Σημαία...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

ρούκουνα ή

ρουκάβινα ? :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αλλο το εθνος και αλλο το κρατος-χωρα. Κακως ονομαζονται εθνικες αυτες οι ομαδες.

Οσο για τις ομαδες ρωταω μιας και δηλωνω naive. Ηταν νομιμο αυτο με τον Αμανατιδη; Μπορει δηλαδη ενας γεννημενος απο Ελληνες γονεις, με μονο Βολιβιανη υπηκοοτητα λ.χ. που δεν εχει παει στρατο (αλλη ιστορια αυτη) και μενει μονιμα καπου αλλου να ερχεται και να παιζει;

Ναι, είναι νομιμότατο. Αν σκεφτείς και αποδεχτείς την έννοια εθνική ομάδα και όχι κρατική ομάδα, μπορείς εύκολα να το αντιληφθείς. Έλληνες πολίτες μπορεί να είναι και ξένοι, δεν παίζουν όμως στις εθνικές ομάδες.

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εκαλυφθην, εχω και αλλες αποριες, π.χ. ποσο "κραταει" η ιθαγενεια (ποσες γενιες), αλλα μαλλον θα βγω way off topic.

Anyway... ετσι κι αλλιως με τη σημαια δεν θα βγαλουμε ακρη...

Εγω πιστευω οτι δε χρειαζομαι κατι για να μου θυμιζει το ποιος ειμαι και εσυ το αντιθετο (απο οτι καταλαβα) οποτε καλα να ειμαστε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

δεν είναι ταβέρνα αυτός ;

Παλιος ρεμπετης,εγινε και ταβερνα ..Στην Κρητη ρούκουνα λένε την γωνιά του πετρόκτιστου σπιτιού , που είναι τό πιο γερό σημείο του κτίσματος.

Για πέ μου τωρα και αυτο που ρωτησα σε πιο πανω ποστ....:grandpa::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πω

Γιατί ομογενοποιείται ενας λαός αν δεν εχει επισημη θρησκεια με Κρατική ''βούλα''??Διαλύονται τα ηθη και τα έθιμά του,?? Καταργουνται γιορτές ??
Αν χρειαζομαστε κρατικά διατάγματα ,για να επιβαλλουμε την πίστη τοτε υπαρχει προβλημα..

Ασε που στον τόπο μας η Ορθοδοξια ειναι αρκούντως χαλαρή μιας και ειναι εμπλουτισμένη απο παγανιστικά έθιμα ..Δεν εννοώ τους φανατικους παραχριστιανούς που βγάζουν μπιμπικια ,αν τολμήσεις να μιλήσεις καν ή αμφισβητήσεις θέσφατα που ταχουν μετατρεψει σε Ιδεολογια του χειρίστου ειδους..

Η πλειοψηφια και οσων πιστευουν χαλαροι ειναι..

Μην ξεχνάς πώς ειμαστε απο τους ελαχιστους λαούς,που και μπινελικια ριχνουν και κοιτάνε ψηλα στον ουρανο χωρις να φοβουνται την ''Θεια τιμωρια''..

Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Μακρυγιάννης που πηγαινε στην Εκκλησια και ''εκλεινε συμφωνιες με τον Αγιο '' για να βρεί όπλα..

Ο φιλελευθερισμός Σπύρο προτάσσει το άτομο ως μοναδιαία οντότητα χωρίς δεσμούς γής , αίματος , θρησκείας κ.ο.κ. , ως ένα εγωϊστικό όν , κοπής εργαλειακού ορθολογισμού . Η κατάργηση της επίσημης θρησκείας ( και πρόσεξε δεν λέω να διώκονται οι οπαδοί ( !!! ) άλλων θρησκειών , ούτε να μην μπορούν να εξασκήσουν σε δικούς τους χώρους ελεύθερα τις θρησκευτικές τους δοξασίες ) λειτουργεί ως καταλύτης δήθεν απελευθέρωσης έχοντας ήδη αναγάγει τους δεσμούς σε δεσμά και προτάσσοντας έτσι την μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό ως βασικές συνιστώσες της αέναης προόδου του ανθρώπου . Η πραγματικότητα είναι ότι απλώς δεν συμφέρει στην οικονομική συνιστώσα του φιλελευθερισμού που είναι ενιαία και αξεδιάλυτη άπό την πολιτική συνιστώσα του.( πχ στον Αραβικό κόσμο οι προσωπικές εταιρείες , σε περίπτωση θανάτου ενός των εταίρων δεν συνεχίζοντα με τους κληρονόμους του θανόντος . Ε αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί η οικονομική συνιστώσα γιατί της δημιουργεί ανασφάλεια στις εμπορικές της σχέσεις και ως εκ τούτου εμφανίζει ως φιλελεύθερη κατάκτηση την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πι

Ο φιλελευθερισμός Σπύρο προτάσσει το άτομο ως μοναδιαία οντότητα χωρίς δεσμούς γής , αίματος , θρησκείας κ.ο.κ. , ως ένα εγωϊστικό όν , κοπής εργαλειακού ορθολογισμού . Η κατάργηση της επίσημης θρησκείας ( και πρόσεξε δεν λέω να διώκονται οι οπαδοί ( !!! ) άλλων θρησκειών , ούτε να μην μπορούν να εξασκήσουν σε δικούς τους χώρους ελεύθερα τις θρησκευτικές τους δοξασίες ) λειτουργεί ως καταλύτης δήθεν απελευθέρωσης έχοντας ήδη αναγάγει τους δεσμούς σε δεσμά και προτάσσοντας έτσι την μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό ως βασικές συνιστώσες της αέναης προόδου του ανθρώπου . Η πραγματικότητα είναι ότι απλώς δεν συμφέρει στην οικονομική συνιστώσα του φιλελευθερισμού που είναι ενιαία και αξεδιάλυτη άπό την πολιτική συνιστώσα του.( πχ στον Αραβικό κόσμο οι προσωπικές εταιρείες , σε περίπτωση θανάτου ενός των εταίρων δεν συνεχίζοντα με τους κληρονόμους του θανόντος . Ε αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί η οικονομική συνιστώσα γιατί της δημιουργεί ανασφάλεια στις εμπορικές της σχέσεις και ως εκ τούτου εμφανίζει ως φιλελεύθερη κατάκτηση την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος )

Δεν εχω αντίρρηση για την βασικη αναλυση περι φιλελευθερισμού...Αλλως τε δεν ειναι τυχιαο πως τυποι σαν τον Μιχα ,η τον Πάσχο γινονταν επι καιρό αποδεκτοί ως ''προοδευτικοί'' -απο ορισμένους,οχι απο εμάς-και χρειάστηκε ναρθει το Μνημονιο για να αποκαλυφθούν ξεδιάντροπα..

Ομως και πάλι η βασική μου ένσταση αν θες βρισκεται στο οτι την φασαρια την κανει η επισημη Εκκλησια (που ειναι οντως ενας ιδεολογικος μηχανισμός)και οι παραχριστιανικές οργανώσεις,(και οχι οι πιστοί,που δεν κουβαλούν και ιδιαίτερο πάθος στην Ελλάδα,μιάς και το δόγμα ειναι εμπλουτισμένο με αρχαιοελληνικα στοιχεια )που κατα καποιον τρόπο θεωρούν ως φέουδό τους την Επικράτεια...

Εκεί βρισκεται και η βασική μου αντίρρηση για την επιβολή εκ μέρους του Κράτους,ενος επισημου δογματος..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τ

Ομως και πάλι η βασική μου ένσταση αν θες βρισκεται στο οτι την φασαρια την κανει η επισημη Εκκλησια (που ειναι οντως ενας ιδεολογικος μηχανισμός)και οι παραχριστιανικές οργανώσεις,(και οχι οι πιστοί,που δεν κουβαλούν και ιδιαίτερο πάθος στην Ελλάδα,μιάς και το δόγμα ειναι εμπλουτισμένο με αρχαιοελληνικα στοιχεια )που κατα καποιον τρόπο θεωρούν ως φέουδό τους την Επικράτεια...

Εκεί βρισκεται και η βασική μου αντίρρηση για την επιβολή εκ μέρους του Κράτους,ενος επισημου δογματος..

Σπυρο,αν μπουμε και στην συζητηση για την διαφορα θρησκων και πιστων , καηκαμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Σπυρο,αν μπουμε και στην συζητηση για την διαφορα θρησκων και πιστων , καηκαμε.

Προσωπικά περιεγραψα,πως βλεπω(κατα την γνώμη μου)την χαλαροτητα των περισσοτέρων Ελληνων απέναντι στην πίστη...Αυτο δύσκολα θα το δεις,ας πούμε,στην Ν.Ιταλία,αλλα και στην Ρώμη ,οπου ο καθολικισμός ειναι και πολύ πιο αυστηρός,αλλα και πιό τιμωρητικός..
Μην ξεχνάμε πως οι Ιταλοί επι χρονια ταλαιπωρούνταν με την απαγόρευση του να παρουν διαζύγιο....

Εδω θεωρώ πως αυτο ειναι μειοψηφια..
Για μενα εχει ενδιαφερον η διαφορά μεταξύ τού πιστού και του φονταμενταλιστή,σε καθε έκφανση θρησκευτικου περιεχομένου και μάλιστα ανεξαρτήτως δόγματος.

Last edited:

Ασφαλως και η πιστη δεν εχει να κανει με δογματα.

Τα δογματα ειναι δημιουργηματα ανθρωπων.

Φαύλος κύκλος.....

Γυρνάτε απο το ένα σημείο, καταλήγετε στο άλλο και ξανά απο την αρχή.....

Άλλο το Έθνος, άλλο το κράτος, άλλο ο λαός......

Η Εξουσία είτε στην θρησκευτική της μορφή, είτε στην κρατική, παραμένει δυνάστης "ψυχών" και σκέψης. Όταν απαλειφθεί απο την "εξίσωση", τότε δεν θα χρειαζόμαστε σύμβολα, ούτε πανιά.....για να μας θυμίζουν την καταγωγή μας.

Δεν χρειάζομαι σύμβολα για να αναγνωρίσω την "μάνα" μου. Την βρίσκω ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό......

Καλή σας νύχτα.....

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Η Εξουσία είτε στην θρησκευτική της μορφή, είτε στην κρατική, παραμένει δυνάστης "ψυχών" και σκέψης. Όταν απαλειφθεί απο την "εξίσωση", τότε δεν θα χρειαζόμαστε σύμβολα, ούτε πανιά.....για να μας θυμίζουν την καταγωγή μας.

Δεν χρειάζομαι σύμβολα για να αναγνωρίσω την "μάνα" μου. Την βρίσκω ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό......

Νομίζω πως κακώς συνδέεις το θέμα της σημαίας ή μάλλον της ύπαρξης σταυρού στη σημαία μας, με τον διαχωρισμό εξουσίας-κράτους. Έτερον-εκάτερον.... Το πρώτο είναι κομμάτι της ιστορίας μας, είναι σύμβολο αγώνων, είναι μνημείο μιας σελίδας της ιστορίας μας. Με σταυρό. Το δεύτερο είναι ένα απολίθωμα που κακώς παραμένει. Όπως επίσης άλλο το να κλωτσάμε για το ότι αναγράφεται στο Σύνταγμά μας το ανατολικό ορθόδοξο δόγμα ως "κυρίαρχη" θρησκεία (τροποποιήσιμη διάταξη του Συντάγματος είναι, ας γίνει αναθεωρητική βουλή να αλλάξει, με τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας γίνεται, δεν είναι κάτι θέσφατο), και άλλο το να κλωτσάμε γιατί υπάρχει σταυρός στη σημαία. Η σημαία μας αποτυπώνει και προέρχεται από μία ιστορική στιγμή, μια σημαντικότατη για την αναγέννηση του κράτους και του έθνους στιγμή, είναι κομμάτι της ιστορίας μας, και αυτό δεν "τροποποιείται" που να χτυπάμε τον ποπό μας κάτω. Και ας γίνουμε όλοι αγνωστικιστές.

Επίσης το ότι χρειαζόμαστε τη σημαία για να μας θυμίζει την καταγωγή μας, δεν καταλαβαίνω από πού το λέτε, και ποιος εδώ μέσα τουλάχιστον το υποστήριξε για να το επαναλαμβάνετε over and over and over. Η σημαία είναι τμήμα της ιστορίας μας, δεν τη χρειαζόμαστε για να μας τη θυμίζει. Εάν δεν ξέρει δε κανείς την ιστορία του, η σημαία δεν είναι τίποτα. Ένα κενοτάφιο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Νομίζω πως κακώς συνδέεις το θέμα της σημαίας ή μάλλον της ύπαρξης σταυρού στη σημαία μας, με τον διαχωρισμό εξουσίας-κράτους. Έτερον-εκάτερον.... Το πρώτο είναι κομμάτι της ιστορίας μας, είναι σύμβολο αγώνων, είναι μνημείο μιας σελίδας της ιστορίας μας. Με σταυρό. Το δεύτερο είναι ένα απολίθωμα που κακώς παραμένει. Όπως επίσης άλλο το να κλωτσάμε για το ότι αναγράφεται στο Σύνταγμά μας το ανατολικό ορθόδοξο δόγμα ως "κυρίαρχη" θρησκεία (τροποποιήσιμη διάταξη του Συντάγματος είναι, ας γίνει αναθεωρητική βουλή να αλλάξει, με τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας γίνεται, δεν είναι κάτι θέσφατο), και άλλο το να κλωτσάμε γιατί υπάρχει σταυρός στη σημαία. Η σημαία μας αποτυπώνει και προέρχεται από μία ιστορική στιγμή, μια σημαντικότατη για την αναγέννηση του κράτους και του έθνους στιγμή, είναι κομμάτι της ιστορίας μας, και αυτό δεν "τροποποιείται" που να χτυπάμε τον ποπό μας κάτω. Και ας γίνουμε όλοι αγνωστικιστές.

Επίσης το ότι χρειαζόμαστε τη σημαία για να μας θυμίζει την καταγωγή μας, δεν καταλαβαίνω από πού το λέτε, και ποιος εδώ μέσα τουλάχιστον το υποστήριξε για να το επαναλαμβάνετε over and over and over. Η σημαία είναι τμήμα της ιστορίας μας, δεν τη χρειαζόμαστε για να μας τη θυμίζει. Εάν δεν ξέρει δε κανείς την ιστορία του, η σημαία δεν είναι τίποτα. Ένα κενοτάφιο.

Tην σημαία ως σύμβολο εθνικισμού, ως σύμβολο εξουσίας, ως σύμβολο συσχέτισης εθνους-θρησκείας, δεν το αποδέχομαι. Ως σύμβολο ανωτερότητας του έθνος μας, δεν το αποδέχομαι και όπως βλέπεις το διαχωρίζω ακόμη και σαν πρόταση, δείχνοντας την αποστροφή μου.

Το κράτος ίσον εξουσία. Και το κράτος ως εξουσιαστική αρχή διαστρεβλώνει και χρησιμοποιεί κατα το δοκούν, το σύμβολο του αγώνα ενάντια στον δυνάστη(κεφάλαιο), για να αποπροσανατολίσει το πόπολο. Όπως κάνει και κάθε μορφή εξουσίας όταν θελήσει, ακόμη και η θρησκευτική(Σταυροφορίες, κλπ)......ΙΜΟ.

Όταν η "εξουσία" απομακρυνθεί απο την εξίσωση, τότε δεν θα υπάρχει και λόγος να υπάρχουν τέτοια σύμβολα ως αναφορά σε εξουσίες. Θα υπάρχουν μόνο ως θύμισες.....αγώνων των λαών. Δεν θα υποδουλώνουν τον εθνικισμό, αλλά τον αγώνα για λευτεριά. Δεν θα χρησιμοποιούνται ως λάβαρα υποδούλωσης άλλων λαών ή εθνών, αλλά σαν σύμβολα ισότητας μεταξύ των λαών(συμβολικά).

Η σημαία μας δεν σημαίνει τίποτα σήμερα. Το κράτος την απομυθοποίησε και την χρησιμοποιεί κατα το δοκούν. Ακόμη και όταν γίνεται βορά στα χέρια του Μιχαλολιάκου, γίνεται γιατί το Κράτος το επιτρέπει. Με αυτή την σημαία δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Με την σημαία που ανέβασε στον Ιερό βράχο ο Γλέζος, θέλω να την θαυμάζω. Και εκεί μου αρκεί η μνήμη της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Tην σημαία ως σύμβολο εθνικισμού, ως σύμβολο εξουσίας, ως σύμβολο συσχέτισης εθνους-θρησκείας, δεν το αποδέχομαι. Ως σύμβολο ανωτερότητας του έθνος μας, δεν το αποδέχομαι και όπως βλέπεις το διαχωρίζω ακόμη και σαν πρόταση, δείχνοντας την αποστροφή μου.

Το κράτος ίσον εξουσία. Και το κράτος ως εξουσιαστική αρχή διαστρεβλώνει και χρησιμοποιεί κατα το δοκούν, το σύμβολο του αγώνα ενάντια στον δυνάστη(κεφάλαιο), για να αποπροσανατολίσει το πόπολο. Όπως κάνει και κάθε μορφή εξουσίας όταν θελήσει, ακόμη και η θρησκευτική(Σταυροφορίες, κλπ)......ΙΜΟ.

Α. Επομένως είσαι αντίθετος με την ιδέα του να έχουν τα κράτη σημαίες εν γένει, οκ, δεν το είχα καταλάβει. Αυτό είναι μια άποψη, φυσικά σεβαστή. Αλλά η άποψη αυτή δεν έχει να κάνει με το γιατί έχει σταυρό η σημαία μας, θα μπορούσε να έχει πχ και ένα χοτ ντογκ, αλλά δεν σε αφορά το περιεχόμενο αφού δηλώνεις αντίθετος στις σημαίες εν γένει. Ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω, αφού δεν βλέπω τι από τα γραφόμενά σου έχει η Ελληνική σημαία και δεν το έχει πχ η αγγλική ή η σημαία της Ροδεσίας.

Τώρα τα υπόλοιπα ότι "απομυθοποιήθηκε" η σημαία, άρα έχασε τη σημασία της, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Κάτω από αυτή τη σημαία πολέμησε πχ ο παππούς μου στην Πίνδο και την Αλβανία, κάτω από αυτή τη σημαία είδε πόσους συντρόφους του να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Όπως το ίδιο έκαναν και πόσοι επαναστάτες πρόγονοί μας. Το ότι την κουνάει σήμερα ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι ικανό να αφαιρέσει την αξία από το συμβόλο. Η σημαία παραμένει κάτι τόσο δικό μας, εθνικό, όσο πχ και ο Παρθενώνας.

Το ότι την κουνάει σήμερα ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι ικανό να αφαιρέσει την αξία από το συμβόλο. Η σημαία παραμένει κάτι τόσο δικό μας, εθνικό, όσο πχ και ο Παρθενώνας.

Ορθώς και σαφώς. Το ίδιο ισχύει και για το σύμβολο του σταυρού το οποίο κακοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε στρεβλά από τους Σταυροφόρους για να επιτελέσουν τα εγκλήματά τους.

Φυσικά δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Για τον Διαμαντόπουλο και κάθε Διαμαντόπουλο μπορεί η σημαία να είναι ένα κουρελόπανο ή ο Παρθενώνας ένα μάτσο πέτρες ή ο Σωκράτης ένας φάφλας γεροκίναιδος.

Βρε, μην αναφερεις το Παρθενωνα! Ειναι συμβολο της αθηναικης ηγεμονιας δηλαδη της πλουτοκρατιας και του φασισμου....Θυμιζει την Γερμανια του σημερα και του χθες....

Πλακα κανω...

Φυσικά δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Για τον Διαμαντόπουλο και κάθε Διαμαντόπουλο μπορεί η σημαία να είναι ένα κουρελόπανο ή ο Παρθενώνας ένα μάτσο πέτρες ή ο Σωκράτης ένας φάφλας γεροκίναιδος.

Ασφαλώς. Εξάλλου δεν υποχρεώνεται κανείς να κουνάει ή να προσκυνάει τη σημαία (οκ στον στρατό δεν ισχύει αυτό, αλλά εκεί το πράγμα ανάγεται όχι στην αξία της σημαίας ως εθνικού συμβόλου, αλλά στη στρατιωτική παράδοση, που είναι μέρος των κανόνων που υποχρεούται να τηρεί ένας στρατιώτης. Εξάλλου οι σημαίες προέρχονται από τη στρατιωτική ιστορία, εάν δεν κάνω λάθος).
Προσωπικώς για κάποιον μπορεί η σημαία και να μην σημαίνει τίποτα απολύτως, δεν υπάρχει νόμος στο πώς νιώθει κανείς.
Άλλο όμως να πει κανείς δεν μου λέει τίποτα, και άλλο δεν σημαίνει τίποτα (γενικώς).

Όταν η "εξουσία" απομακρυνθεί απο την εξίσωση, τότε δεν θα υπάρχει και λόγος να υπάρχουν τέτοια σύμβολα ως αναφορά σε εξουσίες. Θα υπάρχουν μόνο ως θύμισες.....αγώνων των λαών. Δεν θα υποδουλώνουν τον εθνικισμό, αλλά τον αγώνα για λευτεριά. Δεν θα χρησιμοποιούνται ως λάβαρα υποδούλωσης άλλων λαών ή εθνών, αλλά σαν σύμβολα ισότητας μεταξύ των λαών(συμβολικά).

Η σημαία μας δεν σημαίνει τίποτα σήμερα. Το κράτος την απομυθοποίησε και την χρησιμοποιεί κατα το δοκούν. Ακόμη και όταν γίνεται βορά στα χέρια του Μιχαλολιάκου, γίνεται γιατί το Κράτος το επιτρέπει. Με αυτή την σημαία δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Με την σημαία που ανέβασε στον Ιερό βράχο ο Γλέζος, θέλω να την θαυμάζω. Και εκεί μου αρκεί η μνήμη της.

Τώρα τα υπόλοιπα ότι "απομυθοποιήθηκε" η σημαία, άρα έχασε τη σημασία της, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Κάτω από αυτή τη σημαία πολέμησε πχ ο παππούς μου στην Πίνδο και την Αλβανία, κάτω από αυτή τη σημαία είδε πόσους συντρόφους του να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Όπως το ίδιο έκαναν και πόσοι επαναστάτες πρόγονοί μας. Το ότι την κουνάει σήμερα ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι ικανό να αφαιρέσει την αξία από το συμβόλο. Η σημαία παραμένει κάτι τόσο δικό μας, εθνικό, όσο πχ και ο Παρθενώνας.

Νομίζω οτι ήμουν σαφής....

Η σημαία με την σημασία των αγώνων του λαού μας, δεν με πειράζει....(αναφέρω και το παράδειγμα του Γλέζου). Με πειράζει(όπως και ο Διαμαντόπουλος αναφέρει) με την "σημασία", ως σύμβολο, που της έχει προσδώσει η κρατική εξουσία.

Όσον αφορά τα τις χώρες, για πρακτικούς λόγους, δεν θα είχα πρόβλημα....... Βέβαια όπως ο σεβασμός σε κάθε θρησκευόμενο υπάρχει, εννοείται ότι υπάρχει και σε κάθε άνθρωπο που στην σημαία "βλέπει", την πατρίδα του.

Αν φυσικά κάτσουμε και διαστρεβλώσουμε αυτά που αναφέρει ο Διαμαντόπουλος και ο κάθε Διαμαντόπουλος, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη......(όχι ότι είναι και απαραίτητο βέβαια)....

Μια ειναι η σημαια.

Ασχετως αν αυτη προκαλει αισθηματα υπερηφανειας οπως το γεγονος του Γλεζου ή αισθηματα ντροπης οπως αυτο της χρησης της απο τους ακροδεξιους.

Οι ανθρωποι απο κατω της ειναι που κανουν την διαφορα.

Μια ειναι η σημαια.

Ασχετως αν αυτη προκαλει αισθηματα υπερηφανειας οπως το γεγονος του Γλεζου ή αισθηματα ντροπης οπως αυτο της χρησης της απο τους ακροδεξιους.

Οι ανθρωποι απο κατω της ειναι που κανουν την διαφορα.

Δεν είπα οτι είναι δύο....
Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι οτι ΕΓΩ δεν χρειάζομαι ένα σύμβολο ως ένδειξη πάλης ή αγώνων..... Με εκπροσωπεί η Ιστορία ως μαρτυρία, ως κατάθεση γεγονότων, ως απόδειξη των αγώνων, αποτυπωμένη σε χαρτί ή εικόνα ή και τα δύο.....

Το σύμβολο έτσι όπως το έχουν καταντήσει δεν με εκπροσωπεί σε οτιδήποτε.....

Προτιμώ λοιπόν να μην υπάρχει και να διαδοθεί η "ιδέα" μεσω της ιστορικής αλήθειας, παρά να χρησιμοποιηθεί απο πατριδοκάπηλους και εθνικιστές......