Σημα σε δυο δέκτες από ένα πιάτο

AlexKats

New member
14 February 2008
17
Εχω στη ταράτσα μου ενα πιάτο με μοτέρ το οποίο δίνει σημα σε εναν Χιουμαξ 2000 που εχω στο σαλόνι...δίπλα του στεκεται ενα HTPC το οποίο σε λίγες μερες θα εχει την Skystar HD2...τι επιλογές έχω για την καρτα;

Εαν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να κατεβάσεις και 2ο καλώδιο από το lnb σου, ώστε το ένα να πηγαίνει στον δορυφορικό δέκτη και το άλλο στην κάρτα του υπολογιστή σου.

Τι ειναι το twin με απλά λόγια;...γίνεται κάτι στην έξοδο του τοίχου ή πρέπει εντελώς ξεχωριστά;...Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Το twin είναι lnb που απλά έχει 2 εξόδους από πίσω του, για να μπορούν να φύγουν 2 καλώδια από αυτό και να κατέβουν σε 2 διαφορετικούς δέκτες, όπως θες εσύ στην περίπτωσή σου.
Τι εννοείς με την έξοδο του τοίχου???? 2 καλώδια πρέπει να κατέβουν από την ταράτσα σου, τώρα κατεβαίνει μόνο ένα. Από που θα περάσεις το 2ο καλώδιο, εαν αυτό εννοείς...μάλλον εξωτερικά καλύτερα, εκτός κι αν φωνάξεις ηλεκτρολόγο και σου το περάσει μαζί με το άλλο μέσα από το κανάλι του τοίχου του σπιτιού σου. Αυτό πάλι προϋποθέτει ότι το κανάλι θα έχει διατομή τόση, ώστε να μπορεί να περάσει και 2ο καλώδιο. Διαφορετικά, δυστυχώς ξέχνα το.
-bye-

Ναι αυτο εννοουσα...νόμιζα πως υπήρχε κατι σαν σπλίττερ αλλά μάλλον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο..εαν η διατομή επιτρεπει πόσο εύκολο είναι τεχνικά αυτό που λες;...ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Σημα σε δυο δέκτες από ένα πιάτο

Ναι αυτο εννοουσα...νόμιζα πως υπήρχε κατι σαν σπλίττερ αλλά μάλλον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο..εαν η διατομή επιτρεπει πόσο εύκολο είναι τεχνικά αυτό που λες;...ευχαριστώ

Το splitter από όσο γνωρίζω είναι για να στείλεις μαζί επίγειο και ψηφιακό σήμα και μετά πάλι μέσα στο σπίτι να διαχωρίσεις τα 2 σήματα. Φυσικά αυτές οι μεθόδοι έχουν και τις απώλειές τους σε ισχύ σήματος...

Εαν η διατομή είναι αρκετή, τότε ξέρει ο ηλεκτρολόγος τι θα κάνει. Θα περάσει ατσαλίνα και θα στο περάσει και το 2ο καλώδιο. Εαν όμως μένεις σε πολύκατοικία, δεν ξέρω εαν αυτό μπορεί να είναι εύκολο.... Εαν μένεις σε μονοκατοικία, τότε μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.

Εάν έχεις πρόβλημα να κατεβάσεις 2ο καλώδιο μπορείς να
συνδέσεις το out - loop του humax
με τη skystar αλλά θα πρέπει να τον έχεις κλειστό
για να δουλέυει η κάρτα αλλιώς θα βλέπεις μόνο
τα κανάλια που είναι στον ίδιο αναμεταδότη.

Splitter μπορείς να βάλεις αλλά πάλι θα έχει το ίδιο πρόβλημα,
δέν μπορείς να βλέπεις ότι θέλεις

Εάν τα καλώδια είναι περασμένα μέσα στον τοίχο
πολύ δύσκολα θα περάσει 2ο καλώδιο εκτός εάν ξηλώσεις & όλα τα
κουτιά που είναι μεσα στον τοίχο.

Εάν κατεβαίνει ξεχωριστό καλώδιο και επίγεια , μπορείς να βάλεις
μικτάκια tv-sat και να περάσεις απο εκεί το 2ο δορυρυφορικό.
αλλά εάν περναέι απο άλλες μπρίζες πρέπει να τια αλλάξεις με δορυφορικές όλες

Καλημέρα σε όλους

Ερώτηση σχετική με το θέμα...

Ο φίλος AlexKats έχει κινητό πιάτο και στην ουσία δύο δέκτες (Humax & Skystar).
Πώς γίνεται η συνεργασία των δύο δεκτών με το κινητό πιάτο?.
Πχ. εάν μέσω Humax βλέπω ένα κανάλι στο Hotbird και - ίσως κατα λάθος - με την Skystar δωθεί εντολή στο πιάτο να πάει πχ στον HellasSat, τί γίνεται? Θα μετακινηθεί το πιάτο από τον Hotbird...?