SITE ΜΕ ΤΟRRENTS

PanagiotisP.

Established Member
11 November 2009
167
Θεσσαλονίκη
Παιδιά πριν απο λίγο καιρό έκλεισε το gamato.info το οποιίο είχε πληθώρα απο διάφορα torrents.Έκλεισε και το greek-fun.com και έτσι δεν υπάρχει κανένα ελληνικό site με torrents...
Τί γίνεται απο εδώ και πέρα???

Ή αλλιώς, περιμένεις 3-4 χρόνια μέχρι να αγοράσεις σημερινές κυκλοφορίες που παράλογα κοστίζουν 20 ευρώ τα cd, 30 ευρώ τα bluray και....70 ευρώ τα Games, ξεσκονίζεις το bluray σου και χρησιμοποιείς μόνο το dvd διότι στo Ελλάντα στα βιντεοκλαμπ κυκλφορεί ένα 20-30% των ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει σε μπλε, βλέπεις τις καλύτερες σειρές (Lost, 24 κλπ) μετά από 3-4 χρόνια μονοφωνικά, 4:3, με διαφημίσεις τις ώρες που θα επιλέξει ο εκάστοτε Ant1.

Όταν μου επιτρέψουν να μην ασχολούμαι με torrents θα πάψω την ίδια στιγμή να το κάνω. Εξάλλου και τώρα τα περισσότερα τα αγοράζω, όσα μου δίνεται η ευκαιρία.

Ή αλλιώς, περιμένεις 3-4 χρόνια μέχρι να αγοράσεις σημερινές κυκλοφορίες που παράλογα κοστίζουν 20 ευρώ τα cd, 30 ευρώ τα bluray και....70 ευρώ τα Games, ξεσκονίζεις το bluray σου και χρησιμοποιείς μόνο το dvd διότι στo Ελλάντα στα βιντεοκλαμπ κυκλφορεί ένα 20-30% των ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει σε μπλε, βλέπεις τις καλύτερες σειρές (Lost, 24 κλπ) μετά από 3-4 χρόνια μονοφωνικά, 4:3, με διαφημίσεις τις ώρες που θα επιλέξει ο εκάστοτε Ant1.

Όταν μου επιτρέψουν να μην ασχολούμαι με torrents θα πάψω την ίδια στιγμή να το κάνω. Εξάλλου και τώρα τα περισσότερα τα αγοράζω, όσα μου δίνεται η ευκαιρία.

Μια ενσταση μονο η τιμη των Μπλε ειναι 20-25 ευρω ,φιλος που εχει DVD/BD Club με ταινιες προς ενοικιαση αλλα και πωληση με πληροφορησε πως αγοραζει φτηνοτερα τα bd απο τα dvd (ειδα και τιμολογια) η τιμη αγορας του προς ενοικιαση dvd ειναι 3πλασια αυτης του BD ισως λογω "προμοσιον"

Μια ενσταση μονο η τιμη των Μπλε ειναι 20-25 ευρω ,φιλος που εχει DVD/BD Club με ταινιες προς ενοικιαση αλλα και πωληση με πληροφορησε πως αγοραζει φτηνοτερα τα bd απο τα dvd (ειδα και τιμολογια) η τιμη αγορας του προς ενοικιαση dvd ειναι 3πλασια αυτης του BD ισως λογω "προμοσιον"

Με τα 30 ευρώ αναφερόμουν σε μουσικά dvd/bluray που είναι πανάκριβα. Γενικά τέτοια αγοράζω, σπάνια αγοράζω ταινίες, προτιμώ να τις νοικιάζω γιατί σπάνια θα τις ξανάβλεπα.

Αν και στα bluray δεν είναι τόσο το θέμα της τιμής όσο η μη διαθεσιμότητα τίτλων στην Ελλάδα με υπότιτλους. Όταν λοιπόν η επιλογή μου όταν θέλω να δω μια ταινία είναι ή να την παραγγείλω χωρίς υπότιτλους από την Αγγλία ή να τη δω σε DVD εδώ αφήνοντας το bluray μου και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρυσοπλήρωσα να σκονίζεται, λογικό είναι να ψάξω τα τορρεντάδικα.

Για τη μουσική έχω βρει τη λύση στο πρόβλημα μου και αγοράζω από Αγγλία σε κανονικές τιμές και όλα μια χαρά. Εξάλλου, δεν έχω κανένα MP3, παρά μόνο κάποια που'χω ριπάρει μόνος για τ'αμάξι ή για όταν πάω για τρέξιμο.

Τα games δεν έχουν φτηνήνει καθόλου, ειδικά όταν μιλάμε για κονσόλες, αλλά και εκεί η λύση λέγεται Αγγλία.

Για τις ματρόσκες όμως, που είναι και το 99.999% των download στα οποία αναφέρονται οι "ηθικολόγοι", δεν υπάρχει δυστυχώς λύση αυτή τη στιγμή.

Όσο για τις ηθικολογίες, ο καθένας επιλέγει αν θα κάθεται να υπομένει παραλογισμούς ή θα κάνει κάτι γι'αυτό. Απ´οτι βλέπω στο ποστ παραπάνω, το ότι στην Ελλάδα μας πιάνουν κότσο στις τιμές περισσότερο απ'όλον τον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Και δε μας φταίει καμιά κυβέρνηση γι'αυτό.

Εξάλλου δεν είπα ποτέ ότι συμφωνώ με το καθεστώς ως έχει τώρα. Συμφωνώ μ'αυτό που είπε ο Στέργιος παραπάνω. Να πληρώνουμε για ό,τι κατεβάζουμε.

Last edited:
μα τοτε δεν έχεις λόγο να στεναχωρηθείς για τα συγκεκριμένα sites

Re: Απάντηση: SITE ΜΕ ΤΟRRENTS

μα τοτε δεν έχεις λόγο να στεναχωρηθείς για τα συγκεκριμένα sites

Δεν έχω ιδέα για τα συγκεκριμένα, εγώ μίλησα γενικά για το θέμα των torrents, γιατί πάνε όλα τα sites για φούντο σιγά σιγά. Εξάλλου έχω μείνει πίσω στο θέμα των torrents γιατί σπίτι η σύνδεση μου είναι τραγικά αργή και δε μου επιτρέπει τέτοια σπορ, βολεύομαι με δανεικούς σκληρούς από φίλους.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν άπειρες λύσεις. Θα μπορούσε για παράδειγμα να εφευρεθεί ένας νέος τύπος video αρχείου που να παίζει μόνο 2-3 φορές, ή να έχει "ημερομηνία λήξης" ,και να "κατεβάζεται" από το torrentάδικο με κόστος όσο μια ενοικίαση ταινίας, περί τα 2 ευρώ.

Last edited:
η δωρεάν αντιγραφή ή διευκόλυνση προς αντιγραφή είναι παράνομη.
Όσα sites έκλεισαν έκλεισαν γιά σχετικό λόγο και δεν μας αφορούν.

Ίσως θα έπρεπε να φερθούμε όπως τα παλιά χρόνια.

Αγοράζουμε, ριπάρουμε και δίνουμε αντίγραφο στο φίλο μας να δει και ακούσει και αυτός.
Κατόπιν κάνει και αυτός το ίδιο.

Χέρι με χέρι...

Όπως τότε με τα βινύλια και τις κασσέτες...

αλλά και αυτό παράνομο είναι... Ας έρθουν να πιάσουνε! :BDGBGDB55:

-bye-

Re: Απάντηση: SITE ΜΕ ΤΟRRENTS

Ίσως θα έπρεπε να φερθούμε όπως τα παλιά χρόνια.

Αγοράζουμε, ριπάρουμε και δίνουμε αντίγραφο στο φίλο μας να δει και ακούσει και αυτός.
Κατόπιν κάνει και αυτός το ίδιο.

Χέρι με χέρι...

Όπως τότε με τα βινύλια και τις κασσέτες...

αλλά και αυτό παράνομο είναι... Ας έρθουν να πιάσουνε! :BDGBGDB55:

-bye-

Aυτό πάντως πάλι δε λύνει το πρόβλημα της μη διαθεσιμότητας τίτλων. Αν έχει ο φίλος μας τρόπο να το αγοράσει/νοικιάσει, έχουμε κι εμείς. Το θέμα είναι ότι τρόπος δεν υπάρχει μέχρι τώρα, εκτός αν συμβιβαστούμε με τους ελάχιστους (συγκριτικά με ευρώπη και αμερική) τίτλους που βρίσκουμε στα videoclub ή στα καταστήματα με υπότιτλους.

Οι δημιουργοί προστατεύονται απο τον νόμο 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσο και αν ακούγεται αφελές (naive)αυτό που λέω,τετριμένο και οπισθοδρομικό, το ΑVClub δεν είναι τόπος αναζήτησης ιστότοπων με παράνομο υλικό, γι αυτό θα παρακαλούσα η συζήτηση να σταματήσει εδώ.

Απάντηση: Re: SITE ΜΕ ΤΟRRENTS

η δωρεάν αντιγραφή ή διευκόλυνση προς αντιγραφή είναι παράνομη.
Όσα sites έκλεισαν έκλεισαν γιά σχετικό λόγο και δεν μας αφορούν.

Δηλαδή εσύ, ποτέ δεν είχες γράψει σε κασσέτες στο παρελθόν ή σε CD, ούτε
είχες χαρίσει σε φίλους σου τέτοια παράνομα όπως λες combination??!!
Παράνομο είναι και το μονοπόλιο κάποιων δισκογραφικών και εταιριών
διανομής βίντεο που τιμολογούν τα προιόντα τους με τιμές 3πλάσιες και
βάλε σε σχέση με το πόσο θα έπρεπε να πωλούνται!!!!

φιλικά.

Οι δημιουργοί προστατεύονται απο τον νόμο 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσο και αν ακούγεται αφελές (naive)αυτό που λέω,τετριμένο και οπισθοδρομικό, το ΑVClub δεν είναι τόπος αναζήτησης ιστότοπων με παράνομο υλικό, γι αυτό θα παρακαλούσα η συζήτηση να σταματήσει εδώ.

Οι αγοραστές από ποιόν νόμο προστατέυονται προκειμένου να αποφεύγουν
αγορές σκάρτου υλικού με ληστρικές τιμές????

Οι αγοραστές από ποιόν νόμο προστατέυονται προκειμένου να αποφεύγουν
αγορές σκάρτου υλικού με ληστρικές τιμές????

Αναφέρομαι στους δημιουργούς και στον παράνομο τρόπο απόκτησης του έργου τους.

Re: Απάντηση: Re: SITE ΜΕ ΤΟRRENTS

Δηλαδή εσύ, ποτέ δεν είχες γράψει σε κασσέτες στο παρελθόν ή σε CD, ούτε
είχες χαρίσει σε φίλους σου τέτοια παράνομα όπως λες combination??!!
Παράνομο είναι και το μονοπόλιο κάποιων δισκογραφικών και εταιριών
διανομής βίντεο που τιμολογούν τα προιόντα τους με τιμές 3πλάσιες και
βάλε σε σχέση με το πόσο θα έπρεπε να πωλούνται!!!!

φιλικά.

ΦΙΛΙΚΑ....
το τί κάνω εγώ στο σπίτι μου ή στην τουαλέττα του σπιτιού μου είναι δική μου καθαρά προσωπική υπόθεση και διαφέρει παρασάγγας από το να το ενθαρρύνουμε διαδικτυακά και ανοικτά και μάλιστα σε ένα φόρουμ γιά το οποίο πολλοί εδώ μέσα έδωσαν και δίνουν ιδρώτα και αίμα (εκτός από άλλη υλική βοήθεια).

αν και μεγάλωσα στην εποχή της κασέτας, προσωπικά δεν αντιγράφω πλέον (και το αποφεύγω συνειδητά ενώ έχω απαγορέψει και στην κόρη μου να σκέφτεται καν την ιδέα των torrents) ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των αντιγράφων που ήρθαν στην κατοχή μου είτε αγοράστηκαν εν συνεχεία αν μου άρεσαν ή απλά πετάχτηκαν στα σκουπίδια αν δεν μου έκαναν κλικ.

ως avclub δεν ενθαρρύναμε ποτέ, ούτε και πρόκειται στο μέλλον, τις ενέργειες αυτές άσχετα με το μπορεί να πρεσβεύει ο καθένας.
Και το παραπάνω είναι κανόνας απαράβατος γιά τους συχνάζοντες εδώ.

ΦΙΛΙΚΑ...

Δεν διαφωνούμε, απλά μιά παράμετρο έθεσα σε κάτι που οι περισσότεροι από
εμάς έχουμε κάνει στο παρελθόν. Ο νόμος επιτρέπει ένα αντίγραφο γιά
ιδίαν χρήση πάντως, εφόσων υπάρχει νόμιμα αγορασμένο πρωτότυπο.
Θα πρότεινα να κλειδωθεί και να διαγραφεί το νήμα (όσο και αν ακούγεται
ακραίο), ειδικά από την στιγμή που αναφέρεται σε παράνομο ζήτημα και
αντίθετο με τις αρχές του φόρουμ.

Μα δεν παρακινει κανεις σε αντιγραφη, ουτε υπαρχει καποια διευκολυνση προς αυτη την κατευθυνση. Και πως θα μπορουσε αλλωστε, μια που ο νομος το απαγορευει.

Το οτι δεν ειναι νομιμο ομως (και ολοι μας συμφωνουμε σ αυτο), δεν σημαινει αυτοματως πως δεν ειναι και ηθικο. Νομιμοτητα και ηθικη δε συμβαδιζουν παντα, επομενως για μενα η συζητηση αυτη θα επρεπε να παραμεινει ανοιχτη, οσο παραμενει σ αυτο το πλαισιο..

Μπορούν να διαγραφούν απλά τα post στα οποία ζητάνε μέλη παράνομα sites για να κατεβάζουν torrents. Κατά τα άλλα δε βλέπω τίποτα το παράνομο στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει, καθώς μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα, και ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Εκτός αν θεωρούμε ότι γυρίζοντας το κεφάλι και κατεβάζοντας ο καθένας για την πάρτη του κρυφά χωρίς να μιλάμε γι'αυτό έχουμε λύσει το πρόβλημα...