"σηκώνει" τα ηχεία ο ενισχυτής;

victor

Established Member
7 December 2010
195
Ζάκυνθος
Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν βάζω την ερώτηση στο σωστό topic αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.
Έχω ενισχυτή τον vsx-ax5i της pioneer. Σκέφτομαι να πάρω τα eros της audio spectrum, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σαν frond σε home cinema, αλλά θα παίζουν και αυτόνομα, σε μουσικές καταστάσεις.
Πιστεύεται ότι αυτός ο ενισχυτής, μπορεί να τρέξει αυτά τα ηχεία;

Re: "σηκώνει" τα ηχεία ο υπολογιστής;

Εγω δεν εχω αποψη περι του θεματος, αλλα θα σε συμβουλευα να διορθωσεις τον τιτλο του θεματος, διοτι η λεξη ''υπολογιστης'' που εγραψες, προφανως δεν εχει σχεση με την ερωτηση σου.

Αλλαξε την λεξη ''υπολογιστης'' με την λεξη ''ενισχυτης'' ωστε να μπορεσουν απο τον τιτλο να δουν την ερωτηση ατομα τα οποια σιγουρα εχουν να σου δωσουν μια χρησιμη απαντηση/συμβουλη. :ciao:

Ωχ ναι. Δίκιο έχεις αλλά δεν βλέπω κάποιο εργαλείο για να το κάνω!

μπορει να το κανει καποιος Moderator για σενα.
επικοινωνησε με καποιον. (Νανόπουλος Γιάννης, mr_rebelos, kblachos )

Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι δύσκολα (86db). Η εμπειρία μου από δύσκολα ηχεία δεν είναι καλή (υποχρεώθηκα να αλλάξω τελικό για να παίξουν σωστά). Φοβάμαι ότι ο pioneer αν και θα τα σηκώσει δεν θα σου δώσει καλό αποτέλεσμα.

Σε χρήματα μπορώ να ανέβω στα 1000Ε αλλά έχω περιορισμό στο πλάτος των ηχείων, που πρέπει νε είναι 15-17 πόντους το πολύ

ισως να κοιταξεις σε δορυφορους με sub (αν εχεις χωρο για το sub) καποια αρκετα καλα και ´στενα´ υπαρχουν περιπου 700 ευρο και αλλα 300 το sub

Last edited:
Κοίταξε εύκολα ηχεία (>90db). Ιδανικά θα ήταν τα klipsch (αφού πρώτα τους κάνεις ακρόαση, γιατί σε πολλούς δεν αρέσει η κόρνα).

Τόσο στενά ηχεία που να μπορούν να παίξουν μουσική ικανοποιητικά και να είναι εντός του budget σου είναι τα Klipsch RF42 (15,3cm) και RF52 (17,2cm) στα 600e και 730e αντίστοιχα. Έχουν την εξής ιδιαιτερότητα. Ενώ είναι πολύ στενά για να έχει όγκο η καμπίνα τους, είναι πολύ βαθιά (24,7cm και 36,5cm αντίστοιχα). Είναι "μεγάλα" σε ήχο και πάρα πολύ ευαίσθητα (95-96db) που σημαίνει οτι μπορούν να παίξουν εύκολα και με μικρότερους ενισχυτές που σημαίνει οτι μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα και απο τον ενισχυτή. Με την προυπόθεση βέβαια οτι ταιριάζουν ηχητικά στα γούστα σου (κόρνες)...

Κοίταξε εύκολα ηχεία (>90db). Ιδανικά θα ήταν τα klipsch (αφού πρώτα τους κάνεις ακρόαση, γιατί σε πολλούς δεν αρέσει η κόρνα).

Βασίλη με φάγανε τα νούμερα και με πρόλαβες στη γωνία..! :D

Διστυχώς μένω επαρχία και δεν έχω δυνατότητα ακρόασης. Πάντως είμαι αρνητικός με την κόρνα γιατί δεν τα πάω καλά με τα πρίμα.

Να κάνω μια ερώτηση;
Αν βάλω τα ηχεία σε ύψος 2,30 (με κάποια βάση στήριξης) να κοιτάνε πως τα κάτω, θα έχω πρόβλημα με τον ήχο;
Και επίσης, όταν θα βλέπω ταινία θα είναι πίσω από το πανί του προτζέκτορα. Έχω θέμα με αυτό;

Να κάνω μια ερώτηση;
Αν βάλω τα ηχεία σε ύψος 2,30 (με κάποια βάση στήριξης) να κοιτάνε πως τα κάτω, θα έχω πρόβλημα με τον ήχο;
Και επίσης, όταν θα βλέπω ταινία θα είναι πίσω από το πανί του προτζέκτορα. Έχω θέμα με αυτό;

Οχι δεν θα εχεις με μια καλη ισοσταθμιση αν και το ιδανικοτερο ειναι να ειναι λιγο πανω ή μεχρι το υψος του κεφαλιου.
Θα εχεις θεμα με το πανι σου μονο εαν δεν ειναι ηχοδιαπερατο.

Αν σε ενδιαφέρει η μουσική τα καλύτερα νομίζω είναι τα CHARIO, αλλά βεβαία οτιδήποτε πάρεις πρέπει να τα ακούσης.