Σκέφτομαι για Άγιο Όρος...

Re: Σκέφτομαι για Άγιο Όρος μετά το Πάσχα...

Οι φωτογραφίες από τις καλύτερες σου, είναι Εξαιρετικές!!
Συγχαρητήρια Παναγιώτη.

Θέλω να σημειώσω επίσης ότι τα συνοδευτικά κείμενα είναι όμορφα όμως μου το χάλασες στο τέλος κάτι που κάνεις τακτικά, άλλους δε τους ενοχλεί ίσως τους περισσότερους μα εμένα μου ακούγεται κάτι σαν προσηλυτισμός.

Σέβομαι τη πίστη του καθενός και θα ήμουν στο πλάι του αν τον πολεμούσαν για αυτή.
Μα το παρακάνεις αδελφέ μου.
Φαντάσου και μένα να μιλούσα για το δωδεκάθεο, άλλος για το βουδισμό και πάει λέγοντας.

Φίλε Βασίλη γράφω αυτά που νιώθω χωρίς να τα φιλτράρω.
Δεν μπορώ να γράψω κάτι άλλο από αυτά που αισθάνομαι.
Σε κάποιους είναι αρεστά, σε κάποιους ενοχλητικά.
Η χριστιανική πίστη είναι ελευθερία και μόνο.
Δε χρειάζεται διαφήμιση ή προσηλυτισμό.
Ο μοναχισμός είναι μεγάλη αυταπάρνηση, δεν είναι κάτι διαφορετικό από το θάνατο της παλιάς σου ζωής.
Όποιος θέλει ακολουθεί χωρίς φόβο ή συμφέρον.
Και ο ίδιος ο Χριστός είπε: "Όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί"
Κράτα το φωτογραφικό κομμάτι και αγνόησε τα υπόλοιπα.
Τα "μηνύματα" είναι αδιάκοπα εσύ επιλέγεις αποθήκευση ή διαγραφή...

Διάβασα την απάντηση σου φίλε μου Παναγιώτη, περιμένω και άλλες φωτογραφίες από το ταξίδι στο Άγιο Όρος, είναι αξαιρετικότατες.
Συγχαρητήρια και πάλι.

Μπράβο Παναγιώτη κατάφερες να μας ταξιδέψεις νοητά σε αυτόν τον τόσο διαφορετικό τόπο

Παναγιώτη εντυπωσιακή παρουσίαση σού εύχομαι τα καλύτερα.

Απάντηση: Σκέφτομαι για Άγιο Όρος μετά το Πάσχα...

Εξαιρετικές φωτογραφίες, Παναγιώτη, που συνοδεύονται από λιτό και ποιητικό κείμενο, αντιπροσωπευτικό της προσωπικότητάς σου.
Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά.

Εικόνα και κείμενο, καλός συνδυασμός!

Καλημέρα.
Υπάρχει διάθεση για ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος Οκτώβρη - Νοέμβρη;

Καλημέρα.
Υπάρχει διάθεση για ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος Οκτώβρη - Νοέμβρη;
Μπορείς να μου πεις συνοπτικά ένα πλάνο του ταξιδιού; Ενδιαφέρομαι και να σου πω σκεφτόμουν να το πραγματοποιήσω μόνος μου αλλά γιατί όχι και με άλλους φωτογράφους! Αναφέρομαι σε:
- ημέρες παραμονής
- αριθμός μονών προς επίσκεψη
- τόπος διαμονής
- μέσο μεταφοράς στην περιοχή (αν γίνει με αυτοκίνητο, που θα το αφήσουμε τις μέρες που θα λείπουμε;)
- ώρες διαθέσιμες προς φωτογράφηση (πρωΐ-απόγευμα)
- μέρη διαθέσιμα προς φωτογράφηση (εντός-εκτός ναών, κελιών, προαύλιων χώρων κλπ.)
- μονές που ενδεχομένως ενδείκνυνται για φωτογράφηση λόγω κατασκευής κλπ.

Έχω στα σκαριά ένα φωτογραφικά ασυνήθιστο project και με ενδιαφέρει η περιοχή. Ευχαριστώ.

Ημέρες παραμονής μάλλον 3.
Μονές προς επίσκεψη 3.
Θα ήθελα μια διανυκτέρεσυη στη Γρηγορίου, τα άλλα ότι θέλουν οι υπόλοιποι.
Εγώ θα πάω με πλοίο Αθήνα και μετά με αεροπλάνο Θεσσαλονίκη και από εκεί ή με ΚΤΕΛ ή με αυτοκίνητο.
Στα φωτογραφικά ότι θέλει η παρέα πρώτα εγώ πάω για το πνευματικό του τόπου, το φωτογραφικό απλά συμπληρώνει.

Παναγιώτη όπως ξέρεις την προηγούμενη φορά "τσάκισε" την τελευταία στιγμή για μένα. Αν κανονίσετε κάτι θα προσπαθήσω να ακολουθήσω, χωρίς να υπόσχομαι - φέτος είμαι πολύ φορτωμένος...

Όλοι ζορίζονται, όλοι έχουν υποχρεώσεις.
Απλά για τις υλικές απολαβές πολεμάμε και ξεπερνάμε τα εμπόδια ενώ για τα πνευματικά μας φαίνονται βουνά.

Απάντηση: Σκέφτομαι για Άγιο Όρος μετά το Πάσχα...

Δηλώνω και εγώ, μια κατ' αρχήν, συμμετοχή, μιας και δεν τα κατάφερα πέρυσι.
Το βασικό είναι να βοηθήσει ο Βλάσης στην εξασφάλιση των διαμονητηρίων στις μονές της επιλογής μας ή έστω σ' εκείνες που είναι εφικτό.

Παναγιώτη και Δημήτρη, εάν ρυθμιστεί το βασικό θέμα των διαμονητηρίων, μπορούμε να πάμε με αυτ/το (διαθέτω το δικό μου) την προηγουμένη της εισόδου στο Όρος, και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο (μπορώ να τηλεφωνήσω σε αυτό που έχω μείνει στα προηγούμενα προσκυνήματα).