Σημαία...

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μπάσκετ είχαμε και πριν τον Γκάλη, αλλά, αυτός έγινε ''σύμβολο''. Να τον καταργήσουμε και αυτόν επειδή πιο πριν από αυτόν έβαζαν τη μπάλα στο καλάθι ο Πολίτης και ο Κολοκυθάς?

Η πλειοψηφία σήμερα θέλει τον Καλάθη. Παλιά μπορεί να ήθελε και τον Κοκολάκη. Κάπως έτσι το πάνε εάν κατάλαβα.
Διαφωνώ πλήρως όμως, τα σύμβολα τα βγάζει η ιστορία, όχι μια τυχαία (μην πω τυχάρπαστη) κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εάν ήταν έτσι θα αλλάζαμε σύμβολα κάθε τρεις και λίγο και θα ψαχνόμασταν όπως καλή ώρα τώρα το ΠΑΣΟΚ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το "θρησκευτικο" μπορει να επιβαλλαται ........ αλλα και αυτο παλι δεν ειναι το κριτηριο για να πιστευει καποιος,αλλα ουτε και λογος να μην πιστευει.

Το τι γραφει η ταυτοτητα σου η το οτι σε βαφτισανε μωρο σαφως και δεν σε καθιστα απαραιτητα και πιστο η αν προτιμας Χριστιανο.

Ομως η αντιδραση/ενοχληση στην προσβολη συμβολων μπορει να ειναι παρομοια με αυτην των Εθνικων συμβολων.

Ειλικρινα δε το καταλαβα πώς το εννοείς.

Προσωπικα θεωρώ πως το Κράτος πρεπει να ειναι θρησκευτικα ουδέτερο και να επιτρέπει οιαδήποτε εκδηλωση πιστης σε συγκεκριμενους χωρους λατρείας η οποια να τελείται ανεμποδιστα ,οπως φυσικα να δεχεται και τον αγνωστικισμο και την αθεϊα...

Προσβολή συμβόλου??Χμ....Φοβάμαι πως αν μπουμε στην διαδικασια του τι σημαινει ''προσβολη συμβολου'' κινδυνεύουμε να εχουμε αντιστοιχες αντιδράσεις ,οπως ειχαν φανατικοι ισλαμιστές προς καποιους Δανούς γελοιογραφους,αν δεν κανω λαθος..

Γενικά οσο με ενοχλει ο φονταμενταλισμός μερίδας πιστών,με ενοχλεί και ο φονταμενταλισμος μερικών ''αθέων''...

Προσωπικά και παροτι δεν θα ενέτασσα τον εαυτο μου στους πιστούς,γιορτάζω το Πάσχα ,με μεγαλη ευχαρίστηση,τουλάχιστον οπως το κατανοώ προσωπικά..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το "θρησκευτικο" μπορει να επιβαλλαται ........ αλλα και αυτο παλι δεν ειναι το κριτηριο για να πιστευει καποιος,αλλα ουτε και λογος να μην πιστευει.

Το τι γραφει η ταυτοτητα σου η το οτι σε βαφτισανε μωρο σαφως και δεν σε καθιστα απαραιτητα και πιστο η αν προτιμας Χριστιανο.

Ομως η αντιδραση/ενοχληση στην προσβολη συμβολων μπορει να ειναι παρομοια με αυτην των Εθνικων συμβολων.

Οκ τότε να μην αντιδρούμε σε ότι δεν μας αρέσει.Λογικό ακούγεται.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

2. Γιατί ποιος είπε ότι χρειαζόμαστε σημαία για να νιώσουμε Έλληνες;

Γιατί, τον Άγγλο ή τον Γερμανό τον κάνει η σημαία του; Ή τον χριστιανό ο σταυρός ή τον κομμουνιστή το σφυροδρέπανο, τον οικολόγο το ουράνιο τόξο κ.ο.κ.? Απλά σύμβολα είναι, με συμβολισμό περισσότερο ή λιγότερο βαρύ, κατά περίπτωση.

Δεν το λεω εγω οτι χρειαζεται, οι ετεροι συνομιλητες μου. Εγω συμφωνω απολυτα με αυτα που λες σε αυτα που σου εχω κανει quote. Αυτα ακριβως ειναι και η αρχικη μου ερωτηση.

Γιαννη συμβαση ειναι, αποφασιστηκε κατα την Επανασταση ενα αρχικο συμβολο (Ασπρος σταυρος σε μπλε φοντο αν δεν κανω λαθος) και αργοτερα εγινε το συμβολο που σημερα ξερουμε ως σημαια.

Ελληνες ομως υπηρχαν και πολυ πριν απο αυτο. Απλο δεν ειναι;

Οσο για το παραδειγμα με το Γκαλη ειναι ατυχες μιας και η υπαρξη του συμβολου στην περιπτωση της σημαιας ηρθε μετα το μεγαλειο των ανδρων, σε αντιθεση με το μπασκετ που ο ανηρ εγινε "σημαια".

Η πλειοψηφία σήμερα θέλει τον Καλάθη. Παλιά μπορεί να ήθελε και τον Κοκολάκη. Κάπως έτσι το πάνε εάν κατάλαβα.
Διαφωνώ πλήρως όμως, τα σύμβολα τα βγάζει η ιστορία, όχι μια τυχαία (μην πω τυχάρπαστη) κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εάν ήταν έτσι θα αλλάζαμε σύμβολα κάθε τρεις και λίγο και θα ψαχνόμασταν όπως καλή ώρα τώρα το ΠΑΣΟΚ.

Ποιες πλειοψηφίες, Τάσο? Έγινε/θα γίνει κανένα δημοψήφισμα για τη μορφή της σημαίας ή την κατάργηση του εθνικού ύμνου?

Κουβέντα για τη συζήτηση κάνουμε...

Σ' ένα πολ για το μπάσκετ, ο Καλάθης με τον Κοκολάκη δεν θα έμπαιναν ούτε καν στη Βουλή!!:D

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τονιζω παντως ξανα, οτι εγω ουδεποτε μιλησα για καταργηση ή κατι τετοιο (αν και δεν με νοιαζει).

Προσπαθω να δω την ουσιαστικη αναγκαιοτητα απλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Προσωπικα θεωρώ πως το Κράτος πρεπει να ειναι θρησκευτικα ουδέτερο και να επιτρέπει οιαδήποτε εκδηλωση πιστης σε συγκεκριμενους χωρους λατρείας η οποια να τελείται ανεμποδιστα ,οπως φυσικα να δεχεται και τον αγνωστικισμο και την αθεϊα...

Προσβολή συμβόλου??Χμ....Φοβάμαι πως αν μπουμε στην διαδικασια του τι σημαινει ''προσβολη συμβολου'' κινδυνεύουμε να εχουμε αντιστοιχες αντιδράσεις ,οπως ειχαν φαντικοι ισλαμιστές προς καποιους Δανούς γελοιογραφους,αν δεν κανω λαθος..

Γενικά οσο με ενοχλει ο φονταμενταλισμός μερίδας πιστών,με ενοχλεί και ο φονταμενταλισμος μερικών ''αθέων''...

Προσωπικά και παροτι δεν θα ενέτασσα τον εαυτο μου στους πιστούς,γιορτάζω το Πάσχα ,με μεγαλη ευχαρίστηση,τουλάχιστον οπως το κατανοώ προσωπικά..

Προσβολη συμβολου εννοω οτι προσβαλλει ενας τα πιστευω καποιου προκαλωντας τον με διαφορες δηλωσεις η πραξεις που αντιτιθενται στα προσωπικα του πιστευω,ειτε Εθνικα ειτε θρησκευτικα.

Να γινεται ακριβως δηλαδη το αντιθετο με το σχολιο σου ......" Προσωπικα θεωρώ πως το Κράτος πρεπει να ειναι θρησκευτικα ουδέτερο και να επιτρέπει οιαδήποτε εκδηλωση πιστης σε συγκεκριμενους χωρους λατρείας η οποια να τελείται ανεμποδιστα ,οπως φυσικα να δεχεται και τον αγνωστικισμο και την αθεϊα......" με το οποιο συμφωνω απολυτα.

Ο σεβασμος προς τα πιστευω καποιου δεν ειναι μονο υποχρεωση του κρατους,αλλα και του καθε πολιτη προς τον διπλανο του.

Ποιες πλειοψηφίες, Τάσο? Έγινε/θα γίνει κανένα δημοψήφισμα για τη μορφή της σημαίας ή την κατάργηση του εθνικού ύμνου?

Καταρχάς δεν νοείται από το Σύνταγμα δημοψήφισμα για τέτοια θέματα. Για "σοβαρό εθνικό ζήτημα" κάνει λόγο το Σύνταγμα.

Φυσικά έχει πλήρη ελευθερία -τυπικώς και μόνο- να τα αλλάζει ο κοινός νομοθέτης.
Βέβαια κανείς δεν είχε τέτοιο θράσος, γιατί αλλιώς τα μισά χρόνια θα τραγουδούσαμε κάποιο πόνημα του Μπακαλάκου και τα άλλα μισά του Σπανουδάκη.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Σ' ένα πολ για το μπάσκετ, ο Καλάθης με τον Κοκολάκη δεν θα έμπαιναν ούτε καν στη Βουλή!!:D

Δεν ξερω καν ποιος ειναι ο Καλαθης!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν το λεω εγω οτι χρειαζεται, οι ετεροι συνομιλητες μου. Εγω συμφωνω απολυτα με αυτα που λες σε αυτα που σου εχω κανει quote. Αυτα ακριβως ειναι και η αρχικη μου ερωτηση.

Γιαννη συμβαση ειναι, αποφασιστηκε κατα την Επανασταση ενα αρχικο συμβολο (Ασπρος σταυρος σε μπλε φοντο αν δεν κανω λαθος) και αργοτερα εγινε το συμβολο που σημερα ξερουμε ως σημαια.

Ελληνες ομως υπηρχαν και πολυ πριν απο αυτο. Απλο δεν ειναι;

Οσο για το παραδειγμα με το Γκαλη ειναι ατυχες μιας και η υπαρξη του συμβολου στην περιπτωση της σημαιας ηρθε μετα το μεγαλειο των ανδρων, σε αντιθεση με το μπασκετ που ο ανηρ εγινε "σημαια".

Συνεχίζω να μην κατανοώ τι εννοείς με τον όρο σύμβαση, αλλά, δεν πειράζει.

Και ο Γκάλης έγινε το σύμβολο του Ελληνικού μπάσκετ, αφότου σταμάτησε, και ο Κολοκοτρώνης εθνικό σύμβολο ήρωα αφότου πέθανε, τα παραδείγματα άπειρα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποια ήταν η ατυχία στο παράδειγμά μου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Προσβολη συμβολου εννοω οτι προσβαλλει ενας τα πιστευω καποιου προκαλωντας τον με διαφορες δηλωσεις η πραξεις που αντιτιθενται στα προσωπικα του πιστευω,ειτε Εθνικα ειτε θρησκευτικα.

Να γινεται ακριβως δηλαδη το αντιθετο με το σχολιο σου ......" Προσωπικα θεωρώ πως το Κράτος πρεπει να ειναι θρησκευτικα ουδέτερο και να επιτρέπει οιαδήποτε εκδηλωση πιστης σε συγκεκριμενους χωρους λατρείας η οποια να τελείται ανεμποδιστα ,οπως φυσικα να δεχεται και τον αγνωστικισμο και την αθεϊα......" με το οποιο συμφωνω απολυτα.

Ο σεβασμος προς τα πιστευω καποιου δεν ειναι μονο υποχρεωση του κρατους,αλλα και του καθε πολιτη προς τον διπλανο του.

Αυτο πρεπει να αφορά την γενικη κρατικη πολιτική..

Αν ομως οι δυο μας πιναμε καφέ και διαφωνούσαμε αν με ελεγες ''φανατικο Χριστιανο'' και εγω ''φανατικο άθεο'' δεν νομιζω πως θα αρχιζαμε τις μηνυσεις..:flipout::flipout::2thumb22sup:

Προσωπικα πάντως σε μια Συνταγματικη Αναθεωρηση θα ήμουν υπέρ μιάς ,επί παραδειγματι αναθεωρησης τού τύπου τού Γαλλικού Συντάγματος,οπου δε υπάρχει επισημη θρησκεια...Αυτο θαλυνε πολλα προβλήματα...
Οι Γάλλοι γνωριζουν πώς εχουν πολλούς Καθολικούς ,αλλά παρά ταυτα δεν οριζουν επισημη θρησκεια.

Οκ τότε να μην αντιδρούμε σε ότι δεν μας αρέσει.Λογικό ακούγεται.

Δεν ειναι αυτο που ειπα.

Τι διαφοροποιεί την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους από την ρυθμιστική ( μη παρεμβατική και ειδικά στην οικονομία ) ουδετερότητα του ; Τα ίδια περί θρησκευτικής ουδετερότητας πρεσβεύει και ο τελευταίος νεοφιλελεύθερος σήμερα ( γνήσιότατος απόγονος του φιλελευθερισμού εν γένει )

Προσβολή συμβόλου??Χμ....Φοβάμαι πως αν μπουμε στην διαδικασια του τι σημαινει ''προσβολη συμβολου'' κινδυνεύουμε να εχουμε αντιστοιχες αντιδράσεις ,οπως ειχαν φαντικοι ισλαμιστές προς καποιους Δανούς γελοιογραφους,αν δεν κανω λαθος..

Προσωπικά θεωρώ το σύμβολο πιό ουσιαστικό από το συμβολιζόμενο λόγω της συνεκτικής του και συλλογικής του δύναμης καθώς αυτονομείται από το τελευταίο και αποκτά δική του υπόσταση ( δηλ. σε ατομικό επίπεδο δεν είμαι πιστός , σε συλλογικό επίπεδο δεν γουστάρω κάνεναν βρωμοευρωπαϊκό δικαστήριο να μου λέει ότι δεν πρέπει να αναρτώ θρησκευτικά σύμβολα πχ στα σχολεία )

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Συνεχίζω να μην κατανοώ τι εννοείς με τον όρο σύμβαση, αλλά, δεν πειράζει.

Και ο Γκάλης έγινε το σύμβολο του Ελληνικού μπάσκετ, αφότου σταμάτησε, και ο Κολοκοτρώνης εθνικό σύμβολο ήρωα αφότου πέθανε, τα παραδείγματα άπειρα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποια ήταν η ατυχία στο παράδειγμά μου...

Αν δεν σου αρεσει η λεξη συμβαση ας το πουμε συμφωνια απο κοινου βρε Γιαννη, δεν θα τα χαλασουμε εκει. Και μη με ρωτησεις τωρα ποιοι συμφωνησαν απο κοινου να ειναι η σημαια ετσι. Τα συμβαλομενα μερη :fahne90:

Εννοω οτι αν ηταν ετσι συμφωνα με το παραδειγμα σου θα επρεπε να εχουμε τις ωραιοτατες μουστακες του Κολοκοτρωνη για σημαια. Συγκρινεις ανομοια πραγματα ωρε κλεφτοπουλο. Ανθρωπους με συμβολα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Είσαι και βάζελος που να σε βράσω!!!:7SFGSFG::flipout:

Βαζελος;;; Moi???

Au mon dieu... jamais

Απο μικρος, Γαλατσι γαρ, κοντα και η Φιλαδελφεια... καταλαβαινεις...

ΑΕΚ ολε, Original, AEK ολε - ΑΕΚ ολε - ΑΕΚ ολε :firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Προσωπικά θεωρώ το σύμβολο πιό ουσιαστικό από το συμβολιζόμενο λόγω της συνεκτικής του και συλλογικής του δύναμης καθώς αυτονομείται από το τελευταίο και αποκτά δική του υπόσταση ( δηλ. σε ατομικό επίπεδο δεν είμαι πιστός , σε συλλογικό επίπεδο δεν γουστάρω κάνεναν βρωμοευρωπαϊκό δικαστήριο να μου λέει ότι δεν πρέπει να αναρτω´θρηκσευτικά σύμβολα πχ στα σχολεία )

Και γιατι απαγορευεται να εμπεριέχει μιά φιλελεύθερη παράμετρο ενα Κρατος??Αυτο δεν εχει καμια σχεση με την ακολουθουμενη οικονομικη ή ταξικη πολιτική ,που πρεσβευει ενας φιλελευθερος...

Η Ανεξιθρησκεια ειναι ''δεξιά ,κεντρωα ή αριστερή''????

Εκτος πιά αν πούμε ,οτι το Κράτος προβαίνει σε απαγορευση της θρησκείας ή της αθεϊας(απολύτως ακραία και τα δυό) με διατάγματα ή οριζει εκ των προτερων τι πρέπει να πιστευει ενας πολίτης..

Αν αυτονομείται ή οχι το σύμβολο και αυτο ειναι προς συζήτηση...Και εξαρτάται τι ορίζει κανείς ως συλλογικότητα..

Και προφανώς δεν αποτελεί κριτήριο η οιαδήποτε ''υποδειξη'' ειτε προερχεται απο Ευρωπαίο ,ειτε απο Τανζανό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Βαζελος;;; Moi???

Au mon dieu... jamais

Απο μικρος, Γαλατσι γαρ, κοντα και η Φιλαδελφεια... καταλαβαινεις...

ΑΕΚ ολε, Original, AEK ολε - ΑΕΚ ολε - ΑΕΚ ολε :firstprize:

Ε, ωραία τότε...να στο κάνω λιανά για να το καταλάβεις. Ο Γκέκος δεν είναι σύμβολο του Ελληνικού μπάσκετ!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις

Ο Γκέκος δεν είναι σύμβολο του Ελληνικού μπάσκετ!!:flipout:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??????????

Όχι ρε π@υστη μου!!!!!!!!!!!:flashbang:

Κάτι γκρέμισες μέσα μου....