοση σε ψηλά iso.
Εάν κάποιος φωτογραφίζει για παράδειγμα κυρίως τοπία, τι να τα κάνει τα τελευταία χαρακτηριστικά;

ενα δείγμα (κατασυμπιεσμένο όμως)

Attachments

• test sigma.jpg
    test sigma.jpg
    92.9 KB · Views: 46
ίσως σε αυτή φαίνεται η τρισδιάστατη υφή

Attachments

• test sigma.2.jpg
    test sigma.2.jpg
    110 KB · Views: 47
Καλορίζικη και απο μένα.

Στήν τιμή που την πήρες είναι σούπερ.

Αντε να έχουμε ένα σημείο αναφοράς,

Δεν πιστεύω να σοβαρολογείς οτι η F31 είναι καλύτερη στα νυχτερινά. Στα jpeg μπορεί αλλα στα raw ....

Περιμένουμε δείγματα.

Και κόντρα με την f31 στα σκοτεινά. (Εξυπακούεται με ίσους και σωστούς χρόνους έκθεσης, στο βέλτιστο για την περίσταση διάφραγμα, ανεξαρτήτως ISO);).

άσχετο... πήρα ένα φθηνό -10 ευρώ- πολωτικό φίλτρο no name, να το γυρίσω πίσω, για να πάρω ένα ακριβότερο? Με το φακό που έχω, που δεν είναι από τους καλύτερους, θα είναι εμφανής η διαφορά αν βάλω το ακριβότερο?

πολωτικό 10 ευρώ.... τι να σου πω, κράτα το για δοκιμή, μικρή θα ειναι η χασούρα, πάντως μην περιμένεις και πολλά.
Δεν σηκώνεις κανένα 100% crop? Στις σμικρύνσεις δύσκολα φαίνονται αυτά που περιγράφεις.

δεν μπορουσα να βγάλω τόσο καλα τα σύννεφα με τις p&s που είχα

Attachments

• test sigma 3.jpg
    test sigma 3.jpg
    59.6 KB · Views: 37
FUJI F31 VS SIGMA SD14

στα iso 800, F4 1/6

κανένα noise reduction & sharpening στην sigma

Attachments

• 1 FUJI.jpg
    1 FUJI.jpg
    34.5 KB · Views: 39
  • 1 SIGMA.jpg
    1 SIGMA.jpg
    37.3 KB · Views: 40
Re: Απάντηση: sigma sd14 πρώτες εντυπώσεις...

δεν μπορουσα να βγάλω τόσο καλα τα σύννεφα με τις p&s που είχα

Όμορφα βγήκαν τα σύννεφα πράγματι, αλλά βλέπω τον ιστό της κεραίας αριστερά και απορώ αν έχεις κάνει κάτι με over-sharpening.
Φαντάζομαι όλα αυτά θα "έρθουν" στο κανονικό τους συνηθίζοντας τις ρυθμίσεις της σε σχέση με την συμπεριφορά της.

Καλορίζικη και απολαυστική να σου είναι!! -bye-

ευχαριστω φίλοι, το μόνο που δεν μπορώ να συνηθίσω είναι ο όγκος της και το βάρος της με τον φακό

FUJI F31 VS SIGMA SD14

στα iso 800, F4 1/6

κανένα noise reduction & sharpening στην sigma

αυτό είναι 100% crop ή το έχεις μεγεθύνει? Γιατί εάν είναι 100% crop, δεν τα πάει καθόλου καλά στα ψηλά (εάν το 800 θεωρηθεί ψηλά...) iso.

Κλασικό δείγμα υπερθέρμανσης του αισθητήρα. Μπορώ να σου δώσω τη δική μου μηχανή για να δεις ότι έχει τέτοια συμπεριφορά μετά από 10-15 λεπτά συνεχούς λειτουργίας. Στις πρώτες φωτο δεν έχει αυτή τη συμπεριφορά.

συγνώμη, αλλά όλα τα σημαντικά πράγματα σε μια μηχανή είναι στα ΚΑΤΑ. Καλύτερα ας έπαιρνες μια compact να μην είχε και τον όγκο αυτό και να την έβαζες στην τσέπη.

Tι λες χριστιανε μου?

Αν ο ανθρωπος θελει να βγαλει πολυ καλο RAW τα jpeg θα σκεφθει η τα μοτορια?

οι φωτος μπορω να πω οτι εχουν υπεροχα χρωματα αν και η πρωτη με τα φρουτα καηκαν λιγο σε καποια σημεια τα φρουτα λογω εντονου κοντραστ !

μη φωτογραφιζεις τετοια θεματα μεσημεριατικα η αλλιως κανε μισο κλικ υποφωτηση !( - ) για να μην καιγονται το πολυ φωτηνα σημεια !

μου αρεσε η φωτο με τα συνεφα πολυ !

ο θορυβος στα 800 ΙΖΟ ειναι αναμενομενος αν την δουλευεις κανα δεκαλεπτο και βγαζεις στο Β ..... με μεγαλο χρονο εκθεσης !

μου αρεσουν οι φωτος και ο ογκος της μηχανης σου για μενα ειναι προτερημα αφου σου δινει τη δυνατοτητα να την αρπαξεις και να την κρατησεις καλυτερα !!!!!!!!!!!!!!

εχω κρατησει την ΚΑΝΟΝ d 400 και μου ξινησε το πιασιμο της .... και δεν καταλαβαινω γιατι βγαινουν σωματα με τετοιο μικρο ογκο αφου δεν πιανονται...

ΜΕΓΕΙΑ λοιπον και για μενα αξιζει με το παραπανω !!!!!!

Πιο δεκάλεπτο βρε παιδιά, με 1/6 την έχει βγάλει αναφέρει. Δύσκολο να είναι υπερθέρμανση, τόσο πολύ πια?

Τόσο δεν έβγαζε η Minolta A2 που είχα όταν έβαζα μονίμως on τη μηχανική σταθεροποίηση του αισθητήρα. Αλλά πάλι, από μηχανή σε μηχανή μπορεί να διαφέρει, είναι και "σάντουιτς" ο αισθητήρας της SD14, τι να πω.... Δοκίμαζε καλύτερα χαμηλά iso και τρίποδο.