Σημαία...

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τωρα μαλιστα, συνεννοουμαστε :flipout:

Αλλα για να σε προβοκαρω και εγω λιγο, ουτε η σημαια ειναι συμβολο του Ελληνικου εθνους.

Του Ελληνικου κρατους σαν οντοτητα μπορει και να ειναι, αλλα του Ελληνισμου οχι.

Το εθνος θα υπαρχει ακομα και αν το κρατος παψει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Και γιατι απαγορευεται να εμπεριέχει μιά φιλελεύθερη παράμετρο ενα Κρατος??Αυτο δεν εχει καμια σχεση με την ακολουθουμενη οικονομικη ή ταξικη πολιτική ,που πρεσβευει ενας φιλελευθερος...

Εκτος πιά αν πούμε ,οτι το Κράτος προβαίνει σε απαγορευση της θρησκείας ή της αθεϊας(απολύτως ακραία και τα δυό) με διατάγματα ή οριζει εκ των προτερων τι πρέπει να πιστευει ενας πολίτης..

Αν αυτονομείται ή οχι το σύμβολο και αυτο ειναι προς συζήτηση...Και εξαρτάται τι ορίζει κανείς ως συλλογικότητα..

Και προφανώς δεν αποτελεί κριτήριο η οιαδήποτε ''υποδειξη'' ειτε προερχεται απο Ευρωπαίο ,ειτε απο Τανζανό.

Δηλαδή το να περιέχει μια φιλελεύθερη παράμετρο είναι κάτι σαν φιλελευθερισμός a la carte ή με δόσεις ; . Η είσαι φιλελεύθερος ( που για μένα είναι απλώς μια μηχανή μαζικής νομιμοποίησης πιθανών και απίθανων αιτημάτων ) ή όχι . Το εκεί είμαστε , αλλού δεν είμαστε , σημαίνει ότι η θεωρία μας δεν είναι συνεκτική.

Και η αγορά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα . Το κράτος απέχει και αφήνει τις ατομικές προτιμήσεις να ανταγωνίζονται η μία την άλλη.

Αλλα για να σε προβοκαρω και εγω λιγο, ουτε η σημαια ειναι συμβολο του Ελληνικου εθνους..

Οταν παιζει η Εθνικη Ελλαδος ποιες σημαιες κυμματιζουν ; :fahne90: :laugh:

Και μην μου πεις οτι παιζει η "κρατικη Ελλαδος" :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτέ

Δηλαδή το να περιέχει μια φιλελεύθερη παράμετρο είναι κάτι σαν φιλελευθερισμός a la carte ή με δόσεις ; . Η είσαι φιλελεύθερος ( που για μένα είναι απλώς μια μηχανή μαζικής νομιμοποίησης πιθανών και απίθανων αιτημάτων ) ή όχι . Το εκεί είμαστε , αλλού δεν είμαστε , σημαίνει ότι η θεωρία μας δεν είναι συνεκτική.

Και η αγορά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα . Το κράτος απέχει και αφήνει τις ατομικές προτιμήσεις να ανταγωνίζονται η μία την άλλη.

Τι προτεινεις λοιπον?? Καταργηση της θρησκειας,κατάργηση της Αθεϊας ,επιβολή με διάταγμα τού ενος ή του άλλου??

Και ξαναρωτώ ..Η Ανεξιθρησκεια ειναι ''δεξιά ,κεντρωα ή αριστερή''??

Οταν παιζει η Εθνικη Ελλαδος ποιες σημαιες κυμματιζουν ; :fahne90: :laugh:

Και μην μου πεις οτι παιζει η "κρατικη Ελλαδος" :flipout:

Θα μου ηταν πολυ ευκολο να παιξω με τις λεξεις και εγω και να κανουμε ενα τεραστιο flame...

Αλλα φευ... ειμαι σε καλη μερα σημερα, κατι επι της ουσιας;

FIY οι "εθνικες" ομαδες εκπροσωπουν την αντιστοιχη χωρα και ουχι το αντιστοιχο εθνος, εξ ου και η σημαια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αλλα για να σε προβοκαρω και εγω λιγο, ουτε η σημαια ειναι συμβολο του Ελληνικου εθνους.

Του Ελληνικου κρατους σαν οντοτητα μπορει και να ειναι, αλλα του Ελληνισμου οχι.

Το εθνος θα υπαρχει ακομα και αν το κρατος παψει.

Γιατί να με προβοκάρεις? Εύκολη είναι η απάντηση.

Η συγκεκριμένη σημαία είναι το σύμβολο του Ελληνικού Έθνους και αφορά τη νεότερη Ιστορία του, δηλαδή την περίοδο των τελευταίων ~200 ετών.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε

Τι προτεινεις λοιπον?? Καταργηση της θρησκειας,κατάργηση της Αθεϊας ,επιβολή με διάταγμα τού ενος ή του άλλου??

Και ξαναρωτώ ..Η Ανεξιθρησκεια ειναι ''δεξιά ,κεντρωα ή αριστερή''??

Οτιδήποτε συμβολίζει μία ενότητα , μία συλλογικότητα , μία διαφορά από άλλους , μία ξεχωριστή ταυτότητα . Η ανεξιθρησκεία είναι το ξερίζωμα της διαφοράς με στόχο την ομογενοποίηση . Δηλώνω ατομικά άθεος και συλλογικά Χριστιανός ορθόδοξος !!!!!

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Γιατί να με προβοκάρεις? Εύκολη είναι η απάντηση.

Η συγκεκριμένη σημαία είναι το σύμβολο του Ελληνικού Έθνους και αφορά τη νεότερη Ιστορία του, δηλαδή την περίοδο των τελευταίων ~200 ετών.-bye-

Φρεσκα κουλουρια δηλαδη :2thumb22sup:

Και οχι δεν ειναι του εθνους ειναι του κρατους.

FIY οι "εθνικες" ομαδες εκπροσωπουν την αντιστοιχη χωρα και ουχι το αντιστοιχο εθνος, εξ ου και η σημαια.

FYI το σηματάκι που φοράνε στη φανέλα, ονομάζεται εθνόσημο και χωρόσημο!!!;)

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τελικά πάντα τα off-topic εμπλουτίζουν μια συζήτηση...:flipout::flipout::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ναι μάθαμε και κάποιον Καλάθη . Ως σύμβολο κι αυτός

Θα μου ηταν πολυ ευκολο να παιξω με τις λεξεις και εγω και να κανουμε ενα τεραστιο flame...

Αλλα φευ... ειμαι σε καλη μερα σημερα, κατι επι της ουσιας;

Οχι,σαν Εθνικες εκπροσωπουν και τους Ελληνες που ζουν σε αλλες χωρες imho

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Φρεσκα κουλουρια δηλαδη :2thumb22sup:

Και οχι δεν ειναι του εθνους ειναι του κρατους.

Οι Έλληνες ομογενείς που ασπάζονται τη σημαία, την αναρτούν σε εκδηλώσεις και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, ανήκουν στο Ελληνικό Κράτος ή στο Ελληνικό έθνος??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα

Οτιδήποτε συμβολίζει μία ενότητα , μία συλλογικότητα , μία διαφορά από άλλους , μία ξεχωριστή ταυτότητα . Η ανεξιθρησκεία είναι το ξερίζωμα της διαφοράς με στόχο την ομογενοποίηση . Δηλώνω ατομικά άθεος και συλλογικά Χριστιανός ορθόδοξος !!!!!

Γιατί ομογενοποιείται ενας λαός αν δεν εχει επισημη θρησκεια με Κρατική ''βούλα''??Διαλύονται τα ηθη και τα έθιμά του,?? Καταργουνται γιορτές ??
Αν χρειαζομαστε κρατικά διατάγματα ,για να επιβαλλουμε την πίστη τοτε υπαρχει προβλημα..

Ασε που στον τόπο μας η Ορθοδοξια ειναι αρκούντως χαλαρή μιας και ειναι εμπλουτισμένη απο παγανιστικά έθιμα ..Δεν εννοώ τους φανατικους παραχριστιανούς που βγάζουν μπιμπικια ,αν τολμήσεις να μιλήσεις καν ή αμφισβητήσεις θέσφατα που ταχουν μετατρεψει σε Ιδεολογια του χειρίστου ειδους..

Η πλειοψηφια και οσων πιστευουν χαλαροι ειναι..

Μην ξεχνάς πώς ειμαστε απο τους ελαχιστους λαούς,που και μπινελικια ριχνουν και κοιτάνε ψηλα στον ουρανο χωρις να φοβουνται την ''Θεια τιμωρια''..

Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Μακρυγιάννης που πηγαινε στην Εκκλησια και ''εκλεινε συμφωνιες με τον Αγιο '' για να βρεί όπλα..

Last edited:

Τι υπηκοοτητα εχουν;

Ενας που εχει γεννηθει απο Ελληνες γονεις, Ελληνας δηλαδη, αλλα δεν εχει Ελληνικη υπηκοοτητα μπορει να παιξει σε καποια τετοια ομαδα χωρις "μαγειρεματα";

Θες και εσυ να με βαλεις να παιξω με τις λεξεις;

Εσύ ξεκίνησες και ορθότατα τη διαφορά μεταξύ της λέξης Έθνος και Κράτος. Γιατί τώρα εγώ παίζω με τις λέξεις?? Ο Αμανατίδης πριν από μερικά χρόνια φόραγε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος χωρίς να είναι Έλληνας πολίτης.

Τι υπηκοοτητα εχουν;

Ενας που εχει γεννηθει απο Ελληνες γονεις, Ελληνας δηλαδη, αλλα δεν εχει Ελληνικη υπηκοοτητα μπορει να παιξει σε καποια τετοια ομαδα χωρις "μαγειρεματα";

Ένας που έχει γεννηθεί από Έλληνες γονείς έχει την Ελληνική ιθαγένεια και ασφαλώς μπορεί να παίξει στην Εθνική ομάδα χωρίς κανενός είδους μαγείρεμα.

Αλλο το εθνος και αλλο το κρατος-χωρα. Κακως ονομαζονται εθνικες αυτες οι ομαδες.

Οσο για τις ομαδες ρωταω μιας και δηλωνω naive. Ηταν νομιμο αυτο με τον Αμανατιδη; Μπορει δηλαδη ενας γεννημενος απο Ελληνες γονεις, με μονο Βολιβιανη υπηκοοτητα λ.χ. που δεν εχει παει στρατο (αλλη ιστορια αυτη) και μενει μονιμα καπου αλλου να ερχεται και να παιζει;