σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Πολλά χρήματα πραγματικά. Θα πρότεινα να πάρεις τους 28 2.8 AIS, 50 1.8 AIS/AF, 105 2.5 AIS και με ότι περισσέψει ένα σώμα μεσαίο. Π.χ. μια FE, FE2, F501, και κυρίως μια F90X (που κλείνει στα 100 ευρώ).
Την F90 την γλυκοκοιτάζω και μου αρέσει.Είχα περιεργαστεί μία σε κατάστημα φωτογραφικών και εντυπωσιάστηκα.

Όσο για τις υπόλοιπες (FE, FE2, F501) θα τις ψάξω και θα καταλήξω.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι πιο παλιές από την F90.

Βέβαια, υπάρχει και η F100,αλλά ίσως πάει πολύ...

Λέω να ξεκινήσω με τον 28 και βλέπω.Προς το παρόν δεν μου είναι απαραίτητοι ο 105 ή ο 50.Βέβαια, οι ανάγκες μπορεί να προσαρμοστούν ανάλογα...(ενδεχομένως κάποιος καλός ευρυγώνιος)

Re: Απάντηση: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

1.Γύρω στα 400-500(με φακό αν είναι δυνατόν)

2.Δεν με πειράζει το MF

3.Μελλοντικά, μπορεί(τονίζω το μπορεί) να προχωρήσω στην αγορά pre-AI, (αν το πείραμα film πετύχει) ή σε κάποιον tele (nikon nikkor135 f/3.5 AI)

O πενηντάρης είναι στα σχέδιά μου, αλλά όχι άμεσα.Θα προχωρήσω στην αγορά του αν δεν βρω τον 28mm

Σε αυτά τα χρήματα, σου συνιστώ να κάνεις υπομονή και να παρακολουθείς ebay. Να μην ψάχνεις μεμονωμένους φακούς ή μηχανή. Είναι βέβαιο ότι εντός το πολύ 2μήνου θα πετύχεις πακέτο με πολύ ενδιαφέροντα μέρη! Βέβαια θα πάρεις αναγκαστικώς ό,τι έχει το πακέτο.
Παράδειγμα, πριν δύο εβδομάδες, ψάχνοντας για τσάντα (κυνηγώ για Billingham τελευταία...) έπεσα πάνω σε πακέτο F4 + 24/2.8, 85/1.8 και 35-105 (όλοι αυτόματης εστίασης) μαζί με ωραία Billingham, το οποίο τελικώς έκλεισε στις 430 λίρες εάν δεν θυμάμαι λάθος (+25 λίρες μεταφορικά για εδώ). Δηλαδή κάπου στα 560 ευρώ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

ok. Επειδή όμως μπερδεύτηκα.

Ποιούς φακούς να κοιτάζω στο ebay για την ΕΜ?

Μόνο αυτό πείτε μου αν ξέρετε, γιατί σας κούρασα βραδυάτικα!-bye-

Για πείτε, για πείτε...:call:

Απάντηση: Re: Απάντηση: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Σε αυτά τα χρήματα, σου συνιστώ να κάνεις υπομονή και να παρακολουθείς ebay. Να μην ψάχνεις μεμονωμένους φακούς ή μηχανή. Είναι βέβαιο ότι εντός το πολύ 2μήνου θα πετύχεις πακέτο με πολύ ενδιαφέροντα μέρη! Βέβαια θα πάρεις αναγκαστικώς ό,τι έχει το πακέτο.
Παράδειγμα, πριν δύο εβδομάδες, ψάχνοντας για τσάντα (κυνηγώ για Billingham τελευταία...) έπεσα πάνω σε πακέτο F4 + 24/2.8, 85/1.8 και 35-105 (όλοι αυτόματης εστίασης) μαζί με ωραία Billingham, το οποίο τελικώς έκλεισε στις 430 λίρες εάν δεν θυμάμαι λάθος (+25 λίρες μεταφορικά για εδώ). Δηλαδή κάπου στα 560 ευρώ?
Το συγκεκριμένο πακέτο, το είχα δει και εγώ. Θα το χτύπαγα, αλλά τι να τον κάνω τον 85(που ήδη έχω) και τον 35-105;

Ωραία η Billingham, καλό πακετάκι, αλλά όπως λες και συ υπομονή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη..

Για πείτε, για πείτε...:call:

ΑΙ υποθέτω MF και γιατί όχι AF-D αν πετύχεις και AF-s

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Το συγκεκριμένο πακέτο, το είχα δει και εγώ. Θα το χτύπαγα, αλλά τι να τον κάνω τον 85(που ήδη έχω) και τον 35-105;

Ωραία η Billingham, καλό πακετάκι, αλλά όπως λες και συ υπομονή...

Δηλαδή δύσκολα πουλάς κανένα 200ρι τον 85/1.8?
Έτσι λέω να κάνω και εγώ με μερικά από αυτά που έχω. Πχ τον πολύ καλό μικρό Super Takumar 35/3.5 τον έχω 3 φορές! Μία τον αγόρασα γιατί τον έψαχνα (ανυπόμονο παιδί). Και άλλες δύο γιατί ήταν σε πακέτο με μηχανή το οποίο πήρα γιατί έψαχνα 1 ή 2 φακούς από αυτό (το καλύτερο που έχω πετύχει ever ήταν το καλοκαίρι, με μία Spotmatic και τους S-M-C 50/1.4, 135/2.5 και 35/3.5 σε εξαιρετική κατάσταση και σε τιμή όσο πηγαίνει συνήθως ο S-M-C 50/1.4 μόνος του! Είπαμε η υπομονή ανταμείβεται.)

Την F90 την γλυκοκοιτάζω και μου αρέσει.Είχα περιεργαστεί μία σε κατάστημα φωτογραφικών και εντυπωσιάστηκα.

Όσο για τις υπόλοιπες (FE, FE2, F501) θα τις ψάξω και θα καταλήξω.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι πιο παλιές από την F90.

Βέβαια, υπάρχει και η F100,αλλά ίσως πάει πολύ...

Λέω να ξεκινήσω με τον 28 και βλέπω.Προς το παρόν δεν μου είναι απαραίτητοι ο 105 ή ο 50.Βέβαια, οι ανάγκες μπορεί να προσαρμοστούν ανάλογα...(ενδεχομένως κάποιος καλός ευρυγώνιος)

Υπάρχει η F90 και η F90X που είναι σαφώς καλύτερη μηχανή. Η F100 θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Θα είναι τόσο καλύτερη από την D60, ώστε θα σε στρέψει αμέσως προς την D700 ή το λιγότερο στη D200. Σοβαρολογώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Έτσι λέω να κάνω και εγώ με μερικά από αυτά που έχω. Πχ τον πολύ καλό μικρό Super Takumar 35/3.5 τον έχω 3 φορές!

Με φωναξε κανεις??? :flipout::flipout:

Για ψαχτειτε, για ψαχτειτε λιγο...-bye--bye-

Ο σιγμα ηρθε?

Η F90X είναι πολύ καλή περίπτωση, τυγχάνει να την έχω και έχω ανεβασει πολλές εικόνες απο αυτή.

Η F90x είναι πραγματικά απίστευτη. Το μόνο που θα μπορούσα να τις προσάψω είναι το μεγάλο βάρος, αλλά δεν είναι δά και το σοβαρότερο πράγμα...

Την προσφορά αυτήν όλοι την βλέπαμε μου φαίνεται...

Last edited:
Μου αρέσει η F90x.

Είμαι μεταξύ F90x,F100,F4

Βλάση, όντως πολύ καλές περιπτώσεις!Να δούμε στα πόσα θα κλείσει η F90

Re: Απάντηση: σκεφτομαι να αγοράσω μια αναλογική μηχανη...

Μου αρέσει η F90x.

Είμαι μεταξύ F90x,F100,F4

Βλάση, όντως πολύ καλές περιπτώσεις!Να δούμε στα πόσα θα κλείσει η F90

Νίκο γειά χαρά,
F100 είναι η δική μου πρόταση, το θέμα είναι αν δίνεις τα λεφτά.
Τα αξίζει πάντως, δε θα το μετανοιώσεις.
Η F4 έχει πιο αργό AF και είναι πιο βαριά, άστη καλύτερα.
Δεύτερη επιλογή είναι η F90x, πολύ καλή μηχανή, ενω f801 δε μου αρέσει.
Πάντως η δημοπρασία που έστειλε ο Βλάσης είναι ευκαιρία αλλά...
το feedback είναι μόνο 30 και το βλέπω λίγο ρίσκο να δώσεις πολλά λεφτά,
όπως επίσης να μην ξεχνάμε ότι η τιμή που βλέπουμε δε είναι η τελική.

Τις προάλλες έκλεισε μία F80 (μικρή διαφορά από F100, νομίζω κυρίως στο συγχρονισμό φλας που είναι μόνο 1/125) με τον Nikkor-UD 20/3.5 (τον οποία και έψαχνα αλλά έτυχε εν τω μεταξύ να τον πάρω και σκέτο), τσάντα νίκον και 2 ακόμη φακούς, 1 μέτριο (Sigma 50/2.8 macro) και 1 της σειράς, στις 235 λίρες (+ μεταφορικά). Μόνος ο 20/3.5 πιάνει "χαλαρά" 100 με 120 λίρες.