Skai.gr HD test

μετρισα εκεινη την ωρα την γραμμη μου εβγαζα περιπου 13 Μbps

pentium 4 το παλιο και ο επεξεργαστης ηταν 99%-100% ετοιμος να σπασει

πραγματικα αυτη η κινιση που κανει το καναλι ειναι πολυ καλη

αλλα πρεπει να δουμε τι γινετε και μερικοι απο εμας βλεπουμε παγωμα
τωρα να ειναι αυτο το traffic που λες νομιζω καλο ειναι να εχουμε και αλλες αναφορες απο μελη

για να μην γινει καποιο μπερδεμα μιλαμε για την αναλυση την καλη γιατι οι αλλες δυο αναλυσεις παιζαν κανονικα(απο τις επιλογες πανω που ειδα)

βασικα ειναι να δουμε τι γινετε να ακουσουμε μια αναφορα με καποιον που εχει ενα πολυ δυνατο pc τουλαχιστον dual core to duo στα 3 και πανω
και μια καρτα συμβατη με hd εικονα τι αντιμετοπισε
αυτος εβλεπε καλα?
να δουμε τι γινετε :operator:

και γω με 24αρα οτε ειχα καποια παγωματα αλλα γενικα καλη ροη και εικονα, απο λαπτοπ HP Compaq Presario CQ71-210sv, με hdmi σε Kuro 500Α. Το μονο προβλημα ηταν με τον ηχο, ενω στην αρχη ειχα κανονικα ηχο στη Κuro μετα χαθηκε και ειχα μονο στο λαπτοπ.

και γω με 24αρα οτε ειχα καποια παγωματα αλλα γενικα καλη ροη και εικονα, απο λαπτοπ HP Compaq Presario CQ71-210sv, με hdmi σε Kuro 500Α. Το μονο προβλημα ηταν με τον ηχο, ενω στην αρχη ειχα κανονικα ηχο στη Κuro μετα χαθηκε και ειχα μονο στο λαπτοπ.

επεξεργαστη το laptop σου εχει

Intel Pentium Dual Core T4200 2.00 GHz

και ειχες σχετικα καλη ροη σε 24αρα τωρα αρχιζουμε να μιλαμε καλυτερα
θα το δουμε το θεμα και σε αλλες μεταδοσεις γενικα να βγαλουμε ενα καλο οριο στην πορεια και γενικα τα συμπερασματα μας

Ρε μάγκες εγώ έχω καλό pc.Quad 3.0, gtx 295 Cuda και 3.8 ram (κάπου τόσο βλέπουν τα xp max) και 24άρα viewsonic wide. Επίσης μπορεί να μην έχω πολύ καλή ταχύτητα καθώς πιάνω max 9 mbit, ομως έχω πολύ ποιοτική ταχύτητα καθώς έχω στήσει τη δική μου φάση με sisco router και κανένα packet loss/crc error και γενικοτέρα όλα τα κακούδια που ενοχλούν τα live streaming applications.

Πρόσφατα έβλεπα τα καινούργια HD youtube 1080p και πραγματικά εικόνα ήταν κρύσταλο χωρίς σπασίματα (εκτός από κανά δυο φάσεις που το bandwith ανέβαινε πολύ), χωρίς τσακίσματα και με άψογη κίνηση. Χτες αντίθετα (αν και φυσικά ανώτερα από τις παλιότερες μεταδόσεις του ολυμπιακού μέσω ιντερνετ και ΑΚΑΜΑΙ) είχα πολλά τσακίσματα και στις γρήγορες κινήσεις ζαλιζόμουν. Σε σταθερές λύψεις δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά εκεί που ζόριζαν πολύ τα πράγματα ήταν στα γρήγορα. Στις κοντινές κάμερες και στα Ζουμ η εικόνα ήταν ανέλπιστα καλή, όμως αναρωτιέμαι και πάλι. Είναι δυνατόν να δωθεί full HD με 3 mbit stream bandwith?Τόσο ήταν και μερικές φορές ανέβαινε στο 3.2 and that was it.

Δε παρατήρησα πουθενά την ανάλυση του stream, είδα όμως στα στατιστικά που βγάζει το flash player, που χρησιμοποιούσαν, το bandwith να παίζει απο 2.800kbs /sec σε 3.200 kbs/sec. Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1920x1080p. Αν σε βοηθάει κάτι είναι πως όταν έβαζα το player σε native έπιανε ένα κάδρο, θα έλεγα κάπου στις 10 ίντσες στην οθόνη μου, αλλά ακόμα και εκεί είχε φανερά τσακίσματα σε όλη τη διάρκεια του παιγνιδιού.

Βασικά να διευκρυνήσω πως γουστάρω full αυτό που κάνει ο ΣΚΑΙ και ο Ολυμπιακός (αν και το έκανε χρόνια τώρα, από το 2002 κοντά που είμουν στην Αγγλία και έβλεπα τα παιγχνίδια από τι site του), απλά σπάζομαι λίγο που άκουγα από τον εκφωνητή του καναλίου κάπου στις 100 φορές πως μεταδίδει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε όλο το πλανήτη FULL HD και Full hd και full hd, ε δεν είναι full hd ρε αδερφέ όσο και να το τεντώσεις.

Παιδιά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτή η ποίτητα video να στρεσσάρει έναν υπολογιστή της προκοπής. Ο δικός μου είναι τουμπανο, αλλά έβλεπα powerpoint.

Με δεξί κλίκ στο video έχει μια επιλογή "view statistics" ή κάπως έτσι. Σε αυτό έλεγε πως η γραμμή μου είναι 300-700Kbits, που δεν υπάρχει περίπτωση, αφού από akamai (nvidia, microsoft, ATI-AMD) κατεβάζω με 1,5-1,6 Mbyte (12Mbits+).

Πάντως εφόσον οι χρήστες OTENET λένε ότι παίζει άψογα, μάλλον κάτι τρέχει με τους άλλους providers.

Μπορεί κάποιος να βάλει ένα poll να δούμε τι τρέχει;

π.χ.
1. Το είδα με OTENET ικανοποιητικα
2. Το είδα με OTENET χάλια
3. Το είδα με HOL ....
...

Με forthnet σε μένα δεν βλεπόταν... συνεχείς διακοπές σε 6άρα γραμμή.

Όσο αναφορά τη forthnet να ξέρεις πως είναι ότι χειρότερο, ποιτηκά, υπάρχει εδώ και 2 χρόνια περίπου οπότε δε περιμένα κάτι καλύτερο και χτες.

Pc: τούμπανο, οθόνη 24"
Σύνδεση: otenet 9mbit και με πολύ καλό router και ποιότητα σύνδεσης

Δεν ισχυρίζομαι πως δε βλεπόταν το παιχνίδι. Ενοείται πως βλεπόταν και ενοείται πως είναι ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής μέσω internet/ live feed, θα έλεγα καλύτερο και από το sky player στην Αγγλία αν και δεν είδα ποτέ μπάλα με αυτό το τρόπο εκεί. Αν δε καθόμουν και πιό πίσω, δηλαδή κάπου στα 2 μέτρα ήταν μιά χαρά, αλλά όταν είμαι στο pc κάθομαι σε λιγότερο από μέτρο. Αυτό που λέω είναι πως σίγουρα δεν ήταν FullHD και είχε πολλά προβλήματα στη κίνηση. Είχε επίσης πολύ συχνά τσακίσματα διαγώνια της οθόνης μου σχεδόν σε όλα τα πλάνα που δεν ήταν στατικά και εκεί προκαλούσε λίγο ήλιγκο. Παρόλα αυτα το παιχνίδι βλεπόταν.

Last edited:
Το εβλεπα απο την HOLμε ταχύτητα 10 Μbps H εικονα αρκετα καλη αλλα οχι 720p Ο ηχος χαλια και δεν μπορουσα με τιποτα να τον μεταφερω μεσω SPDF στην Samsung UE7000B. Mικρα σπασιματα αλλα καπου ζαλιζοσουνα . Νομιζω θελει δουλεια ακομα για να βλεπετε ανετα.

Εγώ είδα όλον τον αγώνα από το macbookpro, core duo συνδεδεμένο στην 5090Η.
Η εικόνα δεν είχε καθόλου σπασίματα ή τσακίσματα, απλά ορισμένες φορές έδινε την εντύπωση κακού 3:2 pulldown, σαν να μη γινόταν δηλαδή καλή διαχείριση των frames (κάτι αντίστοιχο με το 1080p/24). Το άλλο που με ενόχλησε ήταν τα υπερκορεσμένα χρώματα. Το λευκό ήταν ώρες ώρες καμένο και το μαύρο χωρίς λεπτομέρεια. Συνολικά όμως η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη από τη μετάδοση της ΝΕΤ.
Ο isp μου η otenet (conn-x 24/1)

Από το site του ΣΚΑΙ που περιέχει πληροφορίες για το πως είναι δομημένος ο ιστότοπος

Υψηλή Ευκρίνεια - HD
Πάντα πρωτοποριακός, ο ΣΚΑΪ παρέχει μέρος του προγράμματος τους σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Οι εκπομπές σε HD προαναγγέλονται και μεταδίδονται από ειδική ιστοσελίδα. Ειδικά για τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μπορείτε να απολαύσετε HD από τον ιστότοπο racing.skai.gr.

Τί είναι HD;
Το ακρωνύμιο HD προέρχεται από τον αγγλικό όρο "High Definition" ή "Υψηλή Ευκρίνεια". HD είναι η υψηλότερη ποιότητα βίντεο, με πλουσιότερη και καθαρότερη εικόνα από την κανονική τηλεόραση και ακόμα και από DVD. Ο ΣΚΑΪ εκπέμπει HD σε ανάλυση 1024x576 και κωδικοποίηση H264.

Χρειάζεται ειδικό λογισμικό και υπολογιστή για να παρακολουθήσω HD;
Όχι, απλώς χρειάζεται να είναι εγκατεστημένη η τρέχουσα έκδοση του Adobe Flash pluggin, η οποία είναι πολύ πιθανόν εγκατεστημένη. Αν δεν είστε σίγουροι, επισκεφτείτε την σελίδα της Adobe για να σιγουρευτείτε, κάνοντας κλικ εδώ: get.adobe.com/flashplayer/. Οι περισσότεροι υπολογιστές των τελευταίων 3-4 ετών είναι ικανοί να παίξουν άψογα. Καμιά φορά θα παρατηρήσετε βελτίωση στην ποιότητα κλείνοντας τα μη απαραίτητα προγράμματα και παράθυρα του φυλλομετρητή.

Χρειάζεται γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ για να παρακολουθήσω HD;
Οι πιο πολλές συνδέσεις ADSL είναι επαρκείς. Για ομαλή παρακολούθηση HD χρειάζεται 2 Mbps ενώ για την απλή ανάλυση 600 kbps είναι αρκετά. Θα παρατηρήσετε βελτίωση στην ποιότητα αν δεν κατεβάζετε άλλα αρχεία την ίδια ώρα και αν δεν τρέχετε προγράμματα τύπου peer-to-peer.

Μπορώ να δω την εικόνα στην τηλεόραση μου υψηλής ανάλυσης;
Βεβαίως: αν μπορείτε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση (π.χ. με ένα καλώδιο HDMI, ή έναν μετατροπέα DVI σε HDMI) θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε εκπληκτική εικόνα στην μεγάλη οθόνη.

http://www.skai.gr/help/

Χρειάζεται γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ για να παρακολουθήσω HD;
Οι πιο πολλές συνδέσεις ADSL είναι επαρκείς. Για ομαλή παρακολούθηση HD χρειάζεται 2 Mbps ενώ για την απλή ανάλυση 600 kbps είναι αρκετά. Θα παρατηρήσετε βελτίωση στην ποιότητα αν δεν κατεβάζετε άλλα αρχεία την ίδια ώρα και αν δεν τρέχετε προγράμματα τύπου peer-to-peer.

Αυτά να δει καμιά αγγλούρα που βλέπει eurosport hd σε 20 mbit upstream και θα πάθει σοκ

Κοίταξε, τυπικά οτιδήποτε πάνω από PAL ή NTSC θεωρείται HD. Οπότε, για την Ευρώπη, όταν μιλάμε για σήμα καλύτερο από 720x576i μιλάμε για HD.

Άσχετα αν η λέξη HD έχει συσχετιστεί με υλικό ανάλυσης 720p+.