signal και quality

Sharp BS1R8EL400A Universal Quad LNB
ειναι το lnb που εχω τωρα και 2 χρονια .
το εχω συγκρινει με το inverto black ultra quad high gain , ειδικα στις συχνοτητες του astra 1H που εδω στο ηρακλειο ειναι προβληματικες το sharp μου δινει σημα στις 12343 ,12460 ,12480 ~ 40% ενω το inverto δεν τις κατεβαζει .

Εγώ ήξερα το SHARP BS1R6EL100W σαν lnb για δύσκολες λήψεις από την SHARP.
To BS1R8EL400A δεν το ήξερα ,από ότι καταλαβαίνω είναι άλλή σειρα από το BS1R6EL100W που έχω.
Μπορει να έχει πράγματι καλά αποτελέσματα ,από που το πήρατε,όσοι έχετε το BS1R8EL400A ;

Re: Απάντηση: signal και quality

Εγώ ήξερα το SHARP BS1R6EL100W σαν lnb για δύσκολες λήψεις από την SHARP.
To BS1R8EL400A δεν το ήξερα ,από ότι καταλαβαίνω είναι άλλή σειρα από το BS1R6EL100W που έχω.
Μπορει να έχει πράγματι καλά αποτελέσματα ,από που το πήρατε,όσοι έχετε το BS1R8EL400A ;
το ειχα αγοράσει απο το Ηρακλειο , αλλα κοιτα και στο idealo.de θα το βρεις πολυ φτηνότερα .
σου επισημαίνω οτι το BS1R8EL400A ειναι QUAD lnb . αυτο που αναφερεις εσυ ειναι single .

Απάντηση: Re: Απάντηση: signal και quality

το ειχα αγοράσει απο το Ηρακλειο , αλλα κοιτα και στο idealo.de θα το βρεις πολυ φτηνότερα .
σου επισημαίνω οτι το BS1R8EL400A ειναι QUAD lnb . αυτο που αναφερεις εσυ ειναι single .
Πριν από λίγο παρήγγειλα ένα twin(SHARP BS1R8EL200A ) από Αθήνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: signal και quality

Πριν από λίγο παρήγγειλα ένα twin(SHARP BS1R8EL200A ) από Αθήνα.

Και βεβαιως οταν το παραλάβεις περιμενουμε εντυπωσεις και συγκριση με το inverto black ultra. :2thumb22sup:

Πήρα σήμερα το SHARP BS1R8EL200A και το σύγκρινα με το Inverto Black Ultra ,το οποίο είχε την καλύτερη απόδοση στην μεγάλη κεραία που έχω στον Nilesat 7W(και σε όλο το τόξο) από όλα τα LNB'S που έχω (Inverto Black Ultra,MTI AP8-T2NRC,DigiSat DX-2100 κ.α )

Δοκίμασα λοιπόν τα SHARP BS1R8EL200A και Inverto Black Ultra στοv Nilesat 7W με δέκτη τον Spiderbox 9000 Combo που δίνει ισχύς και ποιότητα σήματος.

Συχνότητα Inverto Black Ultra 0,2.......SHARP BS1R8EL200A.
.................Strength- Quality..................Strength- Quality
10873V...............84-84%................................80-84%.
10892H...............84-88%................................83-92%
11334H...............78-82%................................74-80%
11938V...............75-34%................................70-46%
12130V...............74-46%................................75-36%
12149H...............74-46%................................68-52%
12226H...............74-50%................................67-54%
12284V...............71-48%................................67-50%
12341V...............76-92%................................73-96%
12418V...............74-76%................................71-80%
12456V...............74-86%................................70-90%

Τις συγκρίσεις τις κάνω στον Nilesat 7W γιατί εκεί έχω αρκετές οριακές συχνότητες ,οπότε μπορώ να δω άν πράγματι κάποιο LNB είναι καλό και όχι μόνο στους αριθμούς.
Σήμερα είχα μόνο μια οριακή συχνότητα ,την οποία το SHARP BS1R8EL200A την κατέβασε χωρίς προβλήματα,ενώ με το Inverto Black Ultra είχα πολλά σπασίματα.

Last edited:
Επειδη εχω κι εγω το inverto black ultra κι εχω οριακη ληψη του itv hd στις 28.2 με σπασιματα , υπαρχει περιπτωση να βελτιωσω τη ληψη με το sharp , τι γνωμη έχετε;
Greekgreek ευχαριστουμε πολυ για τις δοκιμες που κανεις και για τα αποτελεσματα που ποσταρεις.

Αν ισχύει ο γενικός κανόνας οτι σε οριακές λήχεις είναι προτιμότερο το υψηλότερο quality απο το υψηλότερο signal, τότε το Sharp είναι σαφώς καλύτερο στον Nilesat 7W απο το Inverto Black Ultra.
Μήπως να του δίναμε το "recommended" status;

Επειδη εχω κι εγω το inverto black ultra κι εχω οριακη ληψη του itv hd στις 28.2 με σπασιματα , υπαρχει περιπτωση να βελτιωσω τη ληψη με το sharp , τι γνωμη έχετε;
Greekgreek ευχαριστουμε πολυ για τις δοκιμες που κανεις και για τα αποτελεσματα που ποσταρεις.
Τι κεραία έχεις για τις 28.2;

Last edited:
Τι κεραία έχεις για τις 28.2;

Gibertini Op120 κινητο. Ξερω ότι είναι οριακη η ληψη του itv hd με το 120 αλλα έχω διαβασει ότι καποιοι το πιανουν και με μικροτερο πιατο ,για Αθηνα παντα αναφερομαι. Μηπως με το sharp δω βελτιωση;
Το lnb απο το μαγαζι που βγαζει το skroutz το πηρες ή απο καπου αλλου;

Last edited:
Τους τελευταιους μήνες δεν νομιζω να το βγαζει κανένας με μικρότερο πιάτο, έχει πέσει πολύ....

Gibertini Op120 κινητο. Ξερω ότι είναι οριακη η ληψη του itv hd με το 120 αλλα έχω διαβασει ότι καποιοι το πιανουν και με μικροτερο πιατο ,για Αθηνα παντα αναφερομαι. Μηπως με το sharp δω βελτιωση;
Το lnb απο το μαγαζι που βγαζει το skroutz το πηρες ή απο καπου αλλου;
Μήπως το έπιαναν πριν τη τελευταία πτώση του σήματος;
Στην Βόρεια Ελλάδα είναι καλύτερα τα πράγματα και εγώ το πιάνω με πιάτο 1,00x1,15m με το MTI AP8-T2NRC.
Μάλιστα παρα τις βροχές τις τελευταίες μέρες ,εγώ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα στη λήψη του itv hd .

Τι lnb έχεις εσύ;
Απλό ή twin χρειάζεσαι;

Μέχρι τώρα έβλεπα στα Single και τα Twin στην ίδια σειρά σε κάποιο lnb τις ίδιες προδιαγραφές.
Άσχετα που από ότι λένε στην πράξη το Single είναι καλύτερα από τα Twin.
Εγώ δεν έτυχε να έχω Single και Twin από τα ίδια σειρά lnb για να κάνω την σύγκριση.

Για το sharp οι προδιαγραφές είναι διαφορετικές μεταξύ Single και Twin και από ότι ακούω και διαβάζω υπάρχει μεγάλη διαφορά και στην απόδοση υπέρ του Single.

Το lnb για όποιον ενδιαφέρεται το πήρα από εδώ.

Twin χρησιμοποιω ,και το inverto black ultra twin ειναι γιατι θελω να δωσω σημα σε 2 δεκτες. Στο itv hd έχω σημα μονο καποιες ωρες το βραδυ αλλα με πολλα σπασιματα ,το καλοκαιρι το επιανα καποιες ωρες παλι βραδυ χωρις σπασιματα. Δηλαδη το sharp σε single μπορει να είναι καλυτερο απο το twin;

Twin χρησιμοποιω ,και το inverto black ultra twin ειναι γιατι θελω να δωσω σημα σε 2 δεκτες. Στο itv hd έχω σημα μονο καποιες ωρες το βραδυ αλλα με πολλα σπασιματα ,το καλοκαιρι το επιανα καποιες ωρες παλι βραδυ χωρις σπασιματα. Δηλαδη το sharp σε single μπορει να είναι καλυτερο απο το twin;
Έτσι διαβάζω.
Σήμερα πήρα τηλέφωνο από εκει που πήρα το sharp το twin και μου είπε ότι σε μετρήσεις που έκανε ,είδε καλύτερα αποτελέσματα από το single .
Στην 1,00x1,15m και στο συγκεκριμένο δορυφόρο και κανάλι(itv hd) είδα καλύτερα αποτελέσματα απο το MTI AP8-T2NRC( single) σε σχέση με το Inverto Black Ultra(twin).

Σήμερα αγόρασα μια άλλης μάρκας 1,00x1,15m,τις επόμενες μέρες θα κάνω δοκιμές στην καινούρια κεραία μεταξύ MTI AP8-T2NRC( single) , Inverto Black Ultra(twin) και SHARP BS1R8EL200A(twin) .

Φίλε dpapav η εκτίμηση μου είναι(μετά από δοκιμές που έκανα σήμερα) ότι μόνο με το MTI AP8-T2NRC θα δεις βελτίωση στο itv hd.
Το συγκεκριμένο lnb στην συχνότητα του itv hd έχει την καλύτερη απόδοση.Πολύ καλή απόδοση έχει και σε όλες τις συχνότητες του δορυφότου.
Το SHARP BS1R8EL200A δεν τα πάει καθόλου καλά στην συχνότητα αυτή.

Το μόνο κακό είναι ότι το MTI AP8-T2NRC σε twin που χρειάζεσαι ,ξεφεύγει στην τιμή και το έχω βρει γύρω στα 50 ευρώ.

τελικα σε ειδικες περιπτωσεις καθε lnb εχει διαφορετικη συμπεριφορα ,me βαση τα λεγομενα του greekgreek οπου το sharp λιγο καλυτερη συμπεριφορα στον 7E ενω το mti ηταν καλυτερο στην συχνοτητα του ITV hd . δεν ξερω αν κατι πατεντες που ειχαν αναφερθει παλαιοτερα ( κεσεδακι απο γιαουρτι ) που ουσιαστικα βελτιωνε το isolation του lnb , μπορουν να κανουν διαφορα στις εγκαταστασεις μας

Φίλε dpapav η εκτίμηση μου είναι(μετά από δοκιμές που έκανα σήμερα) ότι μόνο με το MTI AP8-T2NRC θα δεις βελτίωση στο itv hd.
Το συγκεκριμένο lnb στην συχνότητα του itv hd έχει την καλύτερη απόδοση.Πολύ καλή απόδοση έχει και σε όλες τις συχνότητες του δορυφότου.
Το SHARP BS1R8EL200A δεν τα πάει καθόλου καλά στην συχνότητα αυτή.

Το μόνο κακό είναι ότι το MTI AP8-T2NRC σε twin που χρειάζεσαι ,ξεφεύγει στην τιμή και το έχω βρει γύρω στα 50 ευρώ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, θα περιμενω και τις νεες δοκιμες μεταξυ των 3 lnb και θα αποφασισω μετα. Πραγματι η τιμη του twin mti ανεβαινει αρκετα, το είχα ψαξει κι εγω παλιοτερα.

Να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.
Όταν πήρα το SHARP BS1R8EL200A,το σύγκρινα με το Inverto Black Ultra στον Nilesat 7W .
Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με πολύ ψιλό ψιλόβροχο.
Είδα καλύτερα νούμερα σε ποιότητα σήματος,και έβαλα για κεντρικό lnb to SHARP BS1R8EL200A.

Όταν άνοιξε ο καιρός είδα ότι κάποια κανάλια που έπιανα πριν με το Inverto Black Ultra δεν τα έπιανα με το SHARP BS1R8EL200A.
Έβαλα στην μεγάλη κεραία και τα τρία lnb: MTI AP8-T2NRC , Inverto Black Ultra και SHARP BS1R8EL200A και έκανα μετρήσεις για ποιότητα και ισχύ στους Nilesat 7W ,Astra 1H 19,2Ε αλλά και σε ορισμένα κανάλια και δορυφόρους για να ελέγξω το τόξο του κινητού.
Έκανα μετρήσεις στο ITV hd και σε όλους τους δοροφόρους που πιάνω μετά τις 53Ε και φυσικά 7W και 19,2Ε.
Οι μετρήσεις για τον Astra 1H 19,2Ε βρίσκονται εδώ.

Στον Nilesat 7W άλλαξαν τα πράγματα σήμερα που ο καιρός είναι καλός:

Συχνότητα..SHARP BS1R8EL200A..........Inverto Black Ultra ................MTI AP8-T2NRC 0,1db
.................Strength- Quality..................Strength- Quality.............................Strength- Quality
11758V...............72-75%................................74-75%.........................................79-71%
11766H...............66-51%................................70-55%.........................................74-54%
11843H...............66-53%................................70-56%.........................................74-55%
11938V...............66-44%................................68-49%.........................................74-47%
11977V...............66-46%................................70-50%.........................................74-48%
12015V...............66-46%................................68-49%.........................................72-47%
12054V...............66-45%................................68-50%.........................................72-49%
12130V...............67-49%................................70-56%.........................................74-54%
12284V...............66-50%................................70-55%.........................................73-54%

Για το ITV hd το SHARP είχε 66-36% το Inverto 70-46% και το MTI 70-48%.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι τα Inverto δεν τα πάνε καλά με τον βροχερό καιρό.
Έχω μεγάλο πρόβλημα με το Inverto MultiConnect και με τον βροχερό καιρό ,εκει θεώρησα ότι είναι λόγω του σχήματος της χοάνης.

Dpapav το πιάτου σου είναι κινητό;
Άν είναι σταθερό μόνο για τις 28,2Ε πάρε υπόψησου ότι όταν έβαλα την 1,00x1,15 στον Astra 2 στις 28,2Ε σύγκρινα τα Inverto Black Ultra και MTI AP8-T2NRC στην συχνότητα του ITV hd.
Το MTI είχε τρεις με τέσσερις μονάδες περισσότερο ποιότητα ισχύος από το Inverto.

Last edited:
Να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.
Όταν πήρα το SHARP BS1R8EL200A,το σύγκρινα με το Inverto Black Ultra στον Nilesat 7W .
Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με πολύ ψιλό ψιλόβροχο.
Είδα καλύτερα νούμερα σε ποιότητα σήματος,και έβαλα για κεντρικό lnb to SHARP BS1R8EL200A.

Όταν άνοιξε ο καιρός είδα ότι κάποια κανάλια που έπιανα πριν με το Inverto Black Ultra δεν τα έπιανα με το SHARP BS1R8EL200A.
Έβαλα στην μεγάλη κεραία και τα τρία lnb: MTI AP8-T2NRC , Inverto Black Ultra και SHARP BS1R8EL200A και έκανα μετρήσεις για ποιότητα και ισχύ στους Nilesat 7W ,Astra 1H 19,2Ε αλλά και σε ορισμένα κανάλια και δορυφόρους για να ελέγξω το τόξο του κινητού.
Έκανα μετρήσεις στο ITV hd και σε όλους τους δοροφόρους που πιάνω μετά τις 53Ε και φυσικά 7W και 19,2Ε.
Οι μετρήσεις για τον Astra 1H 19,2Ε βρίσκονται εδώ.

Στον Nilesat 7W άλλαξαν τα πράγματα σήμερα που ο καιρός είναι καλός:

Συχνότητα..SHARP BS1R8EL200A..........Inverto Black Ultra ................MTI AP8-T2NRC 0,1db
.................Strength- Quality..................Strength- Quality.............................Strength- Quality
11758V...............72-75%................................74-75%.........................................79-71%
11766H...............66-51%................................70-55%.........................................74-54%
11843H...............66-53%................................70-56%.........................................74-55%
11938V...............66-44%................................68-49%.........................................74-47%
11977V...............66-46%................................70-50%.........................................74-48%
12015V...............66-46%................................68-49%.........................................72-47%
12054V...............66-45%................................68-50%.........................................72-49%
12130V...............67-49%................................70-56%.........................................74-54%
12284V...............66-50%................................70-55%.........................................73-54%

Για το ITV hd το SHARP είχε 66-36% το Inverto 70-46% και το MTI 70-48%.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι τα Inverto δεν τα πάνε καλά με τον βροχερό καιρό.
Έχω μεγάλο πρόβλημα με το Inverto MultiConnect και με τον βροχερό καιρό ,εκει θεώρησα ότι είναι λόγω του σχήματος της χοάνης.

Dpapav το πιάτου σου είναι κινητό;
Άν είναι σταθερό μόνο για τις 28,2Ε πάρε υπόψησου ότι όταν έβαλα την 1,00x1,15 στον Astra 2 στις 28,2Ε σύγκρινα τα Inverto Black Ultra και MTI AP8-T2NRC στην συχνότητα του ITV hd.
Το MTI είχε τρεις με τέσσερις μονάδες περισσότερο ποιότητα ισχύος από το Inverto.

Κινητο ειναι το πιατο μου, σε κινητο αν καταλαβα καλα αποδιδει καλυτερα το inverto ενω σε σταθερο το mti . Σωστά;