Σιλικόνη απόσβεσης ?????

argou

New member
19 November 2010
43
Καλησπερα σε ολους. παλευω μερες τωρα με το βραχιονα του πικαπ και ιδικα με τη θαλαμη στην οποια γινεται η αποσβεση. εχω βαλει τα παντα μεσα, γρασα, γρασα θαλασσης και τωρα σιλικονη που βαζουν στα διφορικα τους αυτοι που ασχολουνται με το μοντελισμο, δε καταφερα πολλα μηπως ξερει κανεισ το σωστο υλικο και που θα το βρω? ευχαριστω.

Re: σιλικονι αποσβεσης ?????

γιατι ομως να το κανεις αυτο? πρωτα απ ολα προσθετεις βάρος, η κινηση θα γινει ποιο δυσκολη και ουσιαστικα θα ακυρωσεις τις προδιαγραφες του βραχιωνα. Τι ακριβως προσπαθεις?

οχι ειναι απόσβεση που εχει προβλεφθεί απο τους κατασκευαστές και γιαυτο υπάρχει και η κατάλληλη θεση για αυτή. οσες φορες εχω δοκιμάσει κατι ανάλογο παντα το αποτέλεσμα ηταν χειρότερο απο οτι χωρις αλλα δεν χανεις τίποτα να δοκιμάσεις και εσυ. το υλικό που χρησιμοποιείται ειναι πολυ ψιλό λάδι οσο ποιο ψιλό τοσο μικρότερη απόσβεση. ο κάθε βραχίονας λεει τι λάδι θέλει, εσυ ποιον εχεις?

δε προσπαθω να κανω καποια πατεντα. ετσι λειτουργει αυτο. απλα απο τ αχρονια αυτο το σιλικονουχο που εχει μεσα θελει αντικατασταση γιατι ηο βραχιονας πεφτει και σηκωνεται πολυ αποτωμα με αποτελεσμα να χοροπηδαει απλα τα υλικα που εχω βαλει δεν ειναι τοσο πυκνα και κολοδοι.

οχι ειναι απόσβεση που εχει προβλεφθεί απο τους κατασκευαστές και γιαυτο υπάρχει και η κατάλληλη θεση για αυτή. οσες φορες εχω δοκιμάσει κατι ανάλογο παντα το αποτέλεσμα ηταν χειρότερο απο οτι χωρις αλλα δεν χανεις τίποτα να δοκιμάσεις και εσυ. το υλικό που χρησιμοποιείται ειναι πολυ ψιλό λάδι οσο ποιο ψιλό τοσο μικρότερη απόσβεση. ο κάθε βραχίονας λεει τι λάδι θέλει, εσυ ποιον εχεις?
sl 221 technics το συγκεκριμένο χρησιμοποιεί καποιο παχιπεφστο κατι μεταξυ σιλικονησ και βαζελινης

δεν το εχω δοκιμασει αλλα κινητηρες τυπου φερραρι δουλεουν με 0/30. ειναι το πιο λεπτορευστο απο τα παχυρευστα. δεν νομιζω να διαβρωνει γιατι ειναι σχεδιασμενο για μετaλικες κατασκευες. ακουγεται καπως περιεργο σαν ιδεα αλλα δεν εχεις να χασεις και τπτ.

Typical Physical Characteristics
Helix Ultra X 0W-30
SAE Viscosity grade 0W-30
Kinematic Viscosity ASTM D 445
at 40°C mm2/s 54
at 100°C mm2/s 9,7
Viscosity Index ISO 2909 164
Density at 15°C kg/m3 ASTM D 4052 855

γιαυτό λεω άλλο πράγμα αυτό. δεν ειναι απόσβεση της κίνησης αλλα μάλλον ειναι αποσβεστικό για το lift ετσι? εχεις το μανιουαλ?

Τι νουμερο λαδι εβαλες για διαφορικα?Eαν δεν βρεις κατι αλλο βαλε X-Ray 300.000 cst

αν το θες για το λιφτ δοκιμασε γρασσο, εξωτικο υλικο σιγουρα δεν εχουν βαλει

αν το θες για το λιφτ δοκιμασε γρασσο, εξωτικο υλικο σιγουρα δεν εχουν βαλει
To γρασσο και τα λαδια δεν κανουν.Δεν ειναι οσο πρεπει πυκνα και κολλωδη ωστε να εχουν την αντισταση που χρειαζεται για να συγκρατησουν το "πιστονι" υπο την πιεση του ελατηριου που το σπρωχνει.Το ελατηριο ειναι εκει για να σπρωχνει το λιφτ οσο κατω πρεπει μετα που η βελονα ακουμπησει στον δισκο ουτως ωστε το λιφτ να μη ακουμπα την κατω πλευρα του βραχιωνα και να ενοχκει την βελονα.

γιαυτό λεω άλλο πράγμα αυτό. δεν ειναι απόσβεση της κίνησης αλλα μάλλον ειναι αποσβεστικό για το lift ετσι? εχεις το μανιουαλ?
ναι ειναι για το λιφτ. μανιουαλ δεν εχω. δε θελω να μπλεξω με παραγκελιεσ απο το εξωτερικο γιατι εχω ιδοι παραγκιλει κατι λαμπακια και ρελε για ενα marantz 4270 και εχουν περασει 2,5 μηνες και δεν εχει ερθει τιποτα.

To γρασσο και τα λαδια δεν κανουν.Δεν ειναι οσο πρεπει πυκνα και κολλωδη ωστε να εχουν την αντισταση που χρειαζεται για να συγκρατησουν το "πιστονι" υπο την πιεση του ελατηριου που το σπρωχνει.Το ελατηριο ειναι εκει για να σπρωχνει το λιφτ οσο κατω πρεπει μετα που η βελονα ακουμπησει στον δισκο ουτως ωστε το λιφτ να μη ακουμπα την κατω πλευρα του βραχιωνα και να ενοχκει την βελονα.
Ακριβωσ αυτο . καμια προταση ? το πλησηεστερο ηταν το silicon oil πολυ παχη και κολοδες αλλα οχι αρκετα

Παχυ και κολλωδες ειναι επισης το γρασσο που υπαρχει για τις αλυσιδες των μοτοσυκλετων, καθως επισης και το γρασσο που υπαρχει για τα σινεμπλοκ των αυτοκινητων.Και τα δυο ειναι διαφανα η ημιδιαφανα/λευκα(για να μην παρεις κατι λαθος).Δυστηχως το silicon oil που λες δε το εχω δει ποτε μου για να σου κανω συγκριση.

Ακριβωσ αυτο . καμια προταση ? το πλησηεστερο ηταν το silicon oil πολυ παχη και κολοδες αλλα οχι αρκετα

Στο λινκ που σου εδωσα πιο πανω ειναι ακριβως αυτο που θελεις.Ειναι αυτο που χρησιμοποιει η SME στα λιφτ των βραχιωνων της.Εχει αρκετο στο φυαλιδιο για τουλαχιστον δυο χρησεις.
Επισης αυτο που λεει ο ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ φαινεται να κανει αλλα δεν ειμαι απολυτα βεβαιος.Στην θεση σου θα επαιρνα ενα απο το e-bay σιγουρα,δεν ειναι πολυ ακριβο.Απο τον συγκεκριμενο πωλητη πηρα δυο ως τωρα και ειναι αξιοπιστος και τα παρελαβα γρηγορα.

Στο λινκ που σου εδωσα πιο πανω ειναι ακριβως αυτο που θελεις.Ειναι αυτο που χρησιμοποιει η SME στα λιφτ των βραχιωνων της.Εχει αρκετο στο φυαλιδιο για τουλαχιστον δυο χρησεις.
Επισης αυτο που λεει ο ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ φαινεται να κανει αλλα δεν ειμαι απολυτα βεβαιος.Στην θεση σου θα επαιρνα ενα απο το e-bay σιγουρα,δεν ειναι πολυ ακριβο.Απο τον συγκεκριμενο πωλητη πηρα δυο ως τωρα και ειναι αξιοπιστος και τα παρελαβα γρηγορα.
παιδια θα τα δοκιμασω ολα και θα επανερθω.

Καλο ειναι να καθαρισεις το λιφτ απο το παλιο "λαδι" οσο εμεινε.Αυτο καθαριζεται σε ζεστο νερο με λιγο υγρο πιατων η με θερμοτητα,ωστε να λειωσει και να αραιωσει αρκετα για να μπορεις να το σκουπισεις καλα.Καθαριζοντας το παλιο δεν θα ανησυχεις οτι θα εχεις διαφορετικης πυκνοτητας "λαδια" στο ιδιο λιφτ.

Και εγω ειμαι υπερ του ebay(που το εχω ξετιναξει), καθως θα τελειωσει η δουλεια με σιγουρο αποτελεσμα.Αλλα απ'οτι φαινεται ο φιλος δεν εχει ιδιαιτερη συμπαθεια στις αγορες απο το εξωτερικο...