Silverstone grandia

Παντως περαν των "διαστημικων" κουτιων, η ολη ιστορια θελει λιγο "περιποιηση". Κανα μονωτικουλι, κανα λαστιχακι στους δισκους, καλα ανεμηστηρακια σε μεγαλες διαμετρους με λιγες στροφες, τετοια πραγματα. Α, και σωστες ροες αερα στο κουτι....

Εχθες για παραδειγμα ηρθε ενας φιλος σπιτι και μου λεει , "μου αρεσει που δεν ακουγετε τιποτα, ενα δισκο εχεις μεσα?" του λεω τι ενα, 7 εχω. Κι εμεινε κοκκαλο. Οταν δε του το ανοιξα και τους ειδε επαθε πλακα , και με το θορυβο και με τις θερμοκρασιες που ηταν ολα "παγωμενα" μεσα ..

Last edited:
Το θέμα είναι αν μπορείς να το πετύχεις αυτό με μικρότερο Budget για το κουτί.
Πάντως απο το ψάξιμο που έχω κάνει μέχρι τώρα το Grandia μοιάζει με μονόδρομο.
Δεν ξέρω βέβαια τι λένε τα Coolermaster...δεν έχω βρει και κανένα review για αυτά. Και έχει αρχίσει και μου αρέσει αυτό.

Μεγάλα Fans, αρκετές θέσεις και βλέπετε για HTPC.

όμορφο και φθηνό...το ερώτημα είναι μπορεί να παίζει απροβλημάτιστα αν το τοποθετήσουμε οριζόντια κάτω από την TV;

όμορφο και φθηνό...το ερώτημα είναι μπορεί να παίζει απροβλημάτιστα αν το τοποθετήσουμε οριζόντια κάτω από την TV;
Χλωμοοοοό...
Απο όσο είδα το καπάκι μπροστά ανοίγει και απο τις 2 μερίες οπότε ξέχνατο.
Παρεπιπτόντος μετά απο μια βόλτα στην Στουρναρα είδα μερίκα ενδιαφέροντα κουτάκια αποκλειστικά για HT (δυστυχώς δεν θυμάμαι τις μάρκα) στα 69 (έψαχνα για μητρική οπότε δεν έδωσα πολύ σημασία).
Κάπου μάλιστα είδα Silverstone GD1 με 130 (Ίδιο με το Grandia χωρίς την οθόνη) και το LC-10 με 100 αλλά υπάρχει και το LC-17 με 115 .
Εγώ κλείνω προς το τελευταίο.
Εξωτερικές: 2 x 5.25", 1 x 3.5
Εσωτερικές: 6 x 3.5"
Μάλιστα ίσως έχει και ελάχιστα καλυτερο airflow απο το GD01 (άρα και απο το Grandia) (here).
Ακόμα όμως και με αυτά τα cases που είναι ειδικα για HT πρέπει να βάλεις χερι για να τα κάνεις αθόρυβα, όπως είπε και ο browser πιο πάνω.

Re: Απάντηση: Silverstone grandia

Παντως περαν των "διαστημικων" κουτιων, η ολη ιστορια θελει λιγο "περιποιηση". Κανα μονωτικουλι, κανα λαστιχακι στους δισκους, καλα ανεμηστηρακια σε μεγαλες διαμετρους με λιγες στροφες, τετοια πραγματα. Α, και σωστες ροες αερα στο κουτι....

Εχθες για παραδειγμα ηρθε ενας φιλος σπιτι και μου λεει , "μου αρεσει που δεν ακουγετε τιποτα, ενα δισκο εχεις μεσα?" του λεω τι ενα, 7 εχω. Κι εμεινε κοκκαλο. Οταν δε του το ανοιξα και τους ειδε επαθε πλακα , και με το θορυβο και με τις θερμοκρασιες που ηταν ολα "παγωμενα" μεσα ..

Υπάρχει σχετικό θρέντ να δούμε και μεις; :confused:

Ερωτησούλες :
1.μπορεί κανείς ψαγμένος να μου πει τι χάνω αν αντί του grandia κάνω 100 οικονομία και πάρω το ThermalTake VC4000SNS Mozart Silver (με 93,38 από zero1) :nounder:;
2.Eπίσης to LC-17 βγαίνει 96 ευρώ, τι χάνω σε σχέση με το grandia;
3. krunar to link που δίνεις δείχνει το GD01 με μικρή οθονίτσα-έτσι δεν είναι και το grandia; το GD1 που πουλιέται 130 ευρώπουλα να το βάλουμε στα υπόψην ;

Last edited:

Επανέρχομαι :-)
Πραγματικά δεν ακούγονται οι δίσκοι;
Εγώ στο γραφείο, σε κουτί lian-li με αρκετά χοντρό αλουμίνιο, το οποίο έχω μονώσει με ηχομονωτικό, και με τους 3 δίσκους κλεισμένους μέσα σε ειδικές θήκες (http://www.silentmaxx.de/index.php?id=9&L=1&ftu=9ff5dcb834), και πάλι τους ακούω... :frown:

Ψαγμένος δεν είμαι αλλά από όσο κατάλαβα στο GD01 έβαλαν μια οθόνη ίσως και ένα card reader και το είπαν GD01MX. Αυτά νομίζω ότι χάνεις σε σχέση με τα LC-17 (Υπάρχει και το LC-17BM νομίζω με card reader αλλά δεν το εχω δει πουθενά) και το απλό GD01 και όπως είπα ίσως κερδίζεις λίγο καλύτερο air-flow.

Ερωτησούλες :
2.Eπίσης to LC-17 βγαίνει 96 ευρώ, τι χάνω σε σχέση με το grandia;
Που το βρήκες τόσο?

Στο THERMALTAKE VC4000SNS MOZART SILVER εμένα δεν μου αρέσει το χρώμα (θέλω Black) αλλά έχει και +1 5.25 -1 3.5 όποτε βάζεις και μια ena multi bay με οθόνη εκεί αργοτερα.

Όσο για τους αθόρυβους δίσκους, όλα τα kit που έχω δει είναι για θέσεις 5.25 οπότε κάτι τέτοιο είναι ακυρο στα HT κουτιά. Για θέσεις 3.5 δεν ξέρω κάτι αλλά θα το ψαξω.

Πάντως το σημαντικό σε ένα HTPC είναι (νομίζω δλδ) να μπορεί το PSU και οι ανεμιστήρες να κατεβάζουν στροφές όταν είναι idle, γιατί διαφορετικά (όταν πχ βλέπεις ταινία) το Noise που βγάζουν θα καλύπτεται από την ίδια την ταινία.
Αλλά από την άλλη όμως εγώ δεν έχω HTPC...και προσφάτως ούτε και pC (καταραμένη Mobo ώρα που διάλεξες να καείς) όποτε όλα αυτά είναι λίγο αμπελοφιλοσοφίες…

Όσο για τους αθόρυβους δίσκους, όλα τα kit που έχω δει είναι για θέσεις 5.25 οπότε κάτι τέτοιο είναι ακυρο στα HT κουτιά. Για θέσεις 3.5 δεν ξέρω κάτι αλλά θα το ψαξω.

Δεν νομίζω να βρεις κάτι σε 3.5 για δίσκους. Για να κάνει κάτι, πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 1 δίσκο, για να τον χωρά μέσα του. Και οι θέσεις των 3.5 χωράνε τσίμα-τσίμα ένα δίσκο.
Εγώ ακολούθησα άλλο δρόμο: έβγαλα από το κουτί το "κλουβί" που χώραγε 2 δίσκους, και έβαλα έναν δίσκο μέσα σε θήκη, πάνω σε ένα κομμάτι αφρολέξ στον άδειο χώρο που έμεινε.

Μπορεί το htpc να κάνει λιγότερο θόρυβο από ένα ps3 60αρι, αλλά αθόρυβο δεν το λες...

Ψαγμένος δεν είμαι αλλά από όσο κατάλαβα στο GD01 έβαλαν μια οθόνη ίσως και ένα card reader και το είπαν GD01MX. Αυτά νομίζω ότι χάνεις σε σχέση με τα LC-17 (Υπάρχει και το LC-17BM νομίζω με card reader αλλά δεν το εχω δει πουθενά) και το απλό GD01 και όπως είπα ίσως κερδίζεις λίγο καλύτερο air-flow.

Ξέχασα και το remote control.
Αλήθεια αν θες remote control σε ενα κουτί που δεν έχει..τι χρειάζεσε?

1. Το Grandia έχει speaker για τα Beep του BIOS ή όχι??? Γιατί στο δικό μου δεν βλέπω να έχει.
2. Επίσης υπάρχουν κάποια μικρά καλωδιάκια από ότι θυμάμαι μαζί με τα καλώδια του Firewire. Αυτά που χρησιμεύουν???
3. Τέλος, αν αποσυνδέσω την VFD θα μπορώ να χρησιμοποιώ το remote ή όχι???

Ευχαριστώ.

Επανέρχομαι :-)
Πραγματικά δεν ακούγονται οι δίσκοι;
Εγώ στο γραφείο, σε κουτί lian-li με αρκετά χοντρό αλουμίνιο, το οποίο έχω μονώσει με ηχομονωτικό, και με τους 3 δίσκους κλεισμένους μέσα σε ειδικές θήκες (http://www.silentmaxx.de/index.php?id=9&L=1&ftu=9ff5dcb834), και πάλι τους ακούω... :frown:

Την ίδια απορία έχω και εγώ... Έχω τα ίδια κουτιά εδώ και ένα χρόνο, και οι δίσκοι ακούγονται. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην ακούγονται αν δεν είναι σε κουτιά, και περισσότεροι τους ενός...

1. Το Grandia έχει speaker για τα Beep του BIOS ή όχι??? Γιατί στο δικό μου δεν βλέπω να έχει.
2. Επίσης υπάρχουν κάποια μικρά καλωδιάκια από ότι θυμάμαι μαζί με τα καλώδια του Firewire. Αυτά που χρησιμεύουν???
3. Τέλος, αν αποσυνδέσω την VFD θα μπορώ να χρησιμοποιώ το remote ή όχι???

1. 'Οχι δεν έχει.
2. Τα συνδέεις στα αντίστοιχα pins της μητρικής για να ενεργοποιήσεις τις εξόδους ήχου και τις υποδοχές USB που υπάρχουν μπροστά. Επίσης είναι για τo led λειτουργίας του(ων) σκληρού(ών).
3. Δεν νομίζω ότι μπορείς να το λειτουργήσεις γιατί από εκεί πρέπει να τροφοδοτείται και ο IR δέκτης.

Ευχαριστώ

2. Βασικά για κάποια μικρά καλωδιάκα που έχουν ένα pin το καθένα μιλάω, τα οποία ήταν μαζί με το καλώδιο του Firewire. Δεν βλέπω να ταιριάζουν κάπου. Υποθέτω πως είναι για άλλη είδους υποδοχή Firewire.
4. Έχει σημασία πως θα μπουν οι HDD???

2. Βασικά για κάποια μικρά καλωδιάκα που έχουν ένα pin το καθένα μιλάω, τα οποία ήταν μαζί με το καλώδιο του Firewire. Δεν βλέπω να ταιριάζουν κάπου. Υποθέτω πως είναι για άλλη είδους υποδοχή Firewire.
4. Έχει σημασία πως θα μπουν οι HDD???

2. Αν θυμάμαι καλά, και εγώ έχω κάποια καλωδιάκια που δεν μπόρεσα να τα συνδέσω κάπου. Θα πρέπει να είναι για άλλου τύπου μητρικές.

4. Τι εννοείς; Εγώ απλώς τους τοποθέτησα (2 δίσκους) στο κέντρο του κουτιού για τους δίσκους, διότι εμπόδιζαν τις SATA υποδοχές της μητρικής μου (QA-X38-DQ6). Εάν εννοείς να τους τοποθετήσεις με τις υποδοχές τους προς την πρόσοψη του κουτιού, νομίζω ότι θα δυσκολευτείς αρκετά στην περίπτωση αυτή χωρίς λόγο. Δεν έχεις κάποια άλλη δυνατότητα τοποθέτησής τους.

4. Εννοώ αν το πάνω μέρος του HDD (που γράφει το μοντέλο και την εταιρεία) πρέπει να βλέπει στο αριστερό ή στο δεξιό μέρος του κουτιού. Εμένα βλέπει το αριστερό (έτσι όπως το κοιτάς).