signal και quality

Άν είναι κινητό ,θα έχεις πρόβλημα με τον Astra 19,2Ε με το mti.
Στον Astra 19,2Ε ,όπως θα είδες το mti δεν τα πήγε καθόλου καλά ,επειδή πολλές συχνότητες είναι κοντά και άν το lnb είναι πολύ ισχυρό παρεμβάλουν η μια συχνότητα στο άλλο.
Θα έλεγα ότι το mti αποδίδει καλύτερα σε μικρές κεραίες ή μεγάλες ποιοτικές και το inverto σε μεγάλες και παράκεντρες λήψεις.
Από ότι καταλαβαίνω με το inverto,είσαι πιο καλά από κάθε περίπτωση.

Παντως χθες εκανα καποιες μικροδιορθωσεις κι είχα καλυτερα αποτελεσματα στην 11427 στις 28.2 .Χθες το βραδυ snr: 28% -agc:90% κι εικονα χωρις σπασιματα και τωρα το πρωι αντιστοιχα 25%-90% κι εικονα με σπασιματα αλλα αν θυμαμαι καλα είναι η πρωτη φορα που έχω εικονα το πρωι εστω με σπασιματα καθως το σημα χανονταν εντελως τις πρωινες ωρες. Δεν ξερω αν κι αλλοι απο Αθηνα παρατηρουν βελτιωση στη ληψη του itv hd ,αν είναι θεμα καιρου ή αν είναι αποκλειστικα απο τις μικρορυθμισεις που έκανα.

Ετσι εξηγειται λοιπον. Και τωρα που τσεκαρα εχω καλη ληψη χωρις σπασιματα. Το καλοκαιρι μονο μετα τις 8.00-9.00 το βραδυ και για λιγες ωρες είχα σημα.

Ετσι εξηγειται λοιπον. Και τωρα που τσεκαρα εχω καλη ληψη χωρις σπασιματα. Το καλοκαιρι μονο μετα τις 8.00-9.00 το βραδυ και για λιγες ωρες είχα σημα.

Δεν θα χρειαστεί ,να αλλάξεις και το lnb.

Προς το παρον μενει το inverto αλλα καποια στιγμη θα δοκιμασω και το mti ετσι απο περιεργεια. :2thumb22sup:

Σε ποιά συχνότητα το βλέπεις, γιατί εγώ με τίποτα.

Αθήνα με OP120

To ιδιο πιατο έχουμε ,το δικο μου είναι και κινητο που δυσκολευει και λιγο τα πραγματα. Παντως την τελευταια εβδομαδα που τσεκαρω συχνα εχω σημα σε ολο το 24ωρο οποτε θα επρεπε σιγουρα να το κατεβαζεις στην 11427 Η οπως είπε κι ο greekgreek. Μπορει να φταιει το lnb σου ή να χρειαζεται να ρυθμισεις λιγο καλυτερα το πιατο.

Καλησπερα παιδια.

Εγω εχω εναν DM500 HD και πιατο/LNB της Nova (εγκατασταση πριν 4 χρονια).

Bλεπω μονο Hotbird προς το παρον.

Εχω AGC 60-66%, SNR 9.8 - 10.5 db και BER 0.

Ομως το προβλημα ειναι οτι αρκετες φορες μου πεφτει το AGC στο 0%, παιρνω μυνημα Tune Failed και επανερχεται στα παραπανω επιπεδα μετα απο 4-5 λεπτα και αρκετες αυξομοιωσεις.

Με τον DM500+ που ειχα μεχρι πριν 6 μηνες το AGC ηταν πανω απο 90%.

Πιστευετε οτι θελω αλλαγη LNB? Στην περιπτωση μου προτεινετε το MTI επειδη εχω μικρο πιατο?

Μπορω να αλλαξω το LNB μονος μου? Δυστυχως δεν εχω γνωσεις.

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα lnb.

Το lnb πάντως ,άν για οποιδήποτε άλλο λόγο θέλεις να το αλλάξεις, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.

Απάντηση: Re: signal και quality

το προβλημα ειναι οτι αρκετες φορες μου πεφτει το AGC στο 0%, παιρνω μυνημα Tune Failed και επανερχεται στα παραπανω επιπεδα μετα απο 4-5 λεπτα και αρκετες αυξομοιωσεις.
Μήπως είναι θέμα του δέκτη;

το προβλημα ειναι οτι αρκετες φορες μου πεφτει το AGC στο 0%, παιρνω μυνημα..

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μας δείχνει το Automatic Gain Control και γιατί σχεδόν όλοι σας έχετε ενδείξεις σ' αυτό διάφορες από το 0%, που δείχνει ο δέκτης σε 'μένα :?

To ιδιο πιατο έχουμε ,το δικο μου είναι και κινητο που δυσκολευει και λιγο τα πραγματα. Παντως την τελευταια εβδομαδα που τσεκαρω συχνα εχω σημα σε ολο το 24ωρο οποτε θα επρεπε σιγουρα να το κατεβαζεις στην 11427 Η οπως είπε κι ο greekgreek. Μπορει να φταιει το lnb σου ή να χρειαζεται να ρυθμισεις λιγο καλυτερα το πιατο.

Λοιπόν στην 11427 Η δεν πιάνω τίποτα, 0dB, ενώ το υπόλοιπο sky το έχω, και άλλαξα lnb πρίν από 2 εβδομάδες από MTI σε Hama Lypsi HQ. Το τόξο μου φαίνεται ΟΚ με σωστη λήψη από ανατολικά έως δυτικά και άκρη δεν βγάζω...

Λοιπόν στην 11427 Η δεν πιάνω τίποτα, 0dB, ενώ το υπόλοιπο sky το έχω, και άλλαξα lnb πρίν από 2 εβδομάδες από MTI σε Hama Lypsi HQ. Το τόξο μου φαίνεται ΟΚ με σωστη λήψη από ανατολικά έως δυτικά και άκρη δεν βγάζω...

To mti που ειχες ποιο ηταν γιατι απο τεστ που έχει κανει ο greekgreek τα καλυτερα αποτελεσματα στον 28,2 τα εδινε το MTI AP8-T2NRC κι απο κοντα το inverto black ultra που εχω κι εγω. Το hama που αναφερεις δεν το γνωριζω ,μπορει βεβαια να είναι εξισου καλο. Μηπως πρεπει να κανεις μικρορυθμιση ακριβως πανω στη συχνοτητα του itv hd ,με προσοχη βεβαια μη χαλασεις το υπολοιπο τοξο ,ψαξε το λιγο και βραδυνες ωρες που το σημα είναι καλυτερο, εχω παρατηρησει οτι 09.00 με 11.00 το βραδυ εχω το καλυτερο σημα.

edit: Eψαξα λιγο για το hama κι είδα οτι προκειται για πολυ καλο κι ακριβο lnb. Aρα μαλλον καπου αλλου είναι το προβλημα.

Last edited: