Σημερα το MacOS Lion !

Γιάννη στο MacBook που έχω trackpad απλό τι γίνεται; Δεν αλλάζει από πουθενά;

Γι αυτο λεμε, οχι πειραματα.
Πρωτα backup και μετα ολα τ αλλα...

Το πιο σωστο στη δικια σου περιπτωση , θα ηταν να το βαλεις σε ενα αλλο partition kai να εχεις διπλο boot για λιγο καιρο.

Τωρα, βαλε το dvd toy SL , κανε boot απ αυτο και διαλεξε να κανεις repair to Raid - repair permissions και να ορισεις σαν boot δισκο ton RAid (μετα restart).
Δε νομιζω οτι θα χασεςι τιποτα.

Δεν έχω κάνει κανένα πείραμα... Installation πήγα να κάνω.
Το θέμα είναι ότι δεν παίζει το Lion όταν έχεις RAID. Με το διπλό boot για λίγο καιρό τι θα άλλαζε. Απλά αν ήθελα να το εγκαταστήσω και το ήξερα από την αρχή ότι δε θα παίξει έπρεπε να μεταφέρω την υπάρχουσα εγκατάσταση σε ένα δίσκο και όχι σε RAID και μετά upgrade.

Το DVD πως διάολο θα το βάλω που δεν ανοίγει το tray????

Αυτά για να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ενα ''κανονικό'' λειτουργικό και όχι τίποτα ''μαγικό'' (σε σχέση με τα Win) - όπως τείνουμε να πιστεύουμε....

Αυτα τα λεω πιο πολυ για μενα - που έλεγα να ρισκάρω το μη clean install - Αμ δε!

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ έβγαλε το μήνυμα στη αρχή ότι έχω raid με άφησε να συνεχίσω και ότι απλά δε θα είχα restore και vault....
Μεγάλο bug αυτο!!!!

Ειδες λοιπον....

Η Apple εχει βγαλει ανακοινωση για το θεμα του raid

http://support.apple.com/kb/HT4649

http://support.apple.com/kb/HT4718

Ναι Γιάννη, τώρα που έχω το πρόβλημα και το έψαξα το είδα και εγώ. Το θέμα είναι ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει την εγκατάσταση. Αφού καταλήγει σε αδιέξοδο. Εκεί που μου έβγαλε το αρχικό μήνυμα έπρεπε να σταματήσει και όχι να μου δώσει επιλογή να συνεχίσω. Πιο το νόημα.
Παρεμπιπτόντως αν δεις λίγο μέσα στα άρθρα, στο πρώτο συγκεκριμένα, είναι λίγο συγκεχυμένο το θέμα. Δε σου λέει από την αρχή ότι δε μπαίνει σε RAID. Πάλι την ίδια μπαρούφα λέει, ότι δεν έχεις το recovery partition και το vault...
Τι να πω...
Για να δω αν θα βγάλω άκρη...

Eχεις καρτα για raid ή ειναι μεσω software ?
Αν εχεις καρτα raid δε γινεται προς το παρον να κανεις εγκατασταση το lion.

Δε θυμάμαι, λογικά από το software το είχα κάνει. Mac Pro είναι. Ερχόντουσαν με κάρτα standard; Από το disk utility μπορώ να το δω;
(Το έχω βάλει και κάνει "Permission Repair" και θέλει 14 λεπτά ακόμα. Για να δούμε).

Αν θες μετα να βαλεις το Lion σε Raid....

1. Burn a Lion DVD from the .app
2. Put in the DVD, reboot, keep pressed C, wait
3. Create your Raid Volume, format it and close Disk Utility
4. Install into the Raid Volume (warning message will be prompt for FileVault and recovery partition)
5. Wait... wait... wait.. error message will be prompt "unable to crerate recovery partition, restart to install" --> CONFIRM RESTART
6. wait, wait, wait and at the end every thing will be ok

Γιάννη, πώς ορίζω το raid σαν boot disk;

Yparxoyn polloi tropoi... πρωτα δες εκει που εισαι, στα utilities υπαρχει καπου στα μενου Choose boot disk ή κατι τεοιο.

Επισης , μπορεις οταν ξανακανεις reboot , να πατας παλι συνεχως το Χ

Τελος , μπορεις να πατας συνεχως το Οption key συνεχως μεχρι να σου βγακει ενα γραφικο μενου , για να διαλεξεις δισκο.

Αν θες μετα να βαλεις το Lion σε Raid....

1. Burn a Lion DVD from the .app
2. Put in the DVD, reboot, keep pressed C, wait
3. Create your Raid Volume, format it and close Disk Utility
4. Install into the Raid Volume (warning message will be prompt for FileVault and recovery partition)
5. Wait... wait... wait.. error message will be prompt "unable to crerate recovery partition, restart to install" --> CONFIRM RESTART
6. wait, wait, wait and at the end every thing will be ok

Θεωρητικά αυτό έκανα με τη διαφορά ότι δεν έφτιαξε το Lion το RAID και το partition και δεν έπαιξε ποτέ.
Εκεί είναι το ζόρι του; Δε μπορεί να δει το partition table και το raid array που έχει φτιαχτεί με το Snow;;; Μεγάλη κοτσάνα...
Άρα μόνο clean install για RAID...??

Yparxoyn polloi tropoi... πρωτα δες εκει που εισαι, στα utilities υπαρχει καπου στα μενου Choose boot disk ή κατι τεοιο.

Επισης , μπορεις οταν ξανακανεις reboot , να πατας παλι συνεχως το Χ

Τελος , μπορεις να πατας συνεχως το Οption key συνεχως μεχρι να σου βγακει ενα γραφικο μενου , για να διαλεξεις δισκο.

Το start Up disk λες; Που έχει στο utilities;

ΟΚ, αυτό είναι...
Και εγένετο φως!!!
Μπήκε στο Snow.

Last edited:
Το raid πάντως όπου και να το έχω βάλει, με έχει βάλει σε μπελάδες. Φυσικά το 0 ή το 1. Γιατί το raid 5 στο QNAP δουλεύει απροβλημάτιστα.

Οπότε, θες ταχύτητα; Βάλε ssd. Θες ασφάλεια; Κάνε μπακαπ.

Το έβαλα πάνω απο το snow ...
Μια χαρούλα (μέχρι στιγμής) ...

edit:Δεν υποτίθεται οτι τo lion θα ελυνε το θεμα του windows maximizing?Οκ, ειδα τα βελακια που τα ανοιγιες manually απο οποια πλευρα θες, αλλα μαγκιές τυπου side by side δεν ειδα.Εβαλαν τίποτα η μπα ?

Το έβαλα πάνω απο το snow ...
Μια χαρούλα (μέχρι στιγμής) ...

edit:Δεν υποτίθεται οτι τo lion θα ελυνε το θεμα του windows maximizing?Οκ, ειδα τα βελακια που τα ανοιγιες manually απο οποια πλευρα θες, αλλα μαγκιές τυπου side by side δεν ειδα.Εβαλαν τίποτα η μπα ?

Μπα. Βάλε το BetterTouchTool!