Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά της Philips 55OLED754

vagosvts7

New member
23 December 2013
90
Χαιρετώ την παρέα .. Είμαι ανάμεσα σε δύο φτηνά μοντέλα που δείχνουν πιο VFM λύσεις και σε δύο πιο ακριβά μοντέλα και δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στα ακριβότερα και να δώσω 200+ ευρώ παραπάνω και αν έχουν διαφορές χτυπητές στην εικόνα από τα φτηνότερα μοντέλα που κοιτάω..
Απόσταση θέασης 2.50 με 3.10 μέτρα σε σαλόνι, κυρίως κεντρικά θα κάθομαι(γι αυτό και έχω στη λίστα μου τις τρεις με VA panel)
Η χρήση που θα της κάνω είναι gaming μέσω ps4 και xbox one s, ταινίες μέσω TV box από σκληρό δίσκο ή από kodi, stremio κτλ, αθλητικά iptv 720p και το αμόρε θα βλέπει κυρίως κανάλια digea και σαπουνόπερες :Banane0:
Χαραχτηριστικα που με ενδιαφέρουν είναι Bluetooth που αυτές που κοιτάω έχουν και 100hz στο πάνελ που τα δύο ακριβά μοντέλα έχουν.. Αλλά θα ζήσω και χωρίς αυτά..
Μοντέλα που με έχουν μπει στο μάτι είναι τα εξής : Samsung qe55q60rhttps://www.e-shop.gr/tv-samsung-qe55q60r-55-qled-4k-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152509
LGSM8600 https://www.public.gr/product/tileo...-led-super-uhd-hdr-55sm8600pla/prod9900255pp/
LG60um7100 https://www.public.gr/product/tileo...t-led-ultra-hd-hdr-60um7100plb/prod9900264pp/
Samsung 55ru7172https://www.e-shop.gr/tv-samsung-55ru7172-55-led-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152549

Κάποια στιγμή κοίταγα την TCL 65DP672 αλλά την ψιλό φοβάμαι https://www.you.gr/tileorasi-ichos/...rasi-tcl-65-4k-ultra-hd-smart-tv-dvb-t2-s2-65
Πάλι κοιτούσα κάποια στιγμή και την σειρά philips ambilight για να κάνω φιγούρα :BDGBDGB53:

Για μέτρο σύγκρισης έχω στο υπνοδωμάτιο 48αρα Samsung j6200 που είναι VA panel 100hz
(και μου την είχατε προτείνει τότες από το φόρουμ εδώ και αν θυμάμαι καλά ήταν ο Μιχάλης) και στο σαλόνι μια jvc 39'' που θα αντικατασταθεί..
Κάθε γνώμη δεχτή παιδιά και ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Υγ. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 700 ευρώ για τα δύο παραπάνω μοντέλα ή να πάρω την Samsung 55ru7172 που δείχνει η πιο VFM λύση ή ακόμα και την LG που είναι 60 ίντσες άλλα 100 ευρώ παραπάνω από τη summy..

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 55-60 ίντσες 400 με 600 ευρώ

Αν θα είναι ελάχιστη η θέαση αθλητικών, την 60" LG. Διαφορετικά, από τις υπόλοιπες, μάλλον τη Hisense, που είναι πιο vfm.

Re: Αγορά τηλεόρασης 55-60 ίντσες 400 με 600 ευρώ

Αν θα είναι ελάχιστη η θέαση αθλητικών, την 60" LG. Διαφορετικά, από τις υπόλοιπες, μάλλον τη Hisense, που είναι πιο vfm.

Ευχαριστώ και πάλι Μιχάλη για την απάντηση.. Και πιο παλιά που έψαχνα για το υπνοδωμάτιο πάλι με είχες βοηθήσει και από 40αρα που κοιτούσα με ανέβασες στις ίντσες.. :music-smiley-005::music-smiley-005:
Η Samsung που είναι στα 440 πιστεύεις ότι δεν αξίζει σε σχέση με την LG αν εξαιρέσουμε τις 5 ίντσες παραπάνω που έχει? Συν ότι έχει 550 και με 50 παραπάνω παίρνω τη Hisense που δείχνει VFM και πιο δυνατή σε specs από τις άλλες δύο..
Αν και η LG και η Samsung μπορεί να έχουν κατώτερα specs αλλά έχουν αξιόλογα review, ενώ για τη Hisense δεν βρήκα review σε rtings κτλ..

5" παραπάνω είναι σημαντική διαφορά, οπότε δικαιολογείται το επιπρόσθετο κόστος. Όμως, αν χρειάζεσαι τα 100 Hz, πας στη Hisense.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 55-60 ίντσες 400 με 600 ευρώ

Εσύ φίλε μου ποια θα διάλεγες μέχρι 600 ευρώ πάνω κάτω budget? Έχεις κάποια άλλη να μου προτείνεις?

Δεν αλλάζει η απάντηση. Σαν επιπρόσθετη επιλογή, κοντά στα 600 ευρώ, μπορείς να δεις την 55" Samsung RU8002.

Ευχαριστώ παιδιά.. Η Samsung ru8002 είναι 50hz στο πάνελ όπως λέει στο σκρουτζ η έχουν κάνει λάθος?

Η 55" RU8002 έχει VA panel και 100 Hz ρυθμό ανανέωσης.

Πήγα πριν λίγο στο Κωτσοβολο παιδιά να δω από κοντά κανένα μοντέλο και το μάτι μου πήγαινε συνέχεια στις 65αρες πάρα στις 55αρες, εκτός από μια 55αρα oled που ξεχώριζε από όλες τις άλλες.. Τελικά Μιχάλη καλά κάνεις και επιμένεις με το μέγεθος..

Για τηλεοπτικό είναι λίγο μεγάλη μια 65", για τρία περίπου μέτρα απόσταση. Παρ' όλα αυτά, βρίσκεις κάποια μοντέλα (με 50 Hz panels), έως 700 ευρώ.

Μιχάλη από τις 55 αρες που έβγαλε ο Γερμανός υπάρχει καμία που να την θεωρείς καλή περίπτωση; Το λέω γιατί έχω και ένα κουπόνι 100 για αγορά tv από κει όποτε να το εξαργύρωνα. Αν δε σου κάνει κόπο και βρεις χρόνο δώσε μου τα φώτα σου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω τι έχω παθει αλλά από χθες σκέφτομαι έντονα να προβώ σε αγορά oled στα 1000 κοντά μακάρι να έπαιζε κάποια στα 800 ευρώ .. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για tv από εκεί που είχα όριο 600 ευρώ.. Και κάτι ακόμα που με ξενερώνει είναι ότι πρέπει να την κλείνω ανά 4 ώρες για 10 λεπτά από ότι διαβάζω στα φόρουμ..Η πιο φθηνή που παίζει oled τώρα είναι η Philips 55 734 oled

Αν η χρήση ποικίλει, δε θα έχεις πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης 55-60 ίντσες 400 με 600 ευρώ

Και κάτι ακόμα που με ξενερώνει είναι ότι πρέπει να την κλείνω ανά 4 ώρες για 10 λεπτά από ότι διαβάζω στα φόρουμ..

Να με συγχωρείς αγαπητέ Λουκά αλλά πρέπει να ξαναδιαβάσεις το νήμα Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για το burn-in και τις OLED...

Το κλείσιμο στις 4 ώρες αναφέρεται ως προστασία όταν η τηλεόραση προβάλει επί 4 ώρες την ΙΔΙΑ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ (για το τηλεοπτικό π.χ. το LOGO).

Και είναι προστασία για να συνεχίσεις να βλέπεις ΑΛΛΕΣ 4 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

Που σημαίνει ότι όταν βλέπει κάποιος μέσα σε 4 ώρες μια ταινία στο Α κανάλι, ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στον Β, λίγο You Tube, λίγο NETFLIX κ.λ.π. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ, επειδή απλά αυτές τις 4 ώρες ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

Ναι, οι plasma δεν είχαν καμία σχέση, διότι δεν είχαν την δυνατότητα προστασίας που σου παρέχουν οι OLED και ήταν ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ να πάθουν burn in, οπότε αν δεν πάθεις με plasma είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ να πάθεις με OLED.

Εν κατακλείδι, αν κάποιος έχει σκοπό να βλέπει επί 8 ώρες το ίδιο κανάλι, θα είναι υγιεινό (και για την OLED και για τον ίδιο), στις 4 ώρες να την κλείσει 10 λεπτά να πάει τουαλέtα, να πιεί ένα νερό, να φάει ένα φρουτάκι και να την ξανανοίξει για να συνεχίσει να βλέπει το αγαπημένο του κανάλι.

Το να πετάγεται ο καθένας και να λέει ότι οι OLED ΠΡΕΠΕΙ να κλείνουν κάθε 4 ώρες, νομίζω ότι διαφέρει λίγο από αυτό που έγραψα παραπάνω.

.....

Ευχαριστώ για την σωστή ενημέρωση φίλε.. Οπότε οι 4 ώρες είναι για την ίδια στατική εικόνα, logo κτλ..