ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΡΟΥΚΑΣ
Established Member
- 22 June 2006
- 229
:SFGSFGSF: OPOTE KATALABAME TIN ARXIKI TIMI
OSO STIXIZOYN TA ILIKA + TA MEROKAMATA +ENA GEUMA I RAKOPOSI =
ENISXITIS SE
:ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:
Τα σέβη μου! Ταχύτατος και αποτελεσματικός όπως πάντα. Οι αρμονικές είναι φυσιολογικές για Α2, μόνο ο μετασχηματισατής φαίνεται μάλλον ακατάλληλος: Λίγα ανρί και πολύ μέτριος ψηλά. Τι είναι;
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
Ειναι ενας Hammond 1642SE, 1Κ25 συνδεδεμένος για 2Κ5.
Μάλλον εννοείς 1640SEA, γιατί ο 1642SE είναι 5K.
To Σάββατο είχαμε αλλαγές στον ενισχυτή. Το δεύτερο τριοδικό της 6ΕΜ7 (low gain) αντικαταστάθηκε από μία πέντοδο ισχύος συνδεδεμένη ώς τρίοδος ακόλουθος καθόδου, ενώ το πρώτο (hi gain) μισή 6SL7 σαν α:music-smiley-005: κόλουθος ανόδου.
Αυτό έγινε γιατί:
1. Λόγω του ότι το δεύτερο τριοδικό της 6ΕΜ7 δούλευε στα 250V/25mA και με τάση τροφοδοσίας 380V, έπρεπε να μειωθεί η τάση με κάποιες αντιστάσεις ισχύος οι οποίες δημιουργούσαν μεγάλη αύξηση στην θερμοκρασία του σασσί εσωτερικά. Τώρα η πέντοδος (6L6, EL34, 5881 κτλ) δουλέυει στα 330V/25mA απευθείας.
2. Λόγω της πολύ υψηλότερης διαγωγιμότητας της πεντόδου ο ακόλουθος καθόδου εργάζεται καλύτερα και παρουσιάζει πλέον αντίσταση εξόδου 90Ω σε σύγκριση με τη τρίοδο η οποία παρουσίαζε αντίσταση εξόδου περίπου 140Ω.
Θα ακολουθήσουν και νέες μετρήσεις μετά την μετατροπή ίσως και αύριο.
Παντως, Χρηστο, δεν θα πρεπει να βλεπουμε την αρμονικη παραμορφωση σαν απολυτη τιμη αλλα κυριως τη συνθεση της (σχεση-αρτιων περιττων).
Καλη συνεχεια .....
JIM και εγώ μαζί σου είμαι, παρόλα αυτά είναι μια ένδειξη εαν είσαι στο σωστό δρόμο η όχι. Σε λίγο θα ανεβάσω και μετρήσεις με τις αρμονικές.
Δεν μπορω, τουλαχιστον για την ωρα, να γνωριζω αν αυτη η αισθηση της καθαροτητας και της ζωντανιας οφειλεται στην "περιεργη" συνθεση των αρμονικων, ή αν ειναι ιδιον της ταξης Α2.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.