Σκαναρίσματος συνέχεια

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,660
Μετά την προ διετίας σαρωση των περισσότερων διαθετικών μου σε ΝΙΚΟΝ σκάνερ με πολύ καλά αποτελέσματα, αν κάποιοι θυμούνται, έμειναν από δικό μου λάθος περίπου 20 ρολλά ασκανάριστα.
Το ΝΙΚΟΝ δεν υπάρχει πλέον καθώς πουλήθηκε.
Ενα ταπεινό epson που έχω κλήθηκε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά.....
φορτώνει δυστυχώς ένα ένα
δεν διορθώνει σωστά τα σκουπίδια
και , το πιό σοβαρό, δεν εστιάζει όπως αποδείχτηκε σωστά σε πλαισιωμένα διαθετικά.
Τα πρώτα 5 ρολλά που σκαναρίστηκαν έδειξαν τα προβλήματα αυτά στο μεγαλείο τους.

Εχετε αντιμετωπίσει το θέμα της εστίασης σε φτηνά σκάνερς?
Είμαι διατεθειμένος να πάρω ένα μόνο γιά την δουλειά αυτή, αρκεί να εστιάζει

Μετά την προ διετίας σαρωση των περισσότερων διαθετικών μου σε ΝΙΚΟΝ σκάνερ με πολύ καλά αποτελέσματα, αν κάποιοι θυμούνται, έμειναν από δικό μου λάθος περίπου 20 ρολλά ασκανάριστα.
Το ΝΙΚΟΝ δεν υπάρχει πλέον καθώς πουλήθηκε.
Ενα ταπεινό epson που έχω κλήθηκε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά.....
φορτώνει δυστυχώς ένα ένα
δεν διορθώνει σωστά τα σκουπίδια
και , το πιό σοβαρό, δεν εστιάζει όπως αποδείχτηκε σωστά σε πλαισιωμένα διαθετικά.
Τα πρώτα 5 ρολλά που σκαναρίστηκαν έδειξαν τα προβλήματα αυτά στο μεγαλείο τους.

Εχετε αντιμετωπίσει το θέμα της εστίασης σε φτηνά σκάνερς?
Είμαι διατεθειμένος να πάρω ένα μόνο γιά την δουλειά αυτή, αρκεί να εστιάζει

το ιδιο με απασχολει και μενα καθως εχω πολλα σλαιντς τα οποια εχω μεν σκαναρει αλλα δεν με ικανοποιει η ποιοτητα !

ΤΟ πρόβλημα της εστίασης το έλυσα εγώ ώς εξής μετά απο πρόταση ενός στο flickr που είχε το ίδιο πρόβλημα. Έκοψα σε Α4 χαρτί μία ορθογώνια τρύπα/πλαίσιο και τοποθέτησα το φίλμ πάνω σε αυτό. Το σκάνερ εστιάζει πάνω στο γυαλί, και το χαρτί είναι αρκετά λεπτό ώστε να κρατάει το φίλμ στην εστιαση, αλλα και αρκετά παχύ ώστε να μην ακουμπάει στο γυαλί και έχουμε εμφάνιση νευτωνικών δακτυλίων. Απο πάνω για να πιέζει το φίλμ βάζω το διάφανο κομμάτι απο θήκη cd.

Υπάρχουν βέβαια και έτοιμες λύσεις που κοστίζουν κοντά στα 90Ε και στα διάφορα φόρουμ ακούγονται καλά σχόλια. Δεν θυμάμαι όμως το όνομα, ίσως πρέπει να googlaρεις λίγο.

Όλα αυτά με το canon 8800F

Να σου δώσω για ένα μήνα το EPSON 4990?

υποθέτω ότι λύνει το πρόβλημα...?
δεν το γνωρίζω το μηχάνημα.
Βλάση αν δεν υπάρχει πρόβλημα ίσως με εξυπηρετήσει.
Πόσα σκανάρει στην σειρά?
(τι ρωτάω, γιά να ψάξω)...

Αλεξ δεν ξέρω αν δίνει λύση αυτό που λες.
Το θέμα είναι να μην βγούν τα διαθετικά από τα πλαίσια, μερικά είναι χάρτινα εργοστασιακά.

το 4990 φαίνεται καλό μηχάνημα.
όμως (αφελής ερώτηση) ρυθμίζει εστίαση?
Υποθέτω γιά να προσφέρει εικονοφορέα γιά 8 διαθετικά έχουν κάνει μιά πρόβλεψη γιά το πού εστιάζει όταν σκανάρει διαθετικά ή αρνητικά που σίγουρα δεν έχουν πλαίσια.
όμως και το δικό μου έχει εικονοφορέα (μονό) και φαίνεται να θεώρησαν το θέμα εστίασης ασήμαντη λεπτομέρεια.

δεν ξέρω φίλε μου, πάντως όσα σκάναρα εγώ ήταν σωστά εστιασμένα (με πλαστικά χοντρά πλαίσια).

Για την εστίαση το σημαντικότερο είναι οι δυνατότητες του προγράμματος κι όχι του σκάνερ.

δεν ξέρω φίλε μου, πάντως όσα σκάναρα εγώ ήταν σωστά εστιασμένα (με πλαστικά χοντρά πλαίσια).

Για την εστίαση το σημαντικότερο είναι οι δυνατότητες του προγράμματος κι όχι του σκάνερ.

όπως το λες: το συγκεκριμένο ρυθμίζει ?
με το χέρι?

εσύ τι προτείνεις?
στο ΝΙΚΟΝ είχα το δικό του, στο δικό μου επσον επίσης το δικό του.

Last edited: