σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Re: Απάντηση: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Μήπως γράφει πάνω f90 ή n90?

Βλάση πάνω από το σήμα της Nikon (και κάτω από τη βάση του φλας) γράφει ΕΜ. Αριστερά έχει 3 σημεία που γράφει Β, Μ90 και auto. Δεξιά τα (ISO?) ASA. 25-1600.

Να ανεβάσω φωτογραφία?

Μην κυνηγάς αναλογικές μηχανές. Κυνήγα φακούς. Οι μηχανές θα 'ρθουν μόνες τους... εάν βρεις καμία πακέτο με φακό που ψάχνεις, βάλε απλώς 10 ευρώ παραπάνω από όσα είσαι διατεθημένος να δώσεις για τον φακό (ebay μιλάμε πάντα) και πού ξέρεις? Μπορεί να φανείς τυχερός!

Εδώ και λίγες μέρες σκέφτομαι να αμαρτήσω...

Nikon F4 + Nikon 28mm f2.8 ή κάποιον άλλο (28mm f2.8 AF-D).

Δεν με πειράζει το MF, υπάρχει και ο 85mm 1:1.8 D, νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο για αρχή.

Δεν θέλω ακόμα να προχωρήσω στο ψηφιακό FF, κυρίως λόγω χρημάτων.Το

φίλμ φαίνεται σαν λογική επιλογή...

Η γνώμη σας;Για τους φακούς κυρίως...

Μην κυνηγάς αναλογικές μηχανές. Κυνήγα φακούς. Οι μηχανές θα 'ρθουν μόνες τους... εάν βρεις καμία πακέτο με φακό που ψάχνεις, βάλε απλώς 10 ευρώ παραπάνω από όσα είσαι διατεθημένος να δώσεις για τον φακό (ebay μιλάμε πάντα) και πού ξέρεις? Μπορεί να φανείς τυχερός!

Δεν ήταν στα σχέδια μου. Κάπως τυχαία μου ήρθε Τάσο. Μου τη χάρισε ένας παππούλης. Τι μοντούρα φακούς να ψάξω?

Θα κοιτάξω για πάμφθηνους στο ebay. Θα τραβήξω κάνα πορτραίτο για να τη δω.

Δε θα χαλάσω πάνω της λεφτά.

Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Δεν ήταν στα σχέδια μου. Κάπως τυχαία μου ήρθε Τάσο. Μου τη χάρισε ένας παππούλης. Τι μοντούρα φακούς να ψάξω?

Θα κοιτάξω για πάμφθηνους στο ebay. Θα τραβήξω κάνα πορτραίτο για να τη δω.

Δε θα χαλάσω πάνω της λεφτά.

Μοντούρα F.Καλά δε λέω;

Εδώ και λίγες μέρες σκέφτομαι να αμαρτήσω...

Nikon F4 + Nikon 28mm f2.8 ή κάποιον άλλο (28mm f2.8 AF-D).

Δεν με πειράζει το MF, υπάρχει και ο 85mm 1:1.8 D, νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο για αρχή.

Δεν θέλω ακόμα να προχωρήσω στο ψηφιακό FF, κυρίως λόγω χρημάτων.Το

φίλμ φαίνεται σαν λογική επιλογή...

Η γνώμη σας;Για τους φακούς κυρίως...

θα σου πρότεινα να πάρεις μια πιο ελαφριά μηχανή. Η F4 είναι κουρσούμι. Αν θέλεις να βγεις για βόλτα χαλαρά με 2-3 σταθερής εστίασης φακούς, δεν κάνει.

Όλες F είναι. Κοιτάς από Ai και μετά (μετά το 1977). 28/2.8 να πάρετε χειροκίνητης εστίασης, εκείνον με διόρθωση κοντινής εστίασης (CRC), γράφει εξαιρετικά κοντά. Τον έχουμε και εγώ και ο Βλάσης. Μετά η Νίκον τη χάλασε τη φόρμουλα.

Re: Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Μοντούρα F.Καλά δε λέω;

Μπορεί να τη φορέσει και η D60? Στο manual φυσικά. Αν ναι, τότε ίσως διαθέσω κάποια χρήματα.

Αν όχι υπάρχει μοντούρα και για τις δύο?

ΥΓ. Σήμερα τέσταρα τον 18-135!
Θα ανοίξω νήμα κάποια στιγμή!-bye-

edit. Τώρα είδα το post σου Τάσο. Ευχαριστώ πολύ!

Νομίζω η D60 δεν μπορεί να φωτομετρήσει με αυτούς τους χειροκίνητης εστίασης φακούς. Κατά τα άλλα τους παίρνει, σαν μοντούρα μηχανικώς έχουν την ίδια.

θα σου πρότεινα να πάρεις μια πιο ελαφριά μηχανή. Η F4 είναι κουρσούμι. Αν θέλεις να βγεις για βόλτα χαλαρά με 2-3 σταθερής εστίασης φακούς, δεν κάνει.
Σκέφτομαι την F4 για την συμβατότητα στους φακούς.Δεν με πειράζει το βάρος, άλλωστε για βόλτες θα προτιμήσω την D80.

Απλώς θέλω να ανακαλύψω στις δυνατότητές μου στο film.Μπορεί και να φάω τα μούτρα μου, αλλά όρεξη υπάρχει(και av club, βεβαίως βεβαίως!!!)

Σαν backup, αλλά και κάτι διαφορετικό.Δεν ξέρω ακόμα.Βλάση, τι θα πρότεινες;

@Tάσο, εννοείται ότι θα προτιμήσω τον MF.Αυτόν θα κυνηγήσω.Ελπίζω να τον πετύχω.

Σκέφτομαι την F4 για την συμβατότητα στους φακούς.Δεν με πειράζει το βάρος, άλλωστε για βόλτες θα προτιμήσω την D80.

Απλώς θέλω να ανακαλύψω στις δυνατότητές μου στο film.Μπορεί και να φάω τα μούτρα μου, αλλά όρεξη υπάρχει(και av club, βεβαίως βεβαίως!!!)

Σαν backup, αλλά και κάτι διαφορετικό.Δεν ξέρω ακόμα.Βλάση, τι θα πρότεινες;

@Tάσο, εννοείται ότι θα προτιμήσω τον MF.Αυτόν θα κυνηγήσω.Ελπίζω να τον πετύχω.

1. Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις;
2. MF ή AF?
3. Τί εννοείς με τον όρο πλήρη συμβατότητα; (διότι εγώ έχω μόνο μια ταπεινή F501 που πήρα από μέλος του φόρουμ με 80 ευρώ με έναν 50άρη και εκτός από κάπιους πολύ σπάνιους φακούς και φυσικά όλους τους G, τους φορά όλους και φωτομετρά κανονικά.

Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Νομίζω η D60 δεν μπορεί να φωτομετρήσει με αυτούς τους χειροκίνητης εστίασης φακούς. Κατά τα άλλα τους παίρνει, σαν μοντούρα μηχανικώς έχουν την ίδια.
Συμφωνώ.Η D60 δεν έχει φωτομέτρηση με αυτούς τους φακούς:

AF,AF-D(screw), AI,AI-s,και ΑI converted.Για pre-AI ούτε λόγος.

Α!και με τους AF,AF-D(screw) δεν έχει αυτόματη εστίαση.

http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm

Re: Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Συμφωνώ.Η D60 δεν έχει φωτομέτρηση με αυτούς τους φακούς:

AF,AF-D(screw), AI,AI-s,και ΑI converted.Για pre-AI ούτε λόγος.

Α!και με τους AF,AF-D(screw) δεν έχει αυτόματη εστίαση.

http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm

Σύμφωνα με την λίστα του, η ΕΜ παίρνει και τον 18-55 μου.
Σωστά?

1. Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις;
2. MF ή AF?
3. Τί εννοείς με τον όρο πλήρη συμβατότητα; (διότι εγώ έχω μόνο μια ταπεινή F501 που πήρα από μέλος του φόρουμ με 80 ευρώ με έναν 50άρη και εκτός από κάπιους πολύ σπάνιους φακούς και φυσικά όλους τους G, τους φορά όλους και φωτομετρά κανονικά.

1.Γύρω στα 400-500(με φακό αν είναι δυνατόν)

2.Δεν με πειράζει το MF

3.Μελλοντικά, μπορεί(τονίζω το μπορεί) να προχωρήσω στην αγορά pre-AI, (αν το πείραμα film πετύχει) ή σε κάποιον tele (nikon nikkor135 f/3.5 AI)

O πενηντάρης είναι στα σχέδιά μου, αλλά όχι άμεσα.Θα προχωρήσω στην αγορά του αν δεν βρω τον 28mm

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Όχι... δεν φωτομετρά και δεν δουλεύει το διάφραγμα.

ok. Επειδή όμως μπερδεύτηκα.

Ποιούς φακούς να κοιτάζω στο ebay για την ΕΜ?

Μόνο αυτό πείτε μου αν ξέρετε, γιατί σας κούρασα βραδυάτικα!-bye-

1.Γύρω στα 400-500(με φακό αν είναι δυνατόν)

2.Δεν με πειράζει το MF

3.Μελλοντικά, μπορεί(τονίζω το μπορεί) να προχωρήσω στην αγορά pre-AI, (αν το πείραμα film πετύχει) ή σε κάποιον tele (nikon nikkor135 f/3.5 AI)

O πενηντάρης είναι στα σχέδιά μου, αλλά όχι άμεσα.Θα προχωρήσω στην αγορά του αν δεν βρω τον 28mm

Πολλά χρήματα πραγματικά. Θα πρότεινα να πάρεις τους 28 2.8 AIS, 50 1.8 AIS/AF, 105 2.5 AIS και με ότι περισσέψει ένα σώμα μεσαίο. Π.χ. μια FE, FE2, F501, και κυρίως μια F90X (που κλείνει στα 100 ευρώ).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Όχι... δεν φωτομετρά και δεν δουλεύει το διάφραγμα.

Πέραν τούτο, ο 18-55 είναι DX φακός, όχι FX. Στην ΕΜ θα παίρναμε εικόνα σε ανοικτό διάφραγμα με μία ωραιότατη χειροποίητη βινιέτα.