Silver Trip -37 years Cds.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,227
Kως
Έχετε κάποια πληροφορία από χρήστες esoteric,για το αν παίζουν καλά οι λέιζερ ,μετά τόσα χρόνια?
Ξέρω κάποιον που αγόρασε μεταχειρισμένο,έπαιζε καλά για κάποιους μήνες, αλλά συνέχισε με διορθώσεις..το έστειλε βέβαια αντιπρόσωπο..

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,520
Αθήνα, Ηλιούπολη
Αν μη τι άλλο, η Esoteric USA δείχνει ότι εξακολουθούν να παράγονται Players υπερυψηλών απαιτήσεων. Κατά συνέπεια και αντίστοιχα transports.
Διόλου τυχαίο. Είναι κλάδος του ίδιου ομίλου. Teac - Tascam - Esoteric.
Η Teac για το Hi-Fi, η Tascam για τα επαγγελματικά και η Esoteric για το Hi-End.

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,786
Απάντηση: Re: Silver Trip -37 years Cds.

20 χρόνια έχω το δικό μου χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,786

20 χρόνια έχω το δικό μου χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα

Ξέχασα να γράψω πως είναι Sony,όχι Esoteric.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
19,024
Μεσευρώπη
Re: Απάντηση: Re: Silver Trip -37 years Cds.

Ξέχασα να γράψω πως είναι Sony,όχι Esoteric.

Το δικό σου δε μετράει γιατί δεν το ακούς σχεδόν ποτέ. Μπορεί να μην έχει στρώσει ακόμη-θέλει λένε 200-300 ώρες λειτουργίας, που αμφιβάλω αν τις έχει φτάσει. :eviltongue:

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,786
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Silver Trip -37 years Cds.

Sony και μάλιστα σειρά ES, όχι παίζουμε! :cool:

Εκτός θέματος ζητώ συγνώμη..
Πάντως τώρα ρε Μιχάλη ακούω τώρα αυτό. Πως τα γράφανε αυτά ; Απίστευτο. Η Μαρία ήταν ακόμα Meneghini.

Attachments

• _DSC1635.jpg
    _DSC1635.jpg
    146.2 KB · Views: 51

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,786

δεν βγήκες εκτός θέματος. σε κάλυψε το sony που φαίνεται το πλάι του

Επιεικής είσαι!

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,382
Αγιοι Αναργυροι

Επιεικής είσαι!

Ε πως.. φαίνεται η βαριά πόρτα απο πάνω και 4 απο τις 6 βίδες στο πλάι..
και η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει ότι είναι cdp sony ES
είμαστε on topic !
:coool:

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,227
Kως

Ε πως.. φαίνεται η βαριά πόρτα απο πάνω και 4 απο τις 6 βίδες στο πλάι..
και η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει ότι είναι cdp sony ES
είμαστε on topic !
:coool:

..και για το οποίο μαζεύω ειδικά αφιερώματα..φωτογραφίες απ τις συμμετοχές σ Εκθέσεις..κ.λ.π.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,227
Kως
Για το Arcam CD 33...από τεστ συγκριτικό με το Linn Ikemi,(το είχα υπόψη),το βγάζει καλύτερο ο κ.Harrison σε όλους τους τομείς ,όπως τονικότητα,stereo space and even timing (το χαρακτηριστικό της Linn δηλαδή).
''...Τhe Arcam's high tremble sounds effortless in comparison,but watch out for brighter recordings,whivh might be unveiled wth uncompromise clarity...In a shrinking market of pure baudio CD players,the Arcam CD 33 stands proud,without the multi-format machine compromises...'
Ηχητικές ομοιότητες με το classic Alpha 9, και CD 32,με Sony μηχανισμό δυνατότητα CD-text..excells in low-level detail,it's open and airy..'

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,227
Kως
Ένα Cd-Player που τάραξε τα ύδατα με τη απόδοση του ,σε σχέση με την τιμή του ,ήταν της Κορεάτικης April Music,το Stello CDA2OO,που ακολούθησε το επιτυχημένο πρώτο μοντέλο.

https://www.hifiengine.com/manual_library/april-music/stello-cda200.shtml

Διακρίθηκε για τις upsample δυνατότητες του,απ το remote control του.
'..It's the right high-end league to bring a smile to the face of many a music lover..'

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,227
Kως
Την ίδια χρονιά διακρίθηκε στο περιοδικό Hi-Fi World ,το Exposure 3010 Cd-Player.

https://images.search.yahoo.com/sea...0x630/center/-/quality/lightest/&action=click

...One of the most 'analogue' Cd-Players second only to Chanling.Wonderfull beguilling balance ,leaves you looking for the tube output stage..'
Αυτά έγραφε το εν λόγω περιοδικό που το συμπεριέλαβε στα All Time Classics Digital.

Άλλο ένα classic,που εκείνη την εποχή λόγω της Εθνικής μας 'παραζάλης' ,έπρεπε να έχει ένα ψηφίο ακόμα η τιμή καταλόγου..για να πείσει..

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,227
Kως
Για το Naim CDS3,two box Cd Player,μηχανισμός CDM 12 Pro με Burr Brown PCM 1704 DAC,o Martin Colloms,το θεωρεί State-of- the- Art,this two box player has reached well beyond current rival wind-band replay DSD and DVD-A implementations and amazingly does so for the established CD catalogue.Clarity,tonality,extension and purity were all at thw audiophile limit,even sound stage depth approached the best,while the other aspects critical to musical enjoyment and involvement were present in spades.It can make rivel players sound rather muted,slow and expressionless and this is some feat! All this was attained without any price increase over the outgoing model,making this remarkable player the bargain source component of the year:HIGHLY RECOMENDED.
Η Naim στα καλύτερα της..ακόμα αναφοράς για κάποιους...

εδώ απ το Stereophle παρόμοια 'λιβανίσματα'.

https://www.stereophile.com/cdplayers/596/index.html

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,520
Αθήνα, Ηλιούπολη
Εκτός θέματος ζητώ συγνώμη..
Πάντως τώρα ρε Μιχάλη ακούω τώρα αυτό. Πως τα γράφανε αυτά ; Απίστευτο. Η Μαρία ήταν ακόμα Meneghini.
Υπάρχει απάντηση σ' αυτό. Λέγεται μινιμαλιστική ηχογράφηση. Με ή σχεδόν καθόλου, ή ελάχιστη επεξεργασία σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Χρησιμοποιώντας δύο έως τέσσερα μικρόφωνα το πολύ, πολύ προσεκτικά, στρατηγικά τοποθετημένα.

Επίσης εκτός θέματος, ζητώ κι' εγώ συγγνώμη! :cool:

ln()

Supreme Member
1 February 2007
6,092
Βόλος
Πάντα αναρωτιώμουν αν το BluRay της Lexicon το αγόρασε ποτέ κανένας. Νομίζω πως η εταιρία το έβαλε στον κατάλογο ώστε οι εγκαταστάτες της να λένε "κι επειδή είσαι καλός πελάτης θα σου κάνω δώρο το BluRay αξίας 3000 δολαρίων". Δηλαδή ήταν μια ψεύτο-τιμή λιανικής για να δελεάζεται ο πελάτης.

Όσο για το Esoteric, το DV-60 δεν έχει κάνει κιχ όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως είναι γυάλινος ο φακός; Κι ελπίζω να μην κάνει γιατί δεν έχω λεφτά ούτε για επιδιόρθωση!

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,382
Αγιοι Αναργυροι

..και για το οποίο μαζεύω ειδικά αφιερώματα..φωτογραφίες απ τις συμμετοχές σ Εκθέσεις..κ.λ.π.

διόρθωσέ με αν κάνω λάθος west, αλλά αν θυμάμαι καλά ο παλιός Ηχος είχε ένα ES σαν cdp αναφοράς επί σειρά ετών;

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,520
Αθήνα, Ηλιούπολη
..............
Όσο για το Esoteric, το DV-60 δεν έχει κάνει κιχ όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως είναι γυάλινος ο φακός; Κι ελπίζω να μην κάνει γιατί δεν έχω λεφτά ούτε για επιδιόρθωση!
Ένα σημείο που ακόμα και στις μέρες μας υπερτερεί η γενιά εκείνων των Players και δεν έχει αντικατασταθεί ως σήμερα με κάτι άλλο καλύτερο, είναι η δυνατότητα τους να παίζουν τα πολυκάναλα format και ειδικά τα πολυκάναλα SACD.
Η ηχητική ανωτερότητα εκείνου του format ήταν και είναι δεδομένη. Γιατί δεν επικράτησε και τελικά παραμείναμε στο δικάναλο ήχο είναι μεγάλη ιστορία και συζήτηση. Το θέμα είναι ότι τα πολυκάναλα αυτά δισκάκια DVD Audio και SACD σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να παίξουν ούτε από την πλευρά του Hardware, ούτε και από πλευράς Software! Αν υπάρχει κάτι στο μεταξύ που εγώ δεν το ξέρω, θα χαιρόμουν να το μάθω.

Για εμβάθυνση συνιστώ το βιβλίο του Tomlinson Holman: Surround Sound, Second Edition: Up and running. Ο Tomlinson Holman είναι μεταξύ άλλων και ο εφευρέτης, ο πατέρας του πολυκάναλου format και ειδικά του 5.1.

Γιατί δεν παράγονται λοιπόν σήμερα αντίστοιχα; Η παρακάτω απάντηση του υπεύθυνου της PS Audio κατά τη γνώμη μου δεν είναι πειστική.

Multi Channel Audio

Αναμνήσεις από το κυνήγι του παρελθόντος!
Ή μήπως και του μέλλοντος;

Και τα Esoteric;

Όσον αφορά τα πολυκάναλα Esoteric υπήρξαν άπιαστο αντικείμενο των ονείρων μου. Όμως με τα σημερινά δεδομένα το ταπεινό μου Denon 1930 φτάνει και περισσεύει! :D