σημαντικη τελεσιδικη αποφαση για τις διαφημιστικες πινακιδες στους δρομους

Γιάννη, αυτή είναι μια παράμετρος που δε γνώριζα. Εν μέρει αποτελεί ελαφρυντικό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο θεσμός της Τ.Α. Απ' την άλλη, όπως είπες κι εσύ ο ίδιος, όλοι κρινόμαστε α) από τις πράξεις μας και β) εκ του αποτελέσματος αυτών.

Γιάννη, αυτή (αναφέρομαι στην οικονομική εξάρτηση) είναι μια παράμετρος που δε γνώριζα. Εν μέρει αποτελεί ελαφρυντικό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο θεσμός της Τ.Α.

Απ' την άλλη, όπως είπες κι εσύ ο ίδιος, πριν από κάθε ενέργεια υπολογίζεται και το πολιτικό κόστος. Ο Δήμαρχος όμως και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν να λογοδοτήσουν στον εκάστοτε Πρωθυπουργό αλλά στους δημότες που τους εξέλεξαν. Θα μου πεις: Τέτοιοι είμαστε, αυτούς τους ΟΤΑ αξίζουμε. Πως να διαφωνήσει κανείς μ' αυτό?

Να ξηλωθουν ολες, με συνοπτικες διαδικασιες.
Ειναι παρανομες και επικινδυνες!Αντιαισθητικες ως προς το περιβαλλον!
Τα δεν εχουμε λεφτα για να τις αφαιρεσουμε και κατι τετοια,ειναι παραμυθι φουρναρη... (που ελεγε καποιος...)
Να βγουν και να πουνε θελουμε τοσα για φορτηγα,τοσα για μπουλντοζα!.(αφου απο αφτους που τα στηνουν δεν προκειται να βγαλουν ακρη και το προβλημα θα διαιωνιζετε....)
Θα δωσω ευχαριστως απο το υστερημα μου.
Αμεσο ξηλωμα, και οποιος παει να ξαναστησει,συλληψη,προστιμο και φυλακη....τελος!
Ετσι γινονται οι δουλειες!...:D

@ Usual Suspect

Θα σου πω το εξής απλό, σε συνάρτηση με τα οικονομικά κάθε Δήμου. Δεν είναι κάθε Δήμος, όσον αφορά τα οικονομικά του μεγέθη, σαν τα Δημόσια Ταμεία (δηλαδή άδεια). Υπάρχουν πολλοί Δήμοι εύρωστοι που, όμως, σκαλώνουν σε γραφειοκρατικές πρακτικές, ανυπαρξία αυτοτέλειας και αυτοδιάθεσης των πόρων, καθώς και υπερβολικό μέχρι εξουθένωσης έλεγχο.

Π.χ. για το 2008 έτυχε να διαβάσω γύρω στις 400 αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με χρηματικά εντάλματα Τ.Α. τα οποία είχαν ''κοπεί'' από τους Επιτρόπους. Τα 350 τα θεώρησε ''μη νόμιμες δαπάνες'' και φυσικά τα έκοψε. Επομένως, ο ιδιώτης που συνεργάστηκε με το Δημόσιο (Ο.Τ.Α.) στην περίπτωσή μας, δεν πληρώνεται και πρέπει με αγωγή να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό φέρει μια αλυσίδα επιπτώσεων.

1. Το έργο μπορεί να μείνει στη μέση. 2. Θα μαθευτεί στην ''πιάτσα'' πως ο Δήμος δεν πληρώνει, 3. κανείς πλέον δεν θα θέλει να συνεργάζεται με τους Ο.Τ.Α. όταν οι Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος της αμοιβής είναι πραγματικά για γέλια και εκτός πραγματικότητας, 4. ο Ο.Τ.Α. θα εισπράξει τη δυσαρέσκεια των δημοτών οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα πει Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ναι, είναι πολύ ωραίος ο τρόπος να μαζέψεις το δημοσιονομικό έλλειμμα και να κάνεις έλεγχο διαχείρισης, ''φυλακίζοντας'' τους πάντες. Έτσι, κάνω και 'γω τον Υπουργό Οικονομίας και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι...

Re: Απάντηση: Re: σημαντικη τελεσιδικη αποφαση για τις διαφημιστικες πινακιδες στους

Σίγουρα ................ μαζί με τον έλεγχο για το κάπνισμα που θα αρχίσει εντός των ημερών , θα το φροντίσουν και αυτό :fahne90:

EEEEEεεε κακιουλες???? Εχεις δει θελεις να μου πεις, να καπνιζουν σε κλειστους χωρους??? ψευδεσαι big time!!!! :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: σημαντικη τελεσιδικη αποφαση για τις διαφημιστικες πινακιδες στους δρομ

Οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού είναι επικίνδυνο και απαγορεύεται . Νομίζω σε επαρχιακή οδό πρέπει να είναι 150 μέτρα μέσα η ταμπέλα και σε εθνική οδό ακόμη παραμέσα .

Να με συγχωρεις αλλα ξερεις ποσα καλοκαιρια και ενω οδηγω την μηχανη μου και παω ευθεια το κεφαλι μου τελειως ανεξελεγκτο γυριζει στην θεα κατι σχεδον ντυμενων γυναικων ?

Και αυτες αν ειναι να τους απαγορευτει....η κυκλοφορια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: σημαντικη τελεσιδικη αποφαση για τις διαφημιστικες πινακιδες

Να με συγχωρεις αλλα ξερεις ποσα καλοκαιρια και ενω οδηγω την μηχανη μου και παω ευθεια το κεφαλι μου τελειως ανεξελεγκτο γυριζει στην θεα κατι σχεδον ντυμενων γυναικων ?

Και αυτες αν ειναι να τους απαγορευτει....η κυκλοφορια.

Έχω τρυπήσει ψυγείο με τον κοτσαδόρο του μπροστινού.
Ευτυχώς με πλήρωσε :D

Πάνω από το κτίριο του Δήμου Χαιδαρίου το σκ που μας πέρασε έβγαλαν (η ίδια η εταιρία όχι ο Δήμος που τα ''έπαιρνε'' και έκανε τα στραβά μάτια) τις 2 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που υπήρχαν εδώ και πολλά έτη!