Σήμα σε κάρτα ήχου από usb?

Τι να πω τα xp μουλαρώσανε και δεν συνεργάζονται, μισή μέρα το προσπαθώ.

Ακριβώς στην άλλη άκρη Μιχάλη προς Σητεία, γάβρος όμως -bye-

Τωρα ειδα το Eastern!!!!
Aμα κανεις κανα μπανιο προς Μακρυγιαλο και Αχλια μπορει και να συναντηθουμε
Θα ειμαι Ιεραπετρα απο τις 8 αυγουστου και μετα.

λοιπόν
πρώτα εγκαθιστούμε το asio4all.
μετά το foobar πρέπει να έχει το σχετικό dll γιά asio.
Μετά πάμε στα pref και τσεκάρουμε το asio4all στους asio drivers. ΚΑΙ κάνουμε conifugre.
Βγαίνει το μενού της asio επιλέγουμε την prodigy (sub card κλπ).

Στο foobar στους asiodrivers από κάτω έχει ένα άλλο πλαίσιο που λέει κάτι γιά output devices. Εχει δυό επιλογές. Στην καθε μιά κάνουμε διπλό κλικ και βγαίνουν επιλογές. Βάζουμε στο ενα left και στο αλλο right.

Μετά γυρνάμε στο foobar στο output και επιλέγουμε asio4all.
Αν δεν κάνετε το προτελευταίο βήμα δεν παίζει το asio αν έχετε εκεί πχ prodigy ds... Αυτό είχα πάθει και εγώ και έλεγα ότι μου βγάζει ότι δεν βρίσκει device κλπ.

Ετσι παίζει καλά μεν, δεν θα έλεγα σκοτώνει και δεν θα έλεγα αισθητά διαφορετικά από το απλό ds...

αυτά μέχρι στιγμής.

Εμένα δυστυχώς δεν πάει μόνο του ούτε στο winamp ούτε στο foobar.
Κανονικά θα πρεπε να υπάρχει μέσα στα preferences-->output έτσι?

Ναι, αφού έχεις βέβαια περάσει το σχετικό winamp plugin το οποίο θα σου επιτρέψει να επιλέξεις ASIO driver.

Βεβαια ενα πραγμα που με εχει κανει να μαγκωνομαι ειναι το εξης:
υποτιθεται οτι με τους asio παιζει καλυτερα γιατι παρακαμτουμε το kmixer των windows και περνουμε αγνο σημα απο τον σκληρο κατευθειαν.Και η πραξη αυτο μου εδειξε γιατι το μηχανακι επαιζε σαφως καλυετρα απο το ds mode.
ΑΛΛΑ....
αφου παρακαμτουμε τον kmixer πως ειναι δυνατον να ακουγονται οι ηχοι των windows και να δουλευουν τα ρυθμιστικα εντασης και του foobar και του λαπτοπ?????
Μπας και οι asio τελικα κανουν κατι αλλο????

Κυριε Δημητρακουδη τα φωτα σας παρακαλω στους αοματους:flipout::flipout:

O ASIO4ALL είναι virtual driver, και ως τέτοιος δεν μπορεί να μιλήσει απευθείας με το hardware της κάρτας ήχου. Οπότε, σε κάποιο σημείο περνάει από κάποιο από τα software stacks των Windows. Κατά πάσα πιθανότητα εκεί είναι που γίνεται η δουλειά με τα system sounds και το volume control.

Πάντως στο σύστημά μου εδώ στη δουλειά με το ASIO4ALL δεν μπορώ να ακούσω system sounds ενώ παίζω μουσική, αλλά το volume control σε winamp & foobar δουλεύει κανονικά.

Το βραδάκι θα κάνω μια-δυο δοκιμές στο σπίτι που έχω κάρτες ήχου που υποστηρίζουν σωστό ASIO και θα γράψω εντυπώσεις.

Ναι εκει ειναι....αλλα νομιζω οτι αν βαλεις asio στο κομπιουτερ ο foobar το βρισκει γιατι εμενα μου βρηκε και τους asio της behringer.
Μπορει και να σου λεω και σαχλαμαρες τωρα,αλλα πολυ θα ηθελα να μαθω πως λειτουργει αυτη η ιστορια με τα ks-ds-asio κλπ
Τα εχουν τα μηχανηματα ή το λαποτοπ ή και τα δυο ....???/

Για να πάρουμε σωστό ASIO support πρέπει αυτό να υποστηρίζεται από:

- το hardware (δηλαδή την κάρτα ήχου - όχι το laptop/desktop)
- το driver της κάρτας ήχου
- το πρόγραμμα αναπαραγωγής (υπάρχουν plugins για foobar & winamp που συζητάμε)

Αν το hardware δεν υποστηρίζει ASIO και / ή δεν συνοδεύεται από σχετικό ASIO driver, μπορούμε να καταφέρουμε μερική υποστήριξη ASIO με το ASIO4ALL. Δεν είναι 100% ASIO, αλλά έχει σημαντικά μικρότερο latency σε σχέση με το DS και καλύτερο ήχο.

Ασε που βρηκα και καινουργιο driver σημερα σε ενα dj προγραμμα που εχω

Waveout driver λεγεται........
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ???????????:flute::frown:

Δημητρη ακους:bigcry::bigcry:

Ο waveout driver παραδοσιακά είναι ο driver του προγράμματος που αναλαμβάνει γενικά την επικοινωνία του προγράμματος με το PC σου. Μπορεί να υποστηρίζει DS, KS, κτλ, ή να μην σου δίνει καμία επιλογή (δηλαδή πρακτικά να παίζει μόνο μέσω DS).

Οπότε, το βάζεις και βλέπεις..

Δημητρη Π. δεν ξερω με ποιο τροπο το κανεις για να ακουσεις τις διαφορες, αλλα εγω που το κανω ακαριαια (την ωρα που παιζει πχ με asio mode το γυρναω σε ds το σωζω και οταν πατησεις stop και μετα play γυρναει αμεσως σε ds και εκει ακους την οποια διαφορα),εχει διαφορα και στην καθαροτητα και στο μπασο.
Δεν εχω ακουσει τα ηχεια σου, αλλα ο Ερμης παντως που εχει ,αν χρειαστει, το μπασο της αρκουδας πιανει την διαφορα.
Εξαλλου αυτο που ακουω εγω ως μπασο εσυ μπορεις να το λαμβανεις σαν λασπη, οποτε να σου φaiνεται και καλυτερο το ds mode.

Last edited:
Ο waveout driver παραδοσιακά είναι ο driver του προγράμματος που αναλαμβάνει γενικά την επικοινωνία του προγράμματος με το PC σου. Μπορεί να υποστηρίζει DS, KS, κτλ, ή να μην σου δίνει καμία επιλογή (δηλαδή πρακτικά να παίζει μόνο μέσω DS).

Οπότε, το βάζεις και βλέπεις..

Οι επιλογες που εχει το προγραμμα ειναι 3..
1) directsound
2) waveout
3) Asio.

Τωρα μου κανει εντυπωση οτι εχει ηχο και απο τις 3 επιλογες!!!!
Μπα.....μονο αν βρεθουμε απο κοντα για κανενα σεμιναριο θα μπορεσω να βγαλω καμμια ακρη στο θολωμενο μου μυαλο:flipout:

Δημήτρηδες σας διπλό-ευχαριστώ! είδα φως επιτέλους :smile:

Στο winamp με τους asio δεν είδα πολύ μεγάλη διαφορά, λίγο καλύτερα ήταν από το directsound output.
Στο foobar όμως η διαφορά ήταν εμφανής ακριβώς όπως το περίγραψε ο Μιχάλης με asio είναι cbr-600RR με ks είναι cbf-125 :flipout:

Στην αρχή στο foobar την έπαθα όπως o supersonic, δε μου βρισκε device μέχρι που του βαλα το right και left, μια χαρά τώρα :smile:

Μιχάλη στο 'γαιδουρονήσι' να πας αφού θα είσαι στη 'γεράπετρο' ή και στο κουφονήσι λίγο πιο πέρα απ τον μακρύ γυαλό, όμορφα νησάκια.
Εγώ είμαι κανένα μισάωρο απο Ιεράπετρα στη βόρεια ακτή όμως,στο Μόχλος άμα χεις ακουστά. Μπορεί και να σε πετύχω αν πέσει ρεπό και κατεβώ προς τα νότια -bye-

Κουμπαρε εγω ειμαι απο το χωριο της γυναικας μου (Μουρνιες) !!!
Στο Μοχλο και στην Παχια αμμο κατεβαινουμε και τρωμε ψαρι και χταποδια στις ταβερνες της παραλιας.
Μαλλον θα τα πουμε κατω!!!!!-bye-

Στο Μοχλο και στην Παχια αμμο κατεβαινουμε και τρωμε ψαρι και χταποδια στις ταβερνες της παραλιας.

αααα
δεν πάει άλλο...

του χρόνου Κρήτη...!
και αλοίμονό σας...:grinning-smiley-043

Να τα μας, είσαι δηλαδή οχτρός γεραπετρίτης :flipout:
πάντως το Μόχλος δε το περίμενα να το 'γατές' σύντεκνε, μπορεί να παίζει και καμιά συναυλία μέχρι τότε(προχθές έπαιξε ο Μάλαμας εδώ στο Μόχλος) φέρνουνε γνωστά ονόματα κατά καιρούς.. -bye-

cbr-600RR με ks είναι cbf-125

???

σόρρυ Δημήτρη μπερδεύτηκα εννοούσα cbr-600RR με asio drivers και cbf-125 με Ds
κάτι ανάλογο με το 500αράκι και τη Ferrari του Μιχάλη αλλά σε μηχανές χεχε