Re: Σκέφτομαι για Άγιο Όρος μετά το Πάσχα...
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
εύχομαι Χριστός Ανέστη σε όλους. Να είστε καλά, όλοι.
Σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή για το Άγιο Όρος τώρα... Δεν έστειλα κανένα follow up μετά τη συνάντησή σας στην Αθήνα διότι είχα δυσάρεστη εξέλιξη. Συγκεκριμένα επιστρέφοντας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη είδα να με περιμένουν δυο προσκλήσεις. Μια για τη Λήμνο για επιστημονικό συνέδριο στις 26-28 Ιουνίου και μια ακόμη από το Canakkale της Τουρκίας για εορταστικές εκδηλώσεις στις 27-29 Ιουνίου. Και οι δυο απόλυτα σχετικές με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι το πιο πρόσφατο θεματικό μου αντικείμενο. Αποφάσισα να τις γειώσω και τις δυο κανονικά. Έστειλα αρνητική απάντηση και στα δυο με σκοπό να είμαι αναπόσπαστος εκείνο το ΣΚ για το προσκύνημά μας. Όμως το γείωμα δεν δούλεψε. Έφαγα τρίπλα για τη Λήμνο από το Πανεπιστήμιο, το οποίο εγγυήθηκε ότι θα παραστώ χωρίς καν να με ενημερώσει, η δε τρίπλα για το Canakkale ήρθε χθες το απόγευμα στο σπίτι με τη διπλωματική οδό.
Κατ´ουσίαν δεν μπορώ να βρίσκομαι στο Άγιο Όρος το διάστημα 26-28 Ιουνίου όπως είχαμε πει και είχαμε συζητήσει και για το πρόγραμμά μας.
Έτσι προκύπτουν δυο επιλογές.
1. Αν επιθυμείτε να πάτε εκείνο το ΣΚ (του Ιουνίου) εγώ μπορώ να σας ετοιμάσω όλο το πρόγραμμα και τα διαδικαστικά, απλώς δεν θα σας συνοδεύσω. Θα περάσετε εξίσου καλά, αλλά χωρίς εμένα.
2. Αν έχετε τη δυνατότητα ή αν θέλετε να πάμε παρέα, τότε η μόνη λύση είναι η μετάθεση του προσκυνήματος για το επόμενο ΣΚ 3-6 Ιουλίου 2015.
Κατανοώ ότι η αλλαγή είναι μεγάλη και αλλάζω το πρόγραμμά σας, και ζητώ συγνώμη γι αυτό, αλλά ήδη άλλαξε το δικό μου παρά τη θέλησή μου.
Γι αυτό το λόγο προτείνω δυο πράγματα:
1. να τοποθετηθείτε εδώ αν επιθυμείτε και μπορείτε να μεταθέσουμε το προσκύνημα για το πρώτο ΣΚ του Ιουλίου. Αν κάποιοι μπορούν μόνο στις 26-29 Ιουνίου ας το πουν επίσης.
2. να μου στείλετε, όσοι θέλετε να επισκεφθείτε το Αγιο Όρος με ΠΜ (με ΠΜ, όχι εδώ), τα στοιχεία ταυτότητας και συγκεκριμένα Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, έτος γέννησης, αριθμό ταυτότητας κι επάγγελμα. Τα στοιχεία θα χρειαστούν για να κάνω κράτηση στα διαμονητήρια.
Χριστός Ανέστη
Βλάσης
υστ. Φυσικά αν κάποιος ή κάποιοι δεν μπορούσαν να μας συνοδεύσουν στις 26-29 Ιουνίου και μπορούν τώρα, στη νέα ημερομηνία, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενοι.