Σκαλωσιές στην Ακρόπολη τέλος!!! Ετοιμάστε τις μηχανές σας...

Re: Απάντηση: Σκαλωσιές στην Ακρόπολη τέλος!!! Ετοιμάστε τις μηχανές σας...

Σε περίπτωση που η συνάντηση γίνει Σάββατο απόγευμα/ Κυριακή ξημερώματα, αυξάνουν κατά πολύ οι πιθανότητες να είμαι εκεί.Με κάθε επιφύλαξη

Πάντως και η Κόρινθος έχει ωραίο αρχαιολογικό χώρο και εντυπωσιακό κάστρο.

Στην Κόρινθο και στα πέριξ, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ωραία εκτός απ' το Κάστρο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

Μιά περιήγηση, έστω κι ως "βόλτα διέλευσης" στην Ορεινή Κορινθία, θα σας μείνει αξέχαστη. Το φωτογραφικό υλικό που θα συλλέξετε, θα σας ωθεί συνεχώς στο μέλλον να ξαναεπισκεφθείτε την περιοχή, διαθέτοντας πλέον πολύ περισσότερο χρόνο.

Πάντως, τουλάχιστον το Κάστρο και τον Αρχαιολογικό Χώρο θέλω να τα φωτογραφήσω κι εγώ.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά εδώ και 1 χρόνο περίπου ο Ακροκόρινθος φωτίζεται κατά το ήμισυ το βράδυ, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Η δικαιολογία που ακούγεται είναι ότι κλέβουν τα καλώδια των προβολέων(!).

Την ημέρα, με τον σκληρό φωτισμό, δεν νομίζω ότι έχει το φωτογραφικό ενδιαφέρον που περιμένει κανείς. Αν έχει ενδιαφέρον φωτισμό κατά το ηλιοβασίλεμα, το φως του ήλιου πέφτει πάνω στα τείχη. Γενικά, πρέπει να πετύχεις ιδανικές συνθήκες για κάτι καλό. Οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ενδιαφέρον, ιδίως ο δίολκος (αρχαίο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τα πλοία αντί για τον σημερινό Ισθμό) η αρχαία Κόρινθος και το Ηραίο (ναός της Ήρας) στη λίμνη της Βουλιαγμένης(νομίζω είχε γυριστεί και ταινία εκεί)

Η ορεινή Κορινθία είναι υπέροχη, λίγο δύσκολο να την εξερευνήσεις όλη, αλλά εκπληκτικά χρώματα τα έχει όταν φθινοπωριάζει. Η Στυμφαλία έχει ενδιαφέρον, καθώς και η Τσιβλού, για magic light όμως για να "δείξει" καλύτερα.

Υπό συζήτηση μια οργάνωση φωτογραφικής εκδρομής στην περιοχή...

Για την ορεινή Κορινθία: Η "διέλευση" σε πολλές περιπτώσεις είναι λίγη, ενδεικτική βέβαια για το τι μπορείς να δεις...

Μερικές φωτογραφίες :

attachment.php

Το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου (επήνιο της αρχαίας Κορίνθου). Στο βάθος ο Ακροκόρινθος.

Ορεινή Κορινθία:

attachment.php

attachment.php

Σκαναρισμένο Velvia, όπως ακριβώς βγήκε από τη μηχανή, (με τα σκουπιδάκια !)

και Ακροκόρινθος :

attachment.php

Attachments

• IMG_0015 copycopy copy.jpg
    IMG_0015 copycopy copy.jpg
    58.5 KB · Views: 398
  • IMG_0014.jpg
    IMG_0014.jpg
    48.3 KB · Views: 197
  • IMG_0016.jpg
    IMG_0016.jpg
    99.3 KB · Views: 198
  • DSC_3842copy.jpg
    DSC_3842copy.jpg
    139.5 KB · Views: 200
Η ορεινή Κορινθία είναι υπέροχη, λίγο δύσκολο να την εξερευνήσεις όλη, αλλά εκπληκτικά χρώματα τα έχει όταν φθινοπωριάζει. Η Στυμφαλία έχει ενδιαφέρον, καθώς και η Τσιβλού, για magic light όμως για να "δείξει" καλύτερα.

Υπό συζήτηση μια οργάνωση φωτογραφικής εκδρομής στην περιοχή...

Νομίζω φίλτατε οτι...
είναι καιρός ν' ανοίξουμε νέο θρέντ για μια οργάνωση φωτογραφικής εκδρομής στην περιοχή.

Όμορφη περιοχή με πολλά αξιοθέατα, μιά ανάσα απ' την Αθήνα...

Όντως, μιά "διέλευση" δέν αρκεί.
Όπως έγραψα όμως λίγο παραπάνω...
Μιά περιήγηση, έστω κι ως "βόλτα διέλευσης" στην Ορεινή Κορινθία, θα σας μείνει αξέχαστη. Το φωτογραφικό υλικό που θα συλλέξετε, θα σας ωθεί συνεχώς στο μέλλον να ξαναεπισκεφθείτε την περιοχή, διαθέτοντας πλέον πολύ περισσότερο χρόνο.

Είναι απ' τα μέρη που όποιος "τήν πατήσει" και πάει, θα θέλει συνεχώς να ξαναπάει!

Re: Απάντηση: Σκαλωσιές στην Ακρόπολη τέλος!!! Ετοιμάστε τις μηχανές σας...

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά εδώ και 1 χρόνο περίπου ο Ακροκόρινθος φωτίζεται κατά το ήμισυ το βράδυ, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Η δικαιολογία που ακούγεται είναι ότι κλέβουν τα καλώδια των προβολέων(!).

Λοιπόν για τα καλώδια το πιστεύω, αν σκεφθείτε ότι μου κλέψανε τους στρωμένους χαλκοσωλήνες του μονοσωλήνιου από οικοδομή...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...
α)Βλάσης στην Αθήνα ~26 Μαϊου
β)Κορινθία
γ)Μήπως πρέπει να ανοίξει ένα sticky με εξορμήσεις - εκδρομές κ.λ.π.?

Στις 25 Μαίου οι αναστηλωτικές εργασίες στην Ακρόπολη τελειώνουν κι επίσημα. Τα Προπύλαια είναι πλέον ελεύθερα από σκαλωσιές, στις 20 Μαίου θα έχουν κατεβεί από το Ναό της Απτέρου Νίκης και στις 24 Μαίου δεν θα υπάρχουν σκαλωσιές στη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα.

Κύριοι ετοιμάστε τις μηχανές σας και τα τριπόδια σας (για τη νύχτα).

Ειδικά ο ναός της Απτέρου Νίκης με εξιτάρει πολύ, καθώς δεν έχω καμιά φωτογραφία του. Βλέπεται είχε διαλυθεί για ριζικές επιδιορθώσεις πριν με πιάσει το φωτογραφικό μου.

Αρχές Ιουνίου θα είμαι στην Αθήνα...

Xθες που βρεθηκα στην Ακροπολη ακομα ειναι πολυ ενοχλητικες οι σκαλωσιες...

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης στον Παρθενώνα και τα Προπύλαια της Ακρόπολης.

Ξενάγηση στο σημείο θα έχει το πρωί της Τρίτης (10.30) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τον κ. Παπούλια θα υποδεχθεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Τα έργα που θα παρουσιασθούν κατά την επίσκεψή του είναι τα ακόλουθα:

Η αποκατάσταση της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα:

Η παρούσα επέμβαση αποκατέστησε τη βόρεια πλευρά του μνημείου η οποία είχε καταρρεύσει από την έκρηξη του 1687 και είχε αναστηλωθεί στις αρχές του 20ου αι. από τον Ν. Μπαλάνο.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης απομακρύνθηκαν οι οξειδωμένες ενισχύσεις, αποκαταστάθηκαν τα θραυσμένα αρχιτεκτονικά μέλη με τη χρήση νέου μαρμάρου και, μετά από συστηματική διερεύνηση, τα αρχιτεκτονικά μέλη αναστηλώθηκαν στις αυθεντικές τους θέσεις.

Η αποκατάσταση των οροφών του κεντρικού κτηρίου των Προπυλαίων:

Η επέμβαση εντοπίσθηκε στις οροφές της ανατολικής στοάς και της δυτικής αίθουσας, που είχαν καταρρεύσει τον 17ο αι. και είχαν αναστηλωθεί στις αρχές του 20ου αι. από τον Ν. Μπαλάνο.

Η συστηματική διερεύνηση και η ταύτιση διάσπαρτου υλικού, προερχόμενου κυρίως από τις φατνωματικές οροφές του μνημείου, επέτρεψαν την αναστήλωσή του σε επιφάνεια διπλάσια, σχεδόν, από αυτή που είχε αναστηλώσει ο Ν. Μπαλάνος.

Η ξενάγηση στα ολοκληρωμένα έργα Ακροπόλεως θα περιλαμβάνει και επίσκεψη σε δύο μικρές φωτογραφικές εκθέσεις στο χώρο της Ακρόπολης, που παρέχουν πληροφορίες για το ιστορικό των έργων αποκατάστασης και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε μνημείο.

Για την ενημέρωση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου, οι φωτογραφικές εκθέσεις θα παραμείνουν εκτεθειμένες για λίγες ημέρες, πλάι στα αποκατεστημένα και απελευθερωμένα από τις σκαλωσιές μνημεία.

χε, χε !!!!!

Μμμμ... για να δούμε αν θα έχει καλό καιρό....

πάντως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αρκετή ώρα για το τελευταίο φως. Το magiclight είναι στις 20.20-20.30. Τελευταίο φως στις 21.00-21.12.

Άρα μπορούμε να βγούμε για βόλτα το απόγευμα (μετά τις 17.00) να ανεβούμε Ακρόπολη και να κατεβούμε κατά τις 20.00. Αρχικά ανεβαίνουμε στην Πνύκα και μετά βουρ για Φιλοπάππου.

Υπάρχει βέβαια και η σκέψη για Λυκαβητό ... με υπερευρυγώνιους και με τηλεφακούς.

Για ρίξτε ιδέες.

Να με θεωρήσετε μέσα, παρότι η Pen πήγε εξωτερικό να γίνει καλά, αλλά θα έρθω για βόλτα με τις "μικρές" μου και κανένα τριποδάκι...

Απάντηση: Re: Σκαλωσιές στην Ακρόπολη τέλος!!! Ετοιμάστε τις μηχανές σας...

χε, χε !!!!!

Μμμμ... για να δούμε αν θα έχει καλό καιρό....

πάντως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αρκετή ώρα για το τελευταίο φως. Το magiclight είναι στις 20.20-20.30. Τελευταίο φως στις 21.00-21.12.

Άρα μπορούμε να βγούμε για βόλτα το απόγευμα (μετά τις 17.00) να ανεβούμε Ακρόπολη και να κατεβούμε κατά τις 20.00. Αρχικά ανεβαίνουμε στην Πνύκα και μετά βουρ για Φιλοπάππου.

Υπάρχει βέβαια και η σκέψη για Λυκαβητό ... με υπερευρυγώνιους και με τηλεφακούς.

Για ρίξτε ιδέες.

Καιρός: Αναμένονται φωτογραφικές θύελλες, ανατρεπούμενες (ανατρεπησόμενες ήθελα να πώ αλλά...) άμα τη λήψει συγκεκριμένου ικανοποιηθέντος εκ της ιδικής του λήψεως φωτογράφου.

Λυκαβηττός με υπερευρυγώνιο: Απλά το ξεχνάτε, ιδίως για νυχτερινές.
Κουβαλήστε τους και κουμπώστε τους άν θέλετε, για να σάς θυμίζουν οι λήψεις με τους συγκεκριμένους οτι... προσπαθήσατε κι εσείς απο κεί κάποτε.
Πάντως, όποιους φωτεινούς απο 50 χιλ και πάνω έχετε, ειδικά άν είστε οπαδοί του DX format, πιθανόν να σας φανούν χρήσιμοι.

Edit: Τρίποδα επιβάλλονται, ιδίως μετά την 21:00Ω απο ψηλά.

Last edited:
κρατήστε μας ενήμερους μήπως και τα καταφέρω.

Παιδιά θα προσπαθήσω να είμαι κι εγώ εκεί εκτός απροόπτου. Ο συνδυασμός θα είναι πολύ καλός για φωτογράφιση και βόλτα.

Γρηγόρη αν θέλουμε να τραβήξουμε το Σύνταγμα ή το Παναθηναικό ή την Ακρόπολη θέλουμε 200άρη και βάλε. Αλλά εγώ σκέφτομαι και κάτι τέτοιο ή και πιο extreme κατάσταση σε ευρυγώνιο.

athens_by_night_lycabettus_view.jpg

Λοιπόν ετοιμάζομαι για κάθοδο.... Θα είμαι στην Αθήνα από Τετάρτη ξημερώματα μέχρι Παρασκευή πρωί. Ξέρω ότι είναι λίγο, αλλά δυστυχώς Παρασκευή βράδυ πρέπει να καλύψω ένα άλλο συνάδελφο κι έτσι έχασα μια μέρα.

Θα πρότεινα είτε να βρεθούμε απλά για καφέ, όπου και όποτε θέλετε, είτε για φωτογράφηση Τετάρτη ή Πέμπτη απόγευμα (κατά τις 18.00) στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο θησείο με προοπτική για ανηφόρα προς την Ακρόπολη. Τί λέτε;;;

Αυτά τα πλήθη που μας έδειξε ο Ναθ. είναι πρωινά (φαίνεται από το κόντρα σε αυτούς φως). Το απόγευμα οι επισκέπτες είναι 10 φορές λιγότεροι.